icon

Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu

29. máj 2023

Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..

rebellefleur
1. jún 2023

@markusrasford - nemala by si svoju pozornost venovat radsej venovat autorke diskusie? 👋👋

fem
1. jún 2023

@laila22 ako normálne to nie je , málokto dokáže v pohnutých emociach konat uplne normálne . Skoro každá matka sa zastane svojho dieťaťa . Jednoducho to tam vrie , verím , že to všetci ťažko nesú. Mne je ľúto starších ľudí , ktorí by mali oddychovať s užívať si rodinu a pohodu a tešiť sa zo šťastia mladých .

Ak by to bola kamoska , vybavená vec , stále je to v tom rodina , hlavne je to krstná jej dcéry . Čiže nejako sa snažím zaujat nejaký triezvy postoj na mieste autorky , aj keď ten človek je “mimo” a hádzať sa asi už do náručia nebudú. Lebo neide len o mňa . Samozrejme autorka mala šancu spoznať ich , ale veď aj oni ju . Ľúto mi je tých starších ľudí, ktorí sú v tom nevinne a jej dcéry .

Pre ňu samu je dobre , aby nestávala svoje rozhodnutia na niekom inom , to je problém od začiatku.

karolina196
1. jún 2023

@autor Autorka,ozaj,u vas nie je zvykom "rozlucka so slobodou?"

markusrasford
1. jún 2023

@rebellefleur skús písať za seba k veci a nepíš za iných. Tvoj názor je v tomto prípade nepodstatný. Už tri dni zivis svoju "nenávisť" k @autorke. Ja som aj po 116 stranách na jej strane. Máš neskutočnú radosť že ju nepozvala na svadbu. Ale aby si ešte vystupňovala veci tak napíšeš má ťa v prdeli. Si veľmi empatická a chapava.

markusrasford
1. jún 2023

@rebellefleur stačí raz napísať. Venovať.

markusrasford
1. jún 2023

@karolina196 čo to rieši ?

reanda
1. jún 2023

@klarolinne my sme pri tej situacii neboli, len citame, co sa pise.. ty zrejme necitas.. a sama vytvaras konspiracie, ako nevesta isto odpisovala na spravu, nieco ju vyrusilo a ona v domneni, ze spravu poslala, ju vlastne neposlala.. hej, urcite to tak bolo.. preto potom autorkinej sestre tvrdila, ze na spravy neodpisovala, lebo ich povazovala za vtip a autorke neskor zas, ze o ziadnych spravach nic nevie a nic si nepamata..
🙄

panelacikova
1. jún 2023

@minka201 áno, presne toto 🙂

taga
1. jún 2023

@cacianka ty tu niekde vidis zverejnene moje deti? Ja nie.. a bud spokojna, mena a vek mojich deti su pre tvoju spokojnost mozno upravene presne tak, ako farba siat a hudobny nastroj v tejto diskusii 😉
Ale dobry vystup, to lustrovanie profilov je nejaka tvoja zaluba, ci si si len chcela rypnut?

cacianka
1. jún 2023

Možno sa niečo viac prepieralo v tom spoločnom chate, viac ľudí zistilo že tam niečo nehrá a začali krúžiť okolo svadobnej rodiny otázky od svadobčanov.
Tak odrazu nevesta a jej matka zachraňujú trápnu situáciu, ešte trapnejsim spôsobom.
V tomto prípade by som bola zvedavá , aká diskusia sa tam rozprúdila. Sestra autorky by mohla prelustrovať chat , veľa by sa vysvetlilo. Ak sa odhlásila, môže sa prihlásiť, kontaktovať niekoho.
Tam vidím oko hurikánu "svadba",

klarolinne
1. jún 2023

@reanda ale aj tak máš len vyjadrenie jednej strany. Chápeš? Ono to že to autorka napíše ešte neznamená že to tak presne bolo, lebo ako hovorím ona vidí situáciu svojou optikou.

rebellefleur
1. jún 2023

@markusrasford - ty si si tam nieco supla na druhej strane? Dakujem Ti za informaciu, ze moj nazor je nepodstatny v tejto diskusii, bez tohto oznamenia by som asi nezaspala. A takisto si ocividne aj vestica, ked z mojho stroheho skonstatovania, ze ani po 3, ci kolkych dnoch sa nikto nedozvedel dovod, preco ju ma u prdele, tak ako som napisala hned na zaciatku, si vyvodis, ze tu mam z niecoho radost 🙈🙈 nie som neempaticka, len realistka 😉

ina7
1. jún 2023

Inak zeny vsimate si ten paradox. Keby autorka neriesila blbu kartičku ako vravi nevesta, prisla by na avadbu s tym ze vsak ona je pozvana, tak keby nebbolo tam pre nich miesto pri stole, nevesta by muslea vysvetlovat vsetkym ze preco nema, ked komplet cela rodina ma. Autorka by bola za dobru, nevesta by to mozno skusila hodit na agenturu, ale teda dako by sa to utriaslo.
Kedze vsak nechccela prist nahodou nevitana a bala sa aby zle neurobila, tak este bude ona za zlu ze robila primadonu a postvala aj svoju rodinu proti chuderkae neveste, ktora sa predsa tak snazila. Slusnost sa skratka nevyplaca u nas.

reanda
1. jún 2023

@klarolinne ano.. mam vyjadrenie jednej strany, ku ktoremu sa vyjadrujem.. ty sa vyjadrujes k niecomu, k comu nemas vobec nic, len svoje domnienky.. ci bavila si sa s nevestou?

abet
1. jún 2023

@markusrasford to je neskutočne ako sa ťa dotklo to že má niekto iný názor ako väčšina a hlavne ty 😂😂to čo tu dávaš na ňu prosím ťa?

cacianka
1. jún 2023

@taga nič som ti nelustrovala, máš verejné info, ale ako čítam, vôbec si nepochopila pointu, bohužiaľ tak ako inde

reanda
1. jún 2023

@ina7 ved ked som jej na zaciatku radila, aby to tak urobila, tak ma tu oznacili skoro za nepricetnu, ze ci nepozvana ma ist na svadbu.. a teraz vlastne nevesta sa vyjadrila, ze si to presne tak zelala 😀

sccarlet
1. jún 2023

@cacianka a že ženíchovi gratulujeme k super výberu, väčšiu kravu by už nenašiel😅

abet
1. jún 2023

@sccarlet našiel v tejto diskusii ich je kopa✔️

karolina196
1. jún 2023

@markusrasford nerozumiem.Dala som otazku nejak mimo temy?

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
sccarlet
1. jún 2023

@reanda 👍 ....že psychologickú pomoc, masáž, čo ešte...😂
@cacianka reč kmeňa fem😇... Má zvláštny spôsob vyjadrovania a uvažovania 🙈 nesúhlas s jej názormi, zrejme je to provokatérka alebo neviem...

klarolinne
1. jún 2023

@reanda Ale veď ja neviem rovnako nič ako vy! Len jednoducho pri tom keď jej nevesta odpísala mala na výber dve možnosti ale ona nevyužila ani jednu a nehovorte že jej volala a hentá je nezdvihla. Lebo keď bola v rovnakom meste Tak ju idem navštíviť čiže keď je sesternica neodpisovala buď to mala celé hodiť za hlavu a prijať to tak ako to je nerobiť z toho kovbojku. Nehanbiť sa to rodine povedať možno by sa to celé vyjasnilo oveľa skôr nie teraz keď sú všetci tri dni predsa len bol nervózny z každej hlúposti lebo aby sa nič nepokazilo. A čím viac sa snažia tým viac sa to kazí 🤦🏻‍♀️ alebo je dlhá možnosť bola naozaj kontaktovať sesternicu osobne. A keď nie nevestu tak zavolá tete pochybujem že to aby po nej ziapala.
Ja sa napríklad nedivím ani tej ženíchovej reakcií. dosť o tom že o torte šatách kvetoch pozvánkach hlúpostiach isto počúva teraz z každej strany. Hučí do neho jeho mama,jeho snúbenica a svokra a do toho ešte aj autorkin muž😂 uznávam autorkina sesternica vtedy mala chytiť telefón a zavolať sesternici ale skrátka ako sme si istý že on jej to povedal 🤷🏻‍♀️
Áno celá situácia je nešťastná, zbytočne zamotaná a pre kombinovaná. Ako nevesta sa správa ako slon v porceláne nie to je jedna vec druhá vec je že by ste ju upálili ako čarodejnicu

sccarlet
1. jún 2023

@abet aj to ma napadlo, že si budú po sebe spokojne húkať už navždy

maja22
1. jún 2023

@sccarlet nepaci sa mi, ked sa tu opakovane neveste nadava. Nemyslim len tvoje vyjadrenie, aktualne je vsak posledne, ale uz aj horsie jej tu zeny nadavali, velmi skaredo. Vseobecne je to nepekne. No o neveste nevieme, preco sa sprava tak, ako sa sprava. Autorka sem neprisla nevestu ohovarat, ani raz sa o nej nevyjadrila negativne, riesi len konkretnu situaciu. Tak by sme mali mat uctu a takt aj my, ktore to sledujeme. Nevestu nech sudi niekto iny, kto ma na to pravo, my to nie sme.

lienka.7
1. jún 2023

@autorka Nejaký posun v tvojom pripade okrem už tradičných hádok tu pritomnych???

maja22
1. jún 2023

@sccarlet ja poznam fem z inych tem, nie je provokaterka. Jej vyjadrovanie je obcas komplikovane, ale nerobi to umyselne.

reanda
1. jún 2023

@klarolinne esteze si kazdy moze mysliet, co chce 🙂

macilaci
1. jún 2023

Kriste pane, už je isté že sa to tu udržuje umelo. Bolo to fajn, ale už je to dlhé a únavné 😔. Stále to isté dookola🤔

sccarlet
1. jún 2023

@maja22 áno viem že nazvať je "kravou" je trochu také ....nepoznám ju. No verím autorke že to čo píše je pravda, že si nevymýšľa situáciu za situáciou. Možno jej opisy nesedia na 100 % ale aj tak. Čítam to od začiatku (keď mám chvíľu času počas dňa, tak dobieham), no som v obraze, a na to nevestine chovanie, ignorovanie správ telefonatov a potom ta navšteva na ktorej sa na ňu vykričí..., vola jej mama tiež sa na ňu vykričí, nasledne jej otec, vybehuju na ňu...nebola v tom ani štipka priznania si viny-nejakeho pochybenia ohľadne pozvanky, a ospravedlnenie.... Keby to bolo osoba s chrbtovou kosťou tak príde a ospravedlní sa za nedorozumenie s pozvánkou, v kľude si to povedia a autorka by šla na svadbu, obe by boli šťastné že sa to vysvetlilo. ALE nevesta sa chová ako hysterka...povyšenecká, nekomunikovala s ňou, minútku si na ňu nenašla, jediný krat príde i to už s nervami jej vykričí svoju verziu...nevesta sa chová veľmi neprimerane, a sama si môže za túto situáciu, ktorú nemala záujem slušne napraviť. Nehnevaj sa ale pri predstavách aká to asi musí byť osoba mi nič krajšie nenapadlo