Nevládzem

angelssoul
28. feb 2014

Ahojte ženy, chcela by som vás poprosiť o názor a radu. Mám partnera, ktorý tvrdí, že ma miluje, sme spolu dlho. Avšak keď má zlú náladu a do toho sa pohádame my dvaja, dokáže mi bez problémov priať smrť , doslovne "zdochni". Nikdy som nemala iného partnera než je on, sme spolu od strednej školy, nikdy som ho nepodviedla a v hádke mi dokáže nadávať do "špinavých k....v" a niekedy mám pocit, že sa veľmi ovláda aby ma neudrel. Som na pokraji psychických a duševných síl. Všetko týmto kazí, opakuje sa to tak raz za 2-3 mesiace. V detstve som zažila, keď mi vlastná mama želala smrť, mala psychické problémy, vybíjala si to na mojej osobe. Druhý človek na tomto svete, ktorý by mi mal byť najbližší mi opäť praje smrť. V konflikte - normálneho charakteru. Tak ma to ranilo, až cítim úzkosť pri srdci, bolesť ktorá mi vystreluje do ruky, normálne mám pocit, že z toho hlbokého sklamania a rán od osôb najbližších mi pukne srdce. Prosím vás o nejaké slová, prípadne ak ste mali takú skúsenosť, že sa partner nevie ovládať v hneve. Inak náš život je dobrý (viem ako to vyznieva..) prosím.. poraďte, nemám sa komu zdôveriť, naozaj nevládzem..

sissmiss
28. feb 2014

@angelssoul popis bezny konflikt pri ktorom toto hovori, pre kazdeho je bezne nieco ine, tu na mk som sa dnes dozvedela ze je ok ak muz streli zene alebo ju podvadza, a tie ktore hovoria ze to u nich nie je, su superzeny ktore klamu...takze su tu naozaj rozne zeny.
Druha vec, pises ze ludia ktori by ti mali byt najblizsimi... no ano, matka ako tak, hej, je to blizka osoba. Ale ty si sama sebe blizsou osobou a predsa nechas svojho partnera aby ti ublizoval. To by ma trapilo viac, le o matku ovplyvnit nemozes, ale to ze si s partnerom je len na tebe. Skus sa zamerat na toto, na sebauctu, nie plakanie ze oni ti robia zle, pri priatelovi byt nemusis. Ak potrebujes znova prezit konflikt s matkou ktory si nevyriesila tak ano, je to regulerne spravanie, ale da sa s minulostou vysporiadat aj inak, napriklad terapiou, nemusis si nutne vyberat znova a znova nieco podobne ako tvoja matka na prekonanie problemov z minulosti.

angelssoul
autor
28. feb 2014

@sissmiss - pod pojmom bezneho konfliktu som mala na mysli vymena nazorov o tom, čo kto vybavil, ci nie. V tom vybuchol (videla som ten den na nom napatie) a to ze som si tvrdila svoje, lebo som si to pamatala lepsie nez on ho zjavne vytocilo a najviac ho vytocilo ked som ho poziadala aby odlozil mobil, ci tablet uz ani neviem, a normalne sa so mnou rozpraval, nie hadal a v tom to prislo. Chcem podotknut ze nie som submisivny typ zeny, poviem si nazor, nedam sa, a takto to dopadne. Moja vina urcite tiez v hadke ale nikdy by som nikomu na svete nepriala smrt a ked tie slova povedal vybavila sa mi ta situacia z detstva. Ženy verte, že napísať sem o tomto bola pre mna krajna moznost. Aspon vyliat srdce niekde...

lucinkaboz
28. feb 2014

to nie je normálne,on musi byt vypatlany do špiku kosti,od takeho čo najdalej,nemá dobré srdce,neverím

adri266
28. feb 2014

@angelssoul navstive manzelsku poradnu, podla mna Tvoj partner potrebuje odbornu pomoc. jAk odmmietne ist s TEbou, chod sama, mozno Ti poradia, co a ako.

luba28
28. feb 2014

@angelssoul tak sa milujuci clovek nesprava,ani v navale zlosti,....on ta vlastni a preto si tak dovoluje,...urcite si je isty,ze ho aj napriek tomu neopustis,...pri takej somarine tak vybuchnut???a keby si mu ty tak nadala,hm??co by bolo,..udrel by ta???

luba28
28. feb 2014

@adri266 oni neni su manzelia,....

nigguska
28. feb 2014

@angelssoul ako prepac,ale toto nie je normalne.....moj muz mi nepovie ani krava a nie toto.... takze by som mu pobalila veci a povedalu mu,ze ked on takto,tak nech sa prace.....

ivka.minnie
28. feb 2014

Suhlasim s sismiss. Ale ja dost dobre nechapem zeny, ktore vedia byt s takymi muzmi... Mala som viac vztahov, teraz som vydata, ale nikdy pri ziadnej hadke nepadali taketo tvrde slova... Slova vedia velmi ublizit a nedaju sa zobrat spat. Kazda zena si zasluzi dobreho muza, len na to musi prist sama.... Urcite to nie je normalne.....

adri266
28. feb 2014

@luba28 😎 myslis, ze manzelska poradna je iba pre manzelov? TAk nech navstivia predmanzelsku poradnu alebo psychologa 🙂

sissmiss
28. feb 2014

@angelssoul krajna moznost....hmmmm. A co ocakavas? Lebo zmenit situaciu mozes len ty sama. Ak zbieras skusenosti inych, tak ano, nie je normalne aby si partneri priali smrt, ani pri velkej hadke ani pri beznej hadke. Ak vsak je tvoj partner hulvat a chrapun a nevadi mu to ze ti to ublizuje, tak mas dve moznosti. Zmierit sa s tym alebo to riesit. Riesenie zavisi od toho ci ma on zaujem sa menit, podla mna partneri s problemom maju ist do manzelskej /partnerskej poradne. Psycholog. To v pripade ak on ma zaujem to riesit. Ak nienema zaujem sa menit, rozchod. Co sa tyka vasho konkretneho pripadu. Vie tvoj priatel ze toto su pre teba slova ktore ti ublizuju? Ked sa upokoji uvedomi sa a ospravedlni? Ak ano, poradna a snzit sa zmenit patologicke spravanie. Ak nie, zvyknut si alebo ho nechat pre inu. Aky mate vztah okrem tohto? Nie ci ti hovori ze ta lubi, ale ako sa sprava, co robi a co robis ty. Dalsia vec, ked sa hadate a ci uz po tom ako sa on znizi k tym nadavkam, vytahujes a pouzivas aj ty nanho nejake utoky na jeho citlive miesta? Ublizujete si vtedy navzajom? Resp.ublizujes mu ty niecim vedome?

angelssoul
autor
28. feb 2014

Nie sme este manzelia. Nie je ani vypatlany, nie je to ziaden asocial, keby ste ho poznali + jeho povolanie, nikdy by ste nepovedali co dokaze povedat a ze on to dokaze. V minulosti sme sa o tom rozpravali - plakal pri tom, prosil o odpustenie ze vie ze ma zlu povahu. .a zasa sa to zopakovalo.. je to kolotoc..@luba28 asi mas pravdu, tvoje slova mi otvorili oci, mysli si ze som na nom zavisla, kvoli tomu ze nemam rodinu atd, ze si to moze dovolovat.. preto ta chybajuca ucta. Myslite si ze by sa mu dalo nejako pomoct? Ja by som to chcela nejako "ozdravit", nie utiect, podla mna by ta bolest isla so mnou aj dalej..

paskolinka
28. feb 2014

@angelssoul taketo spravanie je pre mna nepredstavitelne a neprijatelne. ja by som urcite velmi razne reagovala hned prvy krat ako by sa to stalo. ty mu to asi uz dlhsie tolerujes a len vnutorne sa trapis? 😒 mozno on bol tak nauceny z domu, mozno aj jeho otec tak nadaval matke a tak to az tak nevnima. ale urcite mu to vysvetli, snad to pochopi, ze to nie je normalne... keby nejavil ochotu nieco s tym robit, ja by som utekala kade lahsie...

jahodka8
28. feb 2014

@angelssoul Ahoj, aj u nás sa toto občas stáva, že mi takto povie. No vo veľa veciach sa aj prispôsobí, ked som náladová a podobne. Ja sa s ním vtedy nerozprávam, nereagujem, ked vidím tú jeho náladu. Toto najviac pomáha, lebo tými nadávkami ma chce len nahnevať. Už aj bolo také, že on chcel dať žiadosť o rozvod. Tak som ho poslala, že teším sa. No potom sme to nejako urovnali, už sa ani moc nehádame, lebo mi to len škodilo zdravotne. Skús si viac všímať jeho svetlé stránky, lebo ja sa tiež niekedy nezdržím poznámok a to je zle.

jahodka8
28. feb 2014

@sissmiss Nám prospieva, ked sme občas od seba, teda že moc sa mu nemiešam do všetkého, to asi všetci muži nemajú radi. Proste venovať sa sama sebe a potom dokážem byť milá a neútočiť.

angelssoul
autor
28. feb 2014

@sissmiss - bola to vymena nazorov dnes ked sa to stalo, cumel do mobilu ci tabletu, a zuril do mna, tak ma to nastvalo a prosila som ho nech sa so mnou bavi normalne a nie hladiac do hluposti dakej. Daco vyblafol a tusim som mu ho chcela vziat 🙂 - trochu mi je aj smiesne ked si to predstavim..a potom teda tak vybuchol, slovne mi nalozil . Nech zdochnem atd atd, krava sprosta...atd atd a dodatky k banalnemu problemu - pociatku konfliktu. Ja som sa ho opytala, ako moze niekomu, komukolvek priat smrt - bez odpovede. Odvtedy som zavreta v spalni , prvu polhodinu mi naozaj prislo az na srdce zle a rozpomenula som si na veci na kt. som myslela ze som uz zabudla. Inak sa sprava ku mne tak, ze tu lasku v realnom zivote dokazuje. Pozornost, zaujem, rozhovory, okrem tychto vybuchov mame kludnu domacnost, mozno mi neverite zeny ale naozaj ano. Ale tymto to cele zabil.. Zeny ale kam mam utekat?? povedzte kam? A nepojde to trapenie so mnou kde len budem? Vazne bez srandy nemam kam ist, zijeme v tomto meste kt. nie je ani mojim rodnym mestom.

jahodka8
28. feb 2014

@angelssoul No ked si mužovi chcel zobrať mobil, tak to pre nich strašné ohrozenie. To je asi horšie ako nevera. Moc na neho neútoč, teda vôbec. Proste ignoruj. To u nás pomáha najviac.

angelssoul
autor
28. feb 2014

@jahodka8 ja som mu ho chcela vziat a polozit nech normalne komunikuje, nie citat. Ale to on mozno nevedel - ziapal, nadaval mi do krav tak to bola moja reakcia, nieco urobit.. .mozno nespravne... proste nevie riesit konflikty ani vymeny nazorov..ja nedokazem mlcky sa prizerat a zrejme z jeho pohladu - prilejem olej do ohna ..

paskolinka
28. feb 2014

@angelssoul si na nom financne zavisla? ak ano a nemas kam ist, tak je to tvoje rozhodnutie, ak zvazis, co ti partner dava (vztah, zabezpecenie) a co musis tomu obetovat, ci si ochotna zabudnut na sebauctu a tolerovat to. ak sa to ale opakuje, pravdepodobne ti tak bude nadavat aj pred detmi... druha vec je, ci v hadke nadavas aj ty jemu alebo je to vyslovene len z jeho strany?

angelssoul
autor
28. feb 2014

@paskolinka mam svoj prijem ale sama neutiahnem. Cize ano,zjavne som. Nikdy nenadavam prva, ale ked ma zaskoci a je fakt hnusny tak mu vratim , opatujem slovami ako dnes - ze je debil a nie je normalny.

sissmiss
28. feb 2014

@angelssoul Poradna. Poradna. Poradna. Poradna. Ak teda chces problem riesit. Aj ty sa spravas nestandardne, on reaguje nestandardne. Zahanas samu seba do kuta a prosis o zhovievavost. Opakujes spravanie z detstva kedy si bola bezbranna, a riesis si ten konflikt teraz akurat za matku si dosadila partnera. Ty neries jeho, ale seba

paskolinka
28. feb 2014

@angelssoul kazdy to mame asi inak ale pre mna je aj debil uz silne slovo (voci milovanemu cloveku)... co keby si isla na to tak, ze mu vysvetlis, ake si mala stavy z tych jeho reci (uzkost pri srdci, fyzicka bolest) a ze ta mrzi, ze aj ty si mu vynadala a ci by ste si neslubili, ze uz sa to nebude opakovat? 🙂 ty svoju cast dohody potom drz a on ked nebude schopny, tak mozes dalej riesit... vies, lebo takto ti aj on moze povedat, ze vsak aj ty mu nadavas, tak co chces...

stano4000
28. feb 2014

@angelssoul POdla toho co pises ho vas vztah nebavi a ventiluje si to tymto sposobom. Inac je asi nauceny sa spravat ku tebe dobre a preto tie vybuchy. Poznam par chalanov ktorych nazor na spravanie sa ku priatelkam znamena, ze sa musia pred priatelkou pretvarovat ze su "dokonaly" pretoze "tak to zeny chcu", to ze to v nich vrie, ze sa nemozu spravat prirodzene (ci je to partnerkiny vina, ci ich), tak to maskuju dovtedy kym vo v nich nezovrie a nezacnu sa spravat ako uplny debily - podvod, bitka, alkoholizmus atd.

Nepises nic o tom preco a kedy sa to zacalo...

luba28
28. feb 2014

@angelssoul ano je to kolotoc a stale urazky a sluby a tak dookola,....to nema buducnost moja,...mala si to zle predtym doma a teraz chces toto zazivat dalej??? mas moznost odist tak to skus,...a ak ta naozaj tak miluje ako hovori,tak pride za tebou a uz nikdy sa toto opakovat nebude,lebo raz odides a uz ta nenajde,....

angelssoul
autor
28. feb 2014

@sissmiss to s mamou som napisala preto, lebo v minulosti v detstve boli velke rodinne problemy stalo sa to.. ranilo to... teraz sa to zopakovalo s nim.. ja to neriesim primarne. mamka uz niekolko rokov nezije... budem sa snazit riesit to ako mi radis... @stano4000 cenim si tvoj nazor a zda sa ze mas totalnu pravdu. Preco to zacalo - asi vnutorne napatie a kedy to zacalo - v spoluziti, predtym v "chodeni" to nebolo. Nie som idealna partnerka ale k ziadnemu cloveku by som si nedovolila co on ku mne... a to som poznala a zazila kde čo a nedovolila by som si to. Napriek tomu ze momentalne mam pocit ze zinfarktujem jemu by som tu smrt nikdy nezelala.. ved najviac ma boli prave to ze co on musi skutocne citit voči mne ked mi take povie..

jahodka8
28. feb 2014

@angelssoul No ked si od neho závislá, tak do neho moc neskáč, iné poradiť neviem. Alebo pre partnera nejakú aktivitu, kde si vybije energiu. Ak má sedavé zamestnanie, psychicky náročné, tak doma niečo fyzické - môj kosí, reže drevo a podobne. Vtedy je celkom príjemný. No môže to byť aj nevyváženou stravou.

stano4000
28. feb 2014

@angelssoul nepise ale ani aku dlhu dobu ste spolu, co mate zazite, ci sa chcete brat, ci mate deti, ci mate spolocne byvanie, ci spolu komunikujete atd...

ja s manzelkou sme na seba nahnevany pre niektore veci ale nemam problem je povedat vsetko, co ma trapi a co ma tesi... viem ze niekedy je na moje poznmky citliva a aj nahnevana ale som to ja a ja to tak proste musim zo seba dostat. nie je to jednoduche ale je to tak...

ak sa chlap neventiluje so svojou partnerkou nejakym rozumnym sposobom (nemyslim sex - to nie je ventilacia) tak to moze viest roznym deformaciam toho co medzi sebou citia... a ak sa o tom nerozpravaju tak vznika velke napatia... predchadzat napatiu sa da iba rozumnym rozhovorom a mozno niekedy aj nerozumnym ale proste rozhovorom..

svetluska82
28. feb 2014

@angelssoul treba sa naucit hadat ferovo, z yaciatkoch spolužitia ja moj mal taketo tendenice( ale smrt mi neprial ), ale som mu povedala, že ked ja mu nenadavam, tak nech sa aj on kroti a pri hadke nech nevytahuej podpasovky- moja rodina, a taketo veci, tkroé nesuvisia s hadkou a preberanou temou. Chvilu to trvalo, ale naucil sa hadat sa ferovo. Obcas aj kricime, ale nikdy od toho casu, mi nenadaval ,alebo nedajboze nieco horsie. A ja som sa naucila nekricat, ked chcem nieco vysvetlit, lebo hned zacal kricat ja manžel a to potom sa nic nedoriesilo.

angelssoul
autor
28. feb 2014

7 rokov spolu, skoro 2 spolocne byvanie, deti nemame, planujeme... zazili sme vela zleho aj dobre, raz aj kratsi rozchod - tiez nezhody, mame spolocne zaujmy, a aj osobitne. On je z kompletnej /nie dobre fungujucej rodiny/, ja som bola z "horsej"rodiny. Studujem na VS, on je v statnej sluzbe. Myslim ze psychicky narocnejsie veci riesi. Ja mam priatelov, on tiez, aj spolocnych. Komunikacia aj sex funguje ale ked ma ten svoj "nasraty stav", tak vtedy sa neda a vtedy mlci... vsetko je potom ako zapalka.. Dnes sa este neospravedlnil a asi ani nedostal moznost ked sedim tu... @stano4000

Dakujem vam za rady, aj za kritiku budem sa snazit niečo s tym urobit, hlavne asi so svojim pristupom. Chcem len dodat veci nie su ciernobiele, ja nie som anjel a on ten zly. To teda nie...

jabadaba
28. feb 2014

@angelssoul co tu chces ozdravovat v tomto vztahu? Sama citis, ze taketo verbalne vypady Ti nerobia dobre. Navyse si uz podobne zazila od mamy. Mas potrebu dokola prezivat to iste? Ak nie, v co dufam, tak treba spravit riadny koniec celemu vasmu vztahu. Este ani manzelmi nie ste a uz sa takto k sebe spravate. Na tomto nie je nic v poriadku. Hadky s verbalnym uletom odtial potial. Cloveku uleti, v snahe zranit toho druheho, ale to musi ist o sakra zasadne veci ked uz clovek takto rupne. Pri banalnych vymenach nazorov je to uz diagnoza - agresia. Navyse, pre zivot nie je zdrave mat jedineho partnera a nepoznat aj ine. Bez moznosti porovnania na zaklade viacerych skusenosti nie je mozne ani dospiet, ujasnit si v zivote priority a ciele. Ty si sa zahrabala od strednej s tymto jednym partnerom. Poznas nespravny vzorec spravania, to co si mala doma si si nasla v partnerovi. Musis sa z tohto bludneho kruhu vymanit. Su aj ine formy spravania sa, su aj ini ludia, ini muzi a spravaju sa inak. Len to treba chciet spoznat. Vsetko je len a len na tebe. Ak sa rozhodnes zotrvat v terajsom vztahu potom bud spokojna so stavom veci. Kazdy uz ako chce.

sirene
28. feb 2014

To ako sa k tebe správa si nemôže dovoliť. Zrejme vychádza z toho, že "máš len jeho". Skús si prečítať tieto body http://www.dtp.sk/zrno/Find/find_clanok.php?men...
a ak ti bude na neho väčšina pasovať, utekaj kade ľahšie od takého chlapa, lebo už má tvoju psychiku v hrsti...ešte kým nemáte deti...drž sa