icon

Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu

29. máj 2023

Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..

0silvia0
Autor odpoveď zmazal
sofia1979
29. máj 2023

No ja by som ak sa tak zachovala ani rodičia ani segra tam nemajú čo byt však to kde sme ich pozvala a teba nsj nie? Celé divné

unicornlady
29. máj 2023

Celé je to zvláštne.
Inak, keď sa ťa chcela spýtať na tú hru, asi mala na mysli iba naozaj informácie o tej hre a nie, že sa toho aj zúčastníš na jej svadbe.

januarova
29. máj 2023

Ani tortu neposielaj. Tak by som ju s chuťou zjedla. Nič, tá osoba by pre mňa viac neexistovala. Ja by som ju aj náhodne pri stretnutí ignorovala. Týmto by u mňa skončila. Nie kvôli nepozvaniu ale kvôli tomu správaniu. A presne, už len kvôli tej elektrike v dome vás pozvať mali....

benit
29. máj 2023

Nerozumiem stale o akom chrapunstve pisete, ako zle sa zachovala, ze ju nepozvala. Je to jej svadba, jej rozhodnutie. Jedine co je na tom zle, ze sa zatlka a neodpoveda. Ale zasa aj autorka ma pochopit ked dostane oznamenie bez pozvanky, ze nikam nejde a nie este sa 5x pripominat. Ja to nechapem. Mam svoj zivot, som spokojna a nemoze ma takto dostat svadba cloveka, ktory ma tam ani nechce.
Neviem preco by jej mama mala robit sceny sesternici na svadbe, ze tam nepozvala niekoho koho si oni predstavovali.
Dievcata, majte svoju hrdost.
Evidentne ju tam od zaciatku neplznovala pozvat, tak na co sa vtierat a teraz chciet dovody.

katka2602
29. máj 2023

@zuza265 tak my sme si tukli po čele,keď sme sa to dozvedeli. 😂 ale už sa na tom smejeme. Ono totiž jeho teta sa urazila, keď sa narodila dcéra a nevolala som ju hneď k nám nech sa na ňu pozrie a dokonca sa urazila, keď som šla kojiť malú do spálne, že vraj som naschvál odišla 🤣🤣🤣🤣 lebo som tam bola dlho.

betulinka1
29. máj 2023

Daj vediet co ti na to povedala mama a sestra.

zuza265
29. máj 2023

@benit ale presne to je to zle - ze nevie normalne napisat prepac ale nie ste pozvani… ze sa zatajuje. Vsak ked som o niecom rozhodnuta a dotycny sa vypytuje, tak mu odpoviem nie?

autor
29. máj 2023

@benit keby ste poznali nas vztah aky sme spolu mali..teda neviem ci stale mame ale mali pochopili by ste ..rok dozadu sme sa stretli na oslave jej otca 60tky kde sme sa pripili obe a tam ma obimala ako ma ma strasne rada ako som jej pomohla ze ani vlastneho surodenca keby mala ( je jedinacik) by tak nemala rada ako mna.ako je stastna ze sme rodina že ma niekoho na koho sa moze obratit vyzalovat.-.ja som jej to iste vravela ..este mi so slzami ( uz v nálade ) hovorila ze ked cokolvek budem potrebovat mam jej aj v noci volat pisat ze mne vzdy pomoze aj ona aj jej muz lebo ja pre nu znamenam strasne vela..proste ako sestra že ja si to ani neuvedomujem ako ma ma rada a ako si ma važi a teraz prejde rok a stane sa toto

zuza265
29. máj 2023

@katka2602 mna porazi😂😂😂😂 stale ma vie prekvapit co vsetko ludom vadi, alebo si vysvetlia uplne zvlastne…

benit
29. máj 2023

@zuza265 dotycna nedostala pozvanku a co teraz caka? Ved jej uz dala najavo, ze nikam nejde. Na co sa neustale vypytuje z robi z toho zbytocnu dramu. Je to sesternicine rozhodnutie.

zuza265
29. máj 2023

@benit ja neviem ci si to citala cele ale aj tu hned pod teba to vysvetlovala. A ide cela jej rodina. Tak si proste myslela, ze je niekde chyba. Stale je problem pre nevestu iba napisat nie nie ste pozvani?

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
autor
29. máj 2023

@oonnaganamakusai uz som pisala ze tam nejdem

januska12323
29. máj 2023

Hlavne to povedz rodine, ty sa nemáš za čo hanbiť. A na ich mieste by som nešla tiež nech si platia prázdne miesta keď sa nevedia ani ozvať.

benit
29. máj 2023

@januska12323 ved sa ozvala, poslala oznamenie, nie pozvanku. Toto by bola strasna jesitnost co pises.

benit
29. máj 2023

Autorka, bohuzial su aj taketo situacie a treba sa s tym zmierit a zariadit. Nabuduce vies ako sa k nej chovat. V pripitosti ti narozpravala pred rokom nieco, lebo potrebovala elektrinu.
Asi to nebolo celkkm tak z jej strany. Nic si z toho nerob, neponizuj sa a urobte si pekny vylet.
Zbytocne su akekolvek sceny.

alex49
29. máj 2023

som zvedavá, čo na to povedia tvoja mama a sestra

pralinka25
29. máj 2023

ja by som tu tortu neposielala. naco. torty su drahe. zjedzte v nedelu ku kavicke. aj tak tam tych toriet bude vela. ani nebude vediet ze je od vas.
mrzi ma to. viem si predstavit ako sa ta to dotklo. musi to byt tazke. nejde o svadbu ale ze si tymto vlastne stratila cloveka o ktorom si si cely zivot myslela ze je ti blizky.
no nic. hlavu hore. mas svoju rodinu.

autor
29. máj 2023

@pralinka25 praveze nebude lebo v nasej rodine a ako som sa dozvedela ani v zenicovej to nieje zvykom torty nosit..ale viem ze ona kedysi spominala ze prave to ju mrzi lebo to je na svadbach take pekne tie torty..tak som jej dala spravit resp. objednala hned ako som sa dozvedela ze bude mat svadbu

deginko
29. máj 2023

Ja by som nešla ani na obrad ani tortu neposlala,veď predsa tá ona úplne ignoruje,tak prečo by si sa tam mala ísť ešte strapnit a dávať jej dary .Keby tá tam chcela,tak ti hned odpíše,že nastala chýba..no ona ťa úplne ignoruje lebo jej to je blbé,že ťa nechce pozvať..už sa jej neozývaj,ser na nu

panelacikova
29. máj 2023

už tu padli návrhy. zistiť (hoci aj cez mamu a sestru), čo sa vlastne deje? zavolať prípadne jej ženíchovi (na sms neodpovedal), že čo sa deje? a nech to je čokoľvek, kvôli čomu tam nepôjdete, tortu by som si nakrájala do mrazáku na leto namiesto zmrzky... kašľať na takú "rodinu", ktorá nevie komunikovať.

pralinka25
29. máj 2023

ako chces. ja by som ju neposielala. nie z trucu ale nevidim na to dovod.
skoda ze to takto dopadlo.

lala123
29. máj 2023

Podľa mna to má niečo spoločne a tou elektrikou na dome...nemohlo sa stat, že niečo nefunguje alebo možno im niekto niečo povedal, že tie veci mohli byt aj lacnejšie a pod....proste niečo sa stalo ...na tvojom mieste neidem a neriesim a neboj sa ešte príde v zivote situácia, že sa stretnete a vredy by som sa jej priamo opytla čo bolo vo veci

mijo53
29. máj 2023

povedz tvojej mame nech sa opýta jej rodičov čo sa stalo a tvoja sestra je slobodná alebo vydatá?

lubmar
29. máj 2023

A nemoze to byt napr. tym, ze mate male dieta? Tiez sme raz boli na takej svadbe, kde nechceli mladomanzelia mat male deti pod 5 rokov a mnohych koli tomu nepozvali, nakolko predpokladali, ze by nesli bez deti, ale ani sa ich neopytali😒Je to sice hlupy argument, ale tiez si neviem inak vysvetlit, preco by zrovna vas nepozvali, ked sestru aj rodicov ano😒

autor
29. máj 2023

@lubmar to by nešiel pomaly nikto z rodiny..aj moja sestra má malého syna dvojročného

autor
29. máj 2023

@lala123 tu elektrinu im muž robil pred 5 rokmi..

zuza265
29. máj 2023

A co si teraz myslis ty? Pripadne som zvedava co povedia vasi. Lebo toto je divne no

kristinapetronela
29. máj 2023

Nech sa opýtajú tvoji rodičia ich rodičov ...