Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
@evamarek77 3 dni svadba na východe určite netrvá. 😄Normálne 1 deň. Na trojdňovej som v živote nebola a popravde som o tom ešte ani nikdy nepočula.
@mamula20 nie nevesta nemá zvyky pomýlené. V niektorých regiónoch sa napečené zákusky doručia osobne cca 2 alebo 1 deň pred svadbou. Len tí čo sú cezpoľní a zďaleka dostanú krabičku koláčov pri odchode. Si myslím,že takto lepšie ako potom celý večer len behať po krabice s koláčami, človek ma po zábave a už iba a striehne kto už odchádza zo svadby a chce sa rozlúčiť🤷♀️
@evamarek77 na východe
Boze...to sa teraz budete na 20stranach dotahovat, v ktorej rodine sa ako rozdavaju kolace? 🙄 mohli ste sa na par hodin odmlcat a pockat na nove info od autorky, nemusite nasilu pridavat strany diskusie o nicom
@katka2602 presne súhlasím. Bola som i na takej svadbe(MI), kde sa chúďa svadobná mať ani nedostala von z tej takej príručnej miestnosti,kde boli odložené torty a zákusky. Tam v komore, vo svadobnom kostýmčeku narýchlo krájala torty,ktoré podonášali svadobčania a delila to napochytre. No a tá tortová matematika😅🤦♀️: "nie, Hane z hentej orechovej nedávaj, lebo oni doniesli len takú obyčajnú!" Alebo " z tej punčovej nerež, ved tú doniesli oni, tak im daj z inej ktorú nedoniesli." Akožeee ó more na tabore🤦♀️😅. Svadobná mať sa samozrejme zagabala od tých toriet,keď to tam menežovala a na pochytre chystala do krabíc. A nedajbože že sa zdvihli 2-3 rodiny naraz,že teda už je čas ísť domov. Mala veru ona po zábave,lebo takto už v kuse sa niekto zdvihol,že ide preč.
@kocurikpupcek presne aj ja som bola na takej a ženíchovu mamku sme videli, len keď sa jedlo, lebo bola stále v miestnosti kde boli koláče.
Alebo bola som zaskočená ako niekde je taký zvyk, že do zošita si zapisujú kto aký daroval dar. Potom keď idú na oplátku na svadobnú hostinu ( aj po rokoch) pekne zošit vytiahnu, nalistujú koľko Mara s Cilkou dali naším mladým. A dajú aj im len toľko koľko je zapísané podľa zošita😅omg
@kocurikpupcek 🤣🤣🤣 presne, ale to sa niekedy takto robilo pred cca 30timi rokmi určite to si pamätám ako dieťa. Pekne všetko zapísané, aby sa nezabudlo.
@kocurikpupcek no popravde, ja som ľutovala, že som si nenapísala na svojej svadbe. Keď sme chodili potom my po svadbách, tak som vzdy bola na vážkach, či sme my náhodou nedostali viacej. Dávala som podľa svojho svedomia, koľko sme mohli, tak aby sme náklady pokryli + navyše, ale niekedy som veru nevedela, či k nám neboli štedrejší a či sme dali dosť
🤔 A prečo koláče?. Vymyslená téma, umelo udržiavaná. Už aj nudná.
@amaro veď ok, ale po 10 rokoch,ked ideš niekomu na svadbu,tak nedáš 60 -80 eur. Čo pred 10- 13 rokmi bol ešte v celku ok dar za dvojicu.
Ženy to čo za román ? Som skončila na 30strane a toto? Čo sa stalo....dá mi niekto zahrnutie?
@eva1990 jedine co som si vsimla je, ze autorka uz sa nezapaja. Aj ja som sa teda prisla pozriet ako to teda je a ci zajtra ide. Dufam ze aspon to napise, ked uz sme to tu tolko riesili a mnohe uprimne chceli pomoct.
@gabriela876 napisala dnes, ze mame a sestre doniesli vysluzku, im nie a na svadbu nejde 😉
@gabriela876 Nejde, to napisala uz viackrat, ze urcite nejdu. Ale kedze tu prispieva kopa ludi o kadecom, pochybujem, ze autorka stiha citat vsetko a odpovedat na otazky.
@kocurikpupcek ale jasné, to skôr kvôli svadbám ktoré boli krátko po našej, som si ani po mesiaci už nepamätala. Napr jedni nám dali fakt že málo, až na hanbu (pritom.€ mali naozaj dosť), tak potom keď sme šli my k nim ,tak sme dali proste normálne, nehrotili sme to do vysokých súm.
@kocurikpupcek dufam, ze inflaciu tiez zapocitavaju😂😂😂
@amaro toto je viac ako trapne...pozerat na to, co mi dali ini....to je uplne otrasne...
@erikavesela ok. Ja to mám inak, chcem dat vzdy viac ako som dostala ludom co si to zaslúzia. A áno, keď niekto je ku mne totálne lakomý, tak nebudem ja k nemu super štedrá. Poviem príklad, čísla vymýšľam (už sú ceny inde ako boli). Dávali sme 50e za osobu, mali sme malé dieťa čo zjedlo tak tretinu porcie, nuž tak plus mínus náklady na nás boli 130. Ale bezne sme dali 150-200 (bavíme sa o kamosoch), plus na redovy + kytica. Ale keď mi niekto (podotýkam čo na to mali) dal 20e za 4clennu rodinu, tak sme sa vykašľali na nejaké peniaze navyše. Dali sme 120 a viac ani tuk.