icon

Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu

29. máj 2023

Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..

fixka3
31. máj 2023

@puertorico nie sa doprosovať na svadbu, iba vedieť dôvod prečo.

magic08
31. máj 2023

@sense napisal

puertorico
31. máj 2023

A ešte sa ti aj nevesta bude smiať do tváre za tú harmoniku . Aká si naivná a sprostá že jej ju požičiaš a na svadbe budú všetci okrem teba . Podľa mňa si tú harmoniku už pýtali aj naschvál .. aby sa vysmievali ... nič iné mi nenapadá .

sense
31. máj 2023

@magic08 už som si prečítala kým som napísala zrazu ze 42 stran

autor
31. máj 2023

ale preco mam byt ja za tu zlu a zakernu?..ze sa ona zachovala zle musim sa aj ja?..a co sa tyka tej harmoniky tak ano je u mna ale to je taka rodinna harmonika na ktorej sa u nas v nase jrodine hralo vzdy na kazdej svadbe..ze si surodenci posadli do kruhu a hralo sa na nej a spievalo..teraz ju nemam dat a pokazit tak radost aj ostatnym?..vzdy na kazdej svadbe zobral stryko harmoniku do ruk a hral ostatni stali okolo neho a spievali a ludovky..viem ze ten stryko mal tiez harmoniku ale uz je dlho pokazena..ani neviem ci niekto iny v rodine ma..a nechcem byt ja za tu zlu ze ma oni poprosili a ja som povedala nie nedam lebo si ma nepozvala tak chod do riti..aspon mne nikto okrem toho ze som teda naivna a sprosta nemoze povedat ze som zla zakeracka, pomstychtiva

dizajnerka
31. máj 2023

@autorka Zablokuj si telefón do nedele, akože si zmizla z povrchu zemského. A aj muž, nech nereaguje. Čo iné Ti poradiť. A na nejaký kurz asertivity sa prihlás, zíde sa.

laila22
31. máj 2023

@dobkovci Aj ja mám už z toho takí pocit. Neverím, že po tom všetkom by si nevesta pýtala od autorky harmoniku... A ak naozaj, niekto ju príde zobrať, určite nie nevesta, alebo ženích osobne... Budú mať iné starosti v sobotu.

autor
31. máj 2023

lebo kludne mi tu nadavajte ale ja taka neviem byt..ze ty si mi spravila zle tak na tu maš ja ti to vratim..viem ze by som mala mozno lahsi zivot ale neviem sa tak zachovat..a nemyslim teraz len na nevestu ale aj na ostatnu rodinu ktori sa tesia z tejto milej tradicie ktoru mame na svadbach..

beronsche
31. máj 2023

@puertorico no pisat urcite nie.. nic jej nemala pisat. Ked uz mala jej volat.
Ja to samozrejme posudzujem podla seba, mna by to zralo, taketo neukoncene, take do stratena vyblednute..
Ja by som potrebovala ukoncenie, hoci aj vo forme neprijemne konfrontacie..

Preto by som teraz zobrala mobil a zavolala jej.
A rovno jej povedala, ze pocuvaj, cele ma to mrzi, ale chcem vediet, aky mas so mnou problem... Atd.atd..

oldcountryroses
31. máj 2023

Tym ze jej das najavo ze sa ta jej spravanie dotklo a hneváš sa neznamena ze budes zla a zakerna.

sickynickyobsadene
31. máj 2023

Ale harmoniku si vedia zohnať aj inde .O tradíciu nemusia prísť.

aaadkaaa
31. máj 2023

Ja chapem, ze nechces pokazit rodinnu tradiciu a nie si pomstychtiva, no nemala si jej aspon odpisovat tak rychlo, nech trosku popremysla. Co uz.....tak jej aspon napis "skoda, ze sa vies ozvat, len ked nieco potrebujes, pre harmoniku posli niekoho uz v piatok prosim, v sobotu uz mame program..."

gejb
31. máj 2023

Oni ta ale o harmoniku nepoprosili, odkázali ti to cez muža smskou. A to je podstatný rozdiel.. To je už tvojej strany len hranie sa na matku terezu....

laila22
31. máj 2023

Nakoniec už harmoniku neuvidis, lebo ju nebude mať kto vrátiť.. 😉.Dedičstvo zostane u sesternice. Pamätaj.

autor
31. máj 2023

@sickynickyobsadene asi nevedia ked mi to prise tri dni pred svadbou

reenie
31. máj 2023

To ako si odpovedala..som asi jedna z mála, čo sa mi to páči. Dokázala si, že si baba na úrovni. Ja sa poznám, to vy bolo posledné, čo by som pre ňu urobila.Koniec dobrým vzťahom. Jej vysvetlenie by ma nezaujímalo..Nevesta sa môže hanbiť

sickynickyobsadene
31. máj 2023

Rieši to cez sms prosím ta...

beronsche
31. máj 2023

Autorka - ved jej harmoniku pozicaj, ale netvar sa, ze je vsetko ok.
Je rozdiel nebyt zla a zakerna a je rozdiel nechat ludi, aby ti sr*li na hlavu, lebo sa bojis komunikovat. Byt asertivnou.

fixka3
31. máj 2023

nevesta sa na svadbe trošku pripije, niekto do nej pichne prečo tam nie ste a hneď budete vedieť dôvod. ;)

katkami123
31. máj 2023

Jediný rozumný, kto ma hrdost mi tu príde tvoj manzel. Takze som mala pravdu, sesternica vás považuje za hlúpych ťuťkov, ktorí znesú. A ty si to tou sms potvrdila, ze namiesto toho, aby si dala najavo, ze ti neodpisuje, tak hrŕŕŕŕ naá tu máš harmoniku, všicko v poriadku. To ťuťkovia.

anetkaadamko
31. máj 2023

@laila22 toto je veru pravda.....nikdy viac harmoniku neuvidis..

fixka3
31. máj 2023

@sickynickyobsadene tiež si myslím, že tou harmonikou sledovala niečo iné. veď predsa keď ju potrebujem tak to riešim hneď a volám, aby som v prípade že povie nie vedela zhánať druhú. a nie čakať na sms aj 2 dni

beronsche
31. máj 2023

Autorka - cely tento pribeh by som zhrnula pod nazvom "seria zlych rozhodnuti".
Zial, tych tvojich...

maja22
31. máj 2023

Ja ti schvalujem, ze pozicias. Ale ako pisala adka predo mnou, daj najavo, ze mate v sobotu iny program. Nech po nu poslu v piatok.

h2
31. máj 2023

Autorka,
ZAVOLAJ
JEJ
!!!
TERAZ!!!

dobkovci
31. máj 2023

Ďakujem za pobavenie z mojej strany koncim .....toto sa nedá čítať .ten čas radšej využijem rozumne ..lebo 🙈🙈🙈nie jedna sa tu snaží pomôcť otvoriť oči .....
Manžel by možno mohol jednu facku na prebratie ..možno by pomohlo ( nemyslím to vážne ) .

sickynickyobsadene
31. máj 2023

@fixka3 a vôbec harmoniku zohna aj na bazosi. Bolo by mi nesmierne trápne a úbohé nepozvat a niečo pýtať.

ann092
31. máj 2023

@autorka prepáč ale toto snáď nemyslíš vážne, veď oni ťa majú za úplné hovno 😭 nič im nedávaj…

beronsche
31. máj 2023

@h2 suhlasim!

kaitlin3
31. máj 2023

Ale prd, ty si tým len chcela aby sa ti touto cestou konečne nevesta ospravedlnila a pozvala ta na svadbu, na ktorú by si utekala ako prvá, už len to že si toto vôbec s mužom ani neprebrala predtým ako si jej tu harmoniku ponúkla. Tak ja len dúfam že si užiješ sobotu s vedomím ako sa dobre na tebe a vašej harmoniku zabávajú na sesternicinej svadbe. Tu je obrovský rozdiel, keby sa ta spýtala sesternica o tu harmoniku sama ako prvá a ty by si jej odpovedala ze ta mrzí ako to celé dopadlo, rada by si vedela dôvod prečo vás nepozvali ale akceptujes ho lebo je to jej svadba a tu harmoniku jej pozicias lebo nechces mat zle vzťahy ale takto si nevyriešila absolútne nič, ešte si to celé len zhoršila lebo sa to ututle. Ale máš pravdu, je tvoj život, tvoje rozhodnutie a tvoja “nepomstychtiva a nezakerna” povaha a žiť s tým musíš ty a tvoj muž.