Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
@evamarek77 @amaro Ja som z východu a nikdy som na takej svadbe nebola ani som o takom niečom nepočula. Takže zvykom to tam nie je. Možno má niekto potrebu opíjať sa aj týždeň, ale pri takých ľuďoch je svadba len zámienka na opijáš. Ak by to nebola svadba, opíjali by sa tri dni kvôli krstinám. Takže to je o ľuďoch, nie o zvykoch. Na východe sa robia pytačky, rozbíja sa tanier, nevesta sa nesie cez prah, robí sa o polnoci čepčenie a redový. To sú zvyky na východe. Ale ja som ani to nemala, okrem rozbitého taniera, lebo nemám rada takéto tradície. Napríklad sa nosia aj torty. My sme mali svadbu v sieti hotela, kde im medzinárodné predpisy zakazujú nosenie jedál pripravených mimo ich kuchyne do ich kuchyne. Tortu mi upiekol ich cukrár a bola len jedna. To len doplnkové info, keďže evka chcela niečo o svadbách v rôznych kútoch. Ono je to naozaj o ľuďoch a ich preferenciách.
@maja22 ok dakujem musela som to prehliadnut
Nechce sa mi to cele citat, ale uz sa zistilo preco ju nepozvala k stolu?
@evaachesa no ta evi, medzicasom sa do toho zamotala autorkina sestra a rodicia a nevestina mama. Vsetci sa pekne pohadali a nevesta odkazala autorke po svojej mame, autorkinych rodicoch a autorkinej sestre, ze na svadbu je pozvana. Autorke samotnej to nepovedala, iba neodpovedala na telefon a na spravy. Nakoniec autorka dostala vynadane od nevesty osobne a na svadbu nejde ani autorkina sestra, ani jej rodicia.
@autorka Keď ste tak spolu dobre vychádzali, dokonca ste aj kmotrovci, neočakávala nevesta,že jej s mužom pomôžete s prípravami na svadbu? Keď pred pol rokom rozprávala s nadšením o svadbe, tak to možno nejako automaticky brala,že jej prídete pomôcť s prípravami. A možno je preto urazená 🤷♀️
Autorka.....úprimne si myslím,že celý tento konflikt a to,že nejdeš nikam nakoniec budeš ľutovať ty viac ako nevesta.
Ale to je iba môj pocit
Ako to nakoniec dopadlo ide autorka na svadbu?
@tomcimka to je hovadina, ako môže niekto neveste pomôcť len tak z fleku, keď nevie ani s čím konkrétne potrebuje pomôcť(Keďže neboli v kontakte)? Sesterka ju nekontaktovala, čo jej mala začať dohodavat kameramana alebo zasadaci poriadok robiť?
@tomcimka ale nevesta má svadobnú agentúru, ktorá sa o celú svadbu postarala, takže jej tam naozaj moc toho na pomáhanie neostalo. A pokiaľ by nevesta s niečím potrebovala pomôcť, tak treba povedať. Ústa má očividne dosť veľké, podľa toho ako navrieskala na autorku, takže s tým by problém nebol.
@tomcimka suhlasim ked boli take nerozdelitelne kamosko-sestry pisala jej ci nepitrebuje pomoct so satami-vyberom,rozlucka so slobodou apod. Skor to vyzera ze sme kamky ked sme spolu a inak pol roka o teba nezakopnem. Na tom stretku na gynde jej nala hned povedat ze pisem ti ci nieco netreba, a nieze po pol roku ako slepe kura pride na svadbu,vobec sa autorka zjavne nezaujimala co so satami atd(a 150km je hodina a pol cesty takze aj na otocku by tam vedela prist)
@judit47 to je take iste zmyslanie ako by bolo od nevesty, ze sa polroka autorke neozve, ze by chcela/potrebovala pomoc s tym alebo tamtym, a potom za trest ju nepozve, lebo si to nedomyslela sama od seba a neozvala sa proaktivne (ak by teda toto bol dovod nepozvania).
To je obojstranne zly pristup k tomu, akoby mali kamosky fungovat.
Ako mohla autorka byt proaktivna, tak sa nevesta mohla ozvat.
Takto to posudzovat nema zmysel. To je hlupost.
Nech si myslí o mne kto chce co chce, ale podľa mňa autorka bola od začiatku VIP hosť na tejto svadbe, nevesta si naivne myslela, že autorka žiadnu kartičku nepotrebuje, pretože je nad slnko jasné, že na tej svadbe bude. Kartičky rozdala ľuďom iným, keďže od začiatku bolo jasné, že autorka je pozvaná. Možno sa chovala nešťastne v istých situáciách, ale ved sa poznajú roky, autorka mohla prizmurit oči. Celé to vypálilo nešťastne a dnes bude autorke veľmi veľmi ľúto, že tam nebude. A mohla, lebo tam s nimi rátali všetci. Ze odkázala potom po tom, ale bola aj osobne. Nevesta si tiež môže myslieť, že je to od autorky podraz, že tam nepríde. Celé zle. Aj na mužov sme nahnevaní, aj na deti, a dokážeme im odpustiť. Ak boli najlepšie kamarátky, majú sa radi, dá sa veľa vecí vyjasniť, odpustiť, preglgnut, proste toto nie je autorkín deň, ale nevestin. A mala sa aj ona na to tak pozrieť. A teraz huraaa do mňa! Poďte zas dookola omielat ako nebola pozvaná.
@1fifinka1 karticka pozvani k stolu sa netlaci len tak pre srandu kralikov. Ja nevidim nevesty do hlavy,ze koho tam chce a koho nie. Predstav si,ze su ludia ktori maju velmi blizky vztah s kamosmi,ale na svadbu ich nepozvu z roznych dovodov. A ked bola taky VIP host preco je nedvihala telefon a nekontaktovala ju normalne? To ze jej prisla vynadat pred prach domu,samozrejme za pozvanku na svadbu nepovazujem.
@lavender94
@mima1608
@judit47
Veď stačilo iba ponúknuť pomoc neveste. Veď aj keď má agentúru, tak určite by sa niečo našlo s čím je potrebné pomôcť, poradiť... Možno to očakávala nevesta...
Naozaj si myslíte, že by nepozvali na tu svadbu svoje krsniatko s rodičmi? Fakt?

@gabriela876 presne, kazdy tu je zvedavy 🙂