Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
Jednu, jedinú vec by som už iba urobila na Tvojom mieste teraz a to zavolaj do tej agentúry, už som Ti to aj písala, vymysli si niečo skrz malej, ohľadne stoličky, porcie, proste niečo, mňa by zaujímalo iba to, či ste boli na tom zozname od začiatku, ak nie tak všetko je nad slnko jasnejšie.
@fem Ty si nafetovana?Neverim,ze toto niekto pise za triezva...
@fiirsttiime dar mala kúpený už dávno, tortu zajednala už tiež, šaty kúpené... Tu už nejde o to, či ju chce, či nechce. Ide o to, že sa robí bordel, lebo sa do toho ťahá ďalšia rodina, tak mama nevesty nahučala, nech to dá naporiadok, lebo neprídu rodičia, polovica rodiny rieši, čo sa stalo..
@fiirsttiime to preto, ze pochopili, ze nepozvanie autorky sposobilk viac zla ako si mysleli...s tym neratali a tak sa to teraz snazia na poslednu chvilu napravit, co sa uz podla mna neda...
@karolina196
Práve som sa to tiež chcela opýtať… čítam tie jej vety @fem a nechápem, čo chce povedať… asi iná dimenzia a časopriestor a asi aj návykové látky.
@fem Keby mala nevesta akekolvek problemy, z celej sirokej rodiny sa sprava absolutne nevhodne len voci autorke. Vsetkych pozve, zdvihne telefon, komunikuje, ale z nejakeho neznameho dovodu si svoju frustraciu vybija len na autorke: ignoraciou alebo hucanim. Mimochodom: " ze mi to odkazuje posledny krat lebo uz raz odkazala ze sme pozvani a ak neprideme je to potom nasa hanba... ze ona ma nebude pozyvat 20x krat ." Presne sa vyjadrila: len odkazuje, priamo nepozvala ani raz a okamzite sa vyvinuje zo situacie a snazi sa vmanipulovat autorku do pocitu hanby, ktory nema preco mat. Kde z tohto nevestinho pristupu vidis ten zachytny bod, ze nevesta autorku uprimne chce na svojej svadbe a teraz doma place do vankusa, ak tam nahodou nebude?
@fiirsttiime prosím ťa nikto nevidíme do toho tak ako autorka,, už jej koľko krát povedali že ju tam chcú že je pozvaná a vy jej len tlačíte do hlavy že ju tam nechcú🙈
Autorka nečítaj tu už žiadne komenty prosím ťa a riad sa podľa seba aby si fakt svoje správanie neoľutovala
@rebellefleur musíš mať veľkú radosť a malé ego
@katkami123 @fem bude tá nevesta.. rovnaké myšlienkové pochody... 😆
@karolina196 si necitala jej ine prispevky?...ona si nieco musela slahnut...ako pises...toto nenapise triezvy clovek...normalne rozmyslam, ci ma dotycna vsetkych pohromade
@laila22 si bola pri tom , keď nevesta pri nej bola , čo vravela , na čo by sa unuvala za ňou prísť ?
To nikto nevie , vie to len oni , čo boli prítomní tomu.
Logicky sa pár dni neunúva za ňou chodiť .
To je ro objektívne , ak by ju nechcela , načo by za ňou chodila ? Len tak pár dni pred svadbou si dať takú psycho žúrku ? Veď každý reaguje na stres inak. Každá osobnosť je iná .
@taga tebe nepripadá, že robíš divadlo keď zverejňujes príbehy svojich detí ?! Uvadzas osobné údaje, mená , vek ? Deti - maloleté osoby zverejňujes na internete/ sociálnej sieti, to je pre teba úplne ok, ale na autorku utocis že ohovára svoju rodinu po celej krajine, pričom nič - žiadny údaj o nej nezverejnila. Ani krstné meno(ako ty mená tvojich deti), ani mesto, ani meno ženícha, miesto svadby. Tak sa radšej zamysli, čo vyplujes na plochu.
@erikavesela isto nieco berie, alebo čucha po nociach kadidlo
@abet A tebe nepride divne,ze za nu to riesia druhi?Ze nevola ona osobne,ale vzdy niekoho poveli?Tu sa ukazuje,ze je nieco za tym a ona nedokaze normalne cloveku pozriet uprimne do oci.Ano,zastavila sa vstave nasratosti,kedy odvaha pravdepodobne bola a ked videla,ze kludne na nu reaguju,tak to stale dookola hrotila do kriku,pretoze ak by to viedlo do kludu,tak by sa mozno nevesta aj zosypala.Keby o nic neslo,tak u nich nezazvoni nasrata a nevymysla si chujoviny preco naco zaco.
@fem nuž napriek tomu, že za ňou bola, ju slušne nepozvala... Pozri. Ja na rozdiel od autorky by som sa nedozadovala žiadneho vysvetlenia. Ak by mi neprišla kartička s pozvaním k svadobnemu stolu, brala by som to tak, že nie som pozvaná. Uzavrela by som to a viac by som to neriešila, ani sa nedozadovala vysvetlenia.
@abet ale veď jej manžel prvý povedal, že nikam nejde po tom, ako sa zachovala nevesta a ženích. On do toho vidí asi dosť. A keď prišla nevesta k ním, tak ju predsa pozvali k sebe domov. Len miesto rozprávania, sa nevesta vykričala a povedala, že oni nech sa zariadia ako chcú, ale nech presvedčí rodičov aby prišli.
@maja22 ale tu ide o jej reakcie ,
Čo môže ona zmeniť na nevestinej reakcii nič , na jej osobnosti nič , jedine , čo môže urobiť , je rozhodnúť sa na základe čo najtriezvejsieho a objektívneho pohľadu .
My zmeniť osobnosti nikomu nemôžeme , čiže len zvoliť si vedomý postoj mimo aj sebaľútosti .
Mne príde dosť choré , postaviť svoje rozhodntie na fabulácii . V podstate sa to otočí a otočí proti jej samej .
Buď si dokáže ona postaviť relevantne otázky samej sebe a nestavať seba na projektovaniu iného , ci diskutujúcich alebo kohokoľvek . To je problém .
Ženy, koľko rokov má nevesta? Niekde to autorka písala, marí sa mi, že 39- dobre pamatám?
@danielllka 29
@danielllka 29 tuším
@karolina196 nevesta možno čaká že ju presvedčia rodičia aby predsa išla🤷
A nevesta sa u nej zastavila tak jej autorka mala spraviť kávu a normálne sa s ňou porozprávať ukľudniť ju,,autorka sa mala zachovať poriadne nie ona čaká od všetkých že sa budú chovať tak ako sa patrí
@laila22 tam ide o to, že ona jej osobnosť nezmení , že je taká, ona sa jednoducho neospravedlní si nie je vedomá svojej chyby. Je taký typ človeka .
Autorka chce naopak niečo, čo jej tento typ osobnosti nedá , aspoň nie teraz dni pred svadbou v strese ,
Neverím , že ako nevesta pred svadbou , nie je v strese . Čiže reakcie nebudú ideálne a pri tej osobnosti . To je jasne , ci je to spôsobené stresom , niečim navyše , o čom nevieme alebo len jej povahou , osobnosťou .
Ďalšia vec agresívna osobnosť neznamená asertívne , kľudne môže mať ak strach už komunikovať a myslim, že obidve sú riadne rozhodené .
Preto sa používajú mediátori, keď ľudia nie sú schopní komunikovať spolu .

@katkami123 aj ja som navrhla, kúpiť červené karafiáty a prist korporativne všetky ženy z koňa vyšlahat nevestu pred kostolom.
Ale úplne normálne sme to zobrali ako sarkazmus, iróniu, aby sa odľahčila frustrujúca situácia.
Ja už viac neveriaco krútim hlavou, že tu je viac a silnejšie trafenych žien, ako je nevesta