Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
@adrianka2606 nefixuj sa na to nepozvanie na svadbu. O to ide okrajovo.. tu ide o to, ze niekto, kto bol autorke blizky sa zrazu sprava zvlastne..
Pretoze napriek dobremu vztahu, dokonca je nevesta krstna mama jej dcery, prisla podpasovka. A nie v podobe absencie pozvanky, ale v podobe ignoracie zo strany nevesty.
Ja by som sa veru vysvetlenia dozadovala. Vysvetlenia nahleho obratu vo vztahu ku mne, nie vysvetlenia nepozyvania na svadbu..
To nie je ziadne vtieranie.
Ty by si mavla rukou?
Keby ta blizka osoba takto vyblokuje, nechala by si to tak?
@1fifinka1
u mna je v tejto faze vztycena hlava ísť na welness, zozrat tortu a uzit si pekny vikend s mojou rodinou. A ak bolo nejake nedorozumenie, dozvedela by som sa ho po svadbe od rodiny aj s rozuzlenim.
Urcite nie ist sklanat hlavu na ich "kresťanský" sobas, ked nemaju krestanske spravanie.
Tak to mi je velmi luto.
Tak aspoň vidíš, že o žiaden omyl nejde. Je tam úmysel z jej strany a tá harmoniková fraška poslúžila na zistenie situácie u vás. Je na tebe, ci požičiaš, podľa mňa toto už je otázka hrdosti...
Ked ste take velmi dobre sesternice, nechapem doteraz preco komunikujete cez spravy a aj to 1x/tyzden dokonca menej. Ked uz si to takto “pohnojila” tou harmonikou, zavolala by som jej ze nech po nu pride skor ako v sobotu ale len pod podmienkou ze ti vysvetli to nepozvanie na hostinu. A ked nedviha, skus za nou zajst, vsak je uz v rovnakej obci ako ty
Volaj, kým nezdvihne. Alebo tam choď, keď píšeš, že už sú vo vašom meste. Toto sa už konečne musí vysvetliť.
Tebe niet pomoci. 🤦
Pýta harmoniku lebo chcela nejako začať komunikáciu a zrejme mať istotu že naozaj k stolu neprídete 🙃
a seď na tej stoličke, a volaj ďalej. Ak nezdvihne volaj jej mužovi. Keď ťa obidvaja odignorujú daj adresu, my to poriešime :D nech môžme kľudne fungovať ďalej
@h2 akoze ja chápem že ta to tu baví, veď aj mna ale už sa tu viac krát potvrdilo že nie, autorka fakt na svadbu pozvaná nebola a nevesta s ňou nechce komunikovať prečo. Tým by to malo končiť a možno sa to raz vysvetlí a možno nie, ale huckat takto trápne autorku aby sa strápňovala a ponižovala pred nevestou ešte viac je už trosku cez nemyslíš?
Zavolaj jej z iného čísla, ten dvihne...
A ak sa ti aj tak neozve, tak kasli na to. Vy sa vyberte v sobotu hned o 7mej z domu na nejaky vylet a nedaj jej vediet. Bude ti volat ze ide po harmoniku a ty sa zahraj na mrtveho chrobaka ako ona doteraz
Boha zena uz sa preber..naroky ma nema v sebe hanbi pytat harmoniku ty jej este jak hmhm pozicat ides, s manzelom sa pohadate a ona ta ma tak tazko v pi….ci, ked mam povedat sa uz preber sa vysr na svadbu tortu harmoniku si urobte s muzom a dcerkou pekny vikend a dovi dopo
Možno už spolu hovoria 🙈 🤯 kto obnovuje diskusiu teraz dokola ako ja -> LIKE
Ktovie, ci si sesternica cely cas necita tuto diskusiu tiez 😀.
Ja ti nebudem nijako nakladať, veď v konečnom dôsledku mi to môže byť úplne jedno, je to tvoj život a tvoja rodina..Mne len nie je úplne jasné, prečo si jej ty iniciatívne písala ohľadne tej harmoniky? Tak tvojmu mužovi napíše ženích, tvoj muž mu napíše, že sa musí spýtať teba, lebo je to tvoja harmonika, prečo si prosím ťa aspoň nepočkala na to, kým sa ti niekto z nich ozve a spýta sa ťa, ale dobrovoľne si jej iniciatívne napísala, že jasné, harmoniku požičiate? 🙈 To proste môj mozog nie je vôbec schopný pochopiť..Snáď už tej nezdvihnutý telefonát bude pre teba aspoň tou poslednou kvapkou a nepožičiaš im nič..Ale veľmi tomu neverím..
@kaitlin3 Nie je mojou pohnútkou huckať autorku, aby sa ponižovala pre moju zábavu. Hoci úprimne priznávam, že ma táto diskusia zaujala, ako asi ešte žiadna iná. Ale naozaj toto skončí veľkým prúserom a autorka z neho, bohužiaľ, vyjde ako tá zlá. Zo začiatku diskusie som bola presvedčená, že je to nedorozumenie, potom som verila tomu, že je to úmysel. Ale teraz si čím ďalej zase myslím, že by to predsa len mohlo byť nedorozumenie a veľmi rada by som zabránila katastrofe. Najmä, ak má byť úplne zbytočná.
ved jej tu harmoniku rovno daruj 🙄
dievca moje - uvedom si, ze s nenormalnymi ludmi nemozes normalne komunikovat.. ak sa nechces znizit na ich uroven, tak sa aspon stiahni.. ak si nechcela byt 'zla' a pokazit svadobcanom radost nepozicanim tej harmoniky, preco si teda aspon nepockala, kym sa ti nevesta sama ozve? preco jej to takto ulahcujes? k vsetkym si dobra, ale ku sebe sa chovas otrasne.. nechas sa ponizovat a zneuzivat - a to je velmi zle.. velmi zle!
@kaitlin3 autorke nebolo priamo oznámené, že nie je pozvaná. Preto táto diskusia má toľko strán. Lebo si to nevedia vydiskutovať. a po nekonečných témach o svokrách, manželoch a delení majetkov, konečne niečo, čo tu koňa oživilo :D
@teleskop mneby nevadilo to nepozvanie na svadbu.. Sama som mala svadbu so 40 hosťami. Nechceli sme nič mega veľké. Z mužovej 20 hostí, z mojej tiež 20. A už aj to bol strop.
Mňa by skrela ra príčina. Keď píše autorka, že si boli veľmi blízke, a zrazu z čista jasna také chovanie... Bez ohľadu na nejakú svadbu. Ja si zakladám na ujasnenych vzťahoch. A mam rada, keď mám jasno vo všetkom. Nebola by som pokojná, ak by niekto, kto mi bol ako sestra mal voči mne zrazu také chovanie.
Ale to som ja... Je to moja povaha.
Baby... prečo by sa autorka teraz mala hrať na urazenú sekeru? Ja si tiež, ako jedna z mála, myslím, že spravila dobre, že tú harmoniku požičia. Stalo sa niečo, čo ju zranilo, napriek tomu nezatrpkla, ale postavila sa triezvo k tak absurdnej požiadavke.
Nie je dieťa, ktoré nepožičia hračku, lebo iné mu ju nepožičalo tiež...
@verizienka ale veď jasne, mna to tu tiež baví citat a reagovať, najmä keď sa to vyvíja a nezmazali sa to do jedného dňa 😁 ale ona jej ráno písala sms a sesternica odpisala že HNEĎ a teraz jej vola a ona nedzviha, ja si myslím že tam nie je o com, nie je šanca aby jej nielen že neprišla pozvánka do obálky ale ani včera nevolala agentúra o potvrdenie, proste nie je pozvaná, bodka. A písať jej aby šla za ňou osobne si to vysvetliť a donekonečna vyvolávala je už podľa mna cez čiaru
Aj keď som si takmer istá, že toto je vymyslené, tak autorke tlieskam, lebo je to naozaj skvelé čítaníčko 🙂
Predpokladám, že v najbližších dňoch príde niekto od nevesty pre harmoniku a, samozrejme, nebude mať tušenia o tom, že autorka pozvaná nebola. Nuž, autorka harmoniku požičia, lebo jej to bude blbé, lebo to už sľúbila. Nevesta ani naďalej nebude reagovať na telefonáty a správy.
A ešte niečo autorke:
Keď nechceš pokaziť tradíciu "harmonika na svadbách v rodine", tak nepokazí ani tradíciu "sesternica na svadbách v rodine" a chod na svadbu. Lebo myslím, že ty tam rodine budeš viac chýbať ako nejaká harmonika ;)
Zavolaj jej neskôr z iného čísla, bude si myslieť, že ohľadom svadby volajú. Ja by som teda musela vedieť, co je vo veci ešte pred sobotou, veď toto nie je normálne.. 🙄
@autorka ja by som jej uz nevolala, pokial sa sama neozve spat. Ak by si uz nezavolala naspat, v sobotne rano by som sa vybrala na celodenny vylet. Ak by si aj po harmoniku niekto prisiel, tak hold smola chcela sisi upresnit cas, len nevesta akosi nezdvihala 🤷♀️
Ps si si ista ze by sa ti harmonika aj vratila?
@semtexka1 nieje to uz moc dotierne?

Toto je tak zbytočne všetko ťahané za vlasy 🙈 takúto chujovinu riešiť tak dlhý čas a motať sa okolo jedného hovna ....buď sa to malo na rovinu vydiskutovať so sesternicou hneď alebo sa vykašľať na to a hrať tu istú hru ako.ona teda neriešiť, zariadiť sa podľa pozvánky a bodka.