Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
@valeria_h foto ako dokaz o tom, ze je to realna situacia je este nic.. odomna tu bola ziadana vyska mojho platu, cena nehnutelnosti, kt.som kedy kupila🤦♀️...mna tu uz naozaj nic neprekvapi...
To je podla mna blbosť s tým kopírovaním, ved bola pozvana jej sestra a mama, takze aj tak by sa to dozvedela...ved by jej to povedali.
Amen!
The end!
Nech sú šťastní!
@hope07 myslím, že takto si to nikto z ostatných hostí nedáva do súvisu. Ja si už ani nepamätám akú mal kto výzdobu či jedlo, šaty, účes, iba tak matne. Ok DJ či kameraman - recenzie sa odovzdávajú, ale iné veci by som si nevšimla že sú kopírovane a už duplom nie ak by toho bolo viac. Jedine autorka, možno ešte tak jej najbližšia rodina. Keby dôjdem na svadbu ktorá je kópia mojej, tak by som to spoznala samozrejme hneď, ale cudzie isto nie, to by musela byť všetko tak originalne, nové a netradičné, že by nebola šanca zabudnút
Teoreticky scenar co tomu mohlo prechadzat.
Nevesta: "Ach mama, ta moja kamoska mala taku super svadbu, dufam, ze aj moja bude taka."
Mama: "Jasne ze bude, bude este lepsia, ze nad tym vobec rozmyslas."
Nevesta: "Tak mam tu svoju kamosku rada, ale sikovna je, kazdy ju ma rad, vsade zaziari... Pritom sa o to ani nesnazi, ved vies mama, ze cely zivot sa ja snazim a nikdy ma nemaju ludia tak radi ako ju, aj ked sa nesnazi. Vies, ze sa cely zivot pre nu trapim. Chcela som ju za svedka, ale neviem si pomoct, mam pocit, ze ma zatieni ako nevestu. Myslis, ze som nenormalna ze takto uvazujem? Mam vycitky."
Mama: "Cosi, nenechaj sa zatienit, ty si nevesta, sprav si podla seba. Nech ti je svedok niekto iny."
Nevesta: "Ale ked my sme take dobre kamaratky, urazi sa."
Mama: "Nech sa urazi, ty si nevesta, tvoje slovo plati."
Nevesta: "Urcite bude nadherna aj na mojej svadbe a bude ocarujuca. A jej dcerka je taka zlata, vsetci su z nej paf, mna si nikto nebude vsimat, ach! Sama ju zboznujem, ale bude to moj den, preco tak ziarlim? Nechcem ziarlit, ale neviem si pomoct."
Mama: "Nevycitaj si to, ved mas pravdu, urcite sa budu predvadzat a brat ti pozornost. Pocuvaj, ja mama mam zivotne skusenosti, poradim tj. "Zabudni" im prilozit pozvanku k svadbe a mozno ani nepridu a bude pokoj. Budes hviezda ty."
Nevesta: "Mam byt az taka svina? A urcite sa budu na to pytat, napisu mi ci zavolaju."
Mama: "Povies, ze si nemala cas, ved si nevesta, mas kopec roboty okolo svadby, co si myslia. Doveruj mame, dobre ti radim. Cely zivot ste ako dvojicky a ona je vzdy sikovnejsia a kazdy je z nej paf, ved aj mne to liezlo vzdy na nervy. Nech si uvedomi, ze aj ty si hviezda, ty moje zlaticko. Nechapem preco ju vzdy mali vsetci tak radi."
Nevesta: "Nie, to by bolo prilis. Predsa len, mam ich rada, aj nam pomohli a svoje krsniatko mam naozaj velmi rada."
Mama: "Nebud zbabelec a nevykrucaj sa. Ved co na tom, zabudnes pozvanku, o nic nejde. Mozno pridu aj tak, ale mozno nie a mame vyhrane, nebude nikto od teba odvadzat pozornost na tvojej vlastnej svadbe."
Nevesta: "A ked sa budu pytat, co spravim?"
Mama: "Urobim taku scenu, ze sokovane budu suhlasit so vsetkym, co navrhnem, lebo sa budu hanbit, ze ta obvinili, ze si nedala pozvanku. Neboj sa, dobre to dopadne. Neopovaz sa jej poslat pozvanku, dobre ti radim."
To uz ake konspiracie
@cervenaruza123 som tiez od sameho zaciatku nazoru ze matka zohrala dost velku ulohu😀😀😀 tu aj bolo spomenute ze sestry akoze mama zakladatelky temy a nevesty nemali najlepsi vztah cize..... ked sa spoji toto a to ze jablko nepada daleko od stromu tak hla mame vychcany plan na svete ale to uz fabulujeme prilis jak v telenovele 😀😀😀😀
@cervenaruza123 akurat ze kamoska je sesternica. Inak naozaj by to mohlo byt aj takto
kedze nevestin otec sa zachoval ako sa zachoval, podla mna vie preco ta nepozvali ale zjavne nesuhlasi so svojou dcerou (a ani so svojou manzelkou), a snazil sa to zachranit aspon takto. Je mi luto, ze kvoli zakomplexovanej neveste sa znicili dobre rodinne vztahy
@autorka tak to je gol, ze chlapi sa chovali v poho, myslim ocinovia, ako neviem co za 💩💩💩tam boli zo strany nevesta jej mama atd…ale ze este aj otec nevesty sa zachoval normalne, palec jemu hore..a normalne mna zaujima co sa zrodilo niekomu v hlave, ze si tak nebola vitana a stalo to za tomrozbit rodinne vztahy
Nie toto nemôže byť dôvod. Keby moja dcéra chcela niečo takéto spáchať na svojej sesternici odmietol by som ísť na svadbu vlastnej svadby lebo je to intrigarstvo.
@cervenaruza123 teraz prepáč, ale píšeš knihy? Scenáre? Fantasy?
@lizatko1009 skôr bludy 😉
Ešteže ti dali baby tu námet ako ten príbeh ťahať 🤣 okopírovaná tvoja svadba.
🙈
takze teoreticky v tom hra ulohu ziarlivost. Nema asi vyznam pytat sa, preco. Niekedy v ludoch vzbklne zavist, ktora sa prehlbuje aj napriek tomu, ze si clovek povie, ze mu nie je co zavidiet. Nevestu nemuselo trapit, ci si hostia vsimnu podobnu vyzdobu a program nakolko si myslim, ze majorita ludi si taketo veci nepamata a neriesi. Toto si pamata dobre len sama nevesta a mozno jej rodina.
A vlastne mňa by vôbec neprekvapilo, keby toto celé bol jeden veľký sociálny a psychologický experiment - spočiatku ľútosť a potreba poradiť zo strany ďalších užívateľov MK, veľká empatia, potreba poskytnúť pomoc (čo nám všetkým je prirodzene dané); neskôr už rôzne konšpirácie, útoky a vynucovanie si dôkazov (čo nám už prirodzene dané nie je, no naberáme životnými skúsenosťami a možnosťami v podobe rôznych prejavov). Trochu mi to pripomenulo krásnu knihu Pán múch (Lord of the Flies) od Williama Goldinga, ktorý bol povinným čítaním v čase, keď som sa chystala na maturitu (čo bolo dosť dávno 😀). Analogicky sa tento celý príbeh (príbeh daný autorkou a zároveň príbeh vytvorený komentujúcimi) veľmi podobá na celý dej danej knihy ako sa ľudia dokážu zvrátene meniť a zmeniť. Či je celý príbeh autorky skutočný, nedovolím si povedať, že áno. Netvrdím však ani to, že nie. Necháva ma v príjemnom opojení istého tajomstva. Čo je však dôležitejšie, sú reakcie naň. Tie o každom z nás vypovedajú všetko, či už pozitívne alebo negatívne - nech si každý zhodnotí sám a následne nech si tú knihu prečíta. 😊
Nemyslim,ze okopirovanie svadby je dovod pre ktory ta nepozvala.Skor to poukazuje na to,ze sa ti chce podobat...mozno ti zavidi,mozno na teba ziarli 🤷♀️
..... THE END 🤦♀️😅

@brendaa Už se poprali???
ja som nenapisala nikde ze ten pravy dovod toho nepozvania je ze ma rovnaku svadbu..ja len pisem ze mi segra napisala sice ze ta svadba je uplne kopirak mojej ale nikde som nepisala ze to je ten dovod!..ja si tiez nemyslim ze by za tym bola takato podla mna uplna banalita..

Hm no ved ste jedna rodina. Ludia, ktori su teraz na jej svadbe, boli zvacsa aj na tvojej nie? Tak musia vediet, ze teda je svadba okopirovana. Tak to neveste nevadi? Vadila si jej iba ty? Nechapem. Vsak to teda potom vsetci musia vidiet, ze rovnaky DJ, rovnaky uces, podobne saty atd...