icon

Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu

29. máj 2023

Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..

markusrasford
3. jún 2023

@tanyag tak že empatickí budeme iba k ľuďom čo sú blízki a to ostatné dokopeme ako sa dá

katarinka89
3. jún 2023

@zuza265 a ty?

stevvvka
3. jún 2023

@tanyag ale čo autorka rieši stále dokola? Véd koľko tých príspevkov tu dala autorka? Tých 130stran nepísala ona... Len ty sáma si tu pridala niekoľko komentárov, tak nepridávaj, načo zivis vymyslenu diskusiu?

gagik
3. jún 2023

Mozno nevesta nebrala vztah s autorkou az tak vazne, proste pozvala na svatbu ludi,ktorí su jej blizsi…Zaujimave by bolo vediet,ci na tu svatbu boli pozvani naozaj vsetci bratranci a sesternice..mozno by sme zistili ze polovica rodiny tiez pozvánku nedostali-jednoducho kazdy šetrí kde sa da…

maja22
3. jún 2023

@katarinka89 prepac, ak mas pocit, ze som sa do teba "obula", to ma mrzi. Obcas pouzivam ironiu, to je fakt. Ale nerada by som sa tu niekoho dotkla. Ja autorke verim. Lebo keby aj tato tema bola vymyslena, nie je (nielen na Slovensku ojedinele), ze ludia ublizuju inym, a preto sa viem vcitit aj do tohto pripadu.

amaro
3. jún 2023

@gagik nejde o nepozvanie, na to mala pravo. ide o to, že ani nemala gule to priznať a potom sa tvárila, že si to autorka mala aj bez pozvánky domyslieť, že sa s ňou ráta

tanyag
3. jún 2023

@markusrasford koho som dokopala? 🙂 veď som len vyjadrila svoj názor, vy si tu do mňa pekne kopete 😁 a pritom ste takééé empatické 😂 akonáhle niekto napíše iný názor, tak toho človeka dobre že neukameňujete 😂😂😂

tanyag
3. jún 2023

@stevvvka lebo si môžem napísať kde chcem a čo chcem...tak ako aj ty a všetci ostatní...mali by ste sa naučiť rešpektovať aj názor iných ľudí...ja som svojím príspevkom neoslovila nikoho z vás...ja som písala autorke...ak sa jej môj názor nepáči, tak smola...ale vy ostatné ste ako .... chytáte sa všetkého 😂😂😂😂

gagik
3. jún 2023

@amaro mne z toho vyplynulo, ze ked zistila, ze autorka je urazena,tak sa situaciu snazila sice nešikovne zachraňovať. Nechcela autorke povedat pravdu, ze vies co nepozvala som ta,bo chcem šetriť kde sa da a zase take blízke si nie sme….

markusrasford
3. jún 2023

@tanyag ja som muž. A skús si prečítať ten príspevok kde @autorke vyčítas že čo tu na MK robí veď už mala byť tam a tam a nevesta aj tak si "užíva" a nemyslí nanu. Tak keď toto su slová ktoré zmierňujú bôl tak ty máš veľmi ďaleko od vcitenia sa do jej kože. Toto ju bude ešte veľmi dlho trápiť a bude si dávať otázku prečo? Ale ty to nikdy nepochopis lebo si empatická len blizkim

agbar
3. jún 2023

Prečo sa nestiahnete tie, ktoré to nezaujíma, pripadne tie, ktoré nás a autorku nechápu, ale strácajú s nami drahocenný čas, mňa keď niečo nezaujíma nečítam a nerozoberam a nie ako niektoré, ktoré odsudzujú, moralizuju, krútia hlavou nad nami a ešte vždy sú tu

markusrasford
3. jún 2023

@gagik pri 130 ľuďoch sa šetrí? A pozve sa matka aj otec aj sestra s priateľom. No asi šetrenie v Tom neni

katarinka89
3. jún 2023

@markusrasford ? Co ti na tom nesedí? Zhrniem to tak, aby si to pochopila: sú mi odpudzujuci ľudia, ktorí sa nasilu niekam tlacia, dokonavaju týždne, riešia dookola a rypu sa v tom najhlbšie dne ho.na. keď si taka empaticka ako autorka, chápeš ju, tak zrejme ste rovnaká,,krvná, skupina dokonavacov, zmysel života predstavuje len riešiť vztahy.neviete zrejme prijať fakty. Vztahy sa menia, niekedy bez udania dôvodu....treba to prijať a nie riešiť takto. Všetko sa raz vysvetli ale autorka je ako malé decko, chce vysvetlenie, hneď, alebo bombarduje sms, telefonáty a poburi polovicu hostí proti neveste. Už som to raz pisala- je to deň nevesty a ženícha. Financujú si to sami. To, že si dovolili niekoho nepozvat je ich vec. Rozumný človek si to vydiskutuje po a v súkromí. Síce nadavate na nevestu, ale viete len autorkinu verziu, skreslenu a neobjektivnu. Nevyšla z anonymity a keby nemala aj ona ,,za ušami,, nedávala diskusiu ako anonymnu.......
Počkám si na záver tejto telenovely, mam predtuchu, ako to celé dopadne.....

markusrasford
3. jún 2023

@katarinka89 zhrnula si len to čo sa tebe hodilo

tanyag
3. jún 2023

@markusrasford
Tak si chlap 🙂 si zmeň pohlavie v profile 😂 lebo máš obrázok ženy...Ja beriem, čo si NAPÍSAL...ale to, čo som napísala ja, je realita...čim skôr si to autorka uvedomí, tým skôr sa s tým zmieri 🙂 myslíš, že nevesta bude plakať, že sa tam autorka neukáže a hrá sa na urazenú? Podľa mňa sa doprosovala dosť, má mať svoju hrdosť, zmieriť sa s tým a ísť ďalej...a ako tu bolo spomínané, 3 týždne bola nevesta v meste...namiesto vypisovania ma MK za ñou mohla ísť 🙂 teda ak je to reálna téma 🙂

markusrasford
3. jún 2023

@katarinka89 skús to ešte raz lebo to čo si ti popísala není zhrnuté pravdivo

elizita
3. jún 2023

@autorka keď tvoje správy a telefonát brala ako srandu tak to akože bola aj sranda čo napísal ženích tvojmu mužovi? Veď už podľa toho je jasné,že vás tam nechcú

markusrasford
3. jún 2023

@tanyag keby som sa mal chytiť každej tvojej vety tak si veľmi odporujes jedna bije druhú

markusrasford
3. jún 2023

@katarinka89 jedna sms ka je bombardovanie? Jeden telefonát je bombardovanie?

aurora33
3. jún 2023

@katarinka89 v poriadku každý ma právo na svoj názor, ale slušnosť káže sa aspoň vyjadriť normalne ako dospelý človek. Nevesta sa absolútne neozvala len ako taký poserinkany ďad potom ZRAZU keď sa to už začalo riešiť odkázala po sestre ,,tak teda nech príde”. A to je čo? To je podla teba pozvanie?
Však mohla normalne odpísať alebo zavolať že ,,prepáč, pozvánku si nedostala, pretože si vas na svojej svadbe neželám”.

gagik
3. jún 2023

@markusrasford no a co..u nas v rodine to tiez jeden bratranec spravil mne takto…. Tiez ma to prekvapilo, ale tak brala som to ako jeho rozhodnutie, nenapadlo ma robit z toho cirkus…

listy456
3. jún 2023

@katarinka89 no aka si mudra len skoda ze iba v tvojej bubline 😀 😀 😀 jak to zakladatelka temy nevhodne riesila?? to mi chces povedat ze ty si myslis ze nikto by jej nevyvolaval keby tam len tak neprisla lebo vsak .. budem to riesit az po svadbe?? to co je za rozum 😀 ved ona nevedela hlavne ze tam nepojde a dufala do poslednych chvil ze to bol len omyl a preto jej napisala a sa spytala ze ako sa veci maju a to ze nevesta to vyhrotila do takych rozmerov ze po dlhej ignoracii na drzovku prisla a nahukala na nich??? a z akeho dovodu davas za vinu jej ze ostatna rodina tam nesla?? oni su svojpravni to bolo ich rozhodnutie preco by to mala byt jej vina?? este sestre dohovarala nech tam ide tak co pises sprostosti o hrdosti ked si to upravujes jak sa ti paci?? ona nedostala ani jedno slusne pozvanie iba ved nech pride a nahukane do ksichtu po tyzdni neozyvania sa no tak hadam ma daku hrdost a nebude sa pchat dakde kde ju nechcu podla vsetkeho.... ci ty si zvyknuta chodit aj tam kde ta ocividne nechcu?? ale ides davat rozumy o hrdosti nuz ake ste stare take ste hlupe no sorry @gagik ale co nechapete ze cirkus nerobi ona? zakladatelka temy dala svoje stanovisko a koniec nejdem necitim sa tam chcena... to ako sa k tomu postavili ostatni clenovia rodiny je ich vec a nie jej ..... co vas boli rozmyslat??

markusrasford
3. jún 2023

@gagik ja to rešpektujem. Ona chcela vedieť dôvod že prečo a snáď ju neukamenujeme. Je iná ako ty. A určite nerobila cirkus. Skôr si myslím že sa to snažila riešiť veľmi kultivovane

tanyag
3. jún 2023

@markusrasford Samozrejme, že odporujem...ale vyjadrujem svoj názor...teda 2...jeden ak je to reálna téma (pre menej chápavých...DAJME TOMU, ŽE TO JE REÁLNA TÉMA)...a druhý, že je to vymyslené 🙂

Ty si nikdy nevyjadroval názor a bral si 2 situácie a mal si názor na obe? Samozrejme, že si budeš odporovať...lebo sa na danú vec pozeráš z dvoch uhlov...

Pekný deň ti prajem, nájdi si niekoho iného, s kým pokecáš.

elanor
Autor odpoveď zmazal
gagik
3. jún 2023

@markusrasford no ak je dôvodom nepozvania peniaze plus ze nu nepovažuje za blízku osobu,tak to sa tazko niekomu vysvetľuje plus sesternica asi nie je velmi komunikacne zdatná, tak to cele vypalilo velmi zle…samozrejme najlepším riešením by bolo, ak nevesta videla ze sa nikto nepozvaní cíti velmi dotknute, slusne ho pozvať s tym, ze sa jedna o omyl ( a nie mu vysvetľovať, ze je v tom aj keby to bola hned pravda nieco osobne), to sa ale bohuzial nestalo…

judar
3. jún 2023

😝😂😂😂😂😂 toto ma tak zaujalo od zaciatku ze zabila som hodinu preklikavanim strany za stranku a hladanim len sprav od autorky aby som zistila co je toto za rodinnu dramu ...s pukancami k tomu 😂

listy456
3. jún 2023

@gagik neviem ci zrovna svadba o 100 ludoch by setrila peniaze na dalsich 2 a malom dietati dokonca krstniatku... tiez ich v rodine brali ako blizke ved jej sesternica pisala ze cakala ze tam bude u nich uz pred obradom takze obidva mozne motivy sa vylucuju... praveze zakladatelka temy by bola aj rada podla mna za odpoved ze ju tam nechce lebo a lebo a nie toto co predviedla :/ urcite by nechcela byt nasilu pozvana ved to sa aj stalo a preto nesla neciti sa tam chcena

yvanielka
3. jún 2023

@tanyag tu sa môžeš zapojiť len ak veríš autorke každé jedno slovo 😅 Inak zaujímavá davová psychóza, ako tu niektoré do krvi obraňujú človeka čo poznajú z pár príspevkov, táto téma má už normálne vlastný život, teším sa na ďalší vývoj - čo hrozné ešte nevesta povie alebo urobí aby ju tu mohol dav udupať pod čiernu zem

markusrasford
3. jún 2023

@yvanielka skús dať screenshot kde sa píše že sa do debaty môže zapojiť iba ten čo obhajuje @autorku. Kľudne aj nevestu obhajuj ale potom nie tak že budeš kopať do autorky. Nevesta sa nám nevyjadrila a čo píše @autorka má hlavu a pätu