icon

Nevlastná sestra bude mať svadbu na dvore, aby ušetrila

10. jan 2023

Prosím vás dáva sa dar alebo peniaze.
Ak peniaze tak koľko prosím.

zorkahorka
10. jan 2023

Peniaze. My sme dostavali zvacsa 100 eur

klarik707
10. jan 2023

len ten nazov temy mi pride dost odveci. davaju sa peniaze. to kolko das prisposob tomu, aky mate prijem, opytaj sa pripadne, kolko budu davat ostatni.

petamich
10. jan 2023

vacsina mladomanzelov povie, ci si prosi dar alebo peniaze na 99% peniaze, co sa taky toho "kolko" je to prudko individualne, ste si so sestrou blizke, dovoluju ti to financne moznosti? tak ja by som jej dala urcite viac ako beznym kamaratom 🤷‍♀️

melanta
10. jan 2023

Dar iba v prípade, že si novomanželia želajú niečo konkrétne. Inak peniaze a sumu podľa toho, koľko je v tvojich možnostiach a aký máš vzťah k novomanželom. Niekto dá 100, niekto 500, niekto viac.

zojazoja
10. jan 2023

A my sme naproklad dávali dar. U nás v rodine je úplne úplne jedno ci dá niekto dar alebo peniaze. Každý si váži všetko čo dostane.

stanulienkat
10. jan 2023

Ten nadpis je dost sprosty.

vevulik18
10. jan 2023

Tak ja si myslím, že je jej vec na akom mieste bude mat svadbu a dávajú sa peniaze, podľa uváženia, my sme dávali kamarátom väčšinou 200eur, sestra bude mat v máji , tej dáme určite viac .

malulienka
10. jan 2023

Určite peniaze, aspon 100 eur, ak si to môžeš dovoliť.My sme boli ja manžel, dcera mojmu bratovi a dávali sme 300.

autor
Autor odpoveď zmazal
melanta
10. jan 2023

Nuž otázne je, aké máte vzťahy v rodine. Ak také, že každý sa príde ozaj len najesť, tak potom by som ani ja svadbu s takými ľuďmi neurobila.

autor
10. jan 2023

@melanta hovorím my sme mali pekný vzťah dovolenky chaty všetko deti sa zbožňujú ,boli sme niekedy spolu stále už teraz od leta nie...ako sme mali výmenu názorov

viestta
10. jan 2023

Ked pojdes na svadbu, daj nejake paniaze. Zvycajne sa dava tolko kolko host "vypije a zje", velmi blizki pribuzni davaju aj viac, podla vlastneho uvazenia. Ked na svadobnu hostinu nepojdes, mas problem vyrieseny. Posles mladomanzelom blahozelanie v obalke, nemusis davat nic

memma
10. jan 2023

Samozrejme ze by som dala peniaze sestre sme dali 500 eur. To je jedno kde by mala svadbu ci na dvore alebo niekde inde. My sme dokonca svadbu nerobili. Kamarátov a rodinu sme pozvali iba na pizzu. A bola som prekvapená od každého sme dostali peniaze co som nečakala. Do restiky po svadbe sme pozvali iba najbližšiu rodinu 20 ludi

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
kliatana
10. jan 2023

ja osobne som teda cakala po otvoreni tejto diskusie nieco celkom ine ako toto :D nechapem ten nazov, popravde. ale tiez by som asi peniaze zvolila. ked si nevies rady, tak co ine?

mariska1989
10. jan 2023

Je to jej svadba ako sa rozhodne s nastávajúcom tak bude .a to že to tak povedala no a , tiež mame v rodine takých čo by dole krkom liali tekuté pojedli čo šlo a ešte aj domov by pýtali a mali by to na háku a dar by nedoniesli náporiadok žiadny . Podľa mňa rozmýšľa dobré v dnešnej dobe, ušetrí aj na dvore vie byť pekná svadba . platiť za sálu , teraz aj za jeden stôl sa platí , obrus či stolička. Hlavne ser na to a osobné by som dala peniaze možno nie toľko koľko by som dala v prípade svadby v sále či niekde inde

tiezjedna
10. jan 2023

Dala by som peniaze, suma by záležala aj od toho, koľko nás na tú svadbu pojde... My s mužom to máme tak, že dávame vždy kilo za osobu

nikelca
10. jan 2023

Ak ju nepoznáš natoľko aby si jej dala dar daj jej peniaze. Poprípade ak ju poznáš a vieš že ju viac potešia peniaze rovno jej daj tie 🙂 My sme tak mali viacej osláv, ani nie že sa ušetrí ale hlavne pri deťoch je fajn mať všetko po ruke. Najlepšia svadba čo som zažila bola na dvore sranda, že tiež bola mojej sestry a bolo to na školskom dvore... ale tak nádhene vyzdobená tá atmosféra, jedlo všetko bolo dokonalé 🙂

jaskolka
10. jan 2023

Neviem, čo ma spoločne miesto, kde bude svadba, s tým, že či jej máš dat dar, alebo nie a, aký
Čiže keby mala svadbu v honosnom zámku, tam jej dáš viac? A na dvore menej? Alebo opačne?
Ci ako?
Veď ak nemáte nejaké vzťahy, ale ideš na svadbu, tak sa slusi dat dar, väčšinou tetaz peniaze, podľa svojich možností
Ak nejdeš, posli jej pohľadnicu a vybavene.

lucks6
10. jan 2023

je to plne na tebe kolko jej das. proste daj tolko, kolko si moze dovolit. nie je na to ziadne pravidlo, ze tolko a tolko sa proste musi. co sa tyka svadby je to ich vec a ich volba, to by si mala proste respektovat

tykat
10. jan 2023

No tak ked chce ušetriť tak asi peniaze, naco by jej boli šálky alebo mixer? Za peniaze si kúpi co bude chcieť. A daj kolko ti príde vhodne. Co ti bude platne ze ti poviem ze sestre som dala 500€ do obálky a 400€ na “redovy”?
Ale u nás je tak zvykom ze aspon toľko aby sa im vrátilo za náklady na pozvaného človeka. Čiže dvaja cca za dvoch. 4clenna rodina za 4 osoby.

miadi
10. jan 2023

Cize do leta do nejakej hadky ste mali super vztah .. deti sa zboznuju. Je mi jedno ktora urazila ktoru ked si pozvana a ides tam dala by som jej koli tej hadke este viac ako Keby ziadna nebola. Nech vie ze si stale jej sestra ( aj ked nevlastna) a ze ju mas rada. To ze setri.. je uplne nepodstatne, niekomu viac vyhovuje grilovacka na zahrade ako velke mecheche v snobskom podniku. Ale dar je o tebe.