Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
@malalienka85 Odpovede sa zial nikdy nedockaju, takto to proste v zivote je. Mne sa raz takato situacia stala, ale neposlala mi blizka rodina ani len oznamenie. Velmi blizka osoba to pre mna bola. Na to som sa jej maminy priamo opytala a polozartom som povedala, ze som sa to dozvedela z FB, ako dcere gratulovali, lebo neposlali oznamenie. Mamina na mna nervozne vystekla, ze ona s tym co ma /absolutne nic teta moja zlata/ a ze to si riesia vlastne nevesta so zenichom. Nevadi, prezili sme vsetci. 🙂
.
@kocurikpupcek nie ja som jej to napisala presne takto ze ci pre nas pozvanka neostala..k tomu smajla..lebo ze nam poslala len oznamenie..a ostatni dostali aj pozvanky ze ci to mam brat osobne..ale my sa stale takto bavime a doberame sa..dalsiu spravu som jej napisala uz stylom ze ci teda som pozvana lebo dostala som len oznamenie a teda az viem na com som lebo svadba sa blizi a trosku ma zaskocilo ze vsetci dostali pozvanku aj ku stolu len my s manzelom nie ze ci nastal nejaky omyl alebo co sa stalo..a dost dlhu spravu som jej napisala oaptovne si tu spravu pozrela..a ziadna reakcia..tyzden na to som jej uz volala a chcela so si to vyjasnit..
Ja este tolko, ze problemom bude na 90% ta elektrina, co Tvoj muz instaloval. Netvrdim, ze je to na 100%, ale vacsinou to tak byva. Vy ste im to urobili takmer zadarmo a material za polovicu a im sa to mohlo zdat neskutocne drahe a mozno si myslia este k tomu, ze muz mal material zadarmo a zarobil na Vas. Netvrdim to, ale velakrat to takto byva. Za dobrotu na zobrotu. A este k tomu tam mohla vzniknut nejaka drobna technicka zalezitost,co je uplne bezna pri stavbach a navysilo sa im to o par eur a uz je problem na svete. Predpokladam to z toho, kedze donedavna bolo vsetko v poriadku a peniaze rozhadaju aj mrtvych mam pocit v poslednej dobe. Drzim palce
O tom, že sa vydáva moja najlepšia kamoška som sa dozvedela od jej susedy v električke. Boli tam pozvaní všetci naši kamoši, aj tá suseda, ktorú ona neznášala (vraj), v podstate všetci, okrem mňa. Mne len dala oznámenie, aj to si myslím, že len preto, lebo som jej vtedy napísala, že ani som netušila, že sa budúci víkend vydáva. Bola to veľká svadba, klasická 100 + hostí. Ale ja som sa tam už nezmestila. A ľutujem jedinú vec, že som jej vtedy išla zagratulovať, lebo však ja som nad vecou. Videla som na vlastné oči, kto každý je tam pozvaný, ako sa fotia a ako sa ona tvári že nič a v pohode, ja tam nepatrím. Na moju som ju nepozývala, z princípu. Na tvojom mieste by som určite nešla ani na obrad.
je tu este jedna moznosť a to zavolať jej, že teda si rada, že sa to vyriešilo a radi pridete. Usmievať sa na nu a užiť si večer v kruhu rodiny, ktorá ta ma rada🙂 a pre nu ponaucenie dobuducna, že to čo chce- nechce ma komunikovať jasne. Lebo takto z toho ocividne vyjdes ty za najhoršiu, lebo v podstate ona ta takto nepriamo pozvala. Toto by nečakala :D
@oblecenie99 nechapem.... A doteraz nevies preco?
Nestíham čítať diskusiu, takže možno aj teraz idem "s krížom po funuse" a už to viackrát padlo.. nuž, autorka, nezávidím ti. Prečítala som si, čo vyviedla tvoja sestra a môžeš sa jej poďakovať, že vďaka jej iniciatíve budeš za trápnu tak či onak. Buď tam pôjdeš a všetci si budú šuškať klebety o tom, čo sa mohlo medzi vami stať a ako si sa tam vtrepala tým, že si zaangažovala aj svoju rodinu. Alebo tam nepôjdeš a keď sa budú nevesty pýtať na tvoju neprítomnosť, povie to, čo tvojej sestre a spraví z teba hlúpu urážlivú kravu, čo bola vraj pozvaná a nakoniec trucuje.
@minka201 ona nesla na preventivku dopredu dohodnutu ale preto ze ma problem nejaky ..teda neviem ci ešte ma ale vtedy mala..nejdem rozpisovat uz aky..
@simoonas to je pravda..uz si sama sebe pripadam otravna a detinska s tymto takze uz to nejdem riesit a rozmazavat..
Ale na kieho čerta si medzi každou správou a telefonatom čakala pomaly týždeň, pred celou rodinou si sa tvarila, ze idete, včera si sa zobudila, povedala konečne pravdu a vlastne už nechceš ísť a sa čudujes, že celá rodina to teraz rieši?
Tak po týždni si to mala uzavrieť, že teda nejdete lebo tak a tak. A ako som písala či by ste nakoniec išli či nie už by to bolo buď vysvetlené či prehrmené. Ty aj keď ťažko by ti bolo už by si s tým bola do istej miery zmierená.
@autorka No ja neviem, ale keď som náhodou šla do mesta, kde býva moja kamarátka, tak som jej zvykla len tak napísať, či náhodou nie je doma, že ak má náhodou čas, mohli by sme sa na chvíľku stretnúť.
Veď aj keď sa jej vyskytne nejaký problém, tak minimálne deň dopredu vie, že ide k lekárovi (ak býva od neho 150 km).
@babulkomale Neviem doteraz. Je pravda, že na výške sme išli každá svojim smerom, iná škola, iný odbor, iné mesto a v kontakte sme síce boli, ale skôr vlažne... ja som nebola tá, čo ju ignorovala, iba sme sa trochu vzdialili od seba, ale nikdy sme sa nepohádali a pod., len to ochladlo, 5 rokov to bolo také, že každá riešila svoje veci.. Je pravda, že ja som nebola tá party girl a nechodila s nimi na rôzne festivaly v lete, ale tak ani ma nikdy nevolali. Ale v písomnom kontakte sme boli a naozaj sme si dobre rozumeli, aj sme sa párkrát do roka stretli. Veľmi ma mrzelo, keď som videla, že radšej pozývala susedu jej rodičov z dediny, ktorú nikdy nemala rada, ale tak aby sa nepovedalo, aj našu spoločnú kamošku a ja som tam stála s kyticou v ruke s úsmevom , ktorej sa miesto neušlo... aj teraz držíme kontakt, dokonca teraz už býva neďaleko, my sme sa nepohádali, ani nič také. Keď som ju na moju svadbu nepozývala, iba odovzdala oznamko, videla som na nej, že vie, prečo to tak je a že "berie na vedomie". Nemyslím si, že v tom bolo niečo osobné, ale som presvedčená, že to bolo preto, lebo mňa dala do kategórie "už vzťahy ochladli".
@minka201 ja neviem preco mi nedala vediet..ja som nevedela ze tam bude....to sa treba jej opytat preco sa mi neozvala ze ide k nam do mesta k lekarovi..
@janage davala som jej cas brala som to tak ze ma toho asi vela..ze nejdem ju bombardovat..ze mozno si pozrie tu spravu a si uvedomi ze ma nepozvala a napravi sa to nejak..co som mala robit..jej kazdy den volat 10 krat ze halooo aj ja chcem ist na svadbu kde mam pozvanku?..
Autorka osobne by mi to fakt bolo ľúto, keby sa mi niečo také stalo. A podla mňa sa nechováš vôbec detinsky, len si jednoducho prekvapená a šokovaná. Verím tomu, ze polovica koníka by sa chovala ešte horšie, ja by som bola hrozna mrcha, keby sa mi toto stalo. Podľa mňa danú situáciu a to sklamanie z toho zvládaš úplne bravúrne. A kľudne si poplac aj postazuj sa, každý to občas potrebuje.
@777januska777 dakujem za tento prispevok ❤
Co za hru ak smiem vediet?
@mimi408 svadobny koč
Keď sa neozýva, neodpovedá tak by som nešla ani na obrad a už vôbec by som nekupovala žiadny dar a nedávala piecť tortu.
och, kristepane.. esteze som sa nikdy nevydavala 😀
@h2 není aká pod stolom lebo sa neposlala
Nie každý deň 10x. Ale tak, aby si sa do týždňa dovolala. Ak nie volám jej mame alebo cez sestru odkážem, že sa chcem už týždeň spojiť a nedá sa.
A opakujem ak po týždni nič, prestávam sa tváriť a slušne napíšem, že teda nejdeme a rodine to tiež poviem na rovinu.
Ty stále nechápeš, že aj širšia rodina si poklepe po čele lebo 3 týždne všetko OK a zrazu, že ťa vraj nepozvali. A nevesta s tvojou sestrou budú tvrdiť ze pozvali.
Ak by si chcela naisto vedieť ako to s tou pozvánkou je, zistíš to do týždňa. A nebudeš rodine hovoriť ako sa chystáte.
Naozaj si myslíš, že to, že si to pustila do sveta teraz tesne pred svadbou, keď dobre vieš aká bude reakcia rodiny je v poriadku?
Pochybil ste obe.

@autorka Mne príde zvláštne aj to, že keď ste také kamarátky, vzťah ahoj sestry... Že sa neozvala, keď sa chystala ku gynekológovi. Odsťahovala sa o 150 km ďalej a keď plánuje prísť k lekárovi do vášho mesta (alebo teda kúsok od vás), že ti nenapísala, či by ste sa nemohli aspoň na chvíľu stretnúť, keď už bude tak blízko... Ale ty ju iba náhodou stretneš.