Nevládzem
som v takej situacii,z ktorej sa neda von.svoje deti milujem nadovsetko ale vplyvom toho ,že som s nimi 24hodin denne .manžel chodi domov až večer už si pridem ako zmyslov zbavena.furt po nich kričim akedže svokra byva s nami ale ma samostatnu domacnosť tak si určite mysli ,že som zla mater čo svojim detom nevie povedať mile slovo.ked ja už neviem čo so sebovu. ☹ viem určiťe mi poradite daj dieťa niekomu ,kamaratke alebo svokre 😝 kamaratky maju deti tiež amoja mladsia dcera mala zdravotne problemy koli ktorym ju ani nikomu okrem manžela zveriť nemôžem.asvokra moje deťi vobec nbepozna,je to alkoholička ktorá je fajčiarka.aked manžel pride ja sa vtedy ukludním ale čo dovtedy.ked je cas ako dnes tak sme vonku boli len máličko.anaviše ako mam svoje deti mojkať aj by som chcela ,ale ja nemam chuť ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
@ematko29 Starsia je skolacka,ci skolkarka?Skus nemysliet na to,ze si na nich cele dni sama...jednoducho to ber tak,ze tak to ma byt-oni ta potrebuju najviac 🙂 Coskoro vyrastu a uz to nebude take ako teraz...Mozno ta nici aj to,ze zijes so svokrou.. 😔
Urcite svoje deti milujes najviac na svete-ukaz im to,nehanbi sa za city prejavene k nim 😉
viete čo ?velmi sa mi pači ake ste tu na konikovi zlatučké.na inom fore by ma už zvozili jak...
@ematko29 🙂 Nezufaj-moj syn je dyslektik-je velmi hyperaktivny....velmi vela casu mu musim venovat-az mam niekedy pocit,ze uz nevladzem 😔 😔 No vzdy ma to nakopne a idem dalej-aj ked nakricim a dam na zadok-ideme dalej 😅 Tiez mam este maleho synceka a tiez zijem so svokrou 😅 😖 😅 Sice oddelene,ale aj tak..viem co to vsetko obnasa-hlavu hore,nevzdavaj sa 😉
Tak ja mam pocit ,že je staršia hyperaktivna ale logopedička mi povedala že snou nemam isť nikde stym lebo teraz maju mamičky tendenciu skatulkovat deti za hyperaktivitu asty m aj tak nič nenarobím ,že mam byť rada že je taka živa avo svete sa nestratí.šak ja aj som ale na ukor mojich nervov 😖 na druhej strane ked vydim ,že ma niekto chore detičky amusí si poradiť tak potom sa ja hanbim že ja to nezvladam amam zdrave .no okrem obdobia ked sa mladsia zachadzala anemožem ju teraz nikomiu nechat okrem manžela,lebo to boli take stavy ,že prestala dychať až som sa klepala abala .Museli sme jej potom normalne kusnut do lička aby sa prebrala.no s mierou samozrejme 😀
no ahojte dievcatá.Ako to unas ide?akurat dnes som vynervovana,asi ani viac nemožem byť.Bolo dobre doteraz..až dnes,ale to asi tym počasím sa ani jedna nemohla do kože vmestiť.normalne vrie vo mne.si predstavte ,že dcera mi dava rozumy kolko krat majú čitať članok.aj ked tam je napísane ,že 5krat ,ona mi tvrdií ,že nemusí ,že to vie abude sa hádať somnou,pre každú volovinu.musí mať.ona normálne sa sprava akoby sa mohla somnou porovnávať.aked som ju vykričala tak začala stakymi rečami ,že mi až rozum stál.napr,povedala,že by bolo lepšie keby som nežila atake reči na pomaly 7ročnú fakt divné.normalne sa ona somnou hada akoby mala 16rokov.ja neviem fakt asi budem musiet isť ku psychologicke lebo mám normalne strach
@ematko29 fíha, tak taketo reci si moja dcera nikdy nedovolila a to bola riadne hubata... Asi by si sa s nou mala vazne porozpravat a vysvetlit jej, co by s nou stalo, ak by si nezila a nieco sa ti stalo.. a rovno sa jej spytat, ci jej by sa pacilo, keby rovnake slova pocula od teba.. Vyzera na tazky oriesok a asi sa to teda bez psychologa nezaobide..
@sisaha ja som jej to už vysvvetlila,ona mi vravela ,že chce počuvat ale sa to nedá.aj na ihrisku medzi detmi som si vsimla,že ked ju deti nepocuvali tak normalne zacala ,ziapat kricat aspoluziacky len tak po nej pokukovali.proste skrat ,aj ja som dnes znej taky mala,smarila som od nervou na zem kosicek svelkonocnymi vajickami,este dobre ze ma nevvidela.najhorsie ,že budem musiet ku tej psychologicke tahat aj mladsiu dceru ato podla mna neje dobre proste snimi dvomi ist do mesta sa neda.to je cistá psychiatria,ja neviem uz co mam robit.manzel mi nemoze pomoct volno si vziat nemoze ked chce robotu ,aj on totizto potrebuje volno k lekarom co chodí.no ja som sa dnes tak rozculila ,že normálne som mala okno ani neviem ako som mladiu odniesla do postielky. ☹ ☹ ☹ ☹
@ematko29 čítala som len tvoj úvodný príspevok...
Len na odľahčenie tvojho momentálneho ťažkého rozpoloženia - ja po operácii a následnej operačnej komplikácii - ochrnutej hlasivke ledva rozprávam, kričať vôbec neviem. 😀 😒 😝 stav je to konečný, doživotný...si to predstav, že k tomu 24hod kolotoču si ani zakričať nemôžeš.. 😀
Podľa tvojho príspevku sama asi vieš, ako by si mohla si trošku uľaviť...manžel, kamoška, babky...
Ak to fakt nejde a nemáš iného východiska - nič iné neostáva, len sa s momentálnou situáciou zmieriť, snažiť sa v rámci možností oddýchnuť - a nechať napr decká vystrojiť nejakú cielenú nezbedu - čvachtať sa vo vode, dačo pofarbiť - aj samých seba..snaž sa brať situáciu z toho pozitívneho hľadiska - niekedy nám nič iné neostáva a je to stále lepšie, ako to brať zle.
@ematko29 a keby si mladsiu nechala na chvilu starym rodicom, kym so starsou pojdes? Nepaci sa mi ani to, ze manzel sa zo vsetkeho vyzuva.. Ved predsa on ma narok na 7 dni v roku na navstevu lekara s dietatom. Mozte to urobit tak, ze on ostane s mladsou, ty pojdes so starsou a nechas psychologicke potvrdit priepustku pre muza, akoze bol on s nou..
@ematko29 z toho, čo píšeš, si myslím, že tvoja dcérka pri hre so spolužiačkami len kopíruje tvoje správanie. Viem, že to máš ťažké, ale mala by si robiť niečo pre to, aby si sa ty sama ukľudnila. Ako ti radia kočky, skús chodiť viac medzi ľudí. kým je staršia v škole, choď von s malou, aby si nebola sama - niekde do parku, kde sú mamičky s deťmi.
čo sa týka toho čítania, ja by som dieťa nenútila čítať ten istý text 5 x, ak ho čítať vie. A ani keď ho nevie podľa mojich predstáv. moja rekcia by bola asi takáto: dobre, ak si myslíš, že to vieš na jednotku, v poriadku. ak však z toho dostaneš zlú známku len preto, že si ma klamala, nebudeš ....... (a dodala by som niečo, čo potom skutočne dodržím: pozerať televízor), alebo budeš čítať ďalšie články 6x. takýmto spôsobom som naučila tiež svoje deti, že za každé ich rozhodnutie musia niesť dôsledky. snažila som sa rozprávať s kľudom (aj keď to niekedy vo mne vrelo). prajem ti veľa krásnych chvíľ so svojimi deťmi. a neboj, je jar, nálada sa vylepší, mladšia dcérka čoskoro dorastie a všetko sa zmení.
@ematko29 neboj sa, rada ťa mať bude. len jej ukáž, že aj teba mrzia jej reči. nie krikom, prejav ľútosť nad jej slovami a ubezpeč ju, že ju máš rada. aj ona prežíva zmeny - prvý ročník. tam musí poslúchať, celé doobedie sedieť, tak sa potom popoludní ukazuje. nedaj sa vyprovokovať, vždy jej ukáž, že jej rozhodovanie má následky - či dobré, alebo zlé. skús ju nejak motivovať - dať jej nejaké povinnosti - je už veľká - a mohlo by jej to pomôcť, že je aj ona dôležitá. doobedia si užívaj (kašli na poriadok a denne iné teplé jedlo) a šetri nervy na poobedia 😉 . veľa zdaru.
rodičovská som chcela napísať 🙂
no žienky unas je to už celkom v pohodke,možno aj to slniečko čo nam tak pekne svietilo nám pomohlo.vonku su deti vela aja sa aspon nadycham čerstveho vzduvchu ,prídem na ine myšlienky aj sa opálim. 🙂 no dnes nam nejako nesvieti aspon poupratujem ale aj stym mam problem .furt treba upratovať ; 🙄 adoma k tomu prerabame tak je to oto večši neporiadokale to je len taky problem ktory nieje takly zavažny.
@ematko29 To aj ja mám hneď lepšiu náladu keď vyjde slniečko. A to upratovanie poznám, no kde sa žije, tam sa aj našpiní, takže je to normálne. Syn mi už pomôže upratať, pozametá, aj zem poumýva - len takým rýchlym štýlom, tak keď to nie je dobre, musí to robiť ešte raz. V kuchyni sa teda dosť našpiní z jedla. No už si na to zvykám a stále napomínam deti, nech netrúsia. Najlepšie je keď sa najeme jahôd v záhrade ako minulý rok, už sa tešíme na ne aj tento rok.
Náhodou som si prečítala tému ktoru som písala pre dvomi rokmi,Už som nato aj zabudla.Len ma napadlo povzbudiť mamičky ktoré zažívvajú podobnú situaciu ako ja pred 2rokmi.Ako je to teraz?Uplne ináč,Za ten čas sa vela pomenilo.Manžel prišiel o prácu anásledne som šla ja.Uvedomila som si ,že vela vecí som si nevedela užívať.Kým bol manžel doma aja v robote tak sa nám náš život otočil uplne naruby,to sa nedá ani všetko opísať.Ale hlavné je to,že vplyvom udalostí sme si začali viac ceniť to čo máme.Bola to prenás vvelmi dobrá skusenosť amyslím,že nič lepšie sa nám ani stať nemohlo.Tu platí ,že si začneme veci,udalosti alebo ludí ceniť až vtedy ked o to prídeme.Je pravda,že deti aj povyrástli atým sa pomaly mení aj ich správanie.Teraz je to fajn 🙂
ale tak celkovo som to nemala tak kruto napísať, len mi z toho bolo smutno kvôli deťom ☹
@lucia26r Dotklo sa ma,že si napísala,že sme ich radšj nemali mať.Myslíš ,že som tu vvtedy písala preto lebo ich nelubim?Ak by som ich nelúbila tak by mi bolo šuma fuk ,že som ich vtedy nemojkala.Prišla som si tu po rady.To čo som prežívala to bol depresívny stavv ktorý netrval dlho abolo mi to luto práve preto,že svje deti lubim.A vieš čo príbuzný mi hovoria,že som na ne strašne mäkká a mala by som byť prísnejšia.Nepoznáš ma nemáš právvo písať,že si svoje deti nezaslužím len preto,že som ich istu dobu nemala chuť mojkať
Snaž sa brať život pozitívne, onedlho ti detičky vyrastú, odídu z domu, budeš banovať za týmto obdobím. A hádam nechceš, aby si ťa pamatali ako nervóznu fúriu. Toto je citlivé obdobie, zabojuj. Skús si nájsť niečo, čo ťa baví, aspoň pol hodinku denne sa tomu povenuj, kúp si niečo pekné na seba, pozvi na kávu kamarátku. Nič svetoborné, ani drahé. Ale netrestaj svoje detičky nervozitou a ignoráciu, mohlo by sa ti to vypomstiť, keď prídu do pubertálneho veku. Veľa zdaru ti prajem, hlavu hore 🙂

hm starsia ma 6mladsia vyse 2apol.možno si pomyslite ,že šak ma velke deti co jej je ☹