icon

Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu

29. máj 2023

Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..

divokykonik
31. máj 2023

A čo keby si sa konečne zmierila s tým, ako to je? Takto sa len zbytočne trápiš nad tým, sesternici to zrejme robí dobre, že ti tak ubližuje ignorovaním. Ja by som tej sesternici nevyvolávala ani omylom, veď ťa má u prdele. Aj so mnou sa prestala baviť moja obľúbená sesternica, skrátka začala piť vo veľkom, iné priority. A nejak tragicky to neberiem. Musíš sa aj ty s tým zmieriť.

janage
31. máj 2023

Prebehla som posledných par strán. A môj záver, nevesta nemá chrbtovú kosť a ty rozum.
Ty si im teraz dala jasne najavo, že si s celou situáciou aká je, úplne v pohode.
A tvoj otec chudacisko na podnet tvojej mamy účasť na svadbe zrušil aby ta podporil.
Nie nemusíš byť zlá a padať na úroveň nevesty, ale zatiaľ čo za 3 týždne pošleš 2 správy cez messenger a raz zavoláš a dufas, teraz, ideš písať a volať 3x za 24hodin. Načo?
Tvoj manžel napísal jasne ak niečo chcú nech sa s tebou spoja. Neveste to za spojenie nestálo. Čo dodať. O nej som si doteraz myslela, že berúc do úvahy temperament vašej početej rodiny fakt buď došlo k omylu alebo ma iný sakra vážny dôvod nekomunikovať. Už si to nemyslím.

kristinapetronela
31. máj 2023

Ona by ti volala keby si pozvaná veď to pochop ... Alebo nech tvoji rodičia zavolajú jej alebo čo ... Ja už by som tam ale tak či tak nešla

gejb
31. máj 2023

Hranicu dotiernosti si prekonala už dávnejšie. Prepáč. Teraz to už musíš dotiahnuť do konca a konfrontovať ju....

lalala94
31. máj 2023

Ty si žena bez akejkoľvek hrdosti. Chudák tvoj muž, toto mať doma. 😳

zafir01
31. máj 2023

@minka201 ja tomu príbehu verím...
mne na moju svadbu nechcela ísť vlastná sestra 18r.sestra, lebo som nepozvala jej vtedajšiu sexuálnu známosť, pričom ten chalan bol stelesnenie tyrana a debila (nadlho to je), a hneď po svadbe sa aj tak rozišli našťastie.
Potom nám na svadbu nesla ani moja pozvaná mama, ta nás opustila ešte ako deti, takže chápem...
A ani mužova mama nechcela ísť, lebo svokor týždeň pred svadbou začal piť a mal svoju alkoholicku epizódu.
Krstný rodič mi účasť na svadbe odvolal, lebo sa v tom čase rozvádzal, a ze svadba je prežitok a nebude sa na takom zúčastňovať.

Keby napíšem knihu o našom živote a vzťahoch v rodine, tak mi to tu nik neuverí 🙈😂

adrianka2606
31. máj 2023

@h2 Keby to bolo jedno velke nedorozumenie, mala nevesta niekolko prilezitosti to vysvetlit, ale jasne dava najavo, ze nechce a tym je povedane vsetko. Nezastavam sa nevesty, nehovorim, ze sa sprava a zachovala ok, ale natlacat sa jej donekonecna?

teleskop
31. máj 2023
ina7
31. máj 2023

Autorka, aj ti zalezi na vztahoch so sesternicou, a rodinou do buducna, musite si to vysvetlit. Sabojis ze budes dotierava? Ale tu nejde o to ze ci sa "najete kllacov na svadbe" ale o to, ci spolu este niekedy budete komunikovat alebo ste nadobro skoncili. Myslim zekvoli tomu sa oplati aj vyjst mimo komfortnej zóny

reanda
31. máj 2023

jezisi, pohadajme sa, nech to tu vymazu, ja uz to nevladzem citat 😀
"nie je to uz moc dotierne" ? boze, a to som si myslela, ze hlupejsi dobrak odo mna uz asi nemoze byt a ono aha 😀

nikyball
31. máj 2023

Je to doterne. Uz jej nereaguj prosim ta na nic, posli max telegram a koniec, neodpisuj, nezdvihaj. Neponizuj sa, nestrapnuj a nezhadzuj seba a svojho muza. Ber to ako uzatvorenu etapu zivota.

ann092
31. máj 2023

PREBOHA ŽENY ❗️❗️❗️ správajte sa prosím slušne v prvom rade voči autorke aj medzi sebou…… KONIEC HLÁSENIA

bramborienka
31. máj 2023

Ja som kedysi mala takuto kamaratku,behala som za nou ako pes,mala ma absolutne v hrsti lebo som mala komplexy a ziadnu sebaistotu.Pri nej som sa citila pobozkana slnkom.Lenze to jej "slnko"ma palilo a nicilo lebo si vzdy na mne pojazdila a vzdy ked sa nieco jej znepacilo na mne tak ma odstrihla a vzdy som z toho vysla zle .rokmi som ju odstrihla a uz mi takyto typ cloveka neublizi..tymto postom si mi ju ale pripomenula a bolo to fakt tazke.len ti chcem povedat ze z tohoto-z tejto osoby a situacie nikdy nevyjdes ako vitaz..

hedviga2
31. máj 2023

Zachovaj si hrdost, uz nevolaj

adrianka2606
31. máj 2023

@kandelabra Kazdy by chcel vediet co sa stalo, to je normalne, ale ked raz niekto komunikovat a vysvetlovat nechce, neda sa ho nutit, Tebe by sa tiez nepacilo, keby si nereagovala a dotycna osoba by ti pisala a volala, lebo ona chce vysvetlenie.

dobkovci
31. máj 2023

Ešte napíšem jednu správu už keď si všetko pokazila ešte viac ..sama písala sms ...
Nedať jej ju ... Ani náhodou ... Ráno odísť a spraviť si výlet ako rodina .
Keď nebola schopná ani teraz volať...
Autorka prosím otvor oči a vaz si samu seba a aj manžela .

zafir01
31. máj 2023

Autorka vieš čo... Po tomto všetkom si zbaľte doma veci, a choďte dakde na víkend vyvetrať hlavu. A ignoruj celú svadbu....
Keďže ta nevesta ignoruje, neponizuj sa prosím ta a maj rozum. Hoci je to rodina a doteraz si bola v tom, že ste si blízke, a teba to mrzí .... Prenes sa cez to, nerieš a zameraj sa na niečo iné.

bu1bu
31. máj 2023

@autorka to ti naozaj človek, ktorý k tebe nechova žiadnu účtu stoji za to aby si sa po hadala s manželom? Maj trochu hrdosti!!!! Ten tvoj posledný komentár ma dorovnal...

janage
31. máj 2023

Autorka vieš napísať jeden jediný rozumný dôvod prečo si nedočkala až sa ti ta sesterka ozve podľa sms, ktorú napísal tvoj muž? Si uvedomujes, že robíš blbca z neho aj svojich rodičov, ktorí kvôli tebe odriekli účasť na svadbe?

h2
31. máj 2023

@adrianka2606 Ona to možno považuje za vybavené tým telefonátom s autorkinou sestrou. Vtedy sa jasne vyjadrila, že pozvaní sú. Keďže autorka je povaha, že "Dobrý deň, prosím vás pekne, buďte takí dobrí a vyserte sa mi na hlavu, ďakujem.", tak jej nevesta nevolá, lebo ju tak berie, ako tú, čo sa jej netreba ospravedlňovať, veď po sestre odkázala.

dizajnerka
31. máj 2023

Nebolo by vhodné ak by zistila čo je vo veci autorkina mama? Podľa mňa nie je nič dotieravé, sa asertivne spytat ako sa veci majú.

adrianka2606
31. máj 2023

@beronsche Ja sa na pozvanie na svadbu nefixujem a nie, toto co robi autorka by som teda nerobila, ani keby islo o svateho, ze vidim, ze neodpise, nezavola a budem sa ponizovat a robit zo seba uplnu chuderu. Neriesila by som, nechala to tak, ono sa to casom vyvinie. Naozaj sa neda ziadny clovek na svete nutit do vysvetlovania, ked nechce.

canany
31. máj 2023

Ja by som jej dala harmoniku, keby prisla osobne. Nikomu ibemu by som tu harnoniku do ruk nedala. A ked pride osobne, by som ju konfrontovala, ze co sa stalo? Ze ci ti niekto vlozil do ust slova, ktore si nikdy nepovedala, alebo ze preco ste neboli pozvani. Tiez nemam rada veci vo vzduchu nevysvetlene, neobjasnene.
Tam nieco bude za tym v pozadi, nejaka zavist alebo ohovaranie

adrianka2606
31. máj 2023

@h2 Ano jasne a preto jej znovu nezdviha telefon. Toto dospeje do stadia, ze ju nevesta blokne, aby mala od nej pokoj a uprimne, nebudem sa vobec cudovat.

svokrinjazykmonika
31. máj 2023

To je v poriadku že si tú harmoniku požičala ale tú správu si zle formulovala

reanda
31. máj 2023

a ani dovod, preco ta nepozvala, sa nedozvies, lebo na sto pro ani nejestvuje.. takito ludia nemaju 'normalne' dovody svojho konania.. ty v tom cakas nejaku pochopitelnost a logiku, ale nenajdes ju tam

lucylaw
31. máj 2023

Inak ja neviem, čo si s ňou ešte chceš vyjasňovať a volať jej z iného čísla? To snáď nie 🙈 Podľa mňa presne tou správou o harmonike vám dali už úplne jasne najavo, že pozvaní nie ste, pretože keby ste boli, tak by predsa nenapísali, či by ste im požičali harmoniku, ale napísali by, či by ste so sebou nemohli na svadbu priniesť aj harmoniku..Takže takto je to úplne jasné, že na svadbe má byť tvoja harmonika, ale nie ty a tvoja rodina..

modrykonik33
31. máj 2023

Čo na tej svadbe budú rozdávať zlato, či prečo sa tam tak pcháš? 😃 Však ťa nepozvala, neodpisovala a nevolala ti a aj napriek tomu si jej dala robiť tortu a kúpila svadobný dar, wtf...teba sa ani bývali nevedeli zbaviť? 😃

h2
31. máj 2023

@adrianka2606 Ja mám telefón na ticho a tiež veľakrát nevidím, keď mi niekto volá. To ešte nemusí nutne byť, že vidí a naschvál nedvíha. (Hoci, samozrejme, všetko je možné.)

lucylaw
31. máj 2023

A ešte pokiaľ ide o dôvod nepozvania - ostatné sesternice a bratranci, ktorých pozvali, sú slobodní/é alebo už majú po svadbe? Lebo už to tu bolo tuším aj spomenuté a ja som tiež už o takom počula, že v niektorých rodinách to funguje tak, že na svadby sa pozývajú len slobodní ľudia, ale keď už majú po svadbe, tak sa nepozývajú..Čomu ja osobne vôbec nerozumiem, ale moji rodičia mi povedali, že napríklad aj otcova sestra razí takú teóriu..Takže mne na svadbe boli všetky jej 3 deti, ale keď niekto z nich bude mať svadbu, tak ja na ňu nebudem pozvaná, lebo už mám po svadbe, čo mi príde úplne smiešne, s ohľadom na to, že inú blízku rodinu okrem nás už nemajú..Ale proste v niektorých rodinách to tak je..Aj keď ja som sa medzičasom rozviedla, tak možno som znovu braná ako slobodná a pozvali by ma 😅