icon

Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu

29. máj 2023

Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..

brigelka
3. jún 2023

Autorka, ja si myslím, že tá tvoja sesternica na teba žiarli. Možno niekto z rodiny utrusil nevinnú poznámku, napr. že tvoje šaty boli na svadbe krajšie, alebo že výzdoba je rovnaká ako tvoja alebo že na tvojej bola super hra a tancovali ste do rána. Akoby sa nevesta zľakla, že jej svadba taká úžasná nebude, keď tam budeš, lebo ju budú s tvojou svadbou porovnávať. Poslala ti oznámenie bez pozvánky, že hádam pochopíš že na svadbu nemáš prísť. Len nerátala s tým, že ty si váš vzťah brala veľmi vážne a chceš vysvetlenie, prečo nemôžeš prísť. Tak ťa ignorovala, že hádam dáš pokoj. Nerátala s tým, že to povieš mame a sestre a oni budú riešiť, prečo si nebola pozvaná. Jej mama tiež nechápala o čo ide. Nevesta pod tlakom svojej hanby povedala mame, že veď je pozvaná, len robí okolo toho cirkus. Čo iné jej zostalo robiť? Veď nebude sa priznávať, že na teba žiarli a bojí sa, že jej svadba nebude taká úžasná ako tvoja. Radšej zahodí vaše priateľstvo, veď aj tak sa odsťahovala, býva ďaleko a už nie ste v takom intenzívnom kontakte. Ale ver tomu, že tú svadbu si neužije, lebo ľudia si budú za stolom šepkať, prečo ste neprišli. Ľudia majú radi klebety. Nik nebude na harmonike hrať, ani do hry sa ľudia nezapoja. A keď zistia, že ich nemá kto odviesť, budú sa snažiť odísť zo svadby skôr,aby dlho nečakali na šoféra. Nevesta stratí svoju sesternicu, krstňa a na svadbu nebude pekne spomínať.
Toto je vymyslený príbeh,ako sa to možno stalo.

taga
3. jún 2023

Tato tema musi byt vymysel..
Fakt neverim, ze je realna rodina, kde niekoho nepozvu a cela rodina odlozi obleky a vytiahne gril...
To sa akoze ani rodicia nesnazia zistit so surodencom, ze prepana preco ste tych nasich nepozvali? Ziadna komunikacia, ziadna snaha o vysvetlenie, nic?
Ciste kocurkovo, ako male deti

janiely
3. jún 2023

Ja som len tak so sestrou prehodila reč o vašej situácii v rodine. Ju napadlo a že reálne už mala s tým skúsenosť, že jedna z naj kamošiek nebola pozvaná na svadbu(s mužom a deťmi) čisto z finančných dôvodov, že si nevesta so ženíchom vyberali takých hostí, aby sa im to finančne vrátilo. Čo sa mi zdá síce extrém, ale o jednej takej svadbe vie - dotyčná nevesta jej to sama povedala -hold vraj ťažká doba, vraj treba aj kalkulovať. Nehovorím, že to je Váš prípad, ale skutočne, niektorí ľudia vedia uprednostniť finančný aspekt pred tým morálnym, etickým. A pritom vzťahy môžu byť dobré, len ľudia sa na to celé pozerajú, každý z inej perspektívy...

autor
3. jún 2023

@taga snažili sa..neúspešne .odpoveď bola že ja robím cirkus zbytocne a nechápu prečo

minka201
3. jún 2023

@autorka A nepôjdeš ani pred kostol gratulovať?

ruzovakrava
3. jún 2023

@janiely mohlo by to tak byť, a bolo by to aj pochopiteľné v prípade keby nevesta nepozvala všetkých bratrancovov aj sesternice okrem tejto jednej, najbližšej. A navyše nevesta aj svadobná mať sa chovajú veľmi nepekne.
Inak s tými cenami čo sú teraz, sa takáto veľká svadba šplhá do nenormálnych cien. Vydávala som sa v 2017 a kartón koláčov stál 27e. Teraz 55e. 🙈 A potrebovali sme 25 kartónov pre našu stranu 😃 to aby som začala deťom šetriť na svadbu už teraz, aby nemuseli špekulovať koho si môžu dovoliť pozvať 😃

unicornlady
3. jún 2023

@ruzovakrava My sme pomáhali s prípravou svadby minulý rok a kartón koláčov 70eur. Aj to o mesiac neskôr už po 75 išiel.

taga
3. jún 2023

Neverim... realne si to predstavim, keby tvoji rodicia povedali nevestinym, ze ste nedostali pozvanie, neverim ze by bola reakcia, ze robis cirkus! A ze na tomto by to skoncilo, a tvoji rodicia by len tak povedali ze teda ok, podme si radsej grilovat dnes

valeria_h
3. jún 2023

@taga Tak si never a už to neomieľaj stále dokola. Autorka nie je povinná Ťa o čomkoľvek presviedčať.

katarinka89
3. jún 2023

Neodpovedala si mi na moju otázku: kedy ste dostali svadobné oznámenia?

unicornlady
3. jún 2023

Myslím, že pred mesiacom dostali oznámenie.

klarolinne
3. jún 2023

Mne to celé tiež príde extrémne dohnané do krajinosti. A ani by som sa nedivila, že sa niekto zábava na tom, ako takúto hlúposť vyživujú ľudia.
Nakoniec sa ešte dozvieme, že polka rodiny nešla vôbec a tá ktorá áno, sa pohádala na svadbe. Až mi je nevesty ľúto

hipollita
3. jún 2023

Este mi napadlo, ze ak by ta na tej svadbe chceli naozaj mat, este mohli vcera spravit posledne gesto a celu tuto situaciu zvratit - priniest vam tie zakusky (ked sa to teda tak robi u vas bezne) a slusne sa vam ospravedlnit a povedat vam, aby ste prisli a ze cele je to len nedorozumenie. To by som urobila ja keby som nevesta a som v tom istom meste/okoli…Len tu vidiet, ze oni sa to nesnazili nijako normalne zachranit a aj to o niecom svedci…Inak mozno pravda by sa ukazala ak by ste to od zaciatku brali, ze mate ist len do kostola, pogratulovali by ste a isli by ste domov. Ktovie ci by si v potom oni na hostine uvedomili, ze tam nie ste a zavolali by vam, kde ste zmizli alebo by tam pre vas ani nebolo pripravene sedenie. Ale to uz sa nedozvieme 🙂

autor
3. jún 2023

@katarinka89 pred mesiacom

katarinka89
3. jún 2023

@unicornlady ďakujem za info, už som sa jej to pýtala a bez odpovedí. Začínam mať podozrenie, že je táto téma vymyslena- na pobavenie autorky. Odovodnim: mesiac majú v ruke oznámenie a riešia to celý tento týždeň akoby to len teraz dostali.....to čo robili pred tým mesiacom? Keď to musia riešiť v svadobný tyzxen? Už tomuto neverím a pokiaľ je to ozaj pravda- tak ako to autorka píše, tak no comment.

katarinka89
3. jún 2023

Prečo ste to neriešili už vtedy? Prečo v tento svadobný týždeň?

unicornlady
3. jún 2023

Ale veď to tu viackrát spomenula. A riešili to, písala jej, potom volala. Nevesta povedala, že sa ozve- neozvala sa. Potom manžel sa na to pýtal ženícha, ten odpísal o 3 dni, že vraj to je starosť nevesty. atď...

amaro
3. jún 2023

@katarinka89 čítaš od začiatku? Ze autorka kontaktovala nevestu, najprv vtipnou správou, potom vážnou niekoľkokrát či sa nestal omyl + telefonáty. Asi ju mala niekde vystalkovať a prekvapiť kdesi na ceste ako Jurošík, aby ste niektoré boli spokojné, že urobila dosť.

autor
3. jún 2023

@katarinka89 treba čítať poriadne

maja22
3. jún 2023

@katarinka89 autorka to riesila hned. Kontaktovala nevestu, vysvetlenie nedostala. Az do tohto tyzdna dufala, ze je to iba nedorozumenie. Ked zistila, ze nie je, oznamila to aj rodicom. Uz to tu bolo pisane xkrat...

katarinka89
3. jún 2023

@unicornlady tak ale mesiac toto riešiť? Nechcem nikoho urážať, ale mesiac je dosť dlhá doba na nápravu omylu, nedorozumenia. Toto mi rozum tiež neberie......

lalu_sk111
3. jún 2023

@katarinka89 mne a myslim, ze aj niektorym ostatnym to pride uplne jasne, ze co a ako.. autorka riesila veci uplne standardne, slusne, zlyhala tu nevesta a asi nie omylom. Aj taki ludia tu ziju, ci je to vymyslene alebo nie je jedno, poznam aj horsie a viac nepochopitelne situacie, akou je tato.

autor
3. jún 2023

Písala mi jedna sesternica teraz že sa pýtala nevesty že kde som ja ?..že si myslela že ja už budem u nich doma pred obradom .odpoveď " vieš čo neviem a neriešim "..

mima1608
3. jún 2023

@katarinka89 autorka to riešila predsa hneď ako dostala oznámenie bez pozvánky. Najprv sms-kami, potom telefonátmi - bez odozvy. Riešil to aj jej muž so ženíchom - bez odozvy. Až tento týždeň, keď rodina vyvolávala autorke, aby si dohodli ako pôjdu, atď, tak autorka im povedala, že ona nejde, lebo nemá pozvánku. Vtedy z toho až vznikol cirkus, podporený agresívnymi reakciami nevesty a jej matky, ktoré miesto toho, aby situáciu vyjasnili, tak len kopali okolo seba a obviňovali autorku.

katarinka89
3. jún 2023

Prepáč ale to sa už ani nedá čítať......135 strán o 1nom nepozvani a XY doprosovani sa....človek sa v tom stráca......každý deň pridáš nejakú topku novinku ....cele choré....

autor
3. jún 2023

@katarinka89 tak to nečítajte veď vás nikto nenúti

katarinka89
3. jún 2023

@mima1608 vidím, že to stále rieši........už mesiac omg.ako nechapava

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
mima1608
3. jún 2023

@autorka - po tom všetkom takáto reakcia nie je prekvapujúca. Myslím, že žiaľ už nikto nemôže spochybniť, že nevesta ťa na svadbe nikdy nechcela a žiadny omyl nenastal. Užite si víkend, vychutnajte tortu a vymaž si ich z hlavy. Nie sú hodní ani jednej tvojej myšlienky ☺️

amaro
3. jún 2023

@katarinka89 ok. Vpravo Hore je tlačidlo Vypni upozornenia