Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
@katkami123 aj my sme vysluzky porozdavali kade komu..susedom tetam u nas v jednote..kolegyniam kolegom..kade komu vazne..kolacov nam strasne vela ostalo..
ale ze ju vobec netrapi ze ani jej krstniatko ktore ma tak rada jej nebude na svadbe..toto nechapem celkom..🙄
Jej totalne preplo ukazala sa aka je v krizovej situacii…
to by ma tiez trapilo ze ani krstnu dceru na svadbe nechce asi by som prehodnotila jej poziciu ako krstnej a nasla si nahradu
a ju by som uz nevolala ani na rodinne oslavy malej
takze rodina je na tvojej strane?? lebo tak by to malo byt.... najlepsi argument vzdy pouzi s tym jedlom ze kazdemu volali len vam nie, no preco asi ked s vami vraj ratali?? hnus.... a najhorsie je ze ona ti ani nepovie preco, ty vlastne nevies dovod a pochybujem ze sa dakedy dozvies.... :/
Autorka, je mi ľúto, že pokiaľ to bolo aj nedorozumenie, tak sa nevysvetlilo so štipkou ľútosti zo strany nevesty. Dnes sa obyčajné prepáč, pokašlala som to asi nenosí. Prajem ti až si užiješ dnešný pekný deň s rodinou.
Ja sa priznám, ze som si naozaj myslela, ze aspoň tu vysluzku ti po niekom pošle. Ze ti zaklope jej mamka na dvere alebo jej otec, možno budú nepríjemní, ale majú to kúsok, ste v tom istom meste, je to krstná matka vašej dcéry. Potom to krsnistko lubila asi tak ako aj teba, všetko falošné a hrané. Ale nedať v takomto prípade ani len vysluzku je vrchol nevychovanosti. My sme sa susedom, kolegom, kolegyniam sa zaniesli do prace koláče, kňazovi, muzikantom, známym. Ale VRAJ si pozvaná. Akože po tejto poslednej kvapke v pohári, ma nikto nepresvedčí, ze sesternica nie je samoľúby narcis, ktorý sa vyžíva v tvojom deptaní a ponižovaní. Normálne ťa eliminuje od všetkých akoby si bola prášivá. Tak toto musela sakra dlho plánovať. Nechutná žena.
Veď nevesta ju tam nechcela, nakoniec sa to vyhrotilo, že ju z donútenia pozvala, pohádali sa a má jej dávať výslužky? Vám by chutila taká výslužka? Veď nakrájajte tortu čo si dala upiecť. Ja by som také nútené koláče ani nejedla ani nepriala.
Uzi si pekný deň so skutočnými členmi rodiny. Takéto bezcitné zrúdy nepotrebuješ. Mne to príde, akoby sa v tom deptaní a ponižovaní ťa, úplne vyžívala. Fakt ma tá vysluzky sklamala. Aj keby som bola neviem ako rozhádaná do krvi, ale sme rodina, som krstná matka, tak už iba zo zdvorilosti tie koláče a víno pošlem. Aj keby som vedela, že ju možno do koša hodíš, tak kruci, slušnosť.
Pisala si ze nevesta je tu uz 2-3 týždne tak uz z toho je jasné ze niečo sa stalo medzitým a ty nevieš.... Pretože ak ste si boli také blízke už by sa ti ozvala, pokecali by ste... Chcela by vidieť tvoju dcerku... No nebolo to už vtedy tak a ani ty si ju neprišla pozrieť.... Dozvieš sa určite, kde bol problém..... Teraz konšpirujem, buď sa niečo dozvedela... alebo možno ti závidí...
@1fifinka1 Ja som už jednu svadbu robila a ľudí som slušne pozvala... Netušila som, že pre VIP hostí sa nedáva pozvánka. Škoda, mohla by to byť taká predsvadobná hra "hádaj, či ste pozvaní" a potom po príchode do sály si môžu zahrať tu hru, že keď hudba zastane, tak si majú rýchlo sadnúť... Kto zostal stáť, lebo mu neušla stolička, vypadáva a môže ísť domov.
Už neviem, aká stará je autorkina dcéra, ale my sme aj pred sestrinou či našou svadbou osobitne obvolali rodiny s detickami, či môžeme s nimi počítať, lebo detské stoličky, detské menu, detský kútik, či budú potrebovať izbu na spánok deti, stráženie...
@1fifinka1 dovolenku jasné ze by si neplánovala. a čo taká choroba? Pri deťoch nikdy nevieš, čo môžeš čakať, takže brať nejakú rodinu s dieťaťom že na 100% prídu je priam hlúpe (a to polroka dopredu). Keď je dieťa v rodine to niekedy ani v piatok ráno ešte nemáš istotu, či nedostane do večera teploty a v sobotu naozaj prídeš.
@oblecenie99
Tak toto je super 😂😂😂👌
“ Netušila som, že pre VIP hostí sa nedáva pozvánka. Škoda, mohla by to byť taká predsvadobná hra "hádaj, či ste pozvaní" a potom po príchode do sály si môžu zahrať tu hru, že keď hudba zastane, tak si majú rýchlo sadnúť... Kto zostal stáť, lebo mu neušla stolička, vypadáva a môže ísť domov.”
@oblecenie99 brutal som sa z chuti zasmiala dakujem 😂 😂 😂 😂 😂 sice pochybujem ze ta konkretna sa k tomu adekvatne vyjadri 😂 to budu zas omacky okolo a nic k veci
@rebellefleur Ty si dobre na hlavu 😃
My sme zažili to isté, síce nie od rodiny, ale od dobrých priateľov, vydávali sme dcéru, pozvali sme ich na svadbu, majú už veľké 3 deti, tie prišli na svadbu tiež - ale večer cca okolo 20tej hodiny a odchádzali asi v noci okolo druhej hodiny, to bolo pred 5 rokmi, všetci sa dobre zabávali, samozrejme dostali aj veľkú výslužku koláčov a víno. Oni vydávali dcéru minulý rok, to že sa vydáva, sme sa dozvedeli od cudzích ľudí, nie že nás nepozvali, ale nedostali sme ani len oznámenie, koláče zo svadby nosili v piatok a niekde v nedeľu hneď po svadbe. My sme nedostali nič. Potom asi tých koláčov mali veľmi veľa nazvyš a už ich nechcel ani ch pes, tak sa nám volal svadobný otec tuším stredu alebo štvrtok po svadbe, že či sme doma, že nám chce priniesť výslužku, povedala som mu že nie sme doma a odvtedy kašleme na nich....
@oblecenie99 super komentár 😆
Ženské, niektoré ste riadne na hlavu a o tom, že vyžadujete dôkazy, ako napríklad foto šiat, harmoniku akoby autorka bola na súde..o tom pomlčím. To vypovedá len a len o Vás.
Ak by aj došlo k omylu, sesternica sa k tomu mala postaviť inak a nie prísť k autorke domov a ešte na ňu kričať. Veď mala agentúru, tak čo také mala na starosti, že bola takáá zaneprázdnená, že autorku úplne odignorovala? Ešte aj klamala, že žiadne hovory a správy nedostala. Je to klamárka a nechcela ju na svadbe! Lebo takto sa normálny človek nespráva.
Ahoj @autorka
Ja som si tiez myslela, ze ta tam sesterka nechcela - a to na zaklade tvojich slov, ze ked sa nevesta rozpravala s tvojou sestrou, vedela o tvojich spravach a ked sa rozpravala o tych spravach s tebou, tak zrazu nevedela o com hovoris. Aj na zaklade toho, ze nechape jasne napisane spravy, ktore si jej posielala a uviedla ich znenie tu.
No tiez ma zaujima, preco, ked ti tu baby radili ist za nou osobne a opytat sa jej na to zoci-voci, ked ste kamosky, si odpovedala, ze byva na kilometre daleko a par stran na to tu priznas, ze v tvojom meste uz je 3 tyzdne. Toto je podla mna velka chyba aj z tvojej strany. A myslim si, ze ani jedna nie ste bez viny.
Sama vies, ake stresy su pred svadbou, sama si jednu organizovala a cakat na odpisanie, ked sa riesia veci, je zmatok, kazdy nieco chce. To, ze nieco riesi agentura neznamena, ze nevesta nic neriesi, riesi vsetko to iste, len komunikujes s 1 osobou. O nic mensi stres to nie je. A to som mala len agenturu na vyzdobu. A chyba sa tak stat jednoducho moze. Pani z agentury si mohla nieco nezapisat, nevenovala niecomu pozornost. Nevesta nedala kompletny zoznam alebo jednoducho nechtiac mohla zabudnut ako na just zapisat vase dve mena.
Stale tu spominas, ako si cakala na telefonat, ako cakas na kolace. Sama si tu povedala, ze pani z agentury obvolava ludi ohladom jedla zo zoznamu ludi, ktori dostali pozvanku. Ak nastala chyba, alebo to bolo naschval, to ja uz fakt teraz neviem, to vie jedine tvoja sesternica, tak je logicke, ze ti nezavolaju ani ohladom jedla, ani nedostanes kolace. Raz, ked pani z agentury vychadza zo zoznamu ludi, co dostali pozvanky a chyba vznikla na zaciatku nastavenia, budes mimo hru.
Mne je to cele luto, co sa ti stalo, no naozaj si si to mohla ist vyjasnit, ked bol cas ale vykaslala si sa na to. Mohla si sa na to ist opytat 2 tyzdne pred svadbou no vsetko sa zacalo riesit 2 dni pred svadbou, kedy vsetok stres vrcholi. Keby pripustis, ty a aj tvoj muz, ze by sa naozaj mohla stat chyba, davalo by vyznam aj to, preco vam pisu o harmoniku, ze?
Ani jedna nie ste bez chyby. Ona na teba prisla vrieskat, vrieskala na teba jej matka. No aspon maju ospravedlnenie, ze organizuju svadbu v poslednych dnoch a vtedy teda byva krotky malokto.
Šípila si od zaciatku, ze pozvanka neprisla, asi sa nieco deje. Cela rodina pozvanku dostala, mali ste sa rady jak dve hrozna, podla tvojich slov nic nenasvedcovalo tomu, ze by si pozvana byt nemala. Pomahali ste si navzajom. Videla si, ze na spravy neodpoveda, vedela si, ze je 2 km od teba a ze asi ked ma toho vyse hlavy, je tazko zastihnutelna na telefone a socialnych sietach. A dalo sa to riesit a nie cakat.
Ci ta sesterka na svadbe chcela alebo nie vypoveda o nej. No to, aku hanbu si jej tu spravila ty na MK hovori zas o tebe.
Ja tuto konverzaciu opustam, uz sa to ani neda citat.
@akje tak este raz a pomaly. Akú hanbu jej autorka spravila? Akože 130 strán a ani jedno krive slovo od autorky na pani novomanzelku 🤔
@oblecenie99 3 roky
@oblecenie99 toto je TOP komentar zo vsetkych 132 stran 😂😂😂
@1fifinka1 suhlasim s tebou, staci si precitat len autorkine komentare v zltom , ako sa "dovalila" nevesta k nim ( citujem), nic viac necitat, hlavne situaciu s nevestou, najprv so zvysenym hlasom a potom so slzami v ociach, ked pred nou stala a odisla v 2 az 3 komentoch, nie to, co si uz kazdy sem dosadil ,
a potom v komente , co si ako autorka predstavovla, ze jej ma ta nevesta akoze povedat, to len jedna strana po sebe. (urobte si nazor sami).
autorke stacilo si sama v sebe zrovnat svoje veci a pocity a neriadit sa cudzimi nazormi. prestat si protirecit a s tym vyjst dalej. k rozhodnutiu, akemukolvek. hlavne sama na sebe. Polozit si par realnych otazok.
Divaci maju radi chlieb a hry. V tom pripade to druhe.
netrva to dlho precitat si len jej komentare, urobit si nazor sam.
osobne sa priklanam na 80-90 percent toto bol omyl. aj z toho sa dalo vyjst inak. Netreba sa nikomu vtierat, ale to su tie zrucnosti.
no ale karticka je karticka a elektrina je elektrina.
nie kazdy je socialny atlet, osobnosti si rozne, to su tie socialne zrucnosti... respektujeme sa vzajomne.
k tym najblizsim sa nespravame najlepsie, beriem, lebo ich berieme , ze su tu pre nas stale.
urobte si kazdy nazor sam a prestante utocit na ludi, co ich maju iny ten nazor.
po konci "chlieb a hry" a pozbudzovaniu pride obycajna seda realita, kde sa kazdy musi opat normalne pozriet na veci .
@fem boze ja mat vaše sebavedomie ze sa tam dovalite fakt bez pozvania ci uz sa stal omyl ci nie...
@fiirsttiime este raz na zaciatku bola chyba, nevesty, je jasne kazdemu, nikto jej nekazal aby sa tam dovalila. Lebo by jej nikto uz pocas celeho nepresvedcil o jej presvedceniu.
Nevesta bola s nou osobne 2x , cize ak nedostala osobne pozvanie, raz nahodne, co uz asi brala , ze tam pride a raz prisla po tom ako konecne napisala pravdu,
ze nie ze nikam neide, ale , ze nebola pozvana , na to nevesta isla za nou, dovtedy jej pisala ja na svadbu "neidem".
citajte komentare v zltom, kazdy ma pravo na nazor a v diskusii sa vyjadrit,
tu nepatria nenavistne komentare, je to pravidlo toho portalu celkovo.
toto je celkovo ukazka z nedorozumeni eskaluje konflikt.
Snad to preziju vsetci v zdravi. vsetko dobre autorke aj v tento den, fakt je luto tychto emocii na vsetkych stranach.

Nerieš trápne reči tu žien o pomoci. Sesternica ma agentúru a ešte mamku za zadkom a aj tak je stratena.