Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
Autorka,napíš tej jej materi, ze keď si pozvaná prečo ti nevolali z agentúry overiť hostinu.
Tým, že neprišla a ani sa neozvala len potvrdila to, že to nebol žiadny omyl… a vlastne nemá odvahu sa pred teba postaviť a “vymýslať” výhovorky…
Tak radšej zavolala maminke, predpokladám, že boli aj slzičky…
@dobkovci no ano lebo ked ti niekto bachne telefon a ani vypocut ta nechce? Jedine sms. Staci jedna a ziadne litanie. Jasne a strucne. Nech ma cisty stit. A to co je uz aka uroven bachnut telefon a nezdvihat? Trapne su obidve, tu sms by som poslala len s cielom mat cisty stit, aby jej matka nezacala po rodine bludy rozpravat
AJ napriek tvojej obave ako by mama zareagovala, mala by vedieť ako na teba vyletela, čo ti bolo vykričané...určite
@katkami123 aj mne to pride, ze neprekusla mozno ze sa autorka vydavala prva a ma tiez prva dieta atd...
Ja by som na tvojom mieste isto ppvedala co sa stalo mame aj sestre. Ono totizto mila teta bude isto na teba kydat aj na svadbe. Na stopercent sa pojde stazovat ostatnym, tvojej sestre ako prvej. Tak radsej nech si to vybavia pred ako nebodaj rovno na svadbe.
@777januska777 citam teraz spätne namatkovo, ze taka sms a harmonika ci co, zbytočné.. prostr mame a sestre vysvetlit ze nejdem lebo na nepozvali, a ze nech to ajtak neriesia lebo už ajtak mam s muzom na sobotu iny program a hotovo.. teraz už je cela rodina na nohach a autorkyno vysvetľovanie uz nebude pocuvat nikto. To uz nikoho zaujimat nebude.. takto mohla mat svoju "tichu" pravdu, ale nebude. Bude za nevdacnu sesternicu ktorá chce znicit neveste veľký deň.. ja by som na to cele hodila ignor uz od zaciatku a aj do budúcnosti zo vztahu k tej neveste. Proste nic, nekontaktovat, v ramci stretnutí pri rodinných akciach sa bavit stručne -ako sa mate, co mate nove? Mame sa fajn, nové nemáme nič.. proste dovi.. mala by pokoj od takehoto cirkusu.. vravim, nam sa stalo niečo podobné, ale teda caviky sme okolo toho nerobili. Celú tú vetvu som jednoducho odstrihla a pre mna za mna, nech si myslia čo chcú, mne je to jedno. Ja viem kde je pravda a kto tomu porozumieť chcel, ten sa ma spytal. Kto nie, tomu by nestacilo ani tisíckrát vysvetliť..
Povedz a co, keď môže ona s tebou
Ženy, prestaňte autorke už radiť nech vola, nech píše nech neviem. Všetko sa to otáča proti nej. Všetko sa tým zhoršuje, prilieva sa olej do ohňa. Načo je to dobre? Načo by mala mať posledné slovo zakaždým? Presne ako som povedala, zbytočne na seba strháva pozornosť a vo finále bude úplná trúbka aj tak jedine ona.
Je smutné že taká je krstná mama ..no žial toto sa už asi nikdy nedá dokopy.prava tvár sa ukáže vždy až časom a toto trvalo dlho.
Pocuj autorka, nie ze budes este sesternici nieco pisat 😉. Uz jedine ak jej matke. Vy sa uplne odmlcte
ja neviem ci to mam ešte hrotit tym ze to poviem mame..lebo mam pocit ze budem ešte za vacsiu svinu ze robim peklo v rodine...manzel uz napisal sms zenichovi aby nepocitali s harmonikou a zohnali si inde..ze sme sa rozhodli im ju nepozicat ja si vypinam telefon..zapnem az po svadbe. nech mi da kazdy pokoj..v sobotu hned rano ideme prec..vratime sa vecer..
neblazni mame to povedz ako ta teta (sesternicina mama) vykrstila aj tak sa to dozvie ale pokrutene
a vypni telefon
Správne. Nerieš to už, ak sa na to po svadbe nezabudne, potom začni vyťahovať veci. Užite si krásny víkend, vypnite hlavu, telefóny, nezatazujte sa s nimi. Aj harmonika bude v bezpečí.
Ale ked sa niečo zmení, nezabudni na nás 😄
A keby aj vyzdoba aj vsetko bolo cele okopirovane, ved zvysok rodiny by si vsimol ze prisli druhy krat na tu istu svadbu, len zenich a nevesta su ini 😄
@river_song uplne suhlasim...
Toto detinske riesenie, ci skor neriesenie celej situacie, dovolavat sa nejakeho vysvetlenia... well, guess what, nevesta nie je povinna vysvetlovat, ci niekoho pozve alebo nepozve, a tak sa k tomu treba aj postavit.. vnucovat sa, dopytovat sa, vliezat a v swkunde tvrdit ze nejdeme ani keby co, zapojit celu rodinu, aby jedny nesli a dalsi boli nasrati, ze henti nejdu..
Domotala si to autorka totalne a cokolvek teraz spravis, uz budes za trubu ty..
Mala si od zaciatku s hrdostou zdvihnut hlavu, raz sa opytat, ci ste alebo nie ste pozvani : cokolvek ine ako jasne a zretelne "ANO" sa povazuje za "NIE" a podla toho sa spravat...
No ja by som poslala poslednú sms tetke, v kópií neveste. Že caviky nerobíš, pozornosť nepotrebuješ, ale pozvánku k stolu si do dnešného dňa NEDOSTALA, ani iné pozvanie. Tvoja vyše mesačná snaha sa uistiť, či sa nestal omyl bola ignorovaná. A ty Zuza(Jana, Baša... neviem ako sa volá nevesta) nemáš ani gule to so mnou riešiť z očí do očí.
Mne ešte napadlo, si si istá, že k tomu oznámeniu ostatní dostali aj ďalšiu kartičku (pozvánku) o ktorej stále hovoríš? Lebo mne to z reakcie sesternice aj jej mamy pripadalo, že vôbec netušia aku kartičku postrádaš. Preto možno aj tá reakcia tety, že aké špeciálne pozvanie potrebuješ? Ako keby nechápali o čom hovoríš. Ale to som možno veľmi naivná.
@rooberta ano dostali..sestra mi aj fotku toho poslala ze co jej prislo..aj mama to iste dostala..oznamenie + k tomu karticka s pozvanim k svadobnemu stolu..mne tam prislo len oznamenie..
Ja to poviem takto. Zaútočili priamo na teba a tvoju rodinu. Toto by som tak nenechala. Takíto ľudia to presne takto robia a dúfajú, že druhí vždy ustúpia. Svadba nesvadba, urážať sa nenechaj...
A každému z rodiny, kto by sa pýtal by som iba stručne povedala, nedostala som pozvanie na hostinu, snaha zistiť, či išlo o omyl bola bez odozvy.
Neviem či len ja som taká povaha ale ak by som od začiatku vedela, že tam nemám pozvanie k stolu, ani by som to neriešila. Proste by som nešla a hotovo. Nikoho by som sa nepýtala, zagratulovala po obrade a dovi dopo :D a ak by to bol omyl, dozvedela by som sa to až po všetkom. Ale zas ja neznášam svadby a iné rodinné oslavy :D pre mňa by to bolo ako požehnanie :D že teda nemusím nikam.
Je mi luto ako to dopadlo, ale ja na tvojom mieste by som to uz nechala tak. Ani by som to nevravela mame a sestre. Nech sa fakt nepohadaju vsetci pred svadbou. A nie si ani povinna niekoho nutit tam ist. Nech sa tvoji rodicia rozhodnu ako chcu. Ty mas svedomie ciste, kto bude mat zaujem, vypocuje si potom aj tvoju verziu...
Nemala byt tá svadba na východe, ale nevesta je zo Žiliny, niečo mi ušlo ?
Však zase priamo hneď reagujem.....na takýchto ľudí platí iba to. Nedaj sa obviňovať.
Teta Petra nehnevajte sa ale takéto obvinenia a jednanie si vyprosím. Vaša dcéra Zuzka mi pozvanie k stolu neposlala, mesiac sa sňou snažím skontaktovať no bez odozvy (volala som a písala viac krát, viem že správy si prečítala). Nikto nás nekontaktoval ani pri potvrdení účasti, viem že ostatný hovor dostali. Dnes mala vaša dcéra prísť si veci vysvetliť a nedostavila sa tak ako sa teda správať a chápať to? Jedine "pozvanie" ktoré som pred dvomi dňami dostala bolo odkázané po sestre aj to po jej nátlaku. Čo pre mňa teda pozvanie nieje. Myslím že aj vy keby dostanete takéto pozvanie vlastne nepoznanie na svadbu a následnú ignoráciu tak si o tom myslíte svoje. Ja sa vašej dcére na svadbu netlačím ani jej nechcem kaziť jej deň len som do teraz žila v tom že je mi ako sestra. Som s toho celého sklamaná a smutná.
Autorka, ja sa ti cudujem, ze to takto uz hrotis. Ked ma raz niekto nechce nedoprosujem sa. Ako chapem, ze ta to mrzi, ale preboha, neznizuj sa na jej uroven. Je to psychopaticka chnipa zjavne co nema gule na priamu komunikaciu ako dospely a uz len ma zaklade jej slovnika by som si o nej spravila riadnu mienku. Teraz uz budes za zlu a uz by som nikomu nevypisovala, nevolala. Maximalne mame a sestre a s tym, ze ich poprosis, aby sa vedeli pripravit, ze ja svadbe si mozu na nich vybit nevesticka s matkou zlost...fuj, normalne by som prerusila kontakt..

Čítam to od prvej strany kedy autorka to pridala a som iba sklamaná. Ale zažila som si niečo podobné a presne takto sa to otočilo proti mne.
Autorka prosím nič im nepoziciavaj. Sesterka je dobrá hus. Nevie ako si zachrániť prdel, tak vymýšľa si jedna radosť.
Okamžite toto povedz mame a sestre. Ty nemáš žiadny dôvod to tajiť. Ci chceš aby niekto zas klamal na úkor teba? No keď už sesterka do toho zatiahla mamičku tak nech si to starší medzi sebou riešia.
A pripomenula by som im. Ze ak si teda bola . pozvana prečo si nikto ani neoveril či naozaj majú rátať s vašou stravnou jednotkou, keď očividne volali všetkým hosťom? 😉 Toto by mi stačilo ako dôkaz. Harmoniku NEPOZICIAVAJ!