Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
@taga jasne, vsak nemusela reagovat. Neveste sa v tom nechcelo rypat a vysvetlovat, lebo jej to nebolo prijemne. Ale tak najprv niekoho pozvat ustne a potom neposlat pozvanku a vyhybat sa odpovedi je nanajnvys divne. Je v poriadku nechciet niekoho na svojej svadbe a ma na to pravo. A takisto je v poriadku si veci overit. Od nevesty by bolo fer napisat, ze nezabudla som na vas, pozvanku ste dostali presne taku, ako som chcela a rovnako sa aj vyjadrot a statnsi za svojim pred rodinou
Tu nie je na mieste riesit, kto koho pozval alebo nepozval a podobne. Tu ide o to, jasne sa vyjadrit. A ano, ja by som to brala tiez tak, ze nie som na svadbu pozvana na autorkinom mieste. A ked nastal cirkus v rodine, ktory zial nezavinila autorka ale autorkini rodicia a sestra, tak nevesta si mala stale stat za svojim a nie odkazovat hluposti… nevesta je tou osobou, ktora mamuviest teraz
@taga a ja sa pytam, naco si clovek zaplati agenturu, ked koniec koncov mu je to aj tak na hov*o?? Nevesta ma na organizovanie svadby agenturu, urcite nieje taka zaneprazdnena a nema ani milion veci, naozaj dolezitych aby neodpisala trebars aj zo zachodu na obycajnu sms....Ty by si toto urobila svojej blizkej osobe a potom sa vyhovarala na stres a vybavovacky, ktore vybavuje agentura a cela jej familia, vsetci vlastne okrem nej? 👌 To asi budes krvna skupina s nevestou a zbytocne tu s tebou budeme diskutovat.
A este jedna vec, co nikomu neprisla absolutne divna, len sa tu na tom fantasticky skodoradostne bavilo, ked autorka vypustila bombu, ze maju jedneho sofera na 130,ci kolko hosti..
Jasne, maju svadobnu agenturu, ale nemaju ziadneho sofera na velku svadbu 😁🙈
@mirka438 nie, ja som krvna skupina, ktora sa snazi nad vecami zamyslat zo sirsej perspektivy 😉 nezvyknem len slepo nieco odkyvat, a tento pribeh sa mi proste nezda taky jednoznacny a jednofarebny ako sa tu autorka snazi vykreslit..
Ale to neva, mna to vlastne az tak nezaujima, vonku je krasne, idem si ja po svojom
Nevesta nech ma krasnu svadbu, autorka nech ma krasny vikend a byeeeee
* pokracovanie predosleho prispevku: nevesta je tou osobou, ktora ma uviest veci na pravu mieru.
Moze sa citit dotknuta a neviem ako este, ale zas… co sa vsetci teraz poseru, lebo ona je nevesta? Este aby nebola smutna, ze polovica rodiny nepride len preto, ze ona je dotknuta a prave ona je ta, ktora sa tu hra na “chrumkavu”. To kto kedy videl?
@kocurikpupcek Neboj sa, na koni su prihlasene tisicky zien, tych 600 nie je az taaaaak vela, ale teda, nie je to ani malo 🙂 A poznamka uuuuplne od veci a na okraj 😃: bistu znamena Bohu prisaham. Mnohi to netusia, tak ak si nahodou veriaca, aby si vedela 😉
@rebellefleur je mozne, ze toto neriesi svadobna agentura🙂 ze si to nechali na seba
V niektorých rodinách je asi bežné sa pozývať cez tretie, štvrté osoby 🤷♀️ to vazne tie co radíte, aby sa ponížila by ste prijali takè pozvanie? Strašne súdržna rodina toto, len naoko. Nechápem tú logiku zavolať 3tej osobe, aby niekoho pozvala, namiesto toho venovať tú minútu osobe, ktorej to skutočne patrí. A tiež nechápem že jedna nevesta a mater prežívajú niekoho neprítomnosť (autorkinho otca) za skazenie svadby. Akože rodina o 8 súrodencoch, bratrancoch, sesterniciach, 130 ľudí, veď by tam nevesta autorku ani nevidela poriadne, mohla ju hneď na začiatku pozvať normálne a prekusnúť jej prítomnosť (ak ju tam nechcela). A keď hrala mŕtveho chrobáka mesiac pred svadbou, tak aj teraz nech hrá. Nech rieši iba svoje priority a nerieši uja, ktorý nechce prísť.
@zuza265 od začiatku jej tu väčšina radila nedoprosovat sa, neponizovat. Volala, písala, jej muž volal - ale načo pre boha? Nemám pozvánku ku stolu- ôk, teda už keď mala nutkanie to vyčistiť, tak ten 1 kontak smerom k neveste by som ešte,,prekusla,, ale vypisovať a nevesta si to prečíta a neodpovie, zavolá jej a ona ju zloží s tým, že sa OZve? Kde máte ženy svoju hrdosť? ....inteligentný človek sa zariadi podľa toho, čo v tej obálke je......cize takto narobili cirkusu a vynútili si pozvanie, o ktoré už teraz nemajú záujem. Za mna je autorka v tomto na vine......rieši to v rodine, na koňovi a rozduchava len vášne....tu je toho príkladom 122 strán diskusie- tozvie, čo je v rodine....ach jo, toto riešiť týždeň pred svadbou je ako nočná mora.
@sparkling
@katarinka89 opakujem sa: po vojne je kazdy general. Teraz hladat a vypisovat co vsetko zle kto spravil. Naco? Vsak si je toho vedoma co by mozno urobila inak.

@eva1990 kľudne choď namiesto nej, aj všetky ostatné čo núkajú aby išla v mene rodiny nech idú, veď ste na takej istej úrovni . Pchať sa tam, kde nie ste pozvaní. Gratulujem k názoru.