icon

Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu

29. máj 2023

Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..

muzik
1. jún 2023

Nestojíš sesternici ani za jeden telefonát. Neverím, že ťa tam vôbec niekedy chcela. Podľa mňa je to úplne jasné.

michellemary
1. jún 2023

@autorka ona pravdepodobne považovala za pozvanie už ten odkaz, čo ti poslala po sestre...

zuza265
1. jún 2023

@cacianka ja tomu vobec nerozumiem preco a komu to vobec napadlo. Neviem najst spravne slovo ako by som to cele nazvala

ewwe
Autor odpoveď zmazal
gejb
Autor odpoveď zmazal
autor
1. jún 2023

otec ktory je miernej povahy ale ze na nu kus vybehol ze nech sa nehneva ale takto sa odkedy pozyva ?..ze sa mu to nepaci toto ich jednanie ze ci sme aj my tak ich pozyvali ze sme odkazovali po druhych..tak ze ostala ticho a potom ze a jej je to uz jedno ona nejde uz nic riesit s nikym..

zuza265
1. jún 2023

Nevesta uz tiez nemala radsej nic odkazovat alebo ta mala kontaktovat aspon sama. A ak ta este “chcela” pozvat, tak nemala dodavat, ze sa neospravedlni a ak nepridete je to vasa hanba. Hanba je takto niekoho “pozyvat a ubezpecovat”

rebellefleur
1. jún 2023

Autorka,no dobre.. vsetci tu po 116 stranach chapeme dokonale, ze ta ma sesternica v prdeli

gejb
1. jún 2023

Nereagovala by som vôbec, ani nic neodkazovala. Šetri si energiu na svoju rodinu a na tých ktorí za to stoja

maja22
1. jún 2023

Nevesta pracuje v nejakej veducej pozicii? Je naucena vydavat povely a rozkazy a podriadeni ich bez slova plnia?

aurora33
1. jún 2023

Trafené sú obe. Aj nevesta aj jej matka, ktorá jej zrazu teraz kryje chrbát. Mali vás pozvať raz a poriadne, teda normalne tak ako sa na svadbu pozvať má. Teraz je už neskoro niečo riešiť.
Nevesta si sama pokazila svoju svadbu. A sory ako ísť na svadbu s tým že niekto po mojej sestre odkaze že ,,no tak teda nech pride, tak to by som nesla.

xsuzannex
1. jún 2023

A mna este taka konspiracia napadla.. nemoze byt z nejakeho zahadneho dovodu "ta zla" mama nevesty? Lebo uz sa do toho nejak moc montuje a dost nevyberane.. nemal s nou niekto (ty alebo manzel) nejaky konflikt, nieco na co sa mohl urazit a proste bulikala to dcere do hlavy az ju ona zmanipulovala? 🤷

reanda
1. jún 2023

ja dufam, ze im tam aspon pol rodiny nepride, nie ze iba vy a tvoji rodicia.. a nech pukne nevesta aj so svadobnou mamou..
fraska cela svadba
pozvi potom rodinu k vam na tvoju tridsiatku, nech si vynahradite zabavu, aj otcovi stretnutie s rodinou 🙂

unicornlady
1. jún 2023

Ja si skôr myslím, že tuna matka za svoju dcéru vždy všetko riešila a dotyčná nevie riešiť veci sama za seba.

elizita
1. jún 2023

Sesternica je riadna pizda. Ešte z teba chce spraviť chuderu.

fem
1. jún 2023

@autorka “aj pre mna..vsetkym nakolo vedia zavolat alebo zdvihnut a povedat ale mne nie..mne len odkazuju akoby som bola neviem co..ze ani nestojim za to aby mi niekto riadne odpovedal”

a nevolali ti náhodou už priamo tebe ?
Nebola za tebou ?
Koľko krat ešte by to bolo Ok ?
Asi skúšajú sa udobriť cez inych , alebo nájsť nejaké riešenie , keď si reagovala , ako si reagovala . Čo majú viac robiť ?

Nevesta pravdepodobne psychicky zrútená pár dni pred svadbou , alebo sa snaží mať aspoň aký taký odstup , musí byt riadne rozhodená . Možno rieši veci okrem tej vašej , o ktorých ani ty netušíš , každý ma problémy ďalšie vzťahové , alebo zdravotne , čokoľvek .

michellemary
1. jún 2023

@xsuzannex autorka spomínala, že jej mama a mama sesternice sa veľmi nemusia, ak si dobre spomínam...

mareka49
1. jún 2023

Uz by som to ukončila.
Už to je nad slnko jasnejšie aj ľuďom s IQ tykve.
Nechoď prosím ani sama na obrad.
Odit z miesta bydliska, nech ta to cele nedráždi.
Kto a ci a ako pôjde a nepôjde z tvojej rodiny už nerieš.
Odpoj sa od tejto divnosti.
A dôvod?
Mozno sa páčiš jej nastávajúcemu.
Mozno túži po dieťati.
Mozno ta nikdy vlastne nemala rada.
Je to jedno, venuj svoj čas a energiu ľuďom čo ťa vo svojom živote chcu

fem
1. jún 2023

V prvom rade, by si si mala utriediť svoje vlastne pocity od inych ľudí a celkovo .

Ale objektívne , fakt si myslíš, že tej neveste je bajecne a psychicky si mydlí ruky nad tebou , ako ta dostala .
Aj , keď urobila chybu a je povrchnejšie alebo akákoľvek určite sa necíti najlepšie. Čo myslíš ty?

cacianka
1. jún 2023

@karolina196 áno, zažiť pocit falše, je veľmi nepríjemný stav, aj ja som podobný typ ako autorka, preto rozumiem jej pocitom. Vždy sa snažím riešiť všetko v dobrom, vidieť v ľuďoch to dobro aj keď sa prejavuje zlo, dlho mi trva prijať že ten protajsok je naozaj toxický a nie je v ňom to dobro čo som dúfala.
Tiež som sa hanbila za iných, kým som si uvedomila fakty
Ako teraz uchytkom čítam tvoje príspevky úplne s nimi súhlasím.

abet
1. jún 2023

Najprv som bola na tvojej strane🤔ale teraz? Bože veď zachvilu prídu po kolenacky k tebe že máš ísť,,nikto ani tí nepovedal že tam nechce teba len tu presvedčili ženy že ťa tam nechce a to je chyba že sa riadis radami ktoré ti tu dávajú! Akože ženy nehnevajte ale niektoré ste kvalitne sprosté čo tu píšete ešte napíšete o neveste že je pi*a to už chce inú odvahu🤦🤦že vás hanba nefackuje veď ani len druhá strana sa tu nemôže vyjadriť a ste tu ako supy nevieme proste všetko🤷
Áno áno aj mňa by nasralo keby na mňa vyletela, nezdvihla telefón, neodpísala, zabudla ma pozvať k stolu ALE nečítala by som tieto pridbane komentáre a postavila sa k tomu ako dospely človek! Aspoň ja keď nevesta moc nie. Keď bola u teba mala si ju pozvať dnu a poriadne sa porozprávať si strašne zmanipulovaná týmito trápnymi názormi!
Ja by som išla. Išla by som sa fajne najesť aj vypiť😂aby si to potom milá autorka neľutovala AMEN

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
fiirsttiime
1. jún 2023

Ja nechápem čo to stále riešia ked dnes sa im už autorka vyjadrila ze ďakuje ale nepríde na svadbu a fakt si neviem predstaviť ze strácam s niekym toľko času koho vlastne vôbec na svadbe nechcem...

stormie
1. jún 2023

@autorka chapem ze si mohla prehluafnut preto kopirujem moj prispevok zo strany 106

Zavolaj do agentury ktora svadbu organizuje, zahraj sa na “blbu” ze si pozvana a potrebujes si ujasnit menu koli alergiam, umiestnenie stola koli pristupu s kocikom alebo inu vec …. A uvidis ci si vobec na zozname alebo nie, ak nie by som sa spytala ci si ani nikdy nebola alebo ta iba teraz vysktrli a budes v tom mat uplne jasno
Mozno by som aj spomenula ze vies ze inym volali na potvrdenie ucasti tak ci na teba zabudli alebo si teda na nejakom druhom zozname ludi s ktorymi sa automaticky rata

franka
1. jún 2023

keby si bola pozvaná, ako tvrdí nevesta, tak by sa ti nemala začo ospravedlniť. Už sa zamotáva do vlastných klamstiev.

domireb
1. jún 2023

Autorka,od začiatku to smerovalo k tomu, že z toho nevesta vykorčuľuje a na teba padne vina. Kvôli tebe nepôjde mama sestra svedok, kvôli tebe mala pred svadbou stresy, lebo riešila tisíc vecí a ty vymýšľaš s dajakým papierikom, ona ťa predsa 20x volala, aj osobne prišla a bla bla..mne by toto teda nechýbalo, lebo len tým, že na svadbu nepôjdeš, to neskončí. Otvorilo ti to oči, vieš na čom si, do poslednej chvíle a verím, ze ešte kdesi v kútiku furt dúfaš, že to bolo celé omyl, nie nebolo, tvoja sesternica nie je tvoja kamarátka, celé roky si to pravdepodobne vnímala inak, než ona, ten váš vzťah.. ja by som sa obliekla, šla, zatancovala, požrala koláče a večer šla domov. Trochu by som si poplakala a namiesto takej zbytočnej osoby v živote by som sa našla inú, pravú kamošku. A už by som neživila túto diskusiu, sama si ňou ubližuješ.

kikushaa
1. jún 2023

@autorka tak to je gol! Je to tapa, aspon sa vyfarbila, vobec ti nemusi byt luto!

nickpick
1. jún 2023

@taga Modry konik je cele Slovensko? interesantne…..

fiirsttiime
1. jún 2023

@domireb tak zase na svadbu sa patrí dat dar a myslím ze za minimálne 100vku by sa vedela autorka kvalitné obliect nazrat koláčov a zabaviť aj inde ako práve tam kde ju nechcú...

fem
1. jún 2023

Veľmi to pripomína kauzu “princ Harry” ,
aj keď možno na začiatku niekde mali pravdu , ale …

Čo z toho vzniklo. Asi tak .

Skús si ešte objektívne zhodnotiť všetko , nikto z nas do toho nevidi, ako ty .
Alebo osloviť nejakého objektívneho , dnes máš online poradne , lebo rozhodovať sa na základe projektovania inych, nie je dobre .
Či pôjdeš alebo nie , ale ak budeš toto živiť z iluzii, nebude to dobre . Skôr či neskôr .