Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
a nedokaze pochopit preco je to take tazkke takto povedat/ napisat/ poslat to postovym holubom alebo ja neviem ako...tuto jednu jedinu vetu
@1fifinka1 pochopíš že ona nechce autorku a manžela a dcérku mať na svadbe?
Ja by som nešla ani na obrad
@mk22 podľa mňa, keby predsa len šli, tak sa nezabavia. Tváriť sa, že sa nič nestalo, nevyrieši ich nastrbeny vzťah. Vzťahy ochladnú, veď vrátia sa 150km domov. Hlavne že nevesta by bola spokojná, že sa jej svadba nepokazila. To že sa oni nebudú baviť, to ju nezaujíma. Je to nevestin deň a mal by byť dokonalý.
@liv1 a koľkokrát má človek písať rovnakú vec, aby bol braný od druhej osoby s rešpektom? Áno, podľa mňa sú 2 sms dosť na to, aby druhá stránka dokázala zareagovat. A ak aj zabudne, čo je ľudské, tak snáď dokáže zareagovať, hoci s týždňovým oneskorením. No ale niektorí sú teda sakramentsky zaneprázdnení a treba sa im doprosovať správami a volaniami, aby brali druhého vážne.
@1fifinka1 nič hrozné sa nestalo.. Proste jedno veľké nedorozumenie.. Ale 100stran diskusie z toho urobili tragickú udalosť.
Dokonca, autorka po prečítaní všetkých scenárov vyjadreni, zisti, že nevestu-kamarátku,sesternicu krsnu svojej dcéry, ani nemá rada.
Normálne musí krútiť hlavou ze všetky vedia čo je zač, len autorka nie..
@1fifinka1 no nehrá sa na keby
Autorka: myslím, že tam v skryte duše túžiš ísť. Tak choď, prehryzni, že sa stalo čo sa stalo, možno je to ozaj len všetko také jedno obrovské klbko nedorozumení v strese zo svadby (aj keď polovica koníka bude mať iný názor vrátane mňa), to,že ti tu dá 500 či 502 žien lajk na to, že nepôjdeš, aká si super hrdá, ti o nejaký čas bude úplne jedno,a zostane len smútok z toho, že si mohla byť súčasťou jednej veľkej rodinnej oslavy, a takto ozaj zostanes tá, čo všetko pokazila,lebo čakala na malý papierik "k stolu".
Však jej posledný krát zavolaj a spýtaj sa ešte raz aby si vedela. Nechápem kde je problém. Celá rodina vie o tom ze "nejdete" len aby z toho nebolo ešte väčšie peklo.
@maryon1 ale veď není pozvaná.
autorka - poznala si ju sice od detstva, ale takito ludia (psychicky naruseni, manipulatori, narcisti) sa za prve vedia velmi dobre pretvarovat a casto aj pri kazdodennom spoluziti si ich poruchu neuvedomis aj roky.. sice ti je nieco divne, ale nevies uplne co.. lebo oni sa (za druhe) dokazu chovat tak nepochopitelne zvlastne, ze casto ma clovek dojem, ze len on sam nieco zle pochopil a ze len niecomu nerozumie, ze nieco bol len omyl (presne, ako co sa tyka toho tvojho nepozvania) .. lebo ty, s normalnym zmyslanim, normalnym ludskym citenim, si ani nedokazes predstavit tie ich dusevne pochody, ani ti nenapadne, ze by take nieco mohlo existovat, ako oni beru realitu.. je to casto len postupne precitanie, ked zistujes, vedla koho napriklad uz dlhe roky zijes.. a ze vsetko, na com je postaveny vas vztah, je vlastne z jeho strany iba falos a pretvarka.. a klamstva.. a ty si s nou, ako sestrenicou, ani nebola v kazdodennom kontakte, takze bolo este tazsie ju 'prekuknut' .. ale ona mohla kludne cele tie roky v podstate hrat divadlo..
ako, nejdem tu stopercentne tvrdit, ze ona je narcis, neda sa niekoho zdiagnostikovat na zaklade diskusie cez druhu osobu, ale podla faktov, co si popisala, mam velmi silny dojem, ze proste je ten typ cloveka.. a to sa ani nesnaz pochopit jej dovody, to ani nie je mozne.. tam je najlepsie takehoto cloveka uplne odstrihnut a uz sa nim ani v mysli nezaoberat, lebo sa tym len zbytocne zatazujes a nic sa aj tak nevyriesi..
mozno si skus pospominat na veci, co ste spolu zazili a zistis, ze uz aj predtym sa niekedy chovala divne, len si si to uplne neuvedomila a nepripustila
@1fifinka1 vieš čo je davová psychóza?
Už sa to zvrhava a nakoniec to pravdepodobne bude slovo proti slovu, nevesta si kľudne bude tvrdiť, že ty si jej povedala, že ju nenávidíš.. Hocičo.. Ze ona ta pozvala predsa, aj u teba bola...
Ale keby si prišla, miesto sa nenájde, a just bude tvrdiť, aj jej mama, že veď ty si napísala, že neprídeš, a nikto nechápe preco😂
Netráp sa, kto ťa pozná, uverí ti, nevestina mama asi uverí dcérenké... Ale tvoj manžel je svedok, ako sa zachovala u vás doma.
Ja by som možno šla na obrad, podať ruku, lebo aj po tom všetkom jej úprimne želám len dobre do života - ľudia uvidia, že nie som doma zduta, niektorým ozrejmil, že do dnešného dňa autorka nijak pozvanie nedala, že som sa priamo pýtala, či som pozvaná, a odpoveď nikde. Nech si každý zváži...
dievčence, predbežne to tu čítam a len čakám, kedy sa táto megadiskusia dostane k neveste... to bude už čistá telenovela...
@markusrasford Mama nevesty jej opakovane volala, či teda príde s rodinou. Nie je to ten typ pozvania, po akom autorka túžila, no ale je....
Mňa zaráža jedna vec. Nevesta v telefonáte s autorkinou sestrou priznala, ze o správach, čo jej autorka písala vie a nereagovala na ne preto, lebo si myslela, ze autorka si robí srandu. A teraz sa zas nevesta tvári, že o žiadnych správach nevie a to, že ich otvorila ešte neznamená, že ich čítala. Ona klame. A kým sa do nej neobula rodina, tak hrala mŕtveho chrobáka. Ano, pochopila by som, že zabudla dať pozvánku, zabudla odpísať, ale to, že komunikuje so všetkými ostatnými len s autorkou nie a klame a každému tvrdí niečo iné, to je fakt. Nepozvala ju schválne a keď sa strhli hádky, tak zachraňuje situáciu.
@mk22 keby s nou nevesta nerátala, včera nepríde. Ona nevesta vlastne ani nechápe, čo sa deje. Brala to ako samozrejmosť a tiež by ma vytočilo keby riešim milión starosti a pridáva mi niekto svojou kartičku. Vypenil by asi každý. A na druhej strane, aj nevesta to môže brat ako podraz, že kvôli nejakej blbej kartičke alebo egu alebo sms alebo čomu, jej autorka nepríde na svadbu. Tiež by som to brala ako ránu pod pás. Proste sprostá zhoda náhod. Nikdy sa nevyjadril nikto, že ju na svadbe nechcú.
@markusrasford nereaguj na mňa, dakujem
@markusrasford veď nevesta sa vráti 150 km domov, nie autorka. Čiže vzťahy ochladnú, nebudú sa vidieť.
@maryon1 a má pravdu. Mama hasi požiar čo zapríčinila nevesta. Nevesta nemá odvahu? Áno mama ju asi tam chce len nevesta nemá záujem
@1fifinka1 a skús dôvod
Zavolaj do agentury ktora svadbu organizuje, zahraj sa na “blbu” ze si pozvana a potrebujes si ujasnit menu koli alergiam, umiestnenie stola koli pristupu s kocikom alebo inu vec …. A uvidis ci si vobec na zozname alebo nie, ak nie by som sa spytala ci si ani nikdy nebola alebo ta iba teraz vysktrli a budes v tom mat uplne jasno
Mozno by som aj spomenula ze vies ze inym volali na potvrdenie ucasti tak ci na teba zabudli alebo si teda na nejakom druhom zozname ludi s ktorymi sa automaticky rata

Nevesta skratka autorku nepozvala, lebo ju tam nechce.
V rodine nevesta každému nahovorila, že autorka pozvaná je, tým pádom autorka keď nepríde, nevesta je bez viny zahrá hlúpu, že nevie, prečo autorka neprišla.
Nevesta týmto hovorí - nechcem ta tu, ale pochop, nebudem to rozoberať pred rodinou v môj deň, bud taka láskavá, nechoď, niečo si vymysli.
Možnosť 1 - No na just by som šla, nech sa nevesta cíti blbo, že nemá miesto pre mňa, tam sa to ukáže ako to s tým pozvaním myslela naozaj.
Možnosť 2 - nebudem robiť cirkus, vykašlem sa na ňu, rodina sa to dozvie časom, ja mam svedomie čisté, útesu je ma, že mám podporu mnohých na MK, úprimnú podporu, nie falošné kamarátstvo.
Možnosť 3 - zachová si dôstojnosť, pôjdem na obrad (len a len kvôli dcére, ktorá sa teší z pekných šiat), podám ruku a idem preč.
Kľudne v kostole môžem medzi rodinou spomenúť, že pozvaná som nebola.
Joj, a nevestinej matke by som poslala link na diskusiu.