Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
@rebellefleur ano, vypada to ako jasny fakt, za danych okonosti ale o jeho jasnosti vznikli pochyby a tie neboli ani potvrdene, ani vyvratene.. takze az taky jasny nebol
@mima172 nič sa nedeje
@gabriela876 no ja som mala napríklad “vzdialeného” bratranca ktorý mi bol blízky ako najlepši Kamarat.. ked lietal v srackach( nechcem rozoberať) pomáhala som mu.. u tety som v tom čase presedela hodiny.. ked bolo zle pomáhala som, ked bolo dobre užívali sme si (s tetou aj bratrancom).. ked si našiel frajerku som sa tešila a pochopila , ze netravime tolko Času spolu.. ale po roku ich vzťahu nie ze ma nezavolal ku stolu.. ani mi len oznámenie neposlal.. a urcite som nic neurobila.. doslovne mi ďakovali toho Času ze som to s nim roky nevzdala a doslova pomohla ho zachrániť. Edit.. uz sú to roky a vobec sa nekontaktujeme.. Asi ma potrebovali iba vtedy ked Som vedela pomôcť
@rebellefleur je to jasný fakt.
@juliaryhak smutné
@reanda - za mna jedine domnienky vytvorila autorka tejto diskusie,kt odmietala jednoducho prijat fakt, ze pozvana nie je, az to vyeskalovalo k tomu, ze nevesta pod natlakom obratila
@jeennyv brat má problém z alkoholom, ale keď je opity nieje násilný skôr srandista.
Myslím že u nás bol problém ten, že bratranec si ženou prišli s ,,inovatívnou,, myšlienkou...že svadba je ich tak bude podľa nich. Čo sa nestretlo s pochopením u jeho rodičov a vlastne každého sa to nejakým spôsobom dotklo. U nás na dedine na Liptove je svadba stále brána skôr ako posledná oslava dieťaťa, resp že túto hostinu zacvakaju z väčšej časti rodičia pre ich dieťa, tz že aj oni majú do toho čo povedať(pokiaľ sa berú mladí do 30). Ja som mala svadbu a mne bolo suma fuk kolace, pitie(čo si bratranec riešili a vybavovali sami-v Tom týždni mi jeho mama teta vravela že sa vôbec necíti ako na svadbu, že sa aj tešila na ten zhon, výslužku atď a zrazu nič, ako na pohreb..) menu, hudbu, vyzdobu a iné sme si riešii my mladi.
Ja nevidím dôvod keď sa rodina dobre znáša preco ju trieštiť niečim, načo je to komu dobre...ja som si myslela že toto bude veľký zlom v našej rodine ale našťastie nebol.
Chápem že teraz je to trend ich svadba, moja svadba...rozumiem no ja som žila tak že v Tom majú čo povedať aj rodičia. Predsa aj oni sa chcú podieľať na tej radosti, prípravy atď ..a nie ich takto obísť akoze nič ..rozumiem že niekde to tak beží ale nie na dedine..fakt veď na svadbe sa stretne rodina po dlhooom čase tety ujovia, ich deti atď...prečo si robiť u nich zlú krv? Pretože ja to tak chcem? A bodka? Ved ale ...(akoby nerozmýšľali ďalej , nevideli dôsledky, bratrancov otec nam vyrezal krásny prisazny kríž, tesil sa že to urobí aj synovi o čo krajší...syn s nevestou so kúpili iný, ktory sa im páčil...nemohli mať dva? Jeden tam jeden tam? Ako pamiatku na otca? Aby mu nebolo ľúto? Ale taketo veci už človek späť nevrati)
🤷🤷🤦 Prepáčte ..len môj výlev..
@rebellefleur a jasný fakt je aj to že sú ľudia čo majú inakší názor ako ty.
@rebellefleur autorka sama vravela, ze na jej svadbe sa stalo to iste a ze pozvánku k svadobnemu stolu nedala tete omylom, preto predpokladala, ze toto je rovnaká situácia a preto predpokladala ze aj toto je omyl.
@rebellefleur nevymýšľaj si píš fakty
@markusrasford ospravedlnujem sa teda, ze som napisala NEfakt, ze pozvanku nedostala
@rebellefleur situacia prave vyeskalovala po tom, co autorka prijala fakt, ze nie je pozvana a povedala, ze teda nikam nejde 🙂
@rebellefleur NEfakt je to že nevesta nemá gule zobrať telefón a vysvetliť autorke že prečo NIE
@elisebah91 Aj u nas takto podobne. Ja som musela preglgnut a dlho mi to trvalo, ked som zistila, ze si nebudem vyberat obrucku, ktoru budem nosit cely zivot, lebo muzov otec kedysi davno kupil obrucky vsetkym svojim detom... Takze som skoro odpadla, ked sme sa rozpravali u muzovej rodiny o svadbe a jeho mama cela naradostena, ze usetrime na obruckach, lebo tie uz mame... Muzov otec uz vtedy ani nezil... Ja som bola strasne sklamana, ale dnes ju nosim v pohode, ako pamiatku na jeho otca. Vsetko sa da, ked sa chce...
Neverím,to by ti odpísala na ktorúkoľvek z predošlých správ teba aj muža. Takéto omyly sa nedejú...podľa mna-hanbila sa priznať že niekoho pozvala iného nie tak radšej povedala že ste pozvaní, šak vždy sú nejaké porcie navyše...
@markusrasford - z ludskeho hladiska, ak naozaj mali taky vztah aky mali, ano, kazdy by zrejme ocakaval vysvetlenie, lebo by mu to bolo luto. Ale (!),odmysliac si toto ludske hladisko, buduci novomanzelia nie su povinni vysvetlovat preco toho a toho pozvali a druheho nie.
Chapem, nezhodneme sa v tejto debate a aj to je ok. Rozni ludia, rozne nazory
@rebellefleur skús mi vysvetliť mamu a otca a sestru áno ju a manžela nie. Skús mi to premeniť na drobné. Ako tu fungovalo ľudské hľadisko?
@markusrasford - dokazes prijat fakt, ze mam na tuto situaciu jednoducho iny nazor ako Ty a kedze mi je jasne, ze sa nezhodneme, ukoncila som to tou poslednou spravou? 😊
@rebellefleur ano, mas pravdu.. ja by som tvoju pravdu nechcela, nechcem si odmyslat ludske hladisko, to je pre mna totiz to najdolezitejsie 🙂
@rebellefleur ja som ti to písal už pred hodinou že ty si ty a autorka je iná a skúsme to rešpektovať. Teraz ma presviedčas že máme iný názor. Super chápeme sa
@markusrasford - ano, spravne to chapem, ked napisem iny nazor ako vacsina, autorku nerespektujem, ze? Respektuju ju len ti, co s nou plne suhlasia a takisto len ti, mozu napisat, co by robili na jej mieste. Ostatni nie. Ano, plne sa chapeme
mila autorka...necitala som vsetko ..ale ty mi prides ako velmi.mila osobka....co by nikomu neublizila...a toto cakas aj od druhych....citim to z teba lebo ja som uplne rovnaka...je mi uprimne luto tvojej situacie....ale pozri sa na to takto ...je to jej chyba ze fajn osoba ako ty tam nebude....ale ona si to zrejme neuvedomuje....po slovensky "nema cit"...pozve tvojich rodicov sestru a teba nie...ako naozaj....ze ziadne citenie....vykasli sa na nu....presne viem ako strasne ta to teraz mrzi ale to raz prejde ver mi.....drzim palce
Za prvé, baby, nehádajte sa prosím 🙏🏻, lebo ak túto diskusiu vymažú, tak to bude tragédia, je to lepšie ako Ruža 😄
Za druheé, ja by som na mieste autorky už mala dávno otočených tých 150km a vydiskutované by to bolo osobne, by mi to nedalo spať. A hlavne by som bola zvedavá na reakciu sesternice pri tom, ako ju budeš osobne konfrontovať 😉
@elisebah91 nie super preco aj ja to tak beriem, ze sa stretnu ludia rodina atd..👍👍 ked chcem mat svadbu inkognito ci chcem toho pozvat nepozvat ..radsej manzelia dvaja svedkovia atd..mna by mrzelo napriklad keby nemam rodicov atd na svadbe proste svojich ci ich nazor neprijmem atd no kazdy robi po svojom
No nic, vsetkym diskutujucim dobru noc, a dufam ze to tu rano este najdem 👀😬😆
@markusrasford to ani nebola časť pozvaná , časť nepozvana,
Všetkých 30+ pozvali, lebo tých bratrancov a sesternic majú požehnane, pozvali aj tých ktorých stretnú max 1x do roka, aj tu sesterku z Prahy,len autorku , najbližšiu spriaznenú sesternicu zo všetkých sesternic nie.
Agentúra neagentura, je to chrapunstvo, lebo či to riešia sami alebo agentúrou, tak nejaké zoznamy podklady musia mať, a zabudnúť ausgerechted na 1 sesternicu, je divné a neriešiť zabudnutú kartičku je mega divné, až sprosté - lebo možnosti boli. Až toľko starosti nemajú, (viď agentúra)aby si za 24h nenašla čas na pár minút, vyriešiť neodoslanu kartičku. Aj keby cestou v MHD, aj na wc, mala určite možnosť to behom pár minut dorriesit
@rebellefleur tvoj postoj v podstate chápem a úplne rešpektujem. Mám však otázku. Reagovala by si rovnako aj v prípade, keby si sa pred tým s tou osobou stretla osobne a v rozhovore by bolo jasné povedané, že sa stretnete na svadbe a výborne sa zabavíte? Aj vtedy by si v prípade, že nedostaneš pozvánku ku stolu reagovala len stoicky, že ok, tak nie som pozvaná? Alebo by si zostala zaskočená a chcela vedieť teda, kde je chyba? Lebo úprimne, pre mňa osobné "pozvanie" na svadbu je viac, ako papierik v obálke práve preto, že sme ľudia a sme omylní a mohlo by sa ľahko stať, že ten malý papierik sa len vytratil. Môj brat dokonca pozvánky ku stolu ani nedával. Je v poriadku, že ty by si reagovala inak, ale treba rešpektovať, že autorka reagovala tak, ako reagovala. A nevesta urobila najväčšiu chybu nie keď autorku nepozvala, ale keď na jej úplne prvú správu nezareagovala.
Normálne že som zvedavá ako nikdy 😅🍿🍿🍿🍿

@dizajnerka ale bolo také. Pár rokov dozadu. Volalo sa to tuším 4 svadby 😁😁😁