icon

Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu

29. máj 2023

Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..

oranzovyvevericnik
1. jún 2023

@hariet plus nedvihala telefon, a ked ano tak ju zrusila, ze jej zavola..nezavolala. Ked ju sestra konfrontovala, tak zadrela, tak ved nech pridu---co je jasne, ze pozvana nebola.
Potom po nej hucala mater nevesty a nakoniec aj nevesta..neviem, co este potrebujes, aby si sa zobudila.

altaya
1. jún 2023

@hariet tu ale nejde o to, ze jej neodpísala na otázku, že aké legíny si oblieka do fitka. Neodpovedala jej v dosť vážnej veci. A verila by som tomu, že nemala cas ešte ako-tak do tej chvíle, kedy prišla k nej do bytu na ňu navrieskať. To nie sú fabulácie žien tu z diskusie, ale holé suché fakty. Nehádž to tu na nikoho.

mk22
1. jún 2023

@suzanesmile a co keď nie?
Co keď to bolo nedorozumenie.
Ani jedna tu nevestu nepozná, ani ich vzťah.
Sú to len dohady.. Autorka nenapísala jediný dôvod prečo by ju na svadbe nechcela..

nikha2809
1. jún 2023

@mk22 to vážne sa má tak zhodiť a ísť na svadbu, kde ju od začiatku nevesta nechce a nakoniec ju pozvala len z donútenia po sestre?

lejla77
1. jún 2023

@autorka a co si teda tej nevestinej mame povedala, aj si jej vysvetlila nieco? Pocuvala ta ?

1fifinka1
1. jún 2023

@mk22 tu sa proste stretlo 500zien ktoré tu vykonstruovali také traposiny, až strach. A všetko je si myslím úplne inak.

nyphadora
1. jún 2023

Chodte naozaj, aby ste to po rokoch nelutovali

aurora33
1. jún 2023

Inac to je riadne odveci že nevestina mama ti volala z cudzieho čísla. Čoho sa boja? A čo si povedala? Však pozvaní očividne nie ste tak nejdete, či?

stevvvka
1. jún 2023

@1fifinka1 tak asi 500 žien je na hlavu padnutych a zle pochopí, že keď nevesta autorku nepozvala, tak pozvaná nie je?

unicornlady
1. jún 2023

Nemyslím si, že autorka nejde na svadbu kvôli ženám z MK.
Už na začiatku, keď sa to autorka snažila riešiť a odpovede napriek jej snahe neboli, tak jej manžel povedal, že nechce ísť.

1fifinka1
1. jún 2023

@stevvvka a to je presne o com píšem. Samé dohady.

altaya
1. jún 2023

@1fifinka1 určite. Všetko vykonštruovali ženy tu. Nevesta je úplne normálna a rovnako by konala ktorákoľvek na jej mieste, že by sa takto správala, prišla vrieskať namiesto vysvetlenia a na koniec nechala matku, nech to vyrieši.
Vážne?

mk22
1. jún 2023

@nikha2809 zhodiť pred kým?
Ako viete, že ju tam nevesta nechce?
Lebo 500zien sa na tom zhodlo?

suzanesmile
1. jún 2023

@mk22 čítala si predsa, že sama si to nevie vysvetliť, prečo ju nepozvala. Nenapíše dôvod, keď ho nevie. Možno žiarli, závidí, lebo chce mať takú svadbu, akú mala autorka, možno sa bojí, že autorka zistí, že svadba je ako cez kopír.

sidicek
1. jún 2023

@mk22 autorka vyzerá byt dostatočne inteligentná aj svojpravna ,aby sa zariadila aj bez tvojich odporúčaní. Keď taka situácia nastane tebe, tak sa tam kľudne doprac aj keď nie si pozvaná a tvar sa ze to je nedorozumenie

1fifinka1
1. jún 2023

@autorka keby ti muž zaplatil 5 drahých večeri, mysľou budeš celú sobotu na tej svadbe. Bude ti to strašné ľúto. A to, že ťa nepozvala nie je pravda. Len rátala s tebou automaticky, a nepotrpela si na ďalšie divadielko. Fakt tam choďte. Bude vám to potom ľúto.

viera27
1. jún 2023

@1fifinka1 tu konstruovat nie je potrebne. Staci sa zamerat na fakty. Pozvanie nebolo ani papierovo,ani osobne,ani po dotazoch,ani telefonicky,ani cez agenturu. To su fakty. A aby niekto zvysoval hlas aj keby hned doslo k omylu a "len zabudol",tak to moze ist do pr.ele akurat tak.

cacianka
1. jún 2023

@stevvvka
@altaya všetkých 500žien sú debilky, len nevesta je lietadlo...

autor
1. jún 2023

@aurora33 neviem preco..lebo ja ju ma ulozenu..

1fifinka1
1. jún 2023

@altaya musíš uznať, že toto je davova psychóza.

mk22
1. jún 2023

@sidicek presne tak, vyzerá byt inteligentná..
Verím ze sa zariadi aj bez tvojich..
Že sa zariadi hlavne podľa seba 🙂

1fifinka1
1. jún 2023

@cacianka hlavne tých 500 žien vie fakty len veľmi skreslené a filtrovanie. Autorka ju pozná, a ona s nou bude ďalej v rodinnom vzťahu. Tu ženy v pondelok preklikn na inú diskusiu a pre nich je to uzavretá vec.

markusrasford
1. jún 2023

@1fifinka1 veľmi trápne to potom všetkom si ma sadnúť za stôl?

nikha2809
1. jún 2023

@mk22 sama pred sebou, pred nevestou, pred rodinou...veď si stačí prečítať celú diskusiu ako sa ju snažila autorka kontaktovať, ako reagovala nevesta, dokonca tu písal aj niekto kto pracoval v svadobnej agentúre, že ona už pri tom stretnutí u dr.vedela že nebude pozvaná, lebo agentúre sa to nahlasuje aj rok dopredu, ani jej z agentúry nakoniec nevolali, a tam to nefunguje tak, že je niekto automaticky pozvaný, musia mať mená všetkých...stačí čítať celú diskusiu

hariet
1. jún 2023

Zeny ale chapete, ze toto je interpretacia len jednej strany? Ja ked sa pozriem cisto na fakty tu odprezentovane, vychadza mi z toho jedno velke nedorozumenie, na zaklade domyslavej autorky, ktora sa nedokazala za 3 tyzdne porozpravat so svojou kamoskou. No a co ze nezdvihla? Ja by som volala aj 10x, aby mi kamoska povedala, ze co je vo veci, nech som na istom. Naco su dobre taketo dohady??
Ja sa tu uz nejdem opakovat proste. Autorka, vytlac jej tychto 100 stran a posli ako svadobny dar, nech ma co citat na svadobnej ceste.

1fifinka1
1. jún 2023

@markusrasford ale po čom? Nič strašné sa preboha nestalo. To len tu to vyzerá, že je to koniec sveta.

dobkovci
1. jún 2023

Neviem sama,neviem čo by som robila v takej situácii ...
Veľa faktov hrá proti neveste ...možno to bolo fakt hlúpe nedorozumenie a možno ju tam naozaj nechce a mama rieši za ňu všetko aby to vyzeralo na oko dobre.
Jedno však je isté ... Je to len MK a aj na túto tému sa zabudne .. .autorka rozhodni sa správne ,sadnite si s manželom 👍

verizienka
1. jún 2023

@autorka tak čo ste povedali nevestinej mame? Idete, či nie?

dominyca9
1. jún 2023

@denithestrange1993 Toto je veeeľmi dobrá poznámka. Tiež idem v sobotu na svadbu (na inú :D ), mám dve deti a presne toto sme riešili - detské porcie a sedenie. 🤷

Žiaľ, všetko nasvedčuje tomu, že skutočne úmysel pozvať ťa nebol. Okrem spomínaných faktov by som podotkla už len jednu - nevesta tvojej sestre povedala, že tvoje správy považovala za žart a tebe, že o žiadnych nevie.

@autorka V každom prípade zo všetkých tu na MK ty najlepšie poznáš nevestu a kdesi v kútiku duše vieš, či a čo jej môžeš veriť. Určite si s ňou zažila nejaké oslavy, ktoré organizovala alebo ste sa bavili o ľuďoch, ktorých možno nemusela. Spravila niečo podobné nikomu inému? Odstrihla niekedy niekoho bez vysvetlenia? Bola občas zákerná a "vychcaná"? Sú to vodítka, ktoré ťa povedú správnym smerom.

Hovorí sa, že po vojne je každý generál. Jednu jedinú vec by som spravila inak ako ty - napísala by som jej na messingeri aj cez sms úplne stručne a jasne. "Prišlo mi len oznámenie o tvojej svadbe. Ide o nedorozumenie a počítaš s nami aj pri stole, alebo pozvaní k stolu nie sme? Aby sme sa vedeli zariadiť."

autor
1. jún 2023

preto je to cele zahada lebo ja ju pozna od detstva ..viem aky sme mali vztah viem ze som jej naozaj nicim ale nicim neublizila nikdy prave naopak..ked trebalo pomohla som..mame kopec zazitkov spolu viac s nou mam ako s vlastnou sestrou..a teraz toto..nestojim ani za to aby mi normalne povedala..neblbni koli nejakej pozvanke jasne ze si pozvana aj s muzom a malou pridte a hotovo..toto je to co ma mrzi..