Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
Tie domnienky o kopírovaní svadby sú úplne trápne. Na Slovensku je každá svadba a nevesta na jedno kopyto! Tvoja sestra je tiež riadne zaujať a a tak to aj celé vnímala. Pravda je a zostane niekde uprostred. Podľa mňa tu komplet zlyhala komunikácia, obe dve ste boli veľmi pyšne a domyslave. Vzájomne reakcie ste si vysvetlili každá po svojom. Ona sa ti nechcela prosíkat aby si pišla, ty si sa jej nechcela prosíkat aby ta pozvala (aj keď ona to brala ako samozrejmosť, aj keď chýbala kartička) . Podľa mňa 2 veľké deti, co si obe myslia, ze okolo nich sa točí celý svet a všetci sa z nich maju pos.. Keď dospejete, bude vás to mrzieť obe rovnako.
A ty si koli svojej hrdosti pripravila dieťa o krsnu mamu. Som zvedavá koho si budeš volať na jej prijímanie. A ani nehovorím ako ta to bude roky vedome ci podvedome vo vnútri zozeriat.
Kopirovanie svadby? Toto isto nebol dovod
Vsetky svadby su na jedno kopyto rovnake alebo takmer rovnake
@erikavesela No tu je škoda komentovať niektoré. Akoby sme boli na súde, že dôkazy 😂 Hlavne tie chcú dôkazy, ktoré píšu dokola, že je téma vymyslená. Hlavne, že majú čas do tej vymyslenej témy prispievať 🤦♀️
Mňa by zaujímalo, či mala autorka s rodinou prestreté miesto pri stole.
@pragmaticka píšeš ze autorka sa nechcela prosíkať, aby bola pozvaná. Podľa mňa sa prosíkala viac nez dosť. Ja by som to už po 2ej správe na to celé vykašľala a so svadbou ani nerátala. Na môj vkus kontaktovala až priveľa a hneď z prvých komentárov som cítila, že tam strašne strašne chce ísť (preto aj nezrušila tortu - podla mna). Alebo tá správa, ktorú jej proaktívne poslala ohľadom harmoniky. Ja by som sa tak neponizovala, keď nevesta niečo chcela, mala si to prísť pýtať sama a nie cez mužov to riešiť.
autorka nic si nerob z niektorych komentarov
krstna mama vo je tri tyzdne v meste kde byvate, nepracuje a svadbu jej riesi agentura si nenajde cas prist pozriet krstnu dceru ? nezavola nenapise nepozve ju na svadbu
naco je taka krstna ?
Mňa by zaujímalo,keď ste boli také super kamarátky a je aj krstná tvojho dieťaťa,to keď sa odsťahovala,neboli ste v kontakte aspoň cez chaty, telefonáty a podobne? lebo spomínaš,že nereagovala na správy ohľadom svadby....a inak ste si nepísali?ako sa máte?čo máte nové a podobne?
Všetko je to o ľuďoch. Mňa tento piatok prekvapila moja sesternica. Vzťahy sú ôk, ale žije v Bratislave takže sa nestretneme, nevolame si. Ale prišla osobne 250 km aby nas prišla pozvať na svadbu. A to nás už ani nemusela pozývať. Mrzí ma to, ako sa k tebe zachovala. Tiež by som to očakávala ako ty, ešte keď je krstná mama tvojmu dieťaťu. Ale vzťahy v rodinách sú niekedy no povedzme ze divne. Aj my v rodine mame par vykvetov a riadnych. Museli sme ich odstrihnut a to doslova. A to ide o moju starú mamu, maminu mamu. Tej na starosť tak začalo prepínať že to bolo neúnosné. Nevie ani to, že má pravnuca. Co už jej chyba. Museli sme si ju zablokovať. To sa nedalo fungovať. Bohužiaľ.
Často čítam v diskusiách, a aj v tejto, že autorka je nedôveryhodná, pretože postupne pridáva nové info...
Čo je na tom nedôveryhodné? Veď nepíše knihu, je úplne normálne, že opíše v krátkosti svoju situáciu v úvode, ktorá ju trápi a detaily rozpíše až potom. Niektoré ste fakt na facku.
Alebo že "nepoznáme verziu druhej strany".. no veď jasné 😆 Bože, fakt na hlavu 😃
Na margo vymyslenej temy. Mne sa stalo poodbne. Dlhorocne kamosky sme boli s neterou (je o 6r mladsia). Pozvala som ju na svadbu s tym ze bude viest k oltaru mojho muza. Prisla v minisatach v kozenej hnedej bunde a rozpustenymi vlasmi… Segra ako jej mama ze nema slov ze ona sa s nou uz nahadala dost. Celu svadbu nasu bola vedla v discobare a opita si nevzala ani kyticu co sme za nemale peniaze dali robit ako prvej druzici. Po 2r mala svadbu ona. Pozvanku mi nechala u mamy. (Byvame 40km od nej. Kazdy vikend sli s frajerom ktoreho som nikdy nevidela az na svadbe, napriec slovenskom na motorkach ale ok, asi nemali cestu k nam). Ohladom svadby som jej pisala ci treba pomoct atd. Lebo som mala ani nie rocne dieta, ale ze nic. Tak jej pisem ze kedy maju uzavierku hosti nech dam vediet 100% ci je dieta ok a mozme ist. Ona ze vedela ze bude niekto vymyslat ale ze to budem prave ja 😃
Tak som teda potvrdila ucast, v danej prdeli-riti kde mali svadbu som si zabezpecila ubytku pre nasu rodinu, po obrade som teda povedala zenichovi ze blahozelam a tesi ma a ako sa volam :D
Neveste sme pekne popriali aj s kyticou. Za celu svadbu sa za nami nestavila. Mne samozrejme nedalo a som jej aj topanky pozicala svoje aby mohla vobec tancovat kedze na hentakch opatkoch nevedela. Topanky mi vratila tak ze som sa o ne doprosovala a dala si po ne na vlastne naklady poslat kuriera 🙂 Tak proste su taki ludia. Keby viem nejdem na svadbu, bez tak sa do roka rozviedla 🤷🏻♀️ Dodnes netusim co sa stalo…
@pragmaticka prosikat aby prišla? Veď ju nepozvala ako tak sa prosika? Veď @autorka chcela komunikovať len nebolo skym. Zas až taký veľký hriech to není stratiť krstný mamu ktora nedokázala pozvať svoje krstnatko na svoju svadbu. A na prijímanie musí tam stáť krstná mama? Nie nemusí. Časom všetko prebolí síce ostanú zle spomienky ale dá sa stým žiť
@lasona veľká pravda, vzťahy sú divné. Keď som sa privydala do mužovej rodiny, prišlo mi u nich všetko divné, iné zvyky, ľudia sa menia a bla bla bla.
Tiež sme mali podobný problém s babkou, rovnako aj aj ty píšeš, že bolo nutné prerušiť kontakt, niekedy to proste nejde. Je mi to veľmi ľúto, lebo ma v podstate vychovala, ale čo navystrájala... Chápem, že človeka neskutočne poznačí smrť manžela/manželky, hlavne po toľkých rokoch, snažili sme sa pomôcť ako sa dalo, len to musí chcieť aj druhá strana. Mali sme vtedy všetko v dome - pozdravím, neodzdraví, nepozdravím, lebo som ju nevidela, začal cirkus že ani pozdraviť neviem. Upratala som niečo, rozhádzala to, rozstrihala rodinné fotky, keď sme niečo zasadili v záhrade vykopala to kým sme neboli doma, vrchol bol, keď som prišla domov neskoro zo školy, mala som ten deň umyť chodbu a kúpeľňu, ale že to urobím zajtra, lebo sme mali veľmi náročný deň, začala sa so mnou hádať aká som lenivá a sotila ma do radiátora.
Nikdy nevieš, čo sa stane v živote toho druhého človeka, čo ho prinútilo sa takto zmeniť.
@rakahaka na margo toho oznamka - zenil sa bratranec, tak segra nedostala ani oznamenie, lebo nevedeli, kam jej ho maju poslat🙄 prave rozmyslam nad tym, ze vlastne ani my sme nemali ani oznamko, ale na nas boli nastvani, ze nam nechcelo trepat sa 700km na svadbu s 2 malymi detmi, ked predtym sme boli na dovolenke... A potom nevedela jeho mama prehryzt, ze nebola pozvana na segrinu svadbu- robili len naozaj okruh najblizsich. Tam ju stvalo to, ze nepoznala zenicha😂
@guiseppinka moja adresa ako zivnostnika je cez dvakliky na nete dostupna to dobre kazdy z rodiny vie. Aj nasu adresu by jej ktokolvek poslal 🙂 tam to nebolo o tom ;)
Ja si tiež myslím že nemáš prečo smútiť za takým človekom - veľmi by som si premyslela ako sa k nej budem správať naďalej a najbližšie ako budeš reagovať keď ona bude niečo potrebovať od teba.
Ja osobne by som sa nehnevala kvôli tomu že ma nechce na svadbe hnevala by som sa na to že som jej nestála ani za jedno normálne opísanie kde by mi dala jasne na javo že so mnou nepočíta. Prípadne normálne povedala čo je vo veci.
Dobre si spravila že si nešla, nechápala som tie komentáre že máš ísť - bola si "pozvaná" ale bolo úplne jasné že nechcená (myslím ale že len zo strany nevesty, jej mama to len chcela zachrániť nie vhodným spôsobom podľa mňa ani ona sama nevie dôvod prečo ťa nechcela zavolať na svadbu).
tato tema ma na jeden den , na pociatku pochytila, napisala som autorke svoj nazor hned prve hodiny prispevku, som rada, ze som sa nemylila...tato tema ma sledovanost lebo v kazdom otvorila rany, ja som si spomenula na veci, ktore som mala uplne zabudnute...proste vsetci sme v zivote boli sklamani, poodvedeeni, ofajceni...kazdeho z nas vyuzili, koho nie ma tu psychopat. poruchu uz od narodenia. Preto to v nas zarezonovalo. Myslim, ze osobnostne by som ani nevestu ani autorku nechcela mat vo svojom zivote, nevesta ma narcisisticke crty, ktore mame vsetci!!! ale na spektre ich ma zrejme velmi silne, ci ma poruchu osobnosti, vam nepovie ani psychiater z 30 rocnou praxou takto online, tam su testy narocnejise...autorka mi pride pasivne agresivna, so zavislostnou vazbou, mne takyto ludia uz nevyhovuju, pisala som pred 20 rokmi by boli obe mozno moje dobre kamaratky, mam rada uz vyrovnanejsie osobnosti. TO ALE AUTORKA NEZNAMENA ZE SI ZLA! Ani nevesta nie je zla, len je mesuge 🙂 🙂 Tato tema ma prinutila posledne dni reflektovatt, aka som stastna ze som odstrihla urcitych clenov rodiny, urcite priatelstva, som stastna a som na to za seba hrda, niekedy pred rokmi som sa preto citila osamela, lebo ako 20nicka som mala veeelmi vela priatelov, teraz ich spocitam na jednej ruke...ale kvalita to sa rata...uz nechodim na velke rodinne oslavy plne falose a ohovarania, uz len s rodinou ktora je RODINA...pri neveste ma napadli hned na zaciatku dve veci, ale nechcela som tu robit bajky, zavist a ziarlivost, za tie si dam mozno aj ruku odtat, tie hrali velku rolu, mozno sa pacis jej muzovi, mozno ta niekto vyzdvi nadmieru pred nou mmozno nejake intrigy, ty ze by potrebovala osobnostne zapracovat tak to nespracovala a zachovala sa ako chrapun. Taktiez ma ale napadlo kedy by ma niekto dotlacil ku konaniu nevesty, kamaratka ktoora by bola toxicka, stihacka, nerespektovala by moje hranice, z ktorej by som bola zuffala, s ktorou by mi bolo zzle...byy ma mozno dotlacilaa k takemuto primitivnemu spravaniu...
estee kratky 3 pribeh ktory pomoze kazdemu kym toto zarezonovalo. Mala som kamaratku, diskoteky, chalani, stazovania na rodicov, spolocne place, odchod do zahranicia, pol roka spolu byvali, spolu sa trapili, bali sa o papieree, o vyplatu, zili v hroznych podmiekach, prisli sem stale blizke kamaratky...Prisla mi dobry citlivy clovek, nasli sme si priatelov ja atletickeho dobreho futbalistu, o 3 roky mladsieho ona, brita o 20 rokov starsieho, tlsteho mensieho od nas oboch. , casto pachol...(opis dolezity!) zamestnanala som sa vo firme oni chceli otvorit firmu v BA, chcela ma za riaditelku co to povedie, stretavali sme sa vsetko ok, viac krat ma ubezpecili o rozhodnuti, tak som dala vypoved a ked som jej zatelefonovala tak mi oznamila ze na mna ziarli, ze nechce aby som si zacala s jej chlapom, a on o mne pekne hovori!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!WTF?????????.....To bola podpasovka, ale jej mozem dakovat ze som stravila potom dlhe roky v zahranici a spoznala som zdravsie a vyspelejsie kultury ako sk
@tojuska
Tak možno v skutočnosti ani krstnou mamou nechcela byt, len nemohla odmietnuť, vyzeralo by to blbo, keď sú take “kamošky”, stava sa…
Add vymyslena tema... mne tu chyba jedna stalica ktora je v 99% diskusii, a kym ona neprida prispevok nikto ma nepresvedci ze to nie je jej trolling 😂
Autorka...kto jej šiel za svedka?
@tykat kto?
No na tej svadbe musela byt krasna atmosfera 😆😆
A sestrin muz zo zenicha nic nevytiahol? Ked su taki kamarati.
@rakahaka mne pride divne, ako s niekym moze byt clovek 'dlhorocna kamoska' a potom zrazu mu na nom vsetko vadi.. to dovtedy si nevedela, ze je motorkarka? ze nie je typ na formality a to vsetko ostatne? to sa ukazalo az pocas a po tvojej svadbe? to mi nejak nejde do hlavy.. aj v tejto teme mi je divne, ako autorka opisuje svoj vztah so sesternicou ako uplne bezproblemovy, az po tento incident.. a ta sa zrazu chova ako psychopat.. pre mna je to nepochopitelne, zeby az taketo zlomy sa zrazu udiali v ludoch a vo vztahoch, ked dlhe roky bolo vsetko uplne ok .. podla mna by sa bolo casto treba skor pozriet na to, ako vnimam ludi, priatelstvo a ci nepovazujem za priatela niekoho, kto nim vlastne vobec nie je

@tojuska by si sa čudovala, koľko krstnych mám/otcov vyjde z kostola a viac nerieši. Nechápem síce, načo takí ľudia súhlasili s tým byť krstný rodič, ale sú takí a je ich veľa. Nie každý to vníma ako nejaký záväzok aj keď je to mrzuté