Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
A asi som aj nieco vyhrala, lebo prislo aj srdiecko Gratulujem. 😅
Mozno im zblbol system.
Uz ma napada jedine ze sesterka bude mat nejaku psychicku poruchu a nieco si na teba nahovorila. Alebo sa jej muz o tebe zmienil ze si dobra/pekna/sikovna a hotovo. 😂
@mamelka Raz tu bola téma, čo najbizarnejšie Vám povedsla svokra, tak to som len pozerala a tá moja sa mi zdala ako jedna z davu.
Ja som len chcela napísať, že aj takto môže vyzerať pozvanie.
@moonlight1210 Ale veď v podstate ma nevyhodila. Len podľa mňa to zle naplánovala a zistila, že je málo miesta, ja som išla hneď po krste nakŕmiť malého a ony už boli pousádzaní a povedala mi, že musím ísť do izby lebo už nie je miesto. V podstate som nikomu nechýbala, bolo to o ich rodine, nie o nás. Aj v kostole išla dirigovať kam sa mám postaviť na fotku. A aj tu to dirigovala a akosi sa jej nezmestil orchester, či iba hlavné husle😅😂.
@moonlight1210 mne zatiaľ iba 5 modliacich srdiečok prišlo.
Zatiaľ som nič nevyhrala 😃
@anetka34 nemam slov...krstiny jej asi neboli tak dôlezite ako to aby dcéry prišli. To mohli aj bez toho aby ťa dotlačili do krstin. Otrasné, neviem si predstaviť ako by som sa cítila keby moje malé pokrstené dieťa a mna-matku čo ho porodila, z oslavy krstin poslala svokra do druhej že nie je miesto pri stole.....toto je strašne smutné. Na to sa nedá zabudnúť ani prepáčiť...zle sa to číta😔a aké to bolo keď si to zažila to nechcem vedieť
@anetka34 @sccarlet podla mna dieta, rodicia a krstni rodicia su na krste hlavne postavy a v podstate tam vobec o nikoho ineho nejde. aspon mame ziarive priklady ake byt nechceme ked "vyrastieme" 😀
inak mne svokor povedal pred svadbou ze svadba nie je pre tych co sa beru ale pre hosti. to bol bod kedy som rezignovala a moja svadba bola jedna obrovska katastrofa. strasne nerada na nu spominam. ale nastastie manzelstvo nam zatial ide aj po 17 rokoch. len ta svadba bola otrasna.
@mamelka ze to aj jedna zena vypusti vobec z ust nahlas a este aj voci inej zene ktoru jej vlastny syn miluje. co k tomu dodat. to vazne svedci o charaktere.
@anetka34 uff, tak toto je zatiaľ najväčšie dno bahna. Tvoja svokra si asi myslela,že môže s tebou zametať. Priznám sa mám podobnú svokru a občas pri tej jej snahe mať všetko a všetkých pod kontrolou som neveriacky ostala stáť ako obarená. Vravela som si,že či sa mi to sníva alebo je to naozaj taká ehm píííp.
@sccarlet veľa bolo takých situácií. Najviac pre mňa nezabudnuteľné bolo, keď pozrela do kočíka a povedala: Fuj celá mama.
Ina to vraj nemyslela zle, ken že sa na mňa podobá. Ale pre mňa to bolo hnusné, že to takto povedala na vlastné vnúča. Až druhé bolo ich, to sa podobalo do ich rodiny. A dáva to dosť pocítiť.
@pralinka25
@anetka34 človek si nevyberie. Ja sa držím pravidla ,,brala som si muža nie jeho rodinu,, a to pripomínam aj mužovi o mojej. Ono už sme aj zabudli, odpustili, ale zostane to vo vás. Inak ohľadom krstin atd to ja už pre pokoj v rodine riešim len my a krstný rodič. Už nerobíme takéto veľký cirkus. Čiže nás by už ani nejaké nepoznanie na svadbu nerozhodilo😂 už takto z rodiny sme mali 2x 🙈😂 .... uz ani neriešime. Myslím,že toto vždy bolo, len sa o tom nehovorilo, všade je niečo, len niekto to nedokáže povedať.
@simka1454
@mamelka
@anetka34
dievcata ja mam tiez exemplarny kusok svokry skoda pisat my sa uz nastastie nestretavame nema zaujem
moja prisla na svadbu s rodinou a nedala na svadbu nic ani karafiat resp teda priniesla nou vysivane obrusy s cenovkami ze si mozem kupit.
Ono casom to clovek berie uz zlahka moj muz nechce o nich ani pocut ale tak rodinu si clovek nevybera
@mamina7070 s cenovkami? 😄🤦🏼♀️ Myslím, že teraz som už čítala všetko..
Dufam, že si si aspoň zo dva kúpila 😉😄
@point88 nekupila 🤣 a muz spmietal ze mama mu vybavu nachystala ze dostane sa nedostal resp mohol si od nej kupit s prirazkou vysokohorskou
@mamina7070 to s obrusmi si spomínam🤪.
Aj si niekto kúpil, keď už trúba prišla na jarmok ?
@cacianka ale nie nekupil hej ona mala voacero slavnych momentov napr ked gratulovala synovi po svdbe pred kostolom (mne abi ruku nepodala) povedala mu nahlas Robis najvacsiu chybu svojho zivota 😂
sme manzelia viac ako 21 rokov
Jooj baby, ked to citam, neda mi, to jedna moja cast rodiny je snad mix kde coho co tu bolo spomenute…pozvete ich na oslavu nie na urcity cas, domov ci niekde a vtedy a vtedy nie…oni sa dovalia hodinu alebo dve pred alebo po alebo si spontanne pridu na druhy den…ci nevedia, kedy maju odist, ani ked sa das do pyzama im nic nevravi…topka dve hodky cakanie v restiku po vlsstnej promocii..o daroch, nieco na styl predam ti a 😀😀😀 reciach ani nevravim
@mamina7070 Tak to bolo vtipné 😅😂, že kúpiť.
Inak ja zvyknem veci po deťoch dávať známej. A mne priniesla jedna sesternice po jej synovi nohavice, že ich pri skúšaní natrhol na zadku, diera ako hrom. A najlepšie bolo keď mi povedala, keď chceš dám Ti ich za 10€. Tak to mi rozum zastal 😅🤔
@mamina7070 🌹
@mamina7070 Ano človek to už časom berie tak, že si to nevšíma. Teraz po toľkých rokoch skôr muž zvykne sestre a aj mame povedať, že mu to a tamto vadí, oni asi neskôr dozrejú tí chlapi. Napríklad švagriná mi pravidelne lustruje skrinky na návšteve, tak jej povie, čo sa nám kutre vo veciach, že sa to nepatrí. Ona povie, že chcela iba vidieť aké hlboké skrinky máme, lebo že ide aj ona meniť. To už 10 rokov rozpráva a vždy u nás na Vianoce potrebuje pozrieť aké mám zvnútra skrinky v kuchyni a v kúpeľni tiež kutre, to počujem lebo tam pukaju tie dvierka keď sa zatvoria. Tak jej muž povie, či všetko pozrela. A ju to vôbec netrkne, že sa to nepatrí. A muž sám povie, že najkrajší darček na Vianoce bol, že neprišla jeho sestra 😅.
@jeennyv toto spontánne sme tiež mali, povedala som,že my sa potrebujeme zariadiť. Jeden z rodiny išiel raz na výlet, jeho mama prišla k nim a samozrejme nahnevana,ze su preč im volala. Hovorím,že takto vznikajú zbytočne zvady . Ved zavolám,,ahojte, mali by ste čas? Nemáte nič na plane?,, toto mame super v DE,že naozaj sa mi nestane,že niekto zazvoní,,čaute,prišli sme pozrieť,, Len ľudia nechápu,,keď ty máš čas, ja nemám čas,, ale už aj neohlasenej návšteve som vysvetlila,že toto keby nám spraví ďalší 10ludi tak nič nerobíme len chystáme a sedíme.

@simka1454 teraz prislo jedno srdiecko aj mne. To bude asi nieco hromadne, co sa posiela postupne.