Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
100 🥳🥳
Vážené dámy, vážení páni, sme na stovke. 😂😂😂
ale by som bola zvedavá jak by sa tvárila keby jej teraz povieš že ideš, alebo keď ti volala jej mater, keby povieš že idete 😂
Ja som asi jediná, čo si myslí, že autorka bola od začiatku pozvaná. Ze včera zvýšila hlas, úprimne aj ja by som. Proste zla zhoda nešťastných náhod udalosti, ale od začiatku sa s autorkou rátalo. Tak úprimne si prajem aby ste tam šli a zabavili sa všetci. Keby potvrdíš @autorka účasť, ver mi hneď by sa ti ľahšie spalo.
ja si to stale beriem z mojho pohladu kedze sme vzdy boli so sesterkou vo vela veciach podobne..beriem to tak keby to bolo opacne ze ja sa vydavam a pride mi od nej sprava ahoj pocuj nedostala som povzanku teda len oznamenie bez pozvania stolu bolo to omylom ci,? lebo som ostala teraz v pomykove: sme teda aj my pozvani?..moja reacia by bola jeziiis prepac..asi nastala chyba nejaka ..jasne ze ste pozvani..to ani nesranduj..dobre ze si mi napisala kks neviem kde mi hlava stoji..jasne ze ste pozvani..toto ber fakt len ako nedorozumenie..ttesime sa na vas".. toto by bola moja reakcia..
Nech by bolo aj milión nedorozumení, stačí, aby nevesta povedala (hoci aj včera), že: áno, chce, aby autorka prišla, že ich rada uvidí/ že sa poteší, keď prídu..
Aj po veľa výbuchoch by sa to dalo zvrátiť, ale nevesta ani raz priamo nepovedala, že ich tam chce.
keby mi to takto povedala alebo odpisala aspon ..ok jasne neriesim nejaku blbu karticku..jasne ze s muzom ideme a je po probleme
@liv1 počas šoférovania nečítam sms ani správy, ani správu nečítam, keď sa bavím s pani za priehradkou na pošte (obrazne povedané, proste ked niečo riešim, robím čo vyzaduje moju plnú pozornosť, tak ani spravy nečítam a teda sa mi nestane, ze sprava je videná bez mojej reakcie). A ked uz ich čítam, tak podľa stupňa dôležitosti reagujem. Keď som niekde v obchode, na návšteve, v čakárni u lekara a dôjde mi sprava, ktorú hneď aj prečítam, tak odpíšem pokiaľ sa jedná o dôležitú vec a súrnu. To s tým výletom bol príklad dôležitej spravy, ktorú hneď riešim, aj keď čakám v rade na šunku alebo skúšam sukňu v obchode. Jasne, ze keď mi napíše kamoška, že ako sa mám alebo pyta recept na venceky, že odpíšem až večer v kľude doma a niekedy aj par dní si cas neviem nájst. Alebo keď mám fofry a kolegyňa mi vypisuje na chat v júni, či pôjdem na vianočný večierok v decembri, ze to dám bokom a robím si robotu. Ale myslím si ja aj ostatne baby, že to čo chcela vedieť autorka nebola nejaká nepodstatná kravina typu "môžem mať na tvojej svadbe marhulove šaty S kvetinkami" a čas nevesta mala. Len nemala chuť.
A co si povedala jej mame?
Rodine nevesty to už len ťažko vysvetlíš a popravde, ani sa o to nesnaž, lebo aj tak nepochodíš. Keď je niekto pripečený, žiadna pomoc. Ty máš svedomie čisté, snažila si sa, ako sa len dalo. Povahu ľudí nezmeníš a podľa mňa žiarli, závidí. Uži si pekný víkend s mužom a nenič si nervy na niekom, kto ti za to vôbec nestojí.
@autorka No a zase nie nevesta, ale teta... vidíš, že nevesta nevie, nechce, nemôže...
Nemôžeš ale čakať od druhej strany také konanie, ako by si konala ty, to sa nedá a nefunguje to. Proste to uz ber ako to je, oni sú takí, uz to inak nebude. Inak, absolutne neviem, čo by som v tejto chvíli, po tej poslednej info robila na tvojom mieste.
@amaro vsak a hovorim nieco ine? Hovorim navyse, ze clovek moze zabudnut alebo mu jednoducho sprava nepride, nevsimne si ju. Ja uz tu vobec nepisem o autorke, reagujem inej kocke na jej vyjadrenie, ze ona napise 2 sms a dost. A ty si tu do toho skocis, a cele to prevratis zas na autorku. Kazdy mame svoj sposob zivota aj reakcii, trochu respektu by mnohym nezaskodilo. Najma v anonymnych diskusiach
@1fifinka1 prečo? to je snáď jasný fakt, že neboli na zozname pozvaných hostí, keď si nepotvrdzovali účasť....všetkým volali i svedkovi, čo je naj kamarát ženícha a sú snáď v kontakte, nevesta s @autorkou neboli v kontakte niekoľko mesiacov, počas ktorých od nej chodili správy a mala zmeškané telefonáty a ju akože automaticky potvrdí??? to nemôže byť predsa pravda
Tragikomicke je to, že autorka vo svojej podstate chce na tu svadbu strašne ísť. Načo sa tu toto všetko deje? Ano samozrejme radi prídeme. Občas treba spraviť ústupok, uznať ze sme len ľudia, občas treba jednoducho brat veci s rezervou. Kto je bez viny nech hodí kameňom.
Ale ona ti LEN neodpisala, chapes? Mohlo to mat x dovodov.. nevsimla si, zabudla, neriesi spravy cez msgr. Pokial by som ja od nej nepocula, ze nie som pozvana, nerobila by som z toho takuto dramu. Omyly sa deju, ludia su nepozorni, necitaju s porozumenim, atd.
Sama vidis teraz, ze pozvana samozrejme si, ale vyhecovali ta tu zeny, ktorym uz par dni spestrujes den a projektuju si do tvojej sesternice svoje najhorsie zivotne skusenosti. Prosim ta zamysli sa nad vasim vztahom, vasou rodinou, preco ste si boli blizke. Snad nebudes viac verit neznamym zenam, ktore ta tu krmia recami o narcistickej sesternici.
A ano, vsetci maju toho dost pred dvadbou. Ked z cista jasna oznamis ze nejdes, tak sa rodina z toho neposklada, lebo ten den nie je o tebe.
Ty by si konala, reagovala tak.. Ona po svojom.. Nemôžeš čakať ze všetci v nejakej situácii budú reagovať správne.. Ako by so reagovala ty.
Podľa nej ona reagovala dobre, ty si sa prehnane zdula, a už to išlo.
Nehrot to.
Ber to ako možnosť stretnúť sa, zabaviť s tvojou rodinou, takých príležitosti je malo.
Nerieš to viac, nerozoberaj.. Napadá ta aspoň jediný dôvod prečo by ta tam nechcela? Teba aj tvoju rodinu, kvôli čomu chceli dosiahnuť aby ste na svadbe neboli?
Ak nepôjdeš, nepôjdu vaši, sestra.. Neskôr ta to bude mrzieť.
Proste sa vezmi a chod si užiť jedlo a zábavu.
A uz s tebou aspon teta komunikovala normalne, alebo to bol opat stekot?
@mk22 a ako si to môže užiť, keď tam bude s vedomím, že je piate koleso na voze?
@maja22 normalne..ze mam sa jasne vyjadrit..tak sme sa jasne vyjadrili..
@hariet ja neviem, ty si ale asi stojíš na kabli...🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@autorka je momentálne "pozvana" len a len z donútenia. Lebo ona sama riešila, prečo nemá nejakú blbú kartičku s pozvaním....ona pozvaná NIKDY NEBOLA a keby tam prišla aj s mužom, vyzerala by ako taka vtierka... Po ďalšie, od samotnej nevesty to pozvanie doposiaľ NEPRISLO! povedala to autorke iba jej matka a sestra. Aj to štýlom, ze co vymysla, ze Zuzka (meno vymyslene) ju nepozvala. Takto sa komunikuje???
Podla mna nevesta ta tam nechce ale nepovedala to ani mame. Preto mama reaguje takto lebo si mysli ze si daka primadona a preto ti volala ze to naozaj chcela zrovnat. Vcera ti volala s vybuchom lebo je proste taka.. a sestre povedala do telefonu ze si pozvana, lebo tam bola mama a chcela mat aliby. Takto bude mama vsade tvrdit ze si ty ta chybna. Ja by som tete povedala ze idem a aj by som sla sak keby tam nemam miesto ako to vysvetli vlastnej mame?? Takze miesto bude musiet dat.

zas sa riešia veci za nevestu?...a k čomu si sa mala vyjadriť, keď ťa nikto nepozvala včera nevesta na teba nahučala, aby si si robila čo chcela??? už mám pocit, že toto zosnovali mater s dcérou,