icon

Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu

29. máj 2023

Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..

katkami123
31. máj 2023

Autorka pletieš si dobroprajnosti s hlúposťou. Toto nie je dobroprajnosti, ale tvoja sprostosť. Oni by sa na tej svadbe zaobišli aj bez tvojej harmoniky. Len chceli vedieť, či máš hrdost. Prišli na to, ze nie, ze si taký tuťmák.

maja22
31. máj 2023

@h2 netlac na nu. Nepozname ju, nie sme v jej situacii, sme len divaci. Poradit mozeme, ale naco tlacit nasilu.

hariet
31. máj 2023

A nie je ta nevesta v tom, ze na svadbu idete?? Tak, ako si sa dopocula od sestry? Preco sa jej preboha neopytas narovinu ako to robia normalni ludia a namiesto toho sa tu konspiruje na 40 stran? Tebe sa to zda ok?

dizajnerka
31. máj 2023

Tak už je to jasné. Autorka je čistá duša, sesternica si s ňou môže vytriet podlahu, a ona sa nenahneva, bude s ňou kamarátka aj po svadbe. Ešte jej aj tortu pošle, harmoniku pozicia. Dufam, že príde aj na obrad zagratulovat s wellness pobytom v ruke. A nevesta sa s vrátením harmoniky unúvať nemusi, veď predsa by sa sesternica na ňu nehnevala, to ona nevie. 🙃

ann092
31. máj 2023

@autorka nápis jej smsku, že “sranda tak keď niečo potrebuješ, tak vieš odpísať hneď, ale keď sa ja snažím s tebou spojiť mesiac, tak sa nedá a nemáš čas “ nerob zo seba hlúpu, dosť ma zaujíma čo ti povedal na toto tvoj manžel ale isto je riadne nahnevany

oldcountryroses
31. máj 2023

Sesternica harmoniku nepotrebuje, uz sa ti neozve. Nik po nu sobotu nepride. Bola to len zámienka ako zistiť, ci ste so situáciou v pohode. Uvedom si to. Sesternica je uz v klude, vysmiata a ty za hlupu 🤷‍♀️

teleskop
Autor odpoveď zmazal
mk22
31. máj 2023

Ty sa jej bojíš?
Sa tváris ze si úplne v pohode, srsis ochotou..
Nemáš gule odpísať reagovať ukázať ze ta sklamala ze sa ta to dotklo ze na harmoniku si dobra?

lienka9
31. máj 2023

@777januska777 ja autorku chapem.asi by som napisala nieco podobne,stale by som verila ze to je len omyl..ale po tejto sprave by som stratila poslednu nadej.
Autorka podla mna si spravila dobre,si dobry clovek,nechces sa hadat,aj zial na tvoj ukor.ale ja som rovnaka,takze ta chapem :( nevesta je riadna koza bez chrbtovej kosti,ked si dovolila pytat harmoniku.

tamitamitami
31. máj 2023

Nuž rob ako myslíš.....ku každému si dovolia iba toľko ako on sám dovolí.
Ja som za aby sa ľudia správali dospelo a nerobili si na silu zle....ale po tomto všetkom dáš takto ľahko s tebou a vlastne aj s tvojim mužom pozametať.

Začínam mať z teba pocit že chceš ísť silou mocou a len čakáš kedy sa to vyrieši.....tvoj muž v tomto prípade myslí správne aj za teba.

sickynickyobsadene
31. máj 2023

" sesternica moja najdrahšia, keďže som ti kúpila svadobný dar wellnes ale nakoniec som nebola pozvaná,prepáč ale narýchlo sme odišli už v piatok do toho wellnesu,veľmi ma to mrzí nebudem ti vedieť dať harmoniku.prepac"

dizajnerka
31. máj 2023

Na psychológa toto. Zhodou okolnosti takúto osobu mám tiež v rodine, tam to je žiaľ tiež psychická diagnóza - večná trpiteľka, najväčšia dobrovoľníčka a najčistejšia dušička pod slnkom.

panda21
31. máj 2023

Keby tu harmoniku tak strašne potrebovala, tak ti vyvoláva a nie, že to rieši jej manžel cez tvojho (ten manžel, ktorý rieši svoju časť rodiny a nie vašu). Ale no tak. Je to od teba milé, že chceš dopriať ostatným a ukázať, že si není zákerná, ale keby tej sesternici tak záleží na tej tradícii, volá ti a nie smskuje cez 3 osoby.. Teraz budete celú sobotu doma sedieť aj s dcérkou, dokým sa ona uraci, že je čas poslať niekoho pre harmoniku?

maranco
31. máj 2023

V akom okrese sa koná tá svadba? Takú "nevestu" je atrakcia vidieť.

777januska777
31. máj 2023

Autorka ludia ako ty sú vzácni. Ja osobne to obdivujem. Ja taka nie som, moje ego by ma prekonalo. Akože áno možno zo situácie vyjdeš ako ta trúba a naivka, ale tak v konečnom dôsledku podľa mňa si vyhrala, lebo každý kto bude mať aký taky rozum pochopí, že v tejto situácii si obeť. Mne prídeš povahou na tvojho otca o ktorom si vravela, ze je spokojný taky dobrák nekonfliktny. Dúfam, že budeš šťastná aj keď teda nevesta si tvoje gesto vážiť nebude.

h2
31. máj 2023

@maja22 Ona chce byť nasilu tá dobrá a myslí si, že potom všetci uvidia, aká je ona dobrá a ako hnusne sa k nej sesternica zachovala. Ale to si nepomyslí nikto! Ešte bude za zlú, lebo nejde na tú svadbu! Sesternica povie, že "no áno, zabudli sme im dať do obálky ten lístoček k stolu, ALE VYSVETLILO SA TO, však, Janka? (dosadiť si meno autorkinej sestry). Bude buď za zlú, alebo za blbú, čo to nechápe a naschvál chce robiť zle a kaziť neveste svadbu. Čím viac chce byť dobrá, tým horšia bude v očiach ostatných. Toto skončí ZLE!

nyphadora
31. máj 2023

Zavolaj jej s otazkou: Prečo si nas nepozvala ?

barbie1981
31. máj 2023

Tu podľa mňa pomôže už len 1 sms z tvojej strany, "ale harmoniku požičiam iba tebe osobne , príď si pre ňu osobne v štvrtok alebo piatok"

sasitimi17
31. máj 2023

Ty si riadne tupelo pane božeee to snáď ani nie je možné. Veď aká zákernosť? Tvoj manžel odpísal jej budúcemu že sa majú tebe ozvať lebo je tvoja, nie že im ju nedáte. Ozval sa ti niekto? Nie. Tak načo ešte sama si jej písala a zas sa len vnucuješ a pcháš... Keby pre nich tá harmonika bola taká dôležitá tak ti okamžite píšu či im ju požičiaš. No normálne ma už ty začínaš vytáčať a nie tvoja sesterka 😂 Teraz kysni doma v sobotu ako knedľa a čakaj kým si prídu po harmoniku, ak vôbec dakto teda príde. Teraz sa ona uistila že je vlastne všetko v pohode a nič sa nedeje.

beronsche
31. máj 2023

Preco vsetky radite sms?
Vsetko by bolo vyriesene expresne rychlo telefonatom.

Inak, aby fakt nevesta, po vymene nazorov s autorkinou sestrou , necakala, ze tam idu...

verizienka
31. máj 2023

Bože, to akú chuderu si teraz zo seba urobila. Zober telefón a normálne jej zavolaj, ako dospelý človek. Keď je už doma, tak ku nej choď ( aj s harmonikou, ak chceš). Mňa by teda osobne táto dráma vôbec nebavila.

diaszoky
31. máj 2023

Lebo niesi mrcha ako ona

barbie1981
31. máj 2023

@beronsche keby čakala, že idú, asi by sms vyzerala "zoberte prosím so sebou v sobotu aj harmoniku"

semtexka1
31. máj 2023

Zavolaj jej a bez akýchkoľvek reči sa opýtaj, prečo vás nepozvala.

jumama
31. máj 2023

Mne to tak pride, ze mozno nemaju peniaze na taku velku svadbu, aby pozvali vsetkych. Sice si to vysvetlila, ze ta hamonika je tradicna, ale tak uplne takto na poslednu chvilku zhanat harmoniku, ked im vsetko vybavuje agentura? Aj to ze obvolavaju ludi - chapem, ze je zbytocne vyhadzovat jedlo von oknom, ale znamena to, ze im zalezi na tom, aby nepominali zbytocne majland. Mozbyt ze aj za toto sa hanbi - povedat, ze vies, nemame dost penazi aby sme pozvali uplne vsetkych. Mozno si to tak povypocitavali, ze ak trebars pozvu nejakych bratrancov, oni budu robit rozvoz tym co nemaju auta... a taketo veci. Aby boli zdvorili pozvu tych najstarsich z rodiny a bratrancov a sesternice len "z vypocitavych dovodov" - ake ze idu za svedka, maju auto, maju nieco ine, co na svadbe chcu vyuzit.... Niektori ludia su na hrane so svojim rozpoctom a vyuzivaju hosti na taketo veci... Mne uz to zacina cele tak pripadat, ked sem tam nejake veci napises, @autorka. Mozno je tej sesternici luto, a ma hrozny stres, ak na poslednu chvilku takto vsetkjo overuju, mozno im nieco padlo. Ano, lahko sa da dvihnut telefon a povedat to aj osobne, a mozno neda, ak si clovek cosi vysnil a citi sa trapne... Paci sa mi tvoj postoj, ze ju zbytocne netrestas. Proste respekt a asertivita su ti vlastne. Aj ked vo vnutri burka, ale snazis sa navonok byt fer. To je dnes velmi velmi cenna a vzacna vlastnost.

jeennyv
31. máj 2023

Dievca, tvoj muz ti dobre povedal, ze sa nahneval…on ma viac rozumu a hrdosti ako ty…este sa pohadate aj s muzom a budes mat vystarane…

diaszoky
31. máj 2023

Autorka myslim si ze si urobila chybu a neriesila to za pochodu. Ja by som nevydrzala drankat info cez mamu sestru. Keby som raz nabehla k tel a vyzvanala a dozadovala sa odpovede a vysvetlenia preco niesme pozvani co som ti urobila? A zvonila by som dokym by mi nedvihla!!!

syslik81
31. máj 2023

stalo sa co sa stalo - to neznamnea ze budes teraz zla a zatrpknuta - poziciat harmoniku je dobry krok ... jej rozhodnutie bolo nepozvat - respektuj ho ,ale vysvetlenie ziadaj -bez emocii -normalne prijat ich nazor

beronsche
31. máj 2023

Inak, bola tu pred par dnami tema o dvihani mobilnych telefonov a mnoho uzivatelov sympatizovalo s riesenim zalezitosti cez sms namiesto hovorov.
TU je vyborny priklad toho, ze je to blbost a cez sms (ci ine spravy) sa veci neriesia!!

ina7
31. máj 2023

Autorka, ak to nevyriesis teraz, budes ty za blbu, lebo ona na svadbe ppvie ze vsak ste boli pozvani, ze robis halo z toho. Ty vies ako to bolo, ale polka roding jej da za pravdu a budes ty za tuurazlivu primadonu. Nemusis byt zla a zakerna, bud len uprimna a otvorena a vykomunikuj to priamo, lebo budes este nestastnejsia ako dopadne nakoniec.