icon

Nevypovedané slová

24. okt 2022

Po rozchode s byvalym priateľom mávam myšlienky ktoré ma ešte trápia a to sú nevypovedane slová, ktoré by som tak chcela aby si ich vypočul, alebo prečítal. Viem že je to asi blbosť, že na to ešte myslím. Je to hlavne to, že ma pri rozchode krivo obvinil, a klamal do očí. Hlavne to krivé obvinenie som nevedela stráviť. Tak veľmi by som mu to chcela povedať. Ako mi to ublížilo. Ale asi je to hlúposť. Ďakujem za názory.

kulumulu123
24. okt 2022

Ja ti radim ze mu zavolaj a poplac si na jehi ramene o tom aka je to bezcharakterna svina... Ja nechapem co cjces milion ludi ti radi kasli na neho a ry si iba ides svoje ze by mal pocuvat co mu chces povedat.... 🤦‍♀️🤦‍♀️🙏🙏🙏

ckocka
24. okt 2022

@kulumulu123 Začína mi byť už toho chlapa lúto.

zuzitko74
24. okt 2022

Nuž, naivne si si myslela, že v jeho očiach máš tie isté práva na pochopenie a vyrozprávanie sa, ako on voči tebe. Ale zrejme to takto obojsmerne nefunguje. Tvoj bývalý vidí iba seba, ty si mu dobrá len na to, aby si urobila čo on chce (odpustila mu), tvoje pocity ho zjavne nezaujímajú a nechce sa nimi zaoberať. Hovoriť, alebo písať takému človeku, čo cítiš, je úplne zbytočné a možno by to zasa otočil proti tebe.

lulaby1982
24. okt 2022

Odporúčam ,že to čo máte na srdci všetko tak napíšte , napíšte list a potom ho prečítajte ,list následne zničte a začína nový život .

adkalu
24. okt 2022

Nechaj tak... Nech to plavé a nevracaj sa k tomu. To vypovedanie/nevypovedanie je stále nejake po vzťahu. Ono to to tak málokedy, ak vôbec funguje tak, ze si všetko povieme, odpustíme, poprajeme všetko dobre a ideme svojou cestou. Nezaťažuje sa tým a pozeraj na buducnost.

autor
25. okt 2022

@luciannka83 a ty by si to urobila? Ked tak radis

silvike
25. okt 2022

Napisat list/ e-mail a v nom to vsetko pekne zhrnut.

silvike
25. okt 2022

A teda aj mu to poslat realne. Nie len napisat pre seba, precitat a zahodit. Normalne to vsetko dat na papier a poslat mu to. Mne to takto velmi pomohlo ked som tiez mala v sebe nejake nevyriesebe veci z jedneho vztahu/nevztahu. On mi potom aj slusne odpisal a hned som mala vacsi klud na dusi a bolo dobre.

derdia
25. okt 2022

Ked chces tak mu napis spravu. Tebe sa ulavi a uzavries to. Ja mam tak s "byvalou kamaratko" ale ja som si povedala, ze mi nestoji za to aby som nieco vysvwtlovala a hlavne niekto ani nema mozgovu kapcitu aby to pochopil..

ketrint
25. okt 2022

Napisat email/list (podľa toho či preferujes písať ručne alebo na pc), a nikdy neodoslal. Dáš to von a opustí Ta to a zároveň sa nezamotás do sraciek s bývalým…

autor
25. okt 2022

@silvike aj by som, ale vaham, on mi napisal a ja som po case na to zareagovala a to je Tebe odpísal, ale myslim, že na to on reagovať nebude

sima338
25. okt 2022

Ja by som to nechala tak. Myslíš, že si to uvedomí, že ti ublížil a povie ti prepáč? Nie, takí ľudia ti to nikdy nepovedia a ešte z teba spravia tú zlú, zlý charakter, hysterku, hlupaňu a podobne. Hovorím ti z vlastnej skúsenosti. Ublížil mi a špinu hodil na mňa. Dlho som si to s ním chcela ešte vydiskutovať, ale už dávno nie. Beriem to ako skúsenosť, facku, ktorú som vtedy dostala.

anjeleukalyptusu
Odpoveď bola odstránená
jaskolka
25. okt 2022

Dobre a co čakáš od toho ze mu povieš, ako to ublížil? Ze začne plakať a ospravedlňovat sa ti? Alebo to bude mať skôr na háku a vysmeje sa z toho vylevu?
Ja by som ani neriešila nejaké také vysvetlovacky, proste rozišli ste sa, život ide ďalej a hotovo.
Mne bývalý spočiatku tiež písal, či som mu odpustila a podobne, dokonca raz, že "musíš na veľmi asi nenávidieť" akoby vyslovene čakal, že sa mu začnem žalovať. Odpísala som mu, že to už mám uzavreté, nezaoberam sa ním, a ze nech ma už nekontaktuje, lebo si už nemáme čo povedať.
Hotovo. Nijake plače, nijake výlevy, zavrieť dvere a ísť dopredu. Nebabrat sa dokola tom istom
Keď sa stretnete, tak normálne ahoj, ahoj a idete ďalej. Co iné chceš akože vtedy robiť? Hodiť sa mu okolo krku, alebo rozzurit, či zosypat sa?

silvike
25. okt 2022

To uz je na nom ako s tym nalozi. Tu ide hlavne i Teba, aby ty si bola vnutorne ok. Skratka len mu dat vediet co a ako. Vsetko. A uz potom nechat na nom. Mne ten chalan odpisal. Ale ja uz som mu potom nic na to neodpisovala. Ale citila som vyslovene ulavu, ze som mu vsetko ako som citila napisala. (Ten prvy krat myslim). Ake musim priznat ze somceelmi dlho zberala odvahu a rozhodovala sa ci ist do takeho rislu a s kizou na trh alebo nie. Ska som a oplatilo sa. Mne to velmi pomohlo uzavriet v sebe ten vztah.

silvike
25. okt 2022

...ospravedlnujem sa za milion preklepov🙉🙈

heln
25. okt 2022

ahoj, necitala som diskusiu, ale napisem, je jedna terapeuticka metoda a vola sa "pisem ti list, co som ti nikdy nepovedal/a".... skratka napises mu list, napises v nom vsetko co by si mu chcela povedat, vsetko co ta trapi, ale samozrejme mu to neposles, lebo to nema zmysel, mozes ho roztrhat alebo spalit, tebe sa ulavi, dostanes zo seba von to co by si mu chcela povedat s uz ta to nebude tak trapit. toto sa robi napriklad ked niekto nahle umrie a pozostalych tazi to, ze sa nemohli rozlucit.

autor
25. okt 2022

@heln áno, ale vieš že toto ma poucoval práve on? Že ked ta niečo trápi napíš list. Veď to ako keby schválne ublizoval

babulkomale
25. okt 2022

Napis to vsetko na papier, precitaj si osamote nahlas a potom papier spal ohnom. Velmi to pomoze.

luciannka83
29. okt 2022

Ja som tiež potrebovala uzavriet nieco uzavriet a podarilo sa mi to az vtedy, ked som dotyčnemu všetko, ale ze fakt vsetko povedala ako som citila.

autor
30. okt 2022

@luciannka83 toto by som asi potrebovala aj ja, a chcela ale ja nemám takú možnosť.

luciannka83
1. nov 2022

Prečo? Ved normalne mu napis mail, spravu😊

autor
1. nov 2022

@luciannka83 Pretože si myslim, že na to nebude reagovať, pretože sa ho to bude dotýkať. Čiže budem debatovať sama so sebou?

zuzitko74
1. nov 2022

Veď už netráp sama seba. Zmier sa s tým, že keď ten druhý nechce, tak nemá zmysel vylievať si pred ním dušu.

autor
1. nov 2022

@zuzitko74 On si vylieval prvý. Ja mám tiež právo

zuzitko74
1. nov 2022

OK a ako si chceš svoje právo uplatniť? Chceš ho uniesť, priviazať o stoličku a násilím ho prinútiť, aby ťa počúval?
Ja ti netvrdím, že nemáš právo si pred ním vyliať dušu. Len sa ti snažím vysvetliť, že zatiaľ to nie je možné, lebo ten druhý nie je ochotný si ťa vypočuť. Ty sama cítiš, že ak by si mu aj napísala, tak na to reagovať nebude a v podstate by si ,,debatovala sama so sebou."
Ak má takýto rozhovor fungovať (čiže ak sa ti má po ňom uľaviť), musí tam byť od tej druhej osoby aspoň minimálna ochota počúvať ťa a snažiť sa ťa pochopiť. Toto ti tá druhá osoba zatiaľ nie je ochotná dať. Viem, že to nie je fér, ale nič s tým nenarobíš.

slovakboy
1. nov 2022

Dobre ti poradila
@silvike . Náíš to na papier a pošli mu to. Aj keď nebude reagovať tebe to pomôže. Lebo si to dostala zo seba von. A potom už sa snaž na to zabudnúť. Nechci aby si priznal chybu. To neurobí. A riskuješ aj že ti odpíše nejako blbo a znovu mu budeš chcieť odpísať. To je podobne ako keď sa ja hádam s konšpirátorom. Nedá sa mať posledne slovo. A tak to robim tak že mu odpíšem keď mi napíše ale potom už neodpovedám na jeho nadávky a choré výmysly ktorým verí. Môžeš urobiť aj to že list napíšeš a spáliš. Aj to pomáha. Že sa ti ospravedlnil je pozitívne. Ale viac nečakaj. Nemysli na to. Cielene sa zameraj už potom na neho nemyslieť. Nemyslieť je liečivé ale ťažké ak to netrénuješ. Vedia to jogíni. Nám stačí také to obyčajné nemyslenie aspoň pár sekúnd. Skús.

autor
1. nov 2022

@zuzitko74 áno nie je to fér, ja som vypočula a reagovala.

autor
1. nov 2022

@slovakboy Ďakujem, nečakám nič, ospravedlnenie bolo v duchu, že dufam že mame jeden u druhého odpustene. Jeden u druhého? On mi zatajil ze poza chrbát riesi inú. Nemala som možnosť reagovať, chrániť mňa, jeden u druhého. Toto nie je ani ospravedlnenie.Reagoval na to len na to čo mu vyhovovalo. A este mi dal limit koľko otázok môžem položiť

slovakboy
1. nov 2022

Nooo tak mu pekne vylož svoje veci na papier a pá pá. Nech si počíta ich počet.