Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
preco s v rodine na to neopytas? normalne? uz take nieco ako zdvihnut telefon a zavolat jej? Aj 20x? albeo sa opytat tety/uja - rodicov jej? Smiesne cele :D ale hlavne ze dar a tortu riesis. Ze napisala som jej :DD
V klude by som aj mame a sestre povedala, ked su vychystane, ze vy nejdete, lebo vas nepozvala. No a? ved nech riesia... a nie.. nesla by som, nesla by som ani na obrad, ak je to 150km a ona by nebola schopna ozvat sa, zavolat alebo hocico.
No tak ja by som buď nešla vôbec alebo by som sa votrela na svadbu ako takú 😂 ak nepôjdeš, povedz mame sestre a ostatným že prečo, ak ešte stále chcete ist, tak zavolaj alebo choďte ešte za nou, žeby ste neboli vy ti zlí potom.
Inak, možno budem drzá, ale das vedieť ako to dopadlo? Či bola veľká zvada nakoniec alebo došlo k nedorozumeniu?
Je to dost osemetna situacia. Ja by som jej este raz napisala s otazkou narovinu, co sa stalo a preco nie ste na svadbu pozvani aj vy. Ak sa neozve, ani do kostola by som nesla. Trosku zvlastne spravanie, ak sa nic medzi Vami nestalo a ak ona bola tebe na svadbe. Je to dost neslusne podla mna sa takto zachovat. Ale ked uz, aspon napisat dovod mohla teda.
Hanbit sa nemas rozhodne za co, treba komunikovat. Napr. tvoj muz nevie nejak vyzistit od zenicha? Chlapi si skor na rovinu povedia. A co sa tyka sesternice, jej chovanie mi pride absolutne detinske.
Tak potom pozvani nie ste, ak si sa opytala a neodpovedala. Ale dovod vedia teda len oni. Ale je to od nej totalne neslusne a snad sa este ozve a vysvetli ti to.
Na čo si dala robiť tortu? 🤔 Tak ju zrus... Možno aj dar vieš vratit do obchodu.
Ja fakt nechapem co tu dievcata pisete, ze je to divne a ze ju nechala v neistote. Proste ju na svadbu nepozvala. Ja by som ani nikam nevolala, nepisala.zariadila by som sa. Prisla na ibrad, zagratulovala a odisla. Nechapem ako si sa mohla chystat na svadbu- dat piect tortu a dar, ked nie si pozvana. Aj tie spravy na co si jej pisala v duchu , ze ci mezabudla. Pekne by som jej pogratulovala. Takto ju nutis zapierat sa a klamat, kedze ti to nechce povedat napriamo.
Je to jej rozhodnutie koho na svadbu pozve. Treba sa s tym zmierit. Aspon vies na com si. 😊
Moze za tym byt uplna hlupa malichernost.
Ako napriklad to, ze ma do bodky okopirovany tvoj program zo svadby, alebo tvoju vyzdobu. Alebo cokolvek ine. Nad cim by iny mavol rukou, ale pre nu je to nieco, co je problem.
No určite by som jej napísala a chcela vedieť dovod, aby som vedela aj do budúcna sa chovať. Je to veľmi zvláštne, ale normálne asertivne by som sa opýtala aj jej, alebo kohokoľvek, aj jej rodičov, súrodencov, kľudne. Na tom nič nie je sa spýtať. A prípadne by si mohla poslať tu tortu a dar po pozvaných 😀
Myslím, ze kazdemu normalnemu cloveku musi byt nad slnko jasne, ze pozvani nie ste a ocividne vas tam nechcu.. pisala si 2x, spravu si pozrela, odignorovala, volala si,nemala akoze cas rozpravat a ani nezavolala spat. Chapem,ze ti to musi byt velmi luto, ale uz sa nevnucuj. Na tvojom mieste by som ani na obrad nesla.
@dizajnerka lebo vcase ked som ju objednavala som ratala s tym ze na svadbu pojdem..a aj ked som dostala len oznamenie stale som myslela ze je to nedorozumenie tak som nerusila objednavku..ze sa to vysvetli a normalne nas pozve..
Ty sa hanbis to povedat vlastnej mame a sestre? Za co presne sa hanbis?
A este s nimi riesis oblecenie, ja odpadnem.
Toto JE divne.
Este divnejsie ako to, co robi sestrenica...
Mne toto pride ako nejaka cista pomsta za nieco, ale za co tak to asi vie len ona. Cele divne.
@rebellefleur nepojdem..manzel uz rozhodol ze nejdeme proste..už aj on pisal zenichovi ze preco nie sme pozvaní sms ale tiez sa nedockal odpovede..resp. dockal teraz po troch dnoch takej ze on o nicom nevie a ze o pozvanych rozhoduje buduca manzelka..kedze je to jej strana rodiny..teraz mu pipla sms asi dve minuty dozadu od zenicha
Ja by som tam už určite nešla ani po tom, ak by mi povedala, ze sa pomýlila.
No to je taka odpoved, ze teda pozvani nie ste. Rozhoduje manzelka - mi pride ako vyhovorka, ved by sa jej opytal a zistil by, ze je to nedorozumenie. Co sa nestalo
No tak to sa mozu hanbit veru,,ked im manzel tolko pomáhal tvoj a oni sa takto zavdacili. Ale v dnesnom svete je asi vsetko mozne uz.
Ja by som nesla ani na obrad, ako tu dievcata pisu. Lebo by som bola nahnevana. Ale viac by ma nastvalo to, ze nekomunikuje, nevnucuj sa jej, proste Ta nepozvala. Tortu zrus ak sa da a dar vrat (ak sa este vratit da, ze si to kupila z nejakeho eshopu). Lebo je evidentne, ze Ta na svadbe z nejakeho dovodu nechce. A este by som ostatnim pribuznym, ktori tam idu zazelala dobru zabavu, lebo teba nepozvala, tak nech sa bavia aj za teba. Vobec Ti to nemusi byt trapne,povedat im to na rovinu, lebo taka je pravda.
Mne to pride ako velke nedorozumenie, kedze pozyva ostatne sesternice a divim sa, ze si jej nevolala viac krat (spravy by som neriesila, to ma vela ludi problem odpisat, zabudne a pod).
Vsak uz len kvoli tomu nech mas istotu, ci ta tam chce alebo nie.
Vsetky tu pisu ako vas tam nechcu ale nedava mi to zmysel, kedze ti o svadbe hovorila a este pises, ze ste ako sestry…
ak by som to nemala daleko, tak na Vasom mieste by som zasla na koniec obradu, ked uz budu gratulacie, podala jej ruku (bez ziadneho daru) a pred vsetkymi zahlasila, nech si uziju vecer a ze teda jej tam nebudes zabadzat, ked o Vasu ucast nestoji a dobre nahlas, nech to pocuje, co najviac ludi, podla mna sa bude hanbit aj za usami 😂
Trosku to preháňate. Otoc si situáciu, že niekto koho nechceš na svojej svadbe ti vypisuje a volá ze kde ma pozvánku a co sa stalo. Je to dost vtierave. Nechcú vas tam. Povedz to radšej aj sestre a mame teraz aby to nezistili v sobotu ráno a nevystartovali na novomanželov. Je to z vášho pohľadu nefer, chápem, ale zistili ste aspoň kde v ich rebríčku ste.
Už by som jej nevyvolávala, ani nepísala. Očividne vás na hostine nechce. To je síce v poriadku, ale dá sa to povedať slušne a do očí. A nie zatajovať sa. Ak by so mnou takto komunikovala, nešla by som ani na ten obrad a ani ruku by som jej nepovedala. A u mňa by skončila.
Ja som to zažila s nevlastnou sestrou a s vlastnou sesternicou, že len ja som si myslela, že sme si naozaj blízke. Druhá strana to zjavne cítila inak a takéto záležitosti sa zvyknú prevaliť práve pri svadbách... Štve to, aj bolí ale len sa musíš s tým zmieriť. Bohužiaľ aj s tým, že dôvod sa nikdy nedozvieš, prípadne je naozaj dôvodom to, že reálne ťa nemá nijak zvlášť rada, aj keď doteraz si to nevnímala...
Ach autorka, úplne si viem predstaviť, ako strašne ti to musí byť ľúto, normálne mi je smutno za teba ☹ Nech si každý tu píše čo chce, každej jednej by sa nás toto dotklo. Nie je to len sesternica, ale blízky človek, s ktorým autorka mala blízky vzťah, to fakt zabolí...
Mne keby sa to stalo, tiež by som na obrad nešla, ale napísala by som jej poslednú SMS, že teda gratulujem a prajem im šťastie a lásku. Nič viac, nič menej.
A spravila si program na víkend, tortu zjedla a darček si nechala.
A ak by sa ma pýtali, prečo som tam nebola - tak narovinu - lebo nás nepozvali. Bodka. Ty sa naozaj nemáš za čo hanbiť...
Nekaz jej deň.. nepripominaj sa… nepíš nevolaj negratuluj.. aj ty si bola nevesta, mala si stres zo samotnej svadby, nepotrebuje ešte také trapošiny ako “nebudeme vám tak zavadzať, zabavte sa”… ja chápem že vás to zasiahlo, to je pochopiteľne, ale ich deň im nekazte. Ak ti to bude chcieť vysvetliť, po svadbe sa ozve. Ak sa ona neozve, ty sa jej už “nevtieraj”… toto je dosť cez čiaru, keď ste si boli také blízke tak si mala byt prvá na zozname…
No ja som zvedava na dovod,mne to rozum neberie.
A ja este na tvojom mieste by som skoncila s akoukolvek pomocou tejto osobe. Nie, dovidenia, nepoznam, nekontaktovala by som sa s nou. Vobec by som jej uz nepisala kvoli nicomu. Len mozno len ty si myslis, ze ste si blizke a ona to videla uplne inac. Ked Ta potrebovala, tak tvojho muza vyuzila pri stavbe domu a tym to pre nu skoncilo.

vykašľala by som sa na sesternicu a aj na jej svadbu...
asi ťa moc neobĺubuje keď si nenašla ani len pár minút aby vyjasnila čo a ako sa veci majú...
maximálne nepríjemná situácia.... určite by som sa netisla a nevolala či máme ísť...