icon

Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu

29. máj 2023

Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..

aalt
29. máj 2023

A vie, ze nemate pozvanie? Nie ze smajliky, ale polopate napisat/povedat, ze vam pozvanie neprislo, ci fakt nemate prist. Mne to vyzera fakt ako velke nedorozumenia. Ona riesi milion veci pred svadbou a netusi co riesis ...

simona20201309
29. máj 2023

Silná káva. Bála som sa, že budem jediná za detinsku ale tiež by som nešla. Nezvyknem byť urážlivá a naozaj viem veľmi veľa odpustiť ale toto je CEZ.
Ak by ste sa nakoniec predsa len rozhodli ísť, zaujímali by ma reakcie rodiny, keď im oznámiť, že vy ste neboli pozvani.
A určite už nepíš ani nevolaj.

adrianka2606
29. máj 2023

Ja by som uz nevolala, nepisala a nesla ani na obrad. Ked ona nema minimalnu slusnost odpisat a zavolat nazad a sama povedala, ze zavola, preco by som sa mala trepat niekde, kde nie som vitana.

adik64
29. máj 2023

Uplne chapem tvoje pocity, je to riadna rana pod pas. Evidentne jej nieco vadi a z nejakeho dovodu vas tam nechce. Bola by som na vazkach, ci ist vobec na obrad.

sense
29. máj 2023

Ja by som nevolala ani nepísala, dostali ste oznámenie o svadbe, poslala by som jej rovný kým spôsobom gratuláciu k sobášu a bolo by. Rodine by som povedala keby sa pýtali na šaty a tak, ze dostali ste oznámenie ku stolu vás nikto nezval.
Obzvlášť keď správy videla a neodpovedala.

olimuc
29. máj 2023

Ak tvoj muz nechce ist nech nejde a ty max na otocku ak uznas za vhodne. Osobne by som sa neobtazovala tam ist… tortu skus vystornovat vsak sa nepecie tyzden do predu tak stratila pas €. A dar mozno s malou stratou tiez predas. Po nikom nic neposielaj max kartu za 3 €. Nie za to, ze ta neo pozval a ale zato, ze nema kusok slusnosti aspon odpisat sms

karamellka1
29. máj 2023

A nezabudla len priložiť to pozvanie k stolu k oznámeniu? Teraz má toho určite veľa a možno si povie, že však sa v sobotu stretnete, porozprávate osobne na svadbe.

autor
29. máj 2023

@aalt prva sprava bola so smajlikmi druha bola uz vážna kde som sa na rovinu opýtala ci teda sme pozvaní alebo nie lebo naozaj nemáme pozvanku len oznámenie, aj tuto spravu si pozrela a nereagovala nijak

autor
29. máj 2023

@karamellka1 je to mozne ale mohla mi odpisat na tie spravy..ze jaaj prepac zabudla som ti prilozit ale jasne ze si pozvana..vtakom pripade ok, neriesim a idem..ale nic take pozrie si spravu co jej napisem a neodpoveda

dievcacitajucelist
29. máj 2023

A nemôžeš za ňou zájsť osobne? Mna by to tiež štvalo prečo sa takto správa

doriiis
29. máj 2023

Dnes by som jej poslednýkrát zavolala....keby ma odignorovala,tak by som nešla vôbec.

autor
29. máj 2023

@dievcacitajucelist mozem ale uz cca rok byva 150 km od nas preto sa tak malo vídavame a ja som aktualne na materskej dovolenke

beronsche
29. máj 2023

No, je to cele divne..
Pozri, tak jej proste este raz zavolaj, v case, ked by uz nemala byt zaneprazdnena a narovinu sa jej opytaj..
Dala si jej vobec priamu otazku, ci len chodila v spravach okolo horucej kase?
Ak by ma odstavila, tortu by som zrusila/ zjedla a dar si nechala.. 🙂
Ale tak teraz rozmyslam, ze uz predsa zistovali ucast kvoli stravnej jednotke, nie? Takze si zrejme z nejakeho dovodu na ciernej listine..

sense
29. máj 2023

Niečo podobné sa stalo môjmu partnerovi aj keď nešlo o bratranca ale o "najlepšieho" priateľa, keď sa spolu bavili tak ako dúfa ze na svadbu príde a bla bla bla. Potom niečo medzi rečou ze nedostal pozvánku a pod a do teraz ani obraz ani zvuk, svadba je tento víkend.... Tak vravím chlapovi kašli na to hádam mu nebudeš znova písať. Zajednala som lístky a ideme na predĺžený víkend do Benátok. Len my dvaja keďže dcéra ide s otcom na svadbu jeho synovcovi.

kaitlin3
29. máj 2023

Akoze osobne by som ešte raz skúsila zavolať, keď ta tam nechce tak to zas odpinka, ale ak to je nedorozumenie tak sa to vysvetlí. Zas netreba sa hneď pre všetko urážať a byt vztahovacna, v živote je kopec nedorozumeni a hlavne keď ste si boli cely život take blízke a bez zjavného dôvodu vás nepozvať. Ja som ináč tiež ten typ človeka čo si prečíta správu a neodpise, zabúdam a veľa krat z toho bolo nedorozumenie. Ale ak ta odpinka po telefonáte, tak by som na obrad určite nešla.

zuza265
29. máj 2023

Uz by som nesla na svadbu tak ci tak (max obrad), ale teda chcela by som vediet co sa stalo. Nevie to tvoja mamka surodenci zistit? Lebo toto je vazne zvlastne. A jej nekomunikacia ne celkom hanba…

dizajnerka
29. máj 2023

A zvyšok rodiny čo na to? Lebo keby mne toto spraví sestranica, tak by nešli na svadbu ani moji rodičia, ani súrodenci, ani starí rodičia 😀

andreakotesova
29. máj 2023

Ja by som určite nešla ani na obrad. Nemáš dôvod.

kaitlin3
29. máj 2023

Alebo presne popros mamku alebo sestru nech zavolajú ony jej, možno sa tebe hanbí povedať na rovinu čo je vo veci.

aeruginosa
29. máj 2023

Muselo sa nieco stat, kvoli tomu niecomu ta na svadbe nechce. Zaroven nema odvahu to s tebou riesit. Odignorovala ta 2x v spravach, aj po telefone. Je to viac nez jasne.
Autorka, byt tebou, poslem spatne postou gratulaciu a tym by to pre mna skoncilo. Ani na obrad by som nesla.

kukuk29
29. máj 2023

Ja by som sa uz vobec nedoprosovala..poslala telegram postou ;) tortu zjedla doma,dar odlozila na neskor pre niekoho ineho alebo sama pouzila a basta.Ked sa ta opyta niekto preco si nebola odpodz ze si nebola pozvana a hotovec ...

queen_mary
29. máj 2023

@dizajnerka presne aj u nas tak 😀

Autorka, este raz by som skusila zavolat, a poprosila mamku/otca (neviem kto je pribuzny) aby zavolal surodencovi a skusil vyzistit..

autor
29. máj 2023

@dizajnerka oni nevedia..ze nam pozvanku neposlala ešte mi vola vcera sestra s mamou ze co si obliekam ..ja sa to normlane hanbim povedat..

autor
29. máj 2023

lebo zas sestra s mamou su take povahy ze hned by isli do konfliktu..oni dve riesia vsetko zostra..

pictbridge
29. máj 2023

Ja by som nešla ani na obrad. Dotklo by sa ma to .

dizajnerka
29. máj 2023

Aha takže budeš ty za zlú, že si neprišla? Čudné. Normalne by som povedala, rodičom, súrodencom.

zuza265
29. máj 2023

Len to je take, ze ty uz im ani nechces pisat, ani im volat, ani vlastnej rodine povedat/opytat sa, ani neist, ani ist… co je pre teba prijatelne riesenie?🤗

hugigugin
29. máj 2023

Ona ťa tam nechce. Pochop to. Poslala oznamenie. Odignorovala telefon a správy. Na obrad nechoď. Bude ti ľuto že, nejdes na svadbu. Pošli jej blahoželanie poštou, alebo po rodine aj s darom.

dievcacitajucelist
29. máj 2023

A veď nech idu do "konfliktu" aspoň by si vedela čo je vo veci...nech povie normálne na rovinu čo rieši

katka2602
29. máj 2023

Je to zvláštne, ale my sme zažili niečo podobné s mužovou sesternicou. Manžel jej pomáhal, za každým, keď volala utekal jej pomáhať. A keď sa vydávala pozvala všetkých okrem nás tj mamzelovho brata aj sestru. Potom dala trápne odôvodnenie, že pozývala len tých, čo s nimi mala blízky vzťah. Trápna preto, lebo tam boli ľudia s ktorými sa počas roka videla možno 1x. Nakoniec sme zistili, že to bola pomsta za to, že sme jej mamu (manželovu tetu) nepozvali na krstiny našej dcéry. Podotknem na krstinach bola len najbližšia rodina (rodičia a súrodenci) žiadne tety a ujovia. Aspoň vieš, že máš na ňu kašľať.