Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
To nemyslis vazne, pozicat harmoniku?!
Sledujem ako sa to tu zvrhava..
Malomestiacky slovaci, chudera nevesta, stihacka sestrenica atd.atd.
Pritom tu ide predsa o nieco ine..
podla mna nie je primarnym problemom to, ze nevesta sa rozhodla nepozvat niekoho, kto na zaklade doterajsich dobrych vztahov a naznakov od samotnej nevesty, toto pozvanie ocakaval. na toto ma nevesta plne pravo.
Problemom je to, ze to urobila ako taka chudera.
Zatajovanim sa a nekomunikovanim...
Ano, ano, viem, neprilozena pozvanka na hostinu mala byt jasnym odkazom. Ale myslim, ze je pochopitelne, ze autorka mala v danej situacii pochybnosti.
Nevesta si mala stat za svojim rozhodnutim a normalne ho potvrdit.
K ziadnej afere by takto nedoslo....
@lucylaw ešte nic lebo bol z toho taky v šoku ..ako aj ja ze ani nevedel co odpisat
vcera pisal vecer o pol jedenastej
Autorka, mozno sa im stalo nieco, o com nevies.. mozno sa obaja silno tresli do hlavy a teraz su uplne mimo 🙂
Asi by som mu oplatila odpoved rovnako ako dal on. O 3 dni mu odpisala, ze harmonika patri manzelke, tak nech s nou riesi pozicanie. Ak by som vobec odpisala...
ale chystal sa mu odpisat " jasné ved ked tam nebudeme my nech nás zastúpi aspon nasa harmonika"
alebo napiseme v nedelu ze sme si neskoro precitali sms, lebo napisal mu to do sms spravy cize tam nemoze vidiet ci bola precitana alebo nie
Na harmoniku by som odpísala, že to rieši žena, nech kontaktujú teba. Alebo "jasné, prídite si po ňu v sobotu, medzi 3 a 5 budeme akurát doma".
ale tiez nechapem preco nepisal mne ked dobre vie ze ta harmonika je moja..a ma na mna cislo
Autorka - Snubenci si chcu od vas pozicat harmoniku na svadbu? Dobre tomu rozumiem?
Ja si myslim, ze tym nieco sonduju. Takze za mna neodpovedat. Vzdy by som pozicala, ale keby sa takto ku mne niekto choval, tak nepozicala. Ale nie pre nepozvanie na svadbu, ale pre tu ignoraciu..
presne ignoruj ich s tou harmonikou
su to proste ludia bez chrbtovej kosti a kozi na hube
drzi len koho vyuzit kde sa da
@beronsche ano..odomna lebo je to moja harmonika ..zdedila som ju po dedkovi
Boji sa, ze by si sa opytala preco vas nepozvali 😃
Ale kľudne nejaku sarkasticku odpoved by som dala. Lebo, ako uz 100x bolo spomenuté maju pravo Vas nepozvat. Ale hrat mrtveho chrobaka a este to zaklincovat nejako sluzbickou od vas pre nich a tvarit sa ze pohoda... Kus ubobe.
no muz povedal ze neodpise nic..
@pragmaticka nemá chuderka zaneprázdnená nevesta čas ani len počas s.ania na záchode napísať jednu sms, že sa stal omyl a nedorozumenie a samozrejme ze sú pozvaní? Keby to autorka nerieši a len si domýšla, súhlasila by som s tvojím názorom. Ale ona aktívne zisťovala, čo sa stalo a nevesta ju niekoľkokrát odignorovala!!!! Že ju tam nechce je v poriadku, má na to právo, ale aspoň nech k tomu záujme postoj ako dospelá. A ženích má strašný problém sa večer v posteli spýtať svojej, že počuj feri mi písal, oni nie sú pozvaní? Ale prosím ťa. A keď jej svadbu rieši agentúra, tak ako môže mať tak veľa starostí?
.... " ahoj Jarmila, pozri, mam rada vo veciach jasno, a chcem mať veci uzavreté. Máš veľa starosti so svadbou, to chápem, a poznám to 🙂 Na svadbu ste nás z nejakého dôvodu nepozvali. Akceptujem, máš na to právo, je to vaša svadba. No ako tvoja dlhoročná priateľka si zaslúžim vedieť, vo je dôvodom. Myslela som, že sme priateľky, že sa spolu radujeme aj smútime a zdieľame navzájom naše radosti, akou je aj svadba. Urobili sme ti niečo? Stalo sa niečo?
Prosím ta nezachránuj to tým, že si na nás zabudla.
Na svadbu samozrejme neprídeme, nakoľko pozvánku sme nedostali, máme už iny program. No želám ti v živote len to najlepšie, nech ste s mužom šťastní.
( na žiadosť požičania harmoniky by som ani nereagovala... Ignoruj)
😁 to s tou harmonikou je nonsens, ja by som nič neodpisala, keď už nech zavolá a spýta sa, nie cez sms 🤦♀️ niektorí ľudia fakt nemajú v sebe štipku chochmesu
Odpoveď, ktorú ti ponúkla alenocka0802 je lepšia. Ja by som použila tú😂
Prečítala som po 13 str. Fakt zaujímavá situácia. Nevesta pozve všetky sesternice, len jednu nie a to sú aj kmotrovci. ... Ako som dobre rozumela, že nevesta je autorkinemu dieťaťu krstna? Tak toto je sila. Na jednu stranu, je to rozhodnutie nevesty koho pozve, na druhú stranu, jej asi preskočilo.Neviem čo si myslieť, po všetkých tých cavikoch by som nešla, ani nič neposielala ale z takých vlastných skúseností životných si myslím, že tam bude závisť, žiarlivosť... Niečo také.
Autorka - vies co, mam chut ti poradit dotrepat sa na svadbu (aj hostinu) s celou tvojou rodinou a so sirokym- sirociznym usmevom. Vyborne sa s rodinou zabavit, nevestu a zenicha uplne ignorovat.
Na velku dieru, hruba zaplata..
Normalne im zavolajte, ze ju donesiete, ked pridete na hostinu! Akoze podaj oznam ze pridete, nie kladenie podmienok.
Ak by mne toto urobila (byvala) blizka osoba, uz by som chcela byt zla... je to hlupe, detinske, nezrele, viem. Ale aj tak...
autorka, mne je normalne smutno za teba...tiež mam sesternicu s ktorou sme od malička ako sestry a tiež mame velku rodinu takže uplne sa viem vcítiť do toho čo cítiš lebo toto keby sa stane mne tak asi plačem tyzden v kuse....hlavne kvoli tomu nezaujmu z jej strany...ved už len to, že jej budúci muž odpísal tvojmu mužovi taku hovadinu, že pozvanky rieši ona ??? keby to bol omyl tak myslím, že aj on by hned napisal že to musi byt omyl lebo tak je aj on krstny malej a musi aj on vediet ake mate vztahy a že to nie je v pohode že nemate pozvanku ...a na tu harmoniku by som mu asi rovno zavolala telefonicky na mieste tvojho muža tomu snubencovi a normalne mu povedala, že ty si smutna a nechapeš že prečo sa takto zachovali a že čo sa stalo a prečo vas nechcu na svadbe ...a vysvetlila mu cely vas pohlad - aj to že prečo ona po tom telefonate s tvojou sestrou nevolala a žial ked nechcu vas na svadbe tak tam nebude ani harmonika...

A co mu na tu harmoniku odpisal? 😀