icon

Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu

29. máj 2023

Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..

jennifer007
30. máj 2023

Ja by som si rada vypočula názor aj tej druhej strany...

h2
30. máj 2023

Sranda bude, ak po svadbe niekde doma nájdete zapadnutú tú pozvánku k stolu.... 😏

ann092
30. máj 2023

@autor tak to je jasné 🙈 mohla ti aspoň vysvetliť dôvod,prečo vás nepozvala

veronikaszabova
30. máj 2023

A preco si sa pred mamou a sestrou doteraz tvarila, ze na svadbu idete? Nechapem..

sisa_s
30. máj 2023

@jennifer007 ved sa v tom mozno niekto spozna z rodiny 😀 az tolko ludi nema svadbu tuto sobotu

h2
30. máj 2023

@sisa_s Má, je začiatok júna, svadieb všade plno. Ale spoznať sa, samozrejme, môžu.

katkami123
30. máj 2023

@janage
Tak asi riskuje, kedže jej písali a je úplne jedno či by napísali pred mesiacom alebo pred tyzdnom.
Možno by sa autorka mohla všetkých tých zvedavých ľudí opýtať či si u nich aj účasť zisťovali, lebo pri nich, aj napriek správe, že nemajú pozvanie k stolu si nikto nič nezisťoval.

Práveže veľmi dobre, aj časovo, ze sa to rieši práve týžden pred svadbou. Lebo pred mesiacom by ich tam zobrali nasilu, kvôli doternym otázkam svadobčanov, aby blbo nevyzerali. Teraz, týžden predtým už toho veľa na silu nestihnú a navyše, nevesta to sj tak mala v pláne celé zhodiť na autorku, len Adi necakala, ze ona samotna sa ozve týžden pred svadbou.

Čo si nevesta zasiala, nech si zožeje a nie dúfať, ze sa z toho potichúčky vykrúti.

andreakotesova
30. máj 2023

Ak si u teba neoverovala, či prídete, kvôli strave, tak tam určite nechoď. Ani pred kostol.

katka2602
30. máj 2023

@h2 tak to by jej hádam hneď odpísala, že pozvánka v obálke bola a nehrala by mŕtveho chrobáka a ignorovala telefonáty.

janage
30. máj 2023

Tak po prvej správe do 2 dní volám. Ak do týždňa nič nevyriesim, napíšem že neprídem lebo nemám žiadnu informáciu od nich, čo sa deje, či len omyl alebo sa tak rozhodli. Že ma to nesmierne mrzi, rada by som vedela dovod, ale respektujem, ze sa rozhodli ako rozhodli. A takto pravdu poviem aj rodine a poziadam ich nech sa nemiesaju, ze si to vyriesim sama. Nehrám divadlo.

katka2602
30. máj 2023

Osobne už aj keby ma zavolala pod týmto nátlakom, ta by som nešla. Nevedela by som sa zabávať na svadbe, kde ma nevesta nechcela. Treba sa cez to preniesť.

bubutko
30. máj 2023

@laila22 ano, pozval sa sam, rovno pred kostolom 🙂

janage
30. máj 2023

@katka2602 no mne sa už s dcérou stalo párkrát, že správy cez messenger prišli inokedy ako ona odoslala, či som ich pri väčšej komunikacii prehliadla. Celkom nechápem, keď sú také dobré vzťahy, prečo autorka hneď nevolala nech si to vyriešia. Aj každý deň, keď nevesta nedvíhal. Ak dvihne a povie , že neskôr, raz sa pripomeniem a ja sa rozhodnem že teda pri takej komunikácii nikam nejdem. Na toto stačí týždeň. A naozaj nehrám divadlo, alebo hrám a dohram dokonca .
Určite by som neriskovala rozhadanie celej rodiny 6 dní pred svadbou, aj keď by som si myslela, že si nevesta zaslúži.

autor
30. máj 2023

@katka2602 no my nepojdeme ani keby neviem aka pozvanka prisla..na hostinu urcite nie..zagratulovat do kostola velmi zvazujem..

ndrag
30. máj 2023

Autorka, uz sa na to vyser, proste tam nechodte, alebo chod len do kostola a hotovo. Nech si to nevesta vysvetluje sama na svadbe ak sa bude zbytok rodiny cudovat, bude jej mozno aj trapno. Ale to uz nebude tvoja vec. Tymto riesenim na kazdu stranu vratane tejto diskusie len zbytocne prilievas do ohna a este mozete mat nebodaj otvoreny konflikt, ktory jej mozno znici celu radost zo svadby. Neries. Potom bude casu dost.

ibrunova
30. máj 2023

ja by som asi nešla ani pred kostol. Aj tak sa budeš blbo cítiť, keď jej budeš gratulovať.

autor
30. máj 2023

@janage uz ked jej aj moja sestra pisala..ze preco ja nie som pozvana ci ide o omyl..preco je taky problem pre nu ako osobu ktora má pozývať mi zavolat alebo napisat jezis jasne ze si pozvana ..bolo to nedorozumenie alebo omyl alebo neviem co..ja si neviem predstavit ze ja som nevesta toot sa stane ze niekomu zabudnem poslat dozviem sa od inych ze ta osoba nejde lebo som ju nepozvala a ja odkazem ..vsak nech pride..hovorim tete co sme jej zabudli dat pozvanku resp uz nevysla som isla s oznamenim osobne pozvat ..aby nebolo nedorozumenie..osobne som sla ku nej aby vedela ze je urcite pozvana

mamina7070
30. máj 2023

no riadna kovbojka

na tej svadbe vas nechcela to je jasne asi vsetkym

dovodov moze byt viacero napr
obvinuje tvojho muza kvoli tym pracam ze ich obabral

ja by som tam nesla vobec naco sa trapit nepozvala vas nezavolala ti naco sa tam ukazovat akokeby si si vnucovala pozvanie

chodte na vylet a tak a neries

posli jej postou gratulaciu

halci
30. máj 2023

Nerobila by som z toho vedu. A predtym ste sa normalne bavili ci nie je urazena na nieco?

janage
30. máj 2023

Ale ty si 3 týždne seba utvrdzovala v tom, že je to nedorozumenie, a rodine tvrdila, že všetko OK, chystáte sa. Prečo si hneď nepovedala rodine ako sa veci majú? Lebo by riešili? Ale už by bolo vyriešené a predýchané či by ste išli či nie.

janage
30. máj 2023

A ak sa nemýlim sestra sa to dozvedela včera. A dnes začalo rosambo v širšej rodine.

katka2602
30. máj 2023

@janage tak to by bola obrovská zhoda náhod, aby ani jedna správa neprišla ako mala,aby jej povedala, že sa ozve a už sa neozvala a nakoniec namiesto toho, aby ona dvihla telefón a zavolala, že čo blbne jasne že je pozvaná, tak to povie len jej sestre. A vážne by si každý deň niekoho otravovala? Ja teda nie, 3x a dosť, nebudem sa strapňovať a vnucovať. Zmeškaný hovor vidieť musela, ak nereaguje je jasné, že nechce komunikovať.

dia2006
30. máj 2023

@benit Ako suhlasim, ok, ale predsa len... odpoved si zasluzila. Ak jej bola situacia neprijemna - neveste buducej, tolko si hadam autorka zasluzi. Proste jednoduche vysvetlenie. To je vsetko. A neznasam zatajovanie sa, nevolanie spat, neodpovedanie. Ona si to len chcela upresnit - mozno overit. Proste nepojdu a nech si za tym teda buduca nevesta stoji, zvysok rodiny ide, Ty s Tvojou rodinou nie. Len to jej uz bolo neprijemne. Hrat mrtveho chrobaka jej bolo asi jednoduchsie.

sense
30. máj 2023

@sisa_s mojmu ex sa žení synovec teraz v sobotu 😉 ale oni to nebudú keďže nebývajú 150km od miesta kde majú svadbu

dia2006
30. máj 2023

@jennifer007 tak to aj my vsetky, ale mas smolu aj s nami... buduca nevesta neodpoveda na spravy, nezavola spat 🙂

sisa_s
30. máj 2023

@sense tak ale keby idem tuto sobotu na svadbu, spoznam podla detailov v diskusii, ci moze ist o danu svadbu, alebo nie 😀 nemyslela som to tak, ci ma svadbu 20, alebo 50 parov, ale ze sme na malom slovensku, je to lahko spoznatelne

malalienka85
30. máj 2023

- Nešla by som ani pred kostol
- Určite z toho vyjdeš ty ako dilino, napriek tomu že chyba je jednoznačne na strane nevesty
- Strašne by ma zaujímal dôvod, aj keď ani ty sa ho zrejme nedozvieš
- Možno komplet okopírovala tvoju svadbu a teraz sa pred tebou hanbí a neuvedomila si čo tým spôsobí (to už ale musí byť úplna kóma a svadobné zahmlenie)
- Mrzí ma to, je to úplne debilna situacia a namiesto toho aby ste sa vsetci radovali zo svadobneho dna tak bude takéto haló

dia2006
30. máj 2023

@katka2602 ja som nepostrehla pardon, sestre co povedala buduca nevesta? Lebo toto som niekde prepasla.

kocurikpupcek
30. máj 2023

Píšeš,že tú prvú správu na mess si poslala ako srandu ze "a my nejdeme na svadbu"
Ty píšeš,že si to napísala zo srandy. No a ktovie či nevesta, to nepochopila ináč. Možno spočiatku naozaj iba zabudla na pozvánku k stolu, o ktorej vtedy nevedela ,ze ju nedopatrením nemáte. Ale keď ty si jej napìsala (pre teba) zo srandy "a my na hostinu / svadbu nejdeme" , ktovie ako to nevesta zobrala. Možno je teraz i ona urazená,lebo videla od teba správu,ktorú si ona inak vysvetlila.
"Táaak Zuzka píse,že nejde. Nechápem, ale dobre. Nejdem dalej riešiť prečo začo. Nechce prísť, tak ok" a už sa ďalej tým nezaoberala.
A potom i keď si jej to vážne napísala, kľudne správu odklikla ako prečítanú a pritom ju možno prehliadla. I to sa mohlo stať.
Nevesty ináč riadne vedia stresovať😁. No neviem, celé mi to príde ako nedorozumenie.
Ale teraz je už na to neskoro. Mala si jej zavolať ešte raz. Teraz už nechaj tak. Nikam nejdete a hotovo.

janage
30. máj 2023

@katka2602 tak myslela som to tak, že týždeň by som si dala na to, aby som sa dovolala lebo môže byť niekto chorý, mať do toho termíny v robote atď. Po dovolani ak by povedala, že nemôže teraz, by som sa raz pripomenula a koniec. Ale rozhodne by som nehrala divadlo a nenechala si správu o nepozvaní na 6 dní pred svadbou.

autor
30. máj 2023

@malalienka85 aj ja som sa tesila ze sa budeme radovat, ze uvidim niektorych clenov rodiny opat ktorych som dlho nevidela lebo bude to velka svadba..ze tam spravime super program aj tu hru co chccela..co som mala ja na svadbe.ako malú pekne vyparadim, tesila som sa na vsetko..no nic z toho