icon

Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu

29. máj 2023

Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..

xnatalkax
1. jún 2023

@katkami123 prosim ta vedela by si mi poradit. Mam problem s jednou osobou, myslim ze ma manipuluje. Mozem ti napisat?

heidi4
1. jún 2023

@andrejka2424 to co je za slovo "šiatky"? 😂😂😂 Mimochodom, aku vypovednu hodnotu ma fotka?? Moze byt kludne aj z netu stiahnuta, alebo nejakej veci z bazara, saty, harmonika niekoho uplne ineho, to ti je asi uplne jedno, hlavne, ze je fotka, hej?? Lebo fotka rovna sa automaticky dokaz?? A pravda. Wow.
Ked tu bude fotka, vsetko bude v najlepsom poradecku a tema nebude vymyslena, jo? To je logika.
Kolko ludi sem hadze fake fotky, si si asi nevsimla alebo si len naivna ako niektore tu. Budte, ale prestante sa do autorky navazat.
Autorka nie je povinna tu nic postovat, ani niekomu nieco dokazovat, ani sa obhajovat.
Ti, ktori jej neveria, nech sa paci, mozete opustit diskusiu, nikto vas tu nedrzi.

katkami123
1. jún 2023

@xnatalkax
Napis, keď budem mst čas, odpisem

aurora33
1. jún 2023

@andrejka2424 odfoť svoj ksicht.

sccarlet
1. jún 2023

@hope07 nie je s ňou v kontakte, tak nevedela že nevesta je už 3 týždne v jej meste kvôli svadobným prípravám...

mima1608
1. jún 2023

@sccarlet plus, už len to, že nevesta bola v meste a ani sa neozvala autorke, aby sa čo i len na jednu kávu stretli a aby si krsňa pozrela je dosť veľavravné

liv1
1. jún 2023

@kaitlin3 co by sa zmenilo? Neprispela by som ja osobne v tejto urcite nie. Ked clovek dava uprimne rady, potom by si vazil viac svoj cas prispievat “len tak”

katkami123
1. jún 2023

@liv1
Všimla som si ešte tvoj príspevok adresovaný mne. Dobre, prepáč, keď tu píšem priamo diagnózu. Ale poďme čakať teda aspoň do nedele ako sa jej sesternica zachová, dnes je štvrtok, času stále dosť. Stačí mi naozaj jeden jediný empaticky prejav od nej. Akýkoľvek, ktorý urobí ona sama, nie niekto za ňu.

katkami123
1. jún 2023

@heidi4
Andrejka si tu len chcela niečo dokázať, nevyšlo …

liv1
1. jún 2023

@katkami123 aj keby ho neurobila, stale nemusi byt narcis ani manipulator. Jednoducho zachovala sa nevhodne. Ostava dufat, ze sa to este urovna. Ale pochybujem.

unicornlady
1. jún 2023

Minulý rok som pomáhala blízkej osobe organizovať svadbu. Oznámenia vzdialenejším príbuzným sa posielali poštou. Oznámenia, kde hostia mali prísť aj na hostinu, sa doručovali osobne, resp. ak to bolo dajme tomu krstná s deťmi (a deti tam akurát neboli), tak sa povedalo, že aj deti (prípadne by sa to na obálku napísalo, pre koľko ľudí platí tá pozvánka aj ku stolu).
Hostí síce nebolo cez 100, ale obvolávali sme aj napr. kto má rád aký alkohol (prípadné alergie a potom, kto chce normálnu porciu a kto detskú, napr. babka chcela len detskú porciu, lebo toho toľko nezje).
A potom sa zisťoval odvoz. Či má každý sa ako dostať autom, vlakom.., resp. kto potrebuje zarezervovať izbu vedľa v penzióne.

andrejka2424
1. jún 2023

@heidi4 Už bežkám....vďaka za vysvetlenie.Ozaj som nevedela,že foto sa dá stiahnuť z netu. Rozumiem ,že by to mohlo aj narušiť jej súkromie.Na 112 stranách aktuálne sú rozoberané také veci z jej súkromného života,že je to rozhodne viac bezpečné ako foto hud.nástroja so šatami.Neviem o tom,že by som sa do kohokoĺvek navážala,ale nejdem svojimi pochybnosťami kaziť túto telenovelu na pokračovanie. Zdravím a prajem nerušenú zábavu.❤

clarae
1. jún 2023

Podla mojho nazoru su tu uz zapojeny aj clenovia rodiny.
Ale k veci. Mozno to bol umysel a mozno nedorozumenie ze vas nepozvala. mozno okres stresu preziva aj tazku zivotnu situaciu (potrat, choroba..) a preto miesto ospravedlnenia a dodatocneho pozvania zvolila krik.
V tejto situacii je jeden fakt a to ze pozvany nieste, tak urcite by som sa nehrnula na oslavu ako niektore radia. Ale do kostola by som isla, (moze tak ist hocikto, kludne aj ja 🙂 ). A isla by som tam uz len kvoli predchadzajucim rokom priatelstva a z mojej ucty ( aj ked by som uz ani nedufala v uctu od nevesty). Isla by som tam lebo by som ju chcela vidiet v svoj velky den a zablahozelat. Isla by som aj preto aby som to raz nelutovala, lebo to uz spat nevratis. Isla by som tam lebbo ju mam rada a verim v zazrak. A potom by som sa isla vyplakat a sup s manzelom na veceru. A mala by som aspon dobrypocit, ze viac som spravit nemohla a dalsi pripadny krok je na neveste. To by som urobila ja.

katkami123
1. jún 2023

@liv1
Počkajme si… ešte času dosť. Ja dám tip, ze sa strhne ešte mela a emocionálne vydieranie ako toto mohla autorka sesternici urobiť.

dankanka
1. jún 2023

Inak nerozumiem..aj keby to bolo vymyslene..na moj zivot to nema ziaden dopad, pobavilo ma to dobre. Asi ako knizka, oddychovka, serial :D. toto by som vobec neriesila, zazila to zrejme iba autorka, pre nas ostatne je to fikcia a iba premyslame, ako by sme sa citili v jej kozi..

minka201
1. jún 2023

@autorka Ja som tiež presvedčená o tom, že téma je vymyslená, ale prosím, nikdy sa nepriznaj, lebo je to naozaj super príbeh. Keby náhodou napíšeš, že to bolo vymyslené, bola by som sklamaná a myslím, že väčšina žien tiež 🙂

kaitlin3
1. jún 2023

@liv1 to vazne? Ja som si myslela že celé toto internetové anonymne prostredie už všetci ľudia poznajú ako nedôveryhodne a nereálne, že aj keď na druhom konci môže byt nejaká cudzia osoba vyzerajúca ako 22 ročne dievča tak to môže byt 50 ročný chlap a naopak. A keď už ti tak záleží na využití svojho času dávaním rad, tak v budúcnosti sa môže niekto ocitnúť v podobnej situácii a spomenúť si napríklad na tvoju radu. Stále mi to nepride ako relevantný argument na to aby tu niekto dokazoval či to je reálne alebo nie

clarae
1. jún 2023

Este dodam zivot je len jeden, dany moment je len jeden. Tak rob tak ako to citis a aby si raz nelutovala. Bez ohladu na sesternicine konanie, aby si si mohla s hrdostou povedat, ze si spravila najlepsie ako si v danej chvili vedela.

klarolinne
1. jún 2023

112 strán diskusie, len preto, že dve "najlepšie kamošky" nevedia komunikovať 😂

liv1
1. jún 2023

@kaitlin3 pytas sa, co by sa zmenilo keby to nebola realna tema. Tak ti odpovedam, ze by som neprispela. A 99% zien ak nie 100, taktiez. Ano ani mne to nepride ako argument, odpovedam na cast tvojej otazky -co by sa zmenilo
Predpokladam ze to je realna tema a drzim autorke palce

lalu_sk111
1. jún 2023

@klarolinne na komunikaciu treba dvoch..tu sa jeden komunikacii uspesne a opakovane vyhyba alebo ju znemoznuje a eskaluje

ivik4
1. jún 2023

Citala som to velmi dlho a dokladne nech nevynecham ani jeden tvoj komentar a podla toho co pises si velmi submisivnej povahy, predpokladam ze ku kostolu pojdes, s nou sa udobris a bude Ti uplne jedno ze ty sama si spravila zo seba teliatko a vsetci Ta budu mat za Tu ktora vymyslala a takmer jej pokazila svadbu. Budes s tym ok.. a kamosky budete nadalej . Dobre Ti po hlave skocila teda

karolina196
1. jún 2023

@klarolinne haha,celkom vtipne,len s tym rozdielom,ze komunikovat nevie iba jedna z nich.Skor je vtipne,ze dospela osoba posielala za seba druhych,aby riesili veci za nu.

zuza265
1. jún 2023

Zeny, ste dospele a ste na platforme, ktora dava moznost anonymity. Zeny tu pisu rozne problemy. Niekedy aj muzi. A vam nepride trapne ziadat dokazy? Ved ak tomu neverim, tak mavnem rukou a necitam. Idem dalej. Ak ma to zaujme, citam alebo komentujem. Na kieho boha by niekto predlzoval diskusiu len tak z nudy? Prepacte, pytat dokazy mi pride naozaj vrchol a trosku sa nad tym zamyslite co pisete. Fakt vam toto pride normalne? A tie dovody, ktore udavate mi naozaj nedavaju zmysel.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
klarolinne
1. jún 2023

No ja si myslím, že komunikovať nevedia obe. Sa tu autorky zastávate a pritom poznáme iba jej verziu. Možno sesternica len komunikovala nahnevanejšie a už je verzia, že kričí. To isté teta. Boli ste pri tom, že reálne to prezentujete ako holý fakt? Netvrdím, že autorka klame, ale netvrdím, že nie. Má proste svoju pravdu, samozrejme keď je to skutočná téma.
Mimochodom keby sa tak hanbí pred rodinou, ako prezentovala v prvých komentároch tak to nerieši cez sestru. Či to sa zdalo ok? Vy by ste po takom telefonáte ostali v pohode? Autorka čaká tri týždne a rieši to tri dni pred svadbou.
Proste mali by sa ospravedlniť navzájom, dať pohár vína/kávu a rozprávať sa 🤷🏻‍♀️ vy nevidíte tie posledné komentáre ktoré dopisuje sú také vysmešne voči neveste? Či po prečítaní diskusie zahodila celoživotny vzťah s najlepšou sesternicou, lebo odborníčky jej napíšu aká je nevesta manipulátorka a narcis 🤦🏻‍♀️ a predtým 30 rokov fungovali? Come on ...

andrejka2424
1. jún 2023

@zuza265 Vieš čo,ak by to všetko bola pravda, tak sa skôr obávam,či táto akože anonymita ju ochráni.Toto nečítalo zopár ĺudí a Slovensko nie je zase tak veĺká krajina. Vie sa,že je to okolie ZA.A vopred mi je jej ĺúto,aké toto môže mať u nich následky.Preto, dajaká fotka veci mi nepríde ako niečo riskantné pre jej osobu.Mohla ju dať,aj nemusela a je to tak v poriadku.

zuza265
1. jún 2023

@andrejka2424 mne osobne je trapne toto pozadovat. Ved iba tomu never a chod dalej

catherinah
1. jún 2023

Mne je divna iba jedna vec: Preco doteraz najlepsia kamoška je zrazu narcisticka manipulatorka
Tak bud taka kamoska velka nebola alebo sa stalo nieco, preco sa tak správa. Nieco vážnejšie. Celé tie roky predtym nemohli byt pretvarka.

katkami123
1. jún 2023

@andrejka2424
A to preto si tu dala fotku svojich ponožiek?