Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
No toto je ozaj blbá situácia. Teraz budeš za divnu aj keď pôjdeš,aj keď nepôjdeš. Už ani neviem čo by som spravila. V každom prípade si myslím že keby prišlo k "omylu" tak by ti sesternica už dávno zavolala ...
Tvoja sestra to v prvom rade vôbec nemala riešiť a už vôbec nie takto.
@autorka mne osobne je ľúto že akurát ty si to "vyzrala" vyžaruje steba taká milá a dobrá duša. Píšeš tvoje príspevky s precitenim. Jedna vec mi je zvláštna v čase mobilov a messengerov a whatsapov aby si nevesta nevoverila či každý dostal oznámenie a pozvanie k stolu aspoň u hostí čo sú mimo jej bydliska. Robí sa taká spätná kontrola. Urobte s manželom ako uznáte za vhodné
Čo iné im akože mala povedať. Omyl? Hadam tomu nebudeš veriť. Tvoj muž keď volal jej mužovi, tak určitě dostala aj ona echo od neho a nepriek tomu ti nezavolala. A nevyvrátila tvoju info.
Ja by som sesternici napisala jednu uprimnu spravu. Ze chapes ze toho ma teraz isto vela, ze jej pises, ze si sa jej snazila dovolat a nevolala ti naspat, ze manzel volal s jej muzom, ze cele je to velmi zvlastne ze samozrejme ze ta to mrzi ale nech to uprimne povie, ci z nejakeho dovodu ktoremu nerozumies ste na svadbu pozvani neboli. Ze sa nebudes hnevat, ze sice nerozumies co sa stalo, ale ze sa tam nechces nasilu namominovat. Ze im prajes vela stastia a nech sa stalo cokolvek, rada by si to vedela, lebo si nie si nicoho vedoma. A mozes kludne dodat, ze aj keby ti povedala ze skutocne z nejakeho dovodu ste neboli pozvani, ze to nikomu nepovies v rodine aby nikto nemenil plany, ale ze to budes respektovat..
Sestra chcela pomoct, ale je to este horsie. Pokial nevesta sama nezavola, neospravedlni sa a nevyjadri lutost tebe osobne, tak z toho v podstate iba vykluckovala bez toho, aby ona z toho vysla zle. V tom pripade sestra urobila sluzbu jej a nie tebe... Stava sa, co uz...
Tak toto je dobrý fór....že zabudla a myslela si, že si autorka robí srandu.... Ona si čo myslí, že ste komplet celá rodina vysedeni v košíku?!?🙈 Ešte spraví po ignorácii z autorky príspevku osobu čo nerozumie veciam.....ako ignore mód celý čas a zrazu nedorozumenie????
Smutné 🥺, a ešte sa vyhovoriť, že si myslela, že si robíš srandu akože rozum neberie v takejto situácii a toto povedať 🤦. Ak ti ona osobne nevolala a nedoriešila to s tebou tak určite by som nešla, keďže si dostala len oznámenie bez pozvánky tak není o čom.
@evamarek77 čo dodať veľmi smutné 🥺. Tak ale vie o tom ženích, mamina, sestra tak autorka by si tým už nemala lámať hlavu. Keď ju tam raz nechce tak nech je spokojná bo určite by sa tam necítila autorka príjemné. Možno sa dozvieme ako to celé skončilo.
Tvoja sestra sa jej tam povyhráža, ze ak nepozvala teba, nepridete všetky, ako sa pomýlila, to jej išlo iba o to, aby ťa na tu svadbu dotiahla, aj keď nasilu? Lebo ak chcem vyriešiť problém a zistiť, čo sa deje, tak komunikujem priamo a úplne inak.
Podľa mna sa ti už viac sesternica ani neozve, aby niečo vysvetľovala. Skôr ma teraz nervy, že tam idete napokon aj vy, aj keď to nechcela.
Ako nehnevaj sa, to, čo tvoja sestra spravila, bolo maximálne trápne, rozmýšľam, či je trapnejsie jej správanie či konanie nevesty. Keď už chcela nejako do tejto témy rypnut, tak nenápadne (aspoň akože) priviesť na to rec, napr. zavolat neveste, ako sa má, či všetky svadobné prípravy vychádzajú a poznamenať... čo ja viem... napríklad: dnes sa mi zdalo, že má náš Peťko soplik, v tomto je dobré, že sestra bude doma a postráži nám ho v sobotu, ak by ochorel a nemohol s nami svadbovat. Ak by sa nevesta chytila ok, ak nie, načo ísť s bubnom na zajace a doslova tu nevestu dotlačiť do toho, aby ťa pozvala? Teraz by som tam nešla už dupľom, lebo toto je megatrapas. A presne ako niekto písal, v dnešnej dobe messangerov, whats'upov, rôznych skupín na sociálnych sieťach, v dobe, keď sme doslova prirasteni k mobilom, žeby nemala čas zavolať, napísať krátku správu, aby si overila kto príde na svadbu? Otázka doslova pár sekúnd, plus ešte ty sama si ju opakovane kontaktovala a nič? Výhovorka, že nemá čas - to organizuje svatbu s hostinou pre pol zemegule, či jej doma plaču polročné pätorcatá, prípadne riadi uplne sama atómovú elektráreň? Či nechápem, čo by jej mohlo zabranit ti zavolať - ozaj mohla telefonát vybaviť rekordne krátkom čase - Ježiši, Betka, sorry, zabudla som priložiť tu blbu kartičku, jasné, že ste pozvaní, že vahas vobec, tešíme sa na vas. Prepáč, že nemám čas viac pokecať teraz, neviem, kde mi hlava stoji. Koniec, finito. Kto nemá čas ani na toto (hoci vie, že na to protistrana čaká), pre toho nie si dôležitá ani len omylom. Mne by stačilo všetko, čo sa doteraz stalo, aby som na tu svadbu proste nešla, cítila by som sa maximálne nepríjemné.
Ja som tiež ešte 3-4 dni pred svadbou obvolávala hostí zo svojej strany či prídu, aby potvrdili účasť a či im niečo do toho nevošlo, napr. choroba. Manzel zas hostí z jeho strany.
V takejto situácii by som sa asi vyhovorila na chorobu.
@luuubik naco rozne klucky. Vsak su rodina, treba komunikovat priamo: "Nepozvala si ma na svadbu, je to tvoja vec, koho si pozves, ale rada by som vedela dovod, lebo som pred pol rokom mala dojem, ze ma v tento den pri sebe chces. Co sa odvtedy zmenilo?" A ked odpoved nepride, tak to uzavriet, ze nieco sa predsa stalo a hotovo, oboznamit rodinu, ze nie sme pozvani, ale nech to neriesia, lebo to nie je ich vec. A keby uz velmi chceli, tak opat bez okolkov: "Nepozvala si sestru na svadbu a nevie dovod. Hnevas sa na nu?" Naco chodit okolo toho ako okolo horucej kase, vymyslat si a pod.
bože to je tak trápne a v žiadnom prípade by som na tú svadbu nešla
@maja22 pointa je jedna - zistiť, či išlo o omyl, alebo o úmysel. Na 99,9% úmysel - a to bolo jasné ešte pred telefonátom sestry (podľa mňa). A keď už teda sestra volala neveste, stačilo zistiť, či to bolo úmyselné nepozvanie či len (veľmi zvláštne) zabudnutie - a je jedno akým sposobom. A nemala by som ani záujem počúvať "prijateľné" výhovorky a blaboly, prečo zrazu nie som pre nevestu dôležitá - jej vec, ako to ona cíti, proste jej na autorke nezáleží, neprechovava k nej vrúcne city, to sa nedá vynútiť (a zväčša ani racionalne vysvetliť, buď proste niekoho máš rada alebo nie). Ak by nevesta chcela komunikovať o príčinách nepozvania, už by to urobila, mala na to x príležitosti, veď dostala k tomu otázky - a nie od sprostredkovateľa/sestry - ale od priamej zucastnenej/autorky - odignorovala ich. Čiže nútiť do vysvetľovania a obhajovania svojho rozhodnutia niekoho, kto sa tomu bráni (a kto má v konečnom dôsledku právo si bez zdovodnovania pozyvat na vlastnu svadbu koho chce)... Podľa mňa zbytočne trápne sa v tom rypat, už sa nevesta ukázala dosť, proste sa podľa toho treba zariadiť a "prispôsobiť" vzťahy - a to všeobecne, nielen vo svadobný deň.
Ja osobne si myslím, že čakala, že sa jej ozveš a pomôžeš s prípravami na svadbu. Neozvala si sa, zrejme sa urazila a preto ťa nepozvala. Ona prejavila záujem, keď si sa ty vydávala? Ak áno, očividne čakala záujem aj od teba. V podstate si sa jej pol roka neozvala, tak čo sa dá čakať...
Nesla by som na svadbu,ani dar ani tortu by som neposlala.Myslim,ze si na tej svadbe nemala byt a pozvanie cez sestru bolo len nudzove riesenie kvolu sestrinmu telefonatu.Sa cudujem,ze si sa na to nevykaslala hned po prvej sms.Ked uz ste boli take spriaznene duse,tak by nemal byt problem spytat sa jej na rovinu,preco ti neposlala pozvanie k stolu-zabudla si,alebo ma nepozyvas.
Ako si sa rozhodla?
Beriem, že za určitých okolností sa ten začiatok okolo pozvánok dal pochopiť ako sranda. Aj to, že nebol čas si to vysvetliť. Ak však toto niekto rieši pár dní pred svadbou, na mieste hostiteľov by mi blikala už kontrolka. Narážam na tú konverzáciu chlapov. Jeden vyšle signál, že nie ste pozvaní. Druhý sa síce odvoláva na rozhodnutie nevesty, no ak sa stal skutočne omyl, určite jej to aspoň spomenul. A čo urobila nevesta? Absolútne nič. Reakcia (aj to len nepriama) sa dostavila až po "nátlaku" sestry. Toto teda na ´super sestry´ či ´naj kamošky´ vôbec nevyzerá.
Nepríjemná situácia.
Nebude za tým nastávajúci manzel sesternice? Možno vás nemusí, možno nejde stráviť že on nebol schopný porobiť elektriku v dome a tvoj muž áno, možno žiarli na tvojho muža...a sesternica si proste musela vybrať.. bud bude za dobre s nastávajúcim a bude svadba a kľud alebo si dupne, presadí si svoje a bude mať so svojim budúcim muzom hádky, tichu domácnosť...s mužom žije každý deň, chce s nim svadbu, rodinu...rozhodla sa pri ňom stat.
Z tohoto však vykukava riadny pruser pre ňu. Osobne si myslím, že sa trápite obe a chcete byť spolu na svadbe. Ona sa musela rozhodnúť podľa mňa kvôli svojmu mužovi. Asi by som to akceptovala. Ak by si bola moja dcéra, asi by som priamo oslovila nevestu príp.nevestinu mamu ..s priamymi otázkami a teda ak je to nedorozumenie, treba aby nevesta urobila to gesto a zavolala sesternici a dala veci na poriadok. Ak sa tak nestane, ja ako mama by som na svadbu nešla tiež a naopak..strávila by som ten den s dcérou a podržala by som ju. Môže ísť na hocijaký výlet, isto ju to bude trápiť. Nech už bude akokoľvek, príjmi to. Takáto vec ti prišla do života, neoperujes však srdce..nikto neumiera...na svadbe sesternice nie je postavený tvoj život. Ona sa postavila za svojho nastávajúceho..ty sa sustred tiež na svoju rodinu. Takto o týždeň je po všetkom. Ostatným ak sa budú pýtať by som povedala pravdu. Nedostali sme pozvánku k stolu. 3x som jej volala, písala, telefón nebrala, na spravy neodpisala. Osobne nás nepozvala. Je mi yo ľúto, neviem co si mam myslieť. Zvládneš to. Drz sa.
Nerozumiem tomu ako sa môže niekto až takto nasilu vopchať na svadbu. Však čo už mala iné tá nevesta povedať. Je to blbé od nevesty ale aj od autorky že urobila všetko preto aby na tej svadbe bola. Idealizujes si ten vzťah z jej strany určite nie je taký ako z tvojej. A neskutočne si sa upnula na svadbu.
Autorka, ak by Ťa tam nevesta chcela už po prvej sms zareaguje že o čom píšeš, že to je omyl, že jasné aby ste prišli. Ja to vidím tak, že ona vás tam nechce, no nemala guráž Ti to povedať na priamo, tak zvolila štýl mŕtveho chrobáka, nadejajuc sa že to pochopíš. Veď po Tvojich štyroch pokusoch, vôbec nezareagovala. To nie je omyl, to je zámer. Je to od nej veľmi blbé. Ja by som na svadbu nešla.
Mne chyba časová os? Kedy si poslala 1.správu, 2.spravu, kedy volala.
My máme ťažší rok za sebou skrz neustále choroby. Bolo obdobie, keď fakt som zabudla aj odpísať. Lebo v práci rýchlo pracovné popri tom lekári, riešiť kto bude doma sa starať o chorého atď.
A úprimne keď niekto čosi odkázal po mne mužovi, ak som to nevyriešia v tú ranu, spomenula som si niekedy až za pár dní.a všetky veci čo sa týkali otázok na muža už som žiadala nech komunikujú s ním priamo.
Ja by som to riešila úplne inak. Žiadne usmievave ikony. Na rovinu už prvú správu, a potom by som volala hoci aj 3x kým by mi nezdvíha. A na rovinu sa spýtala čo sa udialo, že sa potrebujem zariadiť. A teda už minimálne mesiac pred svadbou by som v tom mala jasno.
A žiadne konšpiračné čo si kto mysli a urobil či neurobil.
Lebo ako niekto písal, prídete a nechcela vás tam budete za blbov.
Neprídete a fakt došlo len k omylu a nezvládnutej komunikácii budete za blbov tiež a ešte aj pred tvojou sestrou a rodičmi, že čo robíte cirkus, keď sa predsa všetko vysvetlilo.
Je to somarina s tým neodpísanim, aj si jej volala tak to.bol asi tiež žart. Hlúposť. A sestre v pohode zdvihne a ma čas sa vykecávať.. ale spriaznené duši nie. Skôr ak súhlasila s pozvaním tak.prrto ze povedala, ze oni nepôjdu.
Krasny priklad toho, ako z niekoho urobit totalneho hlupaka. Jasne, mrzelo by to kazdeho, ale na co bolo toto cele dobre? Z autorky prispevku je spravena pred celou rodinou sesternicou hlupana, co sa silou mocou pcha na cudziu svadbu a este nerozumie, ze ju tam nechcu. A nerozumie nebodaj vtipu a zle si vysvetluje totalnu ignoraciu. Nemam pozvanku, nevesta a zenich ma ignoruju…jasny signal, ze si robim vlastny program v den svadby a rusim s tymi ludmi kontakt, akykolvek.
@mameha7
A čo jej tam ona môže pomôcť s prípravami, to nie je dvôvod nepozvania.
A ides ci nie?
Je to zvlastne, par dni pred svadbou sa zvykne upresnovat pocet hosti, aj sa obvolavaju ci pridu. Aj ked sa dava pozvanka tak sa zistuje kto pride. To ste im v zozname nechybali ked ste nedali vediet ci pridete?

svadbu si podla mna neuzijes naplno, lebo ten blby pocit uz ostane