icon

Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu

29. máj 2023

Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..

hipollita
3. jún 2023

Je to cele take nestastne. Rozmyslam nad tym, ze ak by som bola nevestou a niekto, koho som naozaj chcela mat na svadbe mi povie, ze nedostal karticku s pozvankou ku stolu, tak by som bola praveze ja ta pokorna a by som sa ospravedlnila a hned to vysvetlila, ze asi sme to zabudli prilozit alebo podobne a ubezpecila by som tu osobu, ze je naozaj pozvana. Urcite by som nesla na toho hosta nakricat, ze co si vymysla, atd…Skor mne ako neveste by to bolo luto, ze som sa pomylila. Toto mi cele pride, ze ona ta asi naozaj nechcela pozvat a cakala ze sa na to nebudes vypytovat. A ked si sa zacala o to zaujimat, tak sa zrazu zacala tvarit ze si pozvana, lebo nevedela ako ti ma povedat pravdu…Cele je to divne tie nevestine sposoby a to ze mi niekto slovne povie rok pred svadbou ze som pozvana neberiem uplne vazne kym naozaj nemam tu oficialnu pozvanku…ved ta svadba je predsa len oficialna udalost a takto by tam potom mohol prist pomaly kazdy komu slovne poviem, ze mam svadbu…ved nech si domyslia, ze su pozvani aj ku stolu, nie ? :D A tiez sa nam stalo, ze blizky rodinny prislusnik mal svadbu (naozaj blizky, vyrastali sme spolu, stretavali sme sa vela krat do roka a stale sa aj stretavame) a nepozvali polovicu rodiny na svadbu, ale odkomunikovali to aspon normalne a na rovinu povedali, ze nas nepozyvau a to tiez rok pred tym nas este pozyvali…

andrejka2424
3. jún 2023

Svadby bez agentúr mali svoje čaro...človek sa nemal na koho vyhovoriť ...a vďaka neexistujúcemu internetu sa prípadné rodinné škandály dostali max po sesternicu a nevedelo o tom celé Slovensko😂

vanessad15
3. jún 2023
hope07
3. jún 2023

Bolo to niekde spomenute - ci rodicia teda tiez nejdu na hostinu? A sestra s muzom - svedkom?? 🤔

ibrunova
3. jún 2023

@andrejka2424 funíš u toho jak divokej kanec 😂😂

maja22
3. jún 2023

Teraz som si spomenula, ze ani my sme neboli pozvani na svadbu sesternici, ktora bola aj na mojej, aj na sestrinej svadbe. Ale ona sa ani nikdy nevyjadrila, ze nas chce pozvat. Akurat jej stara mama nam povedala, aby sme necakali, ze nas pozve, lebo svadby su teraz drahe. Ok. Respektovali sme to ja aj sestra. Konunikujeme spolu normalne. Dokonca som jej povedala, ze mohla by mi aspon oznamko poslat, nech vidim, ake maju, poslala mi ho na messenger. Nikto sa nehneval, neodul, poslala mi aj nejake fotky zo svadby, aj kusok videa. Osobne som blahozelat nesla, vydavala sa v piatok cez pracovny den a bolo to daleko. Ale zaklad je komunikacia.

mima1608
3. jún 2023

@hope07 nejdú. Autorka spomínala, že si na dnes večer urobili napokon program s jej rodičmi. Ti idú na sobáš, autorka s dcérkou na program MDD do mesta a potom sa stretnú.

ann092
3. jún 2023

@hope07 vraj idú len na obrad všetci.. ale to sa písalo pár dní dozadu, netuším či sa niečo od vtedy zmenilo

muchotrafka298
3. jún 2023

@maja22 ty si tu krasne zhrnula cely problem. Ty a segra ste to zobrali ako fakt, OK nepozvala nas a neriesili ste to dalej, nikam ste nevypisovali a nedonucovali si ucast na svadbe. Lebo stale si myslim, ze na svadbu mozem pozvat koho ja chcem a uznam za vhodne. Tuto autorka otazky pozvanku k stolu nedostala, vypisovala, vyvolavala (nevesta ju ignorovala) a vznikol giganticky rodinny problem. Lebo nevedela alebo nechcela proste "prekusnut" to, ze obidve asi na ten vztah pozeraju inac.

valeria_h
3. jún 2023

@muchotrafka298 Čo nevedela autorka prekusnúť? Veď keď nevesta nie je retardovaná, tak sa má normálne vyjadriť, jasne a zreteľne. A nie sa zatajovať a posielať po volavkách odkazy.

elanor
3. jún 2023

@muchotrafka298 nerobila by z toho dramu, kedy pol roka predtym jej nebol dany ustny prislub, ze pozvana bude. A ked prislo oznamko, pozvanka nikde. Kazdy by sa cudoval. A isto vacsina by sa dopytovala, ci nejde o omyl, kedze ustna "dohoda" bola o inom.

amaro
3. jún 2023

@muchotrafka298 No tak autorka si myslela, že omyl. Veď sú si kmotrovci. Iné sesterky , bratranci pozvaní boli. No nakoniec by nešla a bola by za blbú, že čo sa ani neopýtala (ak by fakt bol omyl). Ja osobne by som už po tom neopätovanom telefonáte sa zmierila, že nikam nejdem

muchotrafka298
3. jún 2023

@valeria_h kazdy ma inu formu a sposob komunikacie. Nevesta si zvolila formu, ze hodila ignore mod. Co podla mna spravne nie je. Ja som za riesenie veci na rovinu, takze v tomto by som ja postupovala inac. Na druhej strane, ked mi niekto nedviha telefon, neodpoveda na spravy, tak pre mna to je tiez isty druh komunikacie a nechavam to plavat.

@elanor jasne aj ustny prislub moze byt pre niekoho ako zavazna pozvanka. Ona na zaklade toho riesila drahu tortu, dar, saty a tak. Pozvanku nedostala, tak ja by som spravila "curbes" v rodine okamzite keby som tam chcela ist a zhaltovala by som celu rodinu, ze pocuvajte, nemam pozvanku, co sa deje, zavolam jej mame, sestre barskomu, ked ona nekomunikuje. Hned. Nenecham vyeskalovat situaciu do tohoto, ze par dni do svadby sa rozhada komplet cela rodina. To je ale moj nazor.

valeria_h
3. jún 2023

@muchotrafka298 Lenže to nie je cudzí človek, pravdepodobne si boli dosť blízke a pre autorku to bolo nepochopiteľné, tak sa snažila situáciu nejak vysvetliť. Čo je úplne normálne. Jediná nevesta sa zachovala ako blbka a to ju ešte pekne nazývam. A keď teda autorka pochopila, že teda asi vítaná nie je a teda nejde, tak zase zle.

valeria_h
3. jún 2023

A nehnevaj sa, ale neviem si predstaviť taký hrozný stres pred svadbou, že sa vôbec neunúvam odpovedať na správy a zmeškané hovory. A ešte od blízkeho človeka, ktorého tam veľmi chcela. To hovorí samo za seba a nepotrebujem na to ani verziu nevesty. Fakty hovoria jasne, správy prečítala a neodpovedala, klamala atď..

jeennyv
3. jún 2023

@andrejka2424 toto je k? To je hnisave k 😀😀😀😀 nemel a pis 😀😀😀prepisovali pozvanky vkuse a cely valal a j tak dosiel 😀😀😀

hope07
3. jún 2023

@mima1608 diky .. no a sestra s muzom, ktory je svedok sesternicinho nastavajuceho? To ma najviac zaujima, lebo ved svedok je najdolezitejsia osoba svadby hned po zenichovi. Bude stat cely cas za nim, podpisovat sa a potom na hostinu nic? Divne

michellemary
3. jún 2023

@hope07 ani sestra s mužom sa nechystajú na hostinu.

mima1608
3. jún 2023

@hope07 posledné čo o tom autorka písala, že muž a sestra idú na obrad a potom domov, rovnako ako rodičia. A zvyšok rodiny je tiež na strane autorky a nechápu čo sa stalo

katka2602
3. jún 2023

@leni1977 cosiiii 🤣🤣🤣🤣 a aj si mu to povedala?

maja22
3. jún 2023

@muchotrafka298 je v tom trochu rozdiel. Nasa sesternica nikdy nepovedala, ze nas na svadbe chcu a ani nepovedala, ze nas na svadbe nechcu. Asi jej to bolo trochu trapne, kedze ona u nas bola, preto to za nu vyriesila starka a ona sa tomu vyhla. My smevsi mysleli, ze nas pozve. Ale bolo to jasne odkomunikovane, nemuseli sme si nic domyslat. A hlavne nerobila ziadny rozdiel, ze jednu by pozvala a druhu nie. My sme respektovali, ze nas nevola. Normalne sme sa aj bavili o svadbe, ake bude mat saty a pod. Aj sme jej poslali blahozelanie. Keby to pokojne odkomunikovala aj sesternica autorky, mozno aj cez mamu, ked jej samej je trapne, mohlo to dopadnut inak. Hoci tu je iny problem. Ze ona pozvala asi vsetkych okrem tejto jedinej. Ibaze by sa na svadbe ukazalo, ze nie...

taga
3. jún 2023

@andrejka2424 toto je top prispevok celej diskusie 🤣🤣🤣👍👍👍 si to zaklincovala uplne

lavender273
3. jún 2023

@andrejka2424 az som pocula Ruzickovej hlas. 'bavorovo s malým b. Jdi od toho blbe' 🤣

reni1512
3. jún 2023

🫣😂 preboha.. co je to za osobu? Keby ti povedala rovno tak by to clovek rozdychal ale nezavolat nevysverlit ani zvuk ani obraz? Ste sa jej nevosli do poctu asi..Ja by som nesla ani ma obrad a ani jej nic neposielala... Ide o princip ze mohla aspon BU povedat ale takto by som jej prdela na hlavu

gabriela876
3. jún 2023

@1fifinka1 tak napriklad my si zvykneme uz v zime bookovat oktober aj teraz to tak mame.

reanda
3. jún 2023

@muchotrafka298 ale problem vznikol kvoli tomu, ze autorka na svadbu nejde, nie, ze sa tam nasilu pcha 🙂

reanda
3. jún 2023

ja som zvedava na infosky zo svadby.. ci sa tam nakoniec nieco nezomelie, alebo nevestu neunesu mimozemstania 😀

gabriela876
3. jún 2023

@hipollita asi najlepsie zhrnutych 130 stran. To iste si myslim aj ja. Bolo by mi to ako neveste trapne, ved nejde len o pozvanie jej sesternice ale aj manzela s dietatom, celej ich trojclennej rodiny.

gabriela876
3. jún 2023

Kto si mysli ze autorka tam nakoniec isla? 🙂

ruzovakrava
3. jún 2023

@gabriela876 myslíš že by tam išla? Maximálne by sa zúbožila keď jej neposlali ani tú výslužku (napríklad po bratrancovom ujovi z 3.kolena). To úplne okorunovalo celú túto diskusiu, ako keď 💩 posypeš trblietkami. Presne taká je tá svadba.