icon

Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu

29. máj 2023

Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..

semtexka1
30. máj 2023

Fuha, normálne mi je z toho smutno aj za teba... 😔 Mne sa stalo niečo iné podobné s kamarátkou a tak sa ma to dotklo, že som sa pár dní nevedela dat dokopy a ona sa stále chovala, že sa nič nestalo, ale ja som s nou už nedokázala fungovať ako predtým a odstrihla som ju zo svojho života. Stále ma to mrzí a už mám totálnu nechuť si vôbec s niekym budovať hlbšie priateľstvo... Daj vedieť co na to rodina. Moju sestru keby nepozvali, tak nejdem ani ja, akože toto je čo, ešte po tom všetkom....

lasona
30. máj 2023

Ja ta chápem, ze ta to sklamalo. Kebyže zabudne poslať kartičku k stolu, tak hneď volám, nie ze odkážem po sestre. Véd by som sa hanbila. Kašli na ňu, ostatným napíš, že ti je ľúto, ale nie si pozvaná, nech si to ona vysvetľuje...a užite si víkendový pobyt...ani do kostola by som veru nešla.

beronsche
30. máj 2023

@lasona ona pisala, aj volala. Len nevesta zaujala postoj mrtveho chrobaka a dufala, ze sa "to" vyriesi same...

zuza265
30. máj 2023

@malaopicka ja ale toto nechapem. Niekto ma naozaj uplne malinku svadbu, ze uplne najblizsi a nikto viac, ktora je len o “obede” alebo posedeni a niekoho sa toto dotkne … zvlastne 😂
Ale zaujalo ma, ze nedali vediet. Ved sli len do kostola nie? To netreba oznamovat🤗 aspon u nas to tak je, ze ak nam daju iba oznamenie (ze bude svadba - kostol, radnica), tak my nedavame vediet ci prideme 🤗

autor
30. máj 2023

@semtexka1 sestra ide z toho dovodu ze jej muz ide za svedka zenichovi cize on musi ist a segra ho nepusti sameho lebo on ked si vypije robi blbosti..takze ona ho sameho nenecha ist..

kikavadi
30. máj 2023

Normálne všetkým, ktorí sa ta budú pýtať, stručne a jasne napíš, že nie ste pozvaní, nejdete. Ak ich zaujímajú dôvody, nech sa pýtajú nevesty. Nie je to tvoja hanba, ani potupa...lebo tak mi to príde, že to berieš...hanbiť by sa tu mal niekto iný...

gejb
30. máj 2023

Určite si nič nevymyšlaj. Najlepšie je povedať pravdu, ze si teda nedostala pozvanie. Inac sa môžeš zamotat do vlastných klamstiev a to by skôr mohlo spôsobit rozruch...nevesta sa rozhodla, treba to akceptovať a povedať ostatným na rovinu keď sa budu pýtať.

autor
30. máj 2023

no pise mi sesternica ci moze ist s nami autom ak teda ideme svojim autom lebo oni vezu aj starku a nezmestia sa vsetci ze ci teda na obrad sa moze zviest s nami tak som jej napisala ze prepac ale my nejdeme nakolko sme neboli pozvani reaekcia:" čoooooooooooooo?!!...nemyslis važne že vy ste neboli pozvaní..to si srandu dufam robiš teraz?!...koniec citatu

ann092
30. máj 2023

@autorka normálne napíš tej druhej sesternici pravdu, načo zatĺkať ? Veď ty za nič nemôžeš

stanulienkat
30. máj 2023

@kaitlin3 ak narážaš na mňa a na môj cynizmus, alebo odosobnenie od bližších vzťahov. Tak nie, nie je to o mojom cynizme, ale ja by som to už na treti, alebo piaty krát!!! pochopila. A nie vypisovať, vytelefonovavať a čudovať sa. Ano zranilo by ma to, ale nepchala by som sa niekde, kde ma nechcú.

alica2202
30. máj 2023

Ak bude sesternica pytat detaily, opat, jednoducha odpoved: nedostali sme pozvanku, neviem preco, treba sa pytat buducich mladomanzelov

malaopicka
30. máj 2023

@zuza265 no ony boli v pohode keď videli oznámenie, ale keď sme povedali, že len do kostola, začalo peklo.
Myslela som to s tým avízom skôr tak, že som teda dúfala, že to bolo len momentalne rozčarovanie a proste sa ozvú, že vieš čo, bolo to neprimerane, isto prídeme. Teta sa totiž aj tvárila, že isto prídu, ale sesternica začala vykrikovať také veci, že sme si chvíľku mysleli, že má nejaký záchvat alebo čo. Skratka sme si mysleli, že dobre trochu sa urazili, ale však sme rodina, prídu. Nuž, nestalo sa…a odvtedy je ticho.

lasona
30. máj 2023

@beronsche ja viem..čítala som všetko...preto vravím ze nech nikde nejde...lebo inak by sa správala, keby zabudne...nevesta sa môže hanbit

kaitlin3
30. máj 2023

@stanulienkat narážala som na všetky tie nakladačky, aj tvoju, ktorú tu autorka dostala od tých strašne nad vecou žien. Proste kým nie ste v tej situácii tak sa ľahko kategoricky komentuje čo by kto urobil, ešte sa vysmievať z autorky aká je naivná a nechápala, nechápem.

zuza265
30. máj 2023

@malaopicka ach! Ano uz rozumiem ako si to myslela. To je strasne, ze toto sa dokaze niekoho dotknut. Keby mate svadbu o 120 ludoch a pozyvate vsetkych len ich nie. Chapem. Ale takto? Nuz mozno dobre, ze sa vam vycistilo okolie

ewwe
Autor odpoveď zmazal
saxana000
30. máj 2023

Nechapem.preco.zavolala.sestru a teba nie.my sme robili svadbu bez bratrancov a sestranic.pozyvali sme len tety a ujov..ale.bolo by mi blbe ppzvat oba jednu a druhu nie..
Vysledok je v tomto pripade jasny pozvanku k stolu si nedostala sestranica hra mrtveho chrobaka.posli po vasich telegram a kasli na nu

zuza265
30. máj 2023

No … som rada, ze si sesterke napisala pravdu🙂 a suhlasim, ze nevesta sa mala ozvat. Ak nie vcera, aspon dnes (co sa mozno stane). Ale uz neviem ako by som zareagovala po tom vsetkom…

Hlavne nech uz je po vsetkom…

oldcountryroses
30. máj 2023

Uplne uprimne napis sesternici, presne ako to bolo s nepozvanim. Nemas pozvanku, telefonát ani sms od nevesty ze jasne príďte, bol to omyl. Zahanbis tym len nevestu ze nevie moresy a vlastne zasluzi si to. Nie preto ze vas nepozvala, ale preto ze sa tvari sak všetko je ok ste pozvani aj ked len cez zuby.

semtexka1
30. máj 2023

A tiež sme mali svadbu a myslím, že ani pri 300 ľuďoch sa nepomylis a presne vieš komu treba tu malú kartičku treba vložiť.... A ak predsa, tak osobne by som volala a prosila o odpustenie a strasne by ma mrzelo, že sa toto omylom stalo,.. Ona nič 😔 môže sa hanbiť, podľa mňa tvoja rodina by sa mala za teba postaviť a tiež neísť.. Toto sa v blízkej rodine nemá robiť.

ema22270
30. máj 2023

Nas takto tiez nepozvala blizka kamaratka na svadbu, ale prisla sa osobne ospravedlni a vysvetlila dovod. Ona na nasej svadbe bola - aj citala v kostole a strazila mi maleho. Vysvetlila to tak, ze nemaju na to tolko financii a kamaratov nepozyvali. My sme mali malicku svadbu okolo 30 ludi a oni mozno okolo 50, ale pokial viem pozyvali len rodinu. Mrzelo ma to... ale v kostole sme boli nakoniec.- ale toto je ina situacia.

malaopicka
30. máj 2023

@zuza265 myslím, že z ich strany bolo toho viac, čo sa kumulovalo celé roky. Napriek tomu, že sme im vždy pomáhali keď to potrebovali, tak sa takto ukázali a ešte aj tú pomoc otočili proti nám :D môj muž skoro odpadol, keď videl tú scénu. Ale tak my žijeme ďalej a svoje si už musia ony vyriešiť samy. O dalších toxických ľudí menej 🙂

ann092
30. máj 2023

@autorka, úprimne je mi ľúto čo momentálne prežívaš, vidno z toho všetkého čo píšeš, že ti to musí byt veľmi ľúto, isto si si aj poplakala… hlavu hore, možno to tak malo byt, a asi aj dobré ak sa to malo takto stať, aspoň vieš na kom nemáš viac míňať svoju energiu a čas… možno v budúcnosti by si zistila, že nemá ona k tebe taký vzťah ako si si myslela… hlavne sa nehanbi, nemáš sa začo hanbiť, je to jej hanba a ona nech si vysvetľuje rodine,prečo sa takto rozhodla.. ty už hovor len pravdu keď sa ta niekto opýta a nezatĺkaj

autor
30. máj 2023

dakujem za povzbudive slova ja sa z toho dostanem časom len musim prist na to prečo..prečo ma na svadbe nechce prečo pozyva clenov rodiny ktorych nevidela 10 rokov a mna co som jej bola vzdy taka blizka vedeli sme o sebe vsetko spolu sa smiali chodili na kavicky na nakupy pomahali jedna druhej boli sme jedna pre druhu ako butlave vrby..nikdy sme medzisebou nemali najmensi konflikt ani nic podobne prave naopak tak mna tak nepozve..na jej velky den ..nijako som jej neublizila vzdy vychadzala super aj s muzom aj ja s jej nastavajucim..proste nedokazem to nejak pochopit..uplne sa citim taka odstrčena ponížená pred celou rodinou ..vsak kazdy automaticky rata s ty ze tam budem..teraz co si pomyslia..ze som musela jej daco spravit preto ma nepozvala..

lucmirka124
30. máj 2023

Nepisala som sem este, ale napisem ti moj pocit,my sme mali malinku svadbu, 10 ludi, ale vsetlych v rodine som obisla aby som im vysvetlila a povedala, preco tak. Vsetci to pochopili. A mnohi prisli na urad zagratulovat. Nikto s necitil takto ako ty teraz. Ja som za mesiac vybavila svadbu na urade, bola dom v 7 mesiaci, a muz bol rozhodnuty sa nezenit, az kym z neho nevypadlo ze on by sa ozenil kym sa mala narodi, ze len nechce nic obrovske, ale ak si ho chcem este stale vziat, tak si ma velmi vziat chce🤣🤣. Naozaj som za ten mesiac obehala rodinu,tehotna,tu mi pride na hlavu ze to za mesiac vobec neodpisovala,, viem ze sa musis citit zle, je ti tazko na dusi,poznam ten pocit, ale aspon vies ako to citi ona. Keby to bolo len z financnych dovodov, alebo inych vysvetli ti to, ver tomu, chcela by to to vysvetlit ak by jej na tom zalezalo. Sprav si pekny vikend s muzom, detmi🍀❤️

autor
30. máj 2023

vsak ona s jej muzom su dokonca krstni rodicia mojej dcery..

elviku11
30. máj 2023

A to či ju zveziete autom ti napísala nevesta sesternica? Či iná sesternica?

kaitlin3
30. máj 2023

Inak osobne si myslím že sa cela tato situácia ešte dosť vyeskaluje tých pár dni do svadby, nevesta sa dozvie že nejdete a keď sa jej ostatní začnú pýtať čo je vo veci, ostatne sesternice, jej vlastná mama, tak ti zavolá a to bude ešte riadny humbuk, držím palce

beronsche
30. máj 2023

Asi by bolo fajn napisat rodine, ako to prebiehalo.. nevesta by sa totiz mohla po telefonate od sestry tvarit, ze ona ta predsa pozvala..
.

alberto1
30. máj 2023

Zruš objednávku torty... Este je len utorok