Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
Zienky, uz je rozuzlenie zapletky?
@natalienka12 ešte nie, možno až v nedeľu. Bohvie či svadba bude.
36 strán a ešte nikto nespomenul, že isto nevesta mala niečo s tvojím mužom, preto ťa nepozvala a preto ani on nechce ísť 😂
Ja už by som také vynútené pozvanie odkázané po sestre neprijala. Rodine stručne vysvetlila, neboli sme pozvaní. Že obvoláva agentúra som ešte nepočula, má veľkú svadbu a diktuje nejakej agentke 60+ čísel namiesto, aby zavolala sama? Každopádne aj keby to tak bolo hneď ako sa dozviem, že niekto kto ma byt pozvaný z nejakého dôvodu ma pochybnosť, hneď to riešim. To nie je že mám kopu starostí so svadbou a kamoška vypisuje, či idem o polroka na koncert Eltona Johna, tak zabudnem odpísať. Ale keď mi napíše kvetinárka, kozmetička, kaderníčka, hotel, fotograf hocikto súvisiaci so svadbou, aj hosť ktorý nevie, či je pozvaný, tak to riešim okamžite. Veď to je záležitosť minúty odpísať "Jasné, si pozvaná, prepac asi sa stal omyl". Ale keď ta ignorovala, tak to robila úmyselne
Na svadbu by som nešla, torta sa v pohode dala zrušiť, veď si to cukrárka u teba overovala. Ale po svadbe by som nevestu konfrontovala, že čo sa vlastne stalo a keď ta nepotrebuje mať v živote, nech to povie na rovinu.
To je tu riadna telenovela. Isto sa v tom nevesta, alebo rodina spozna… Na svadbu by som nesla, ani na obrad. Den deti, vsade same akcie, isla by som na vylet. Tortu by som zrusila, alebo prelozila na oslavu. Cukrarkam sa to stava, ma maximalne korpus hotovy. Je zaujimave, ze este sesternica nevolala svadobcanom na upresnenie poctov, robi sa to cca tyzden pred svadbou. By si vedela na com si.
@rebellefleur ale tu sa nerieši problem, že pozvánku nedostala, to je predsa jasne. Problémom je dôvod a ten je neznámi. Myslím, že všetkým nám je jasne, že ju nepozvala vcetne autorky. Nemusíš nám to zdôrazňovať. Tu sa rieši PREČO nieje pozvaná…
Tak ja by som už ani na autorkinom mieste nechcela vedieť dôvod. Keď sa niekto a ešte k tomu v rámci rodiny takto zachová, že hra mŕtveho chrobáka a nepovie na rovinu čo je vo veci, tak u mna už nadobro skončil. Nešla by som nikde, dokonca neposlala ani len papierovu gratuláciu a viac by ma nevidela.
@nerko všetkým volala agentúra. Autorke však nie.
@rebellefleur suhlasim s tvojim názorom. Kocky sú hodené, momentálne sa situácia len zbytočne eskaluje. Ak vysvetlenie, tak bude určite až po svadbe. Teraz majú iné starosti a autorka sa vyjadrila, že aj keby neviem co, aj tak na svadbu nepôjdu. Nech je vysvetlenie aké chce. Ľúto by to bolo určite každému, ale jeden znak dospelosti je aj prijať fakt, že ini ľudia majú právo rozhodnúť o svojom živote, konaní a akceptovať to. Ak tam nevesta autorku nechce, proste to treba akceptovat. Bude ťažké sa pre nu s tým asi vyrovnať, ale je dospelá, prebolí to a život pôjde ďalej. 36 strán diskusie o tom, že naozaj ma na svadbe niekto nechce. Možno jej zámerne vysvetlenie teraz nedá, keďže pozná temperamentnu povahu členov rodiny. Málokto z nás by sa vedel postaviť pred človeka a do očí mu povedať, vieš čo na mojej svadbe ta nechcem. Málokto. Nevesta zvolila mŕtveho chrobáka, po svadbe sa už možno stretávať nebudú, keďže býva ďaleko, a teraz to len nejako prehrmi. A vysvetlenie by si autorka zaslúžila, ale nevesta ho podať nemusí. Len umrieť musíme.
Jemine,Co SA Tu este diskutuje? Za mna vsetko jasne.baba ma stress jak hovado pred svadbou a vy jej este pridavate.pozvanku urcite zabudla prihodit.ved ti odkazala ze jasne ze ste pozvani,tak ja nechapem co tvoja cela rodina riesi a komplikuje!!!
A vy na Mk nechapem co jej Tu tiez pridavate vase zakomplexovane uvahy a blbe Kommentare.len huckat a huckat,hlavne nech su knflikty v rodine!fakt otras.kde jé diplomácia???kazdy si o sebe mysli ze je stredobodom vesmiru a cakaju pomaly osobne pozvanie a ovaciami. Otras fakt.
Takze opakujem ze cele to bolo nedorozumenie,nevesta néma cas.miesto aby sí jej zavolala a ponukla jej pomoc ták riesis blbosti okoló nejakej pozvanky,co si si v hlave prave vymyslela alebo to Tu natlacili blbe komentare inych zien.a ak mas nejake pchybnosti treba chytit telefon a zavolat priamo neveste.a nie riesit taketo veci spravami ci cez zvysnu rodinu!!! Uz len minimalne za tento dalsi stres by si sa ty mala neveste ospravedlnit.to ze teraz Tvoja rodina vymysla ze nejdu je teda totalne trapne a detinske. Kebx to aj Pravda Bola ze teba nepozvala(co ták v tomato pripade jednoznacne nie je)-maju to Oni akceptovat!!!
Boze ja som to tu včera čítala a večer sa mi snívalo ze sa vydavam ,🙂
@pragmaticka mozno keby si si precitala vyjadrenia autorky tak pochopis ze tvoj prispevok je mimo misu a chybaju ti informacie, treba poznat fakty a potom sa vyjadrovat, nedorozumenie to vonkoncom nie je…
Fúú tak to je diskusia riadna. 🙂
Ktovie ako to v skutočnosti je, že ju na svadbu nepozvala.
Sú 2 možnosti:
1.) buď je nevesta osoba, ktorá chcela byt svedkom, krstnou, proste na výslní na oslavách, vyuzila zľavu na elektrinu.. ale reálne nemá žiadny vzťah k autorke a celé to hrala a len využívala situáciu..
Alebo
2.) je autorka narcis osoba, ktorú nevesta nemá rada. Možno ju celý čas niekam tlačila. Bud svedok. Bud krstná však sa poznáme. Muž ti urobí lacnejšie elektrinu, bude to blbé keď odmietneš..a proste jej ma už po krk, tak ju na svadbu nepozvala.
V každom prípade jedna z nich zrejme využívala druhú. Záhadou je zatiaľ kto je z nich ten zlý.
No čakám na rozuzlenie. 😀 A hlavne ten dôvod nevesty.
@evamarek77 veru nie, boli vždy hádky a rozbroje,
@pragmaticka
asi nezabudla kedze ani agentura u nej nezistovala ci pride ked zistovala pocty hosti (volali mame aj sestre) tak je to asi jasne.
Autorka sa snazila zistit ako to je (sms ktore si nevesta precitala ale neodpovedala, volala nedvihla, dvihla a ze zavola neskor, nezavolala, muz volal zenichovi ten ze hosti riesi nevesta, zase ticho...) ale nezistila. Ako sa mala zachovat? Nechat tak a ist bez pozvanky? Neist a vyhovorit sa pred rodinou ze nemoze? Povedat rodine ze ju nepozvali? To aj urobila ked nevedela zistit ako to je. A sestra zavolala neveste (ta jej hned dvihla, autorke raz nedvihla a raz dvihla s tym ze zavola a nezavolala, na SMS neodpovedala) a vyriesila ako vyriesila. Ak mohla hned dvihnut sestre tak mohla aj obratom vyriesit autorku a neodkazovat po sestre.
Toto ak je nedorozumenie tak by som sa velmi divila.
@pragmaticka presne toto iste si myslim aj ja. Toto sa stane, ked si clovek zacne domyslat namiesto priamej komunikacie.
bože, koľko strán pribudlo. zistila autorka už vôbec, že prečo sa to takto stalo? nechce sa mi listovať toľkými stranami 😀
@panelacikova nie, vsetci cakame 👀
🤣🤣🤣🤣🤣 toto je top, stala sa z toho najsledovanejšia svadba roka. Žije ňou celý MK.. 👍 o toľkej pozornosti sa neveste určite ani nesnívalo. 🤣 Gratulujem!
Mate zo sesternicou rovnake povahy ona sa hambi povedat že ta tam nechce, ty sa hambiš povedat že na svadbu nejdeš.
Tyžden pred svadbou ti musi byt jasne že niesi pozvana že to neni nedorozumenie ale holy fakt. Teraz sa pred svadbou zistuje učast aby sa definitivne určil počet hosti to už istotne zistovali a kedže od teba nezistovala tak pozvany nieste. Nechaj to už tak rodine povedz na rovinu že nejdete aj prečo. A dovod ten sa časom dozvieš neskor možno o mesiac možno o rok. Ako pisali ine ženy nešla by som ani na obrad max kartu poštou poslala.
@jankalukasova ja som zvedavá kedy sa ozve nevesta, neverím že sa k nej táto diskusia nedostane pri takom množstve sledujúcich... aj ja poznám nevestu co bude mať v sobotu svadbu, ale v tomto prípade nesedí množstvo pozvaných ( mala svadba).
no neozvala sa nevesta ozval sa zenich..pisal muzovi ci im vieme na svadbu pozicat harmoniku ..nemam slov..
@amaro Presne aj mňa toto napadlo, že či v tom nebude nejaký milostný trojuholník.
Normálne môžeme písať scenáru ku telenovelám😅
Ale ved pozicajte im,trubku uz predsa maju (nevestu 😁).
Tak dúfam, že im tú harmoniku požičiate🙈

@tojuska dala som si 3 kávy, nech mi neujde nová správa 😇
Jasné že idem spať a vypínam mobil.
Čaute ráno 🕊️