icon

Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu

29. máj 2023

Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..

anita6666
29. máj 2023

Nešla by som nikam. Nie preto,že nepozvali ku stolu,ale preto,že nekomunikuje. Niet čo riešiť na 5-tich stranách.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
tahomi
29. máj 2023

Vystartovat na nevestu v den svadby, volat jej rodicom, robit sceny…Vam sibe dievcata???

Proste nebola pozvana, tam nie je co riesit, je tu XY diskusii ako je to nevestin den a ona rozhoduje.
Ja nechapem, ze si objednala tortu a kupila dar, riesis saty 😳

Prosim, nepokaz neveste den den, nerob zo seba chuderu tymi vtieravymi sms a odkazmi a vytvaranim dusnych situacii.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zuza265
29. máj 2023

@tahomi citala si to cele? Ona jej nechce pokazit den. To niektore dievcata… len chcela vediet co sa deje, lebo pred par mesiacmi dostala ine info. Nie je to taka drama z jej strany ako su komentare od inych

panelacikova
29. máj 2023

@tahomi a prečo nečítaš s porozumením? autorka predsa uvádza, že sa stretli pred niekoľkými mesiacmi a sesternica jej povedala, že sa teší už na svadbu, ako sa tam stretnú aj s rodinami... takže autorka sa chystala na svadbu, čo je pochopiteľné. vedela termín, chystala sa. ale pozvánka neprišla. komunikácia žiadna. a nie, nechystá sa urobiť randál na svadbe... len je zvedavá, čo sa vlastne stalo. doteraz sa to však nedozvedela.

benit
29. máj 2023

@elizabet173 treba respdktovat rozhodnutie. To ze neodpoveda som uz komentovala. Ale na co sa vtiera kam nie je pozvana?

zuza265
29. máj 2023

@benit vsak ked dostali odpoved od zenicha, tak to pre nich haslo…

lala123
29. máj 2023

Jaj tak potom to nebude to....ale myslím si aj rak, že sa muselo niečo stat, niekto niečo povedať a pod

tahomi
29. máj 2023

@panelacikova citam s porozumenim. Nikde tam nepadlo slovo o tom, ze je pozvana aj k stolu predsa. Mohla ju od zaciatku “pozyvat” iba na obrad.

reanda
29. máj 2023

@elizabet173 ano.. a myslim, ze by to bolo trapne hlavne pre nevestu so zenichom, lebo by museli pred vsetkymi priznat, ze ich nepozvali a preco.. keby to bola len nejaka znama, alebo kamaratka, ale je to rodina a ked vsetci ostatni v rodine pozvanie dostali a ona nie, napriek tomu, ze ju nevesta slovne uistovala, ze na svadbu pozvani budu a ze uz sa na nich tesi a potom bez zjavnej priciny a bez vysvetlenia toto.. toto sa proste nerobi.. nie, necitila by som sa ako chudera.. mala by som za chuderu nevestu

panelacikova
29. máj 2023

@tahomi tak ak by pred polrokom neplánovala autorku pozvať na zábavu, asi by jej nevykladala, ako sa zíde celá rodina. pod pojmom "zíde sa celá rodina" čo sa svadby týka, predsa každý rozumie spoločné posedenie a nie 15-minútový obrad v kostole, kde sa nebudú vzájomne zhovárať, lebo je to, pochopiteľne, nevhodné. ja by som z úvodného príspevku pochopila (po ľudskej stránke) jednoznačne to, že so mnou a mojou rodinou počíta v rámci svadobnej zábavy, posedenia...

hlubik
29. máj 2023

nevzdavaj sa, mna by to mrzelo že všetci idú. Ja na tvojom mieste by som zavolala jej mamke a spytala sa normalne.

simca06022011
29. máj 2023

@tahomi nikto tu nepise o scénach:D nevidím nič také :D

monymony1
29. máj 2023

Naozaj cudne. Mna osobne by velmi velmi zaujimal dovod preco ked ste mali taketo dobre vztahy. Skusila by som sa opytat mozno jej rodicov.

panelacikova
29. máj 2023

@reanda tak toto je taký extrém, že za šibnutú by v tomto prípade bola jednoznačne autorka. nik normálny by toto nechcel riešiť priamo na svadbe preboha... ja sa prikláňam k väčšine. neísť tam, neposielať tortu, neposielať dary, neriešiť, neozývať sa. napokon, manžel im už jeden dar dal, kompletnú elektriku v celom dome pred pár rokmi. neviem teda, nepovšimla som si, či pýtal nejaké peniaze za prácu, ale predpokladám, že nie. za dobrotu na žobrotu 😀 aspoň komunikovať mohla, dosť divne sa zachovala, nie?

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
zuza265
29. máj 2023

@evamarek77 to bud ziadne deti alebo obe 😂😂😂 to co je toto😂😂😂

dobkovci
29. máj 2023

Ja by som to len oznámila mame a sestre že nejdeme ...narovinu .... Tak ako to je ....😁
A či už ona bude zisťovať alebo nie je jej vec .
Viac by som však do toho nerypala .a rozhodne by nedostala žiadny dar ani tortu.a prerušila všetky kontakty ....aké požičaj také vráť.

janula12345
29. máj 2023

Vies co, aj keby mi za 5 minut prisla pozvanka dodatocne, uz by som na tvojom mieste nesla. Yu nejde o chybu, ocividne ta tam nechce. NECHCE. A ak aj zmeni nazor, tak to uz bude len a len na natlak rodiny, ked sa do toho vmiesaju sestra, mama atd... Je to od nej ubohe. Na tvojom mieste by som naschval isla ku kostolu ruku podat. Neulahcila by som jej to, ze sa tam neukazes. Prave naopak. Natruc, nech jej je kktno a blbo samej zo seba, ako sa k tebe zachovala. Podala by som jej ruku a z oci do oci by som jej pekne popriala krasny manzelsky zivot a pripravila by som si taky vinsik, zeby do smrti nezabudla 😄 nieco slusne, mile na urovni, ale co ju total zahanbi v dusi, ako sa k tebe zachovala ako k handre. Alebo ako k naj kamoske. 👌

katarinka89
29. máj 2023

Načo sa jej vnucuje, prosím ta? Omyl to nebol, lebobo keby hej, určite by ju to mrzelo a teda by to napravila. Zámerne s tebou nechce komunikovať....prečo? Neviem, ale sra.a.by som nanu a nech si ona vysvetľuje, prečo to urobila. Ja by som jej nešla ani zagratulovat- ked budes mat cas niekedy, tak jej poprajes....išla by som na pekný výlet s rodinou. Chápem tvoj pocit ukrivdenia, ale takí sú ľudia. Spracuj to v sebe a vykašli sa na ňu

katarinka89
29. máj 2023

@evamarek77 omg 🙈 tým ludom uz dr.e

spadnutaslivka
29. máj 2023

@evamarek77 ušetrila na cesstovnom, keď vám dala pozvánku na pohrebe. A pri odmietnutí ste jej mohli povedať, že vy traja nejdete a že môže inému páru povedať, že si vďaka tomu môžu zobrať so sebou všetky svoje deti, nie len jedno "vyvolené" ... toto je fakt trúba 😀

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
katka2602
29. máj 2023

Autorka tortu by som v žiadnom prípade neposlala. Je pondelok, výrobu môžeš úplne v pohode zrušiť. Kašli na nich, nádych výdych a hrubá čiara.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
biem22
29. máj 2023

@elizabet173 u nás chodia aj sesternice/bratranci dokonca osobne 🙂 za mňa je to veľmi pekná tradícia

evamarek77
Odpoveď bola odstránená