Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
@mima1608 takto, ja nespochybnujem, ze autorka od zaciatku nebola pozvana.. tiez si to myslim, alebo by to teda bolo cele velke nedorozumenie a asi xyz faktorov, ze ich nedopatrenim agentura skrtla alebo nedala na zoznam, neviem, neriesim..
Tu ide teraz skor o to, ako sa cela tato situacia vyvija a "riesi" ci neriesi
@autorka
mila autorka neviem ci si to precitas kedze je nas tu jak …🤦🏽♀️ ale na tvojom mieste s bolavym srdcom (prvotny sok uz pominil predpokladam) by som spravila hrubu ciaru a isla dalej. ano su taku ludia bohuzial. Koniec bodka dovi dopo….
a to ze otocila proti tebe pol rodiny ?no osral pes zivot ide dalej.. tak ako si ty bola plna zmiesanych pocitov tak to maju aj ostatni …a vies co? ono to pominie… zivot ide dalej aj bez nej. ja som takychto situacii (nie ohladne svadby) zazila dva krat.1x na zakladnej a druhy krat na strednej… proste zvlastne chovanie od osony ktora mi bola blizka. no co?🤷♀️ prezila som. hruba ciara a ide sa dalej.
Väcsina neviest berie svadbu nejako bars vazne(pripomina mi to cast zo serialu Priatelia - na odlahcenie) bude po svadbe aj na dalsi den vyjde slnko a potom zas zapadne a zas vyjde. nic viac nic menej.
pytat sa sama seba dookola preco preco preco nema zmysel. nechaj to plynut. nemyslim si ze si zbrkla len skor citliva a ranilo ta to. ak niekto bude mat chut pocut tvoju verziu bez kriku a agresie.. kludne odpoved “pozvanie k stolu sme nedostali ani svadobna agentura nevolala kvoli zasadaciemu poriadku ci stravnej jednotke” o tom kto komu co odkazal by som sa nevracala (je to trapne tak nebud aj ty)
Pekny piatocek prajem a aj nasledujuce dni myslim ze ich mas s kym travit ❤️
Vsetko dobre prajem
Katka
Autorka, je mi ľúto ako to dopadlo a ako ešte nakoniec ostaneš tá zlá.
Spomenula som si ako mne svokra vyrobila cirkus na vlastnej svadbe a bolo po nálade. Proste super štart do vzťahu svokra nevesta a celkovo do manželstva.
Išlo o zvyky. O debilné zvyky s tortami.Svokra, stará škola. Mala prehľad čo by sa malo a čo by sa nemalo, samozrejme podľa zvykov z jej kraja.
U nich každá rodina nosí na svadbu tortu. Potom ich majú vystavené celý večer. A keď odchádzajú svadobní hostia, svadobná matka behá do zošalenia a nič nerobí iba krája torty a krabičkuje a obháňa odchádzajúcich svadobčanov zo svojej strany. Príde mi to dosť nepraktické ale reku ok.
U nás sa zákusky krabičkujú a deň ešte pred svadbou sa roznášajú ako svadobná výslužka. Nech svadobný deň sa zabávame a nie "gabeme s kolačami zatvorené,kdesi v komore"
Prirodzene u nás boli zvyky trochu iné,ale na žiadnom som netrvala. Jediné čo som chcela aby sa nekonalo žiadne krájanie svadobnej torty. Proste pri tom množstve zákuskov mi to prišlo úplne zbytočné. Zbytočne sa to iba rozgabe po tanieroch a ľudia po polnoci aj tak presýtený koláčami to jednoducho nejedia. Svoj názor som zatelefonovala svokre. Svokra nepovedala nič, stále omieľala aspoň jednu tortu aby som zariadila. Ja reku načo veď zákuskov do bludu. Mama ma ujistla,že takú obldžnikovu jednu máme. A keď sa nebude krájať kvôli svokre, tak bude potom na nedeľu po svadbe, keď už zákusky budú pojedené.Reku chápeme sa.
Keby som bola vedela, čo to spustí u svokry v deň svadby, tak by som sama radšej na tú tortu zamiesila a sama upiekla i vyzdobila v deň svadby. Radšej som nemala strácať čas s kaderníčkou a ani vizážistkou a radšej som mala šľahať krém a piecť korpusy, keby som bola vedela,čo to spustí.
Priznám sa, moja chyba,zabudlo sa na tú špeci tortu pre svokru a ostala u nás v chladničke,že na ostatky po svadbe. Že veď zákuskov do bludu bude.
Keď bola odobierka o polnoci, zavolala ma vedľa a dozadovala sa torty. Vyvrieskala sa na mňa a na moju mamu,a že ako ona bude vyzerať pred jej ľudmi bez torty "ľudia z jej strany" predsa očakávajú,že sa nejaká torta bude krájať a ona ma predsa žiadala o tortu. Ja som si zas pamatala ako som jej jasne povedala,že torta nebude,lebo veď zákusky. No cirkus pre torty.
Proste doslo vtedy k blbému nedorozumeniu. Tak sa na mňa v ten svadobný večer vyziapala, potom na moju mamu. Ospravedlnila som sa jej za nedorozumenie, dokonca i moja mama,ze proste došlo k vzájomnému nepochopeniu. Aby som aspoň zachránila situáciu.Odišla ako urazená fúria do svadobnej sály. Vzala jednu z tých toriet z ich rodiny a nakrájala iba "svojím ľudom". Takže iba ľudia z jej strany dostali kúsok torty. Bolo to komické. Naši áno,vaši nie. Predstavte si svadobný stôl, kde sedí nevesta so ženíchom a svadobní rodičia. Kúsok torty na tanieriku nedostali z celého svadobného stola jedine moji rodičia. Už keď sa tak stalo, tak toĺko mohla 2 kúsky torty podať i mojím rodičom,že no už ked sa tak stalo, tak aspoň "svatovci ochutnajte", ze zachránila situáciu takto. Ale nie. No poviem vám bolo po nálade. A vlastne pre blbú tortu. Super, že?
My ideme v júli na svadbu, dostali sme oznámenie + pozvanie k svadobnému stolu, včera si ženích s nevestou osobne všetkých obvolávali pre potvrdenie účasti na svadbe, budú tam aj menšie deti, riešia sa sedenia pre ne, detské porcie, program pre deti, to všetko komunikujú s pozvanými hosťami.
Nejde mi do hlavy aj to, že autorka má malú dcérku 3 r., dokonca krstiatko nevesty, veď také dievčatká zvyknú pred nevestou ísť s košíkom kvetov, proste sú zakomponované do tej svadby, tu som nič také nepostrehla, že by sa riešilo.
Na toto cele existuje este jedno krasne elegantne riesenie 😉
Napisat dnes sesterke, (a oboznamit aj ostatnym, ktori to riesili), ze ste si situaciu vyjasnili (byt diplomat) a dakujete za pozvanie (aj ked bolo nevyberane prinajmensom), zial, velmi vas to mrzi, mala ma hnacky a muz teplotu a nemozete prist..
Ty z toho vyjdes so vztycenou hlavou, neveste padne kamen (ak ta tam ozaj nechcela), akakolvek hadka na svadbe na temu "preco vasi neprisli" bude zazehnana v zarodku a stale mate sancu, ze ked sa to raz utrasie, najdete si k sebe cestu.
Alebo moznost c.2: zavolat poslednykrat sesterke (alebo ist k nim osobne):
"Pocuvaj, Mara, fakt ma to mrzi kks ako sme sa povadili, nechapem to cele, mrzi ma to... ja len chcem vediet - chces aby sme prisli? Alebo nie, lebo ti niecim vadim? Povedz normalne, nech to neriesime ako male decka, pochopim to"
Akakolvek odpoved je odpoved... aj nezdvihnutie telefonu a ignoracia je svojim sposobom odpoved
@katarinka89 ale urcite, ja by som nevolala ani nepisala. Vyssie som pisala prispevok a zvolila jednu z moznosti. Nie kazdy sme ale taky a to, ze neodpisala by som uz brala ako jasny signal. Ale! Nevesta aj pod natlakom rodiny si ma stat za svojim a nie odkazovat sprostosti. Je to moja svadba a nech pride ten, co ma pozvanku k stolu a basta. Tam je to cele akesi “mešuge”.
@kocurikpupcek
ach jaj ta blba torta
inac teraz som sa nad tym zamyslela ze mas pravdu. Nejem torti na svadbe nechuti mi. Skor ju ochutnam z krabicky na dalsi den a ano väcsinou sa tie torty okolo pol noci nejedia len sa rozmazu po tanieri.
@katarinka89 asi si to cele absolutne zle pochopila 😂 az mi vtipne prislo vazne. Slovo general tam nehralo rolu😂😂😂😂 ale pointa: teraz kazdy presne vie co ako mala a nemala urobit a co bolo a nebolo spravne a keby bolo keby a bude tu rypat do nej alebo do inych s inym nazorom akoby. Vyhrotene zbytocne. To bola pointa
@kocurikpupcek no mam dost. A v akom ste vztahu teraz? To by bolo posledny krat co by som svokru videla, jedine ze by sa hlboko ospravedlnila, ze jej preplo 🙈. Takto svadbu niekomu pokazit 🙄
@maja22 Bohu prisahám= ej bisťu? No veru to som nevedela. Použivam to bežne. Tak diky za vysvetlenie. Dúfam,ze Boh má na starosti iné dôležitejšie veci a nebude sa za to na mňa hnevať🙂
@taga vies co, s tou chorobou je to super napad, ale teraz uz by to bolo cele akesi priehladne. To bolo treba ešte pred tymto cirkusom.
Ono moznost cislo dva by bola ideal, keby si to povedali priamo z očí do očí bez hádok. I ked, ja by som sa uz nedoporosovala, ani teraz, ani na zaciatku.
@kocurikpupcek u nás bol na hovno DJ🤣🤣🤣🤣týždeň po svadbe som vždy pri predstave zdutej tváre robila slzy od nervu. Ostatné opisovať nebudem ale sú veci ktoré určitým ľuďom nezabudnem donkonca života.
chcelo by to rozsirit temu a niektore s tym zacali ze same napisali pribeh ako maju skusenost od zivota co sa tyka zrady ci skoncenia kamaratstva so “spriaznenou osobou” pre “ani neviem preco”
@katarinka89 ale inak pochybujem, ze si moje komentare citala cele. Ja by som nevypisovala vôbec nikomu. Ale tak autorka napisala, pochopila situaciu. Bohuzial, zamontovala sa do toho rodina a v tom stadiu uz im zrazu nevesta odkazala, ze su pozvani.
Ja mam svojej hrdosti dost, ja by som toto riešila úplne inak. Bez komentara a doprosovaciek. Zagratulovala pred kostolom a dovi. Rodine aj vsetkym by to doslo, co sa asi stalo. Neni tam co riesit.
@katika85 áno presne rozmažú po tanieri, u nás sa to povie že rozgabú😅
Baby este ked si to zoberiete z opačnej strany ze autorka by to hned mala brat tak ze pozvaná nie je , ok neriešila by, nehala to tak a nakoniec by to bolo fakt nedorozumenie a aj tak by bola za blbú ze sa neopytala... čiže tak ci tak je stále všetko proti autorke...
@zuza265 - áno, je možnosť, ze toto agentúra neriešila, ale pri takej veľkej svadbe, 3dni pred ňou mať jediného šoféra pre x ľudí, z toho mi vychádzajú len dve možnosti:
1. Buď sú komplet všetci z tej rodiny absolútni ... s iq hojdacieho koňa
2. Alebo autorka statočne dlhú dobu cielene živila a eskalovala celú túto diskusiu
Možnosť č. 2 mi príde vysoko pravdepodobnejšia
@liv1 ona sa nikdy neodpravedlnuje. Moja mama s ňou nič nechce mať. Ja blbá pre pokoj v rodine som jej dávala druhé šance. Ospravedlňovala som ju kvôli manželovi,kvoli deťom, kvôli svokrovi. Vraj bola nervózna lebo to a ono. No a ona veselo zametala so mnou. Až prišla posledná kvapka po 9 rokoch s ňou. Stačilo. Už keď mi zapichla vidly do chrbta, vtedy som sa zobudila. Už som 5 rokov odstrihnutá.🙂👍veľmi zákerná osobnosť
@rebellefleur my sme mali 150 hostí , 1 šoféra a 2 v zálohe a predstav si zrazu nemohol ani jeden, proste sa môže hocičo vyskytnúť, nakoniec tiez potom odvazala dobrá duša co nepila..
@zuza265 nechcela sa mi vypisovať celá tá veta- čítala som to v rýchlosti, to je fakt............( po vojne je každý general) na toto som narazala
@fiirsttiime no ved dobre. Ale ked uz neodpisovala nevesta, tak sa to nemalo riesit nijako. Ja si myslim, ze ked moja kamoska byva 150 km daleko a ide k nam do mesta a dlho sme sa nevideli, tak ak je to dobra kamoska, tak sa ozve. A detto ak mam dobru kamosku a neviem, kde mi hlava stoji a vydavam sa, tak ju poziadam o pomoc ked aom 3 tyzdne pred svadbou v meste. Kazdy sme bejaky, ja chapem, ze teda autorke to neslo do hlavy, tak sa ozvala. A ked ostala bez odpovede, tak proste aj to je odpoved.
@rebellefleur podla mna toto je tazko hodnotit a akoby “je to jedno” 🙂 aspon mne. Kamoska ma WA a ono tie sluzby, ktore pozaduju si prerozdeluju. No a teda ak by som si myslela, ze toto vsetko nie je pravda - necitam to a kaslem na to 🙂 nemrham energiou a nepodporujem to co odsudzujem
@reanda tvoje analyticke schopnosti su uzasne ked vies, ze zmyslam ako nevesta, ktora mozno ani neexistuje..
Vies, klamstvo, neklamstvo, obcas sa to vola diplomacia.. ked nie takto, moze sa stat, ze tam zajtra polovica rodiny (vzhladom na predom popisane o ich rodine) pojde do otvoreneho konfliktu kvoli dvom nevyzretym sesterniciam, ktore z pozvanky k stolu vyrobili tretiu svetovu...
@karolina196 inak toto je dobry point.. autorka by si mala zistit ci mala,alebo ju zas len nezavolali, a ak bola kto organizoval.
@minka201 fúha a ako to skončilo? išiel ten krstný bez partnerky?

@zuza265 ja som toho názoru od začiatku a kopa rozumných žien to tu tiež spomenula, tak si prosím odpustí ko.entare typu, generál..... voči mne. Je niekto povinný vysvetľovať, prečo niekoho nepozval? Aj tebe aj každej tu ? Je to slobodná vôľa toho, kto niečo usporaduva- ci svadbu, oslavu, kar.....je úbohé sa strkat do rit.