Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
@acrobaleno kľudne ťa označím a ráno iba klikni na upozornenie 😊
😲 118 strán???? čo je nové? 😀
@maja22 to dávno prerastlo ich 2, opakovať sa nebudem. Napíšem čisto teoreticky , Rozdiel sa rozhodnúť aj pre to iste rozhodnutie na pravde , alebo na fabulácii, klamstve .
Rozdiel komunikovať asertívne alebo pasívne agresívne . Z toho plynu dôsledky pre všetkých.
Niekto tak koná , tak nebudem rovnako.
Autorka ty si sa zachovala dobre (mohla si to a to spraviť inak skôr to povedať rodine a podobne) ale celý čas si bola slušná, úprimná, priama, snažila si problém vyriešiť najskôr medzi vami.....môžeš byť na seba hrdá ako si sa k tomu postavila. Tak isto môžeš byť hrdá aj na tvojho muža.
Hanba je to ale ich....omyl to podľa všetkého naozaj nebol a aj keby bol takto sa nejedná. Skús si predstaviť na chvíľku že situácia by bola opačná a ty a tvoja mama by ste sa chovali takto k nim keď si mala svoju svadbu ty.....teraz si predstav ako by sa oni v tejto situácii zachovali a máš odpoveď na to čo ďalej.
Nuž minimálne sa ti potvrdilo že zjavne váš vzťah nebol až taký ako si si myslela ..... Veď predsa aj keby to bolo nedorozumenie tak sa je za čo ospravedlniť a keby jej na vás (tebe) záleží tak by to spravila automaticky.
@panelacikova este sa nepoprali, ale uz skoro 😀
@katkami123 no práve som to dopozerala a som teda prekvapená 🙄
@reanda 😀
@evamarek77 no ked to naposledy autorkyn manzel od zenicha skusal, tak dostal odpoved az po par dnoch s tym, ze su manzelkyna strana a to on neriesi ...
@abet Citala si uplne vsetky autorkine odpovede?Ved autorka s muzom na nu hovorili normalne,chceli ju skludnit,aby sa to nejak rozumne vysvetlila a ona namiesto toho hučala dalej a dala najavo,ze jej je ukradnute,ci oni pridu alebo nie,ale jej rodicia tam musia byt.
No,neviem,skus si predstavit situaciu,ze nechces niekde urcitu osobu,ale spravi sa okolo toho halo,tak aby si nebola za uplneho debila,tak sa zacnes pretvarovat,ze tam tu osobu chces.Prisla by si za tou osobou a bola by si kludna a povedala by si tej osobe do oci,ze "prepac,ide o omyl.Jasne,ze si pozvana,tesim sa na teba"...Povedala by si toto osobe do oci,ktoru tam vyslovene nechces?
Možno jej tretina rodiny odmietla prísť na hostinu a teraz je nasrata, že príde o peniaze tak rýchlo zachraňuje situáciu a "pozýva" autorku cez 10tich ľudí. Alebo je nevesta tak jednoduchá osoba s tak nízkym IQ, že jej vôbec nedochádza ako sa chová a je to proste pre ňu normálne, že ich "pozvala" cez sestru, otca, mamu, brata, tetku...a vôbec nepovažuje za podstatne, že pozvanie k stolu v obálke chýbalo.
@maja22 veď normálne, zaliať kávu a bežať s ňou za nevestou. po ceste by ešte mala nahádzať na tácku koláčiky a do misky čipsy, nech ju neohovoria, že nečakala návštevu. a keby sa bránila, tak to mala do nej všetko napchať násilím.
lebo inak netuším ako si to predstavujú, keď niekto trepne dverami a odíde...
Myslím si, že si vycerpala všetky možné spôsoby, ako naznačiť, že Vám neprišla pozvánka, musela to pochopiť, takže, visí tu vo vzduchu celkom veľký otáznik "prečo", a rovnako si myslím, že Vás na svadbe jednoducho nechce, skôr či neskôr sa dozvieš dôvod, ver mi a možno budeš prekvapená co ju k tomu viedlo, existuje milión možnosti...ale vieš čo, stalo sa mi pred par rokmi niečo podobné, ak nie rovnaké... postavili sme si domček a prišla na návštevu moja sesternica s nastávajúcim, pohostili sme ich, previedli celým domom, odpovedali na ich všetky otázky, ohľadom domčeka, nabalili na cestu. Po pár týždňoch prišlo svadobné oznámenie v obálke, otvorila som ho, prečítala oznámenie a inštinktívne otriasla obálkou, nech vypadne zvyšok, čiže pozvánka... nuž, nevypadlo nič.... najprv som sa cítila dotknutá, ale potom som sa nato vykaslala, nepodstatne v mojom živote... dodnes dôvod nepoznám, ale ani nechcem, akurát mi moja teta, ktorá bola na svadbe povedala, že:"na svadbe boli tí, ktorí tam byť nemali, a tí, ktorí tam mali byť, tam neboli"... to mi stačilo, a ja na tvojom mieste by som poslala neveste len pohľadnicu, ako odpoveď na oznámenie. Urobte si výlet s rodinkou v ten deň, tak ako ti rádia dievčatá tu na MK. Nikdy nevieš, možno to tak má byť, možno sa niečomu máte vyhnúť...
@aalt mama.
@katka2602 Inac, keby si mala pravdu v tom, ze je to velmi jednoducha osoba (za co, samozrejme, nemoze, IQ sa nadeluje ludom rozne), vtedy by som mozno tu ucast na svadbe aj zvazila. Lebo to je jediny rozumny dovod, kedy sa da taketo spravanie a pozyvanie akceptovat. Za svoju jednoduchost ludia proste nemozu a ti, co im bolo nadelene viac, by to mohli brat do uvahy a prisposobit sa ich mentalnemu nastaveniu.
@panelacikova akú poslednú info si čítala? 🙂
Dobrú noc.
Zajtra už piaty diel: Nepozvanka od nevesty
@minka201 niečo v zmysle, že sa jej nebude 20x "prosiť", aby prišla, či tak nejak 😀
@markusrasford - trpis nejakou obsesiou,co sa tyka mojej osoby? 😉
@panelacikova Myslíš toto večer, že nevestina mama zavolala autorkinmu ocovi, že autorka je pozvaná a ze sa im už 20x prosiť nebudú? Potom ešte autorka dodala, že jej otec vybehol (cez telefón :D na nevestinu mamu, že sa mu také jednanie vôbec nepáči, že či aj autorka takto ich pozvala na svadbu, že odkázala cez 2 ludi :D
@rebellefleur máš ten pocit
Ja sa musím @fem zastať. Ženy, preboha! Veď vy to prezentujete akoby ste pri tej situácii boli. Ja netvrdím že autorka klame, len skrátka opisuje situáciu svojou optikou. a keď sa tu niekto opovážil mať trochu iný názor tak situáciu prezentujete akokeby ste tam všetky boli pod oknom a počuli celý rozhovor😂
Súhlasím s tým že ich celý konflikt už proste prerástol. Teraz je doňho zapojená celá rodina a zbytočne budú všetci v napätí na svadbe. Celé od začiatku sa to riešilo zle. Jedna si domýšľa a druhá proste je očividne roztržitá. Mne napríklad sa bežne stane že si prečítam nejakú správu. Niečo ma vyruší pri odpisovania a skrátka vyjdem z toho messengera bez toho aby som tú správu odoslala hoci ja si myslím že som ju odoslala. A keď som v domnení že posledná som veď písala ja tak sa neozýva druhá strana lenže tá nedostala odpoveď. Ako vám sa toto nikdy nestalo? že by ste proste zabudli odpísať? samozrejme riešila to hlúpo nevesta to nikto neberie , ale jednoducho ste vytvorili takú konšpiráciu za ktorú by sa nemuseli hanbiť ani v špionážnych filmoch

Zapisujem do zositku, posledna strana 117, aby som vedela, kde zajtra znova zacat😂