Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
@liv1 ja to uz nejdem tiez riesit..prebehne svadba a tam snad bude jasne preco som nebola pozvana..dam potom vediet aj tu ze co sa stalo..
Autorka byt tvojou sestrou/mamou tiez by som nesla. Max zagratulovat, to sa patri
Ja ta uplne chapem.
Jeden kamarat ktoremu sme davali zarobit zakazkami preto aby sme ho podporili, ked sa siel zenit, tak sme mu povedali aby dal vediet ze prideme podat ruku.
Netlacili sme sa na hostinu, mali ovela blizisch.
Ale ze nedal ani vediet kedy je sobas tak to mi prislo ubohe. Ani nedaval verejne oznamko nikam, to by stacilo na FB, nemusel konkretne nam.
Mrzelo ma to lebo zvyknem davat peniaze, kvety, pekne sa obliect a slusne zagratulovat, nepridem v rifliach ako niekto, so mnou nema nikto hanbu na svadbe.
Tak som si povedala ze co uz, aspon sme usetrili.
A keby jeho mama nedala na FB ze mladi maju dieta, ani neviem. Hlavne ze osobne ked sa nahodou stretneme ( uz daleko byvame mimo povodneho bydliska my aj oni) tak sa idu objimat vitat aj so zenou.
Nechapem.
za mňa takto.. Stať sa to môže, aj mne sa stalo, že mi nedali pozvánku.. Bolo mi to divné, ale ok. Potom nevesta hovorila s mojou sestrou, ktorá bola pozvaná, sestra jej tak medzi rečou naznačila, že my nie sme pozvaní, nevesta šok a o 5 minút mi volala a ešte v ten deň prišla osobne a vysvetlili sme si to.
Ja by som tortu zrušila- načo ti bude týždňová stará veľká torta? A nešla by som..
@janage
Keď niekomu 2x cez messenger napíšem, ze som pozvánku k svadobnemu stolu nedostala a či teda sme pozvaní a osoba dá iba videné, tak je to dosť jasný dôkaz. Navyše v messengeri sú aj dátumy kto čo kedy písal. A bude vidieť aj to, ze správy videla a aj tak neodpísala.
Ak naozaj nepojde na hostinu ani tvoja mama, da neveste jasne najavo ze nikto z rodiny (nielen mama) jej historku o nepochopenych správach nezerie. To ju zahanbi, v dusi isto.
@minka201 nie prestahovali sa do bytu do ineho mesta dom je aktualne v prenajme..je to komplikovane..to keby som mala vysvetlovat tak mozem novy prispevok rovno zalozitl..
@oldcountryroses ide o to ze otec tam chce ist velmi lebo on ma rad surodencov a ked sa stretnu vsetci po kope na nejakej akcii prenho je to ako balzam na dusu..takze ak mama pojde na hostinu len koli ocovi lebo zas bez nej by on nesiel..
Tortu presun o tyzden, nebudes kvoli krave jest staru tortu. Korpusy sa pecu cca tri dni pred odovzdanim plus tyzden - kde by si ju mala?
Pekne ju presun.
Nerobí, ale tiež sa nechystá na svadbu, na ktorú nemám pozvanie. Nerozmýšľa sa čo sa asi stalo, nestalo, ale sa komunikuje. Ak by som mesiac pred svadbou nevedela, či idem. Napísala by som stručne riadnu sms či mail, že to teda definitívne beriem tak, že nie sme pozvaní. Že mi je to ľúto a prajem všetko dobré. A rozhodne by som nesaskovala pred rodinou, toto, že hovoríš pravdu teraz si mala robiť od začiatku. A do svadby by sa to utriaslo, či už by ste nešli či išli. Naozaj nechápem, načo bolo dobré to takto naťahovať. Všetko čo robíš teraz si mohla robiť pred mesiacom.
@autorka podľa mňa až taký blízky vzťah už nemáte. Stretli ste sa pred pol rokom, náhodne, náhodne si sa dozvedela o svadbe. To že mne niekto lajkne príspevok na FB, alebo okomentuje nepokladám za blízky vzťah. Lebo to robia aj spolužiačky čo som ich nevidela 10rokov. Keby ste mali blízky vzťah, vieš o detailoch príprav, a určite by si vedela, že si na svadbu pozvaná..
pretože si popísala vaše krásne detstvo, mladosť, spomienky a všetko možné a tak dôležitý fakt, že si si ju a jej partnera vybrala za krstných rodičov, si nespomenula. Ale ok, pokiaľ je to pravda, veľmi ti želám aby sa to časom vysvetlilo a našli ste si k sebe cestu.
@uctovacik123 ok, moja chyba
@laila22 ale ved tam su pozvani clenovia rodiny ktorych nevidela roky..mame jednu sesternicu co zije v prahe na slovensko chodi ra za rok..tak aj ona je pozvana s partnerom ktoreho ešte ani nepozname lebo s nim chodi len cca pol roka..
Autorka, a si si istá, že tí všetci sú naozaj pozvaní? Lebo aj o tebe si až do včera dokonca ešte aj tvoja mama a sestra mysleli, že si pozvaná.
Tvoja chyba je v tom, že napriek tomu, že si nedostala odpoveď, že ste pozvaní si všetko robila do poslednej chvíle akoby ste pozvaní boli.
Nevestine správanie je minimálne čudné. Ale zas si uvedom, že včera sa s tvojou sestrou jasne dohodli, že išlo o hlúpy omyl s pozvánkou. To bude jej argument.
Milá autorka, sa t uriešiš k smrti.
@h2 sestra je v kontakte s tou z prahy a pisala jej ze ide
A do včera by aj tej v Prahe o Tebe sestra povedala, že jasné, že idete.
@autorka ešte ti napíšem reálny príbeh čo sa stal. Mala som dve kolegyne. Veľké kamošky to boli. Jedna mala 40 druhá tak 27. Mladšia sa vydávala, ohromné kamošky, staršia dostala oznámenie, ale bez pozvánky. Svadba sa konala na zámku.. Staršia kúpila dar, dala urobiť tortu, kyticu všetko dokonale... V deň D sa teda vybrala k neveste. Šli na obrad, hostia nastúpili do autobusu. Tejto mojej druhej kolegyni strčila nevesta do rúk všetky kvety pred kostolom, zadakovala jej, že prišla, a teda, že ona už musí ísť... Ta staršia kolegyňa tam skoro odpadla. Nevesta kamoška, dokonalá, nemala toľko chochmesu jej povedať, že na svadbu ju nevolá.. a ona to tiež nejak nepochopila, aj keď kartičku ku stolu nedostala. Každopádne to bol veľký trapas. Kolegyňa zobrala kvety, odviezla ich domov, mali tam nejakú pani z rodiny, dala si s ňou kávu, v šoku jej rozpovedala čo sa stalo.... A šla domov. Nevesta mala potom 2tyzdne dovolenku, ale viem, že veľmi sklamala kamošku.
Ahoj, najlepšie by bolo, aby sa to skončilo ako v tom filme Slunce, seno,....., Že sa všetci na svadbe poperou.
@franka jedna svadba v nasej rodine už kedysi skoncila bitkou znova by som to nechcela zazit..sice ja by som to nenazila ale neprajem neveste a zenichovi aby sa im toto stalo na svadbe
Ja budem mat asi opacny nazor ako vacsina. Je jasne, ze nevesta komunikuje ako cista truba. Ale uprimne si nemyslim, ze ta nechcela pozvat. Co by z toho akoze mala? Ty nie si nejaka nahodna kamoska, ktorej nepritomnost na svadbe by si nikto nevsimol. Bola by tam tvoja mama, sestra, teta, cela rodina, ktori by si asi dost jasne vsimli, ze tam chybas a riesili by to s nevestou. Ani keby si jej neviem co spravila, nviem si predstavit nevestu, co by si na seba vo svoj svadobny den usila taku budu a sama seba postavila do takejto pozcie, ze by musela vysvetlovat celej rodine, preco ta nepozvala. Ovela jednoduchsie by mala proste ta pozvat a ignorovat ak uz teda ma nejaky problem ako to verejne riesit so vsetkymi keby takto na to pritiahla pozornost. Takze ja si naozaj myslim, ze moze ist o nejake nedorozumenie a tak by som sa k tomu aj postavila a na svadbu isla. Sestre povedala, ze to bolo nedorozumenie a samozrejme ste pozvani, tak sa tvar, ze nemas dovod tomu neverit a s usmevom chod. Ak nepojdes, samozrejme ze budes za debila ty , lebo ved ona jasne povedala, ze pozvani ste a ty budes za skolkarku co sa uraza kvoli chybajucemu papieru a caka kolkovanu ziadost. Ja ta chapem, tiez by mi to bolo divne, ale na co taketo natahovacky. Pozvani ste, miesto mat budete, tak s usmevom pridite, nevestu si zober bokom a povedz jej ze ak to bolo naozaj nedorozumenie, tak teda to uhrala pekne na prd, lebo az do poslednej chvile si nevedela co si mas mysliet a pokazilo ti to celu radost zo svadby. A ak to nedorozumenie nebolo a ma nejaky problem, nech ti to tam rovno povie, vy sa slusne zbalite a pojdete po veceri domov bez nejakch zbytocnych scen. Uvidis podla jej reakcie ako na tom vlastne si. Ak na svadbu nepojdes este pol roka sa to bude riesit a ohovarat krizom krazom jedna aj druha.
Ja teda z tvojich prispevkov vobec nemam pocit, ze ste mali uzasny vztah a boli nerozlucna dvojka. To, ze na oslavach po par poharikoch bola vesela a narozpravala ti sladke slova nic neznamena. Naposledy ste sa stretli u lekara pred pol rokom a odvtedy ste sa nekontaktovali? Ani ty ju?
Mozno si si len naivne myslela, ze ste super kamosky. Ale takto kamaratstvo nevyzera. A aj to, ze byva 150km od teba neznamena, ze by ste nemali byt v kontakte.
Ak si neoverovala,či prídete a koľkí prídete kvôli stravnej jednotke a menovkám, tak to je ďalší dôkaz, že s vami nerátala.Je mi ľúto, čo sa ti stalo. Také veci vedia zabolieť. Snáď sa raz dozvieš pravdu. Veľa šťastia do ďalšieho života, si dobrá a milá. Páči sa mi, že na ňu nevyťahuješ nejakú špinu, aj napriek tomu ako ťa sklamala.Len pomenúváš veci ako sú a riešiš aktuálny problém. Drž sa
Tak to máte divokú rodinu, bitka na svadbe. 😅 A nemusí sa tvoj manzel s niekym z pozvaných? Žeby sa bála, ze sa medzi sebou pobijú a chce predísť konfliktu? Ale to už iba fantazírujem.
@adik64
Ale veď to je úplne normálne, keď je niekto v šoku, ze nevysype hneď všetky fakty z rukáva. Že si spomina a píše postupne myšlienky, keď ho napadnú. Ale to v každej téme je minimálne jeden Poirot, ktorému sa niečo nezdá.

@janage ale to sa robi takto ze po niekom len odkazem?..aj ked vie dobre ze aj ja som jej pisala?