icon

Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu

29. máj 2023

Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..

vela02
31. máj 2023

@owecka súhlasím… len je ťažké si uvedomiť po rokoch, akeho človeka mala pri sebe. Keď by si za niekoho “aj život dal” a potom príde takéto vytriezvenie… tak je normálne že tomu neverí a nevie to prekusnut… je mi to luto… hlavne prajem autorke veľa sil pri tomto vytriezveni…

cacianka
31. máj 2023

@xsuzannex aaale hostia to už po pár rokoch neriešia . Farby,kvety, vyzdoba.

Autorka: Toto čo už eskalovala tetka, by som si teda srat na hlavu nenechala. Sesterka sa sľúbi prísť , ale zas namiesto seba nastrcí matku (predtým ženícha a medzi to agentúru 🤦 a kolom dokola).
Úplne trápne reči svadobnej matky: jednak že toho majú veľa ( čoho, veď majú agentky, ) ,
že autorka si vyžaduje nejaké super tuper špeciálne pozvanie ( kriste veď ani obyčajnú kartičku nedostali),
ešte vyblakuje aby si autorka poučila rodičov ( prečo im nevolá ona, bratovi/ švagrovi, prípadne strýko, zase len odkazuje). Tak by jej povedali prečo, nie z urazenosti ale z princípu.
Prečo sa v kľude nespýtala - počuj Zuzka, čo sa deje, prečo neprídete, čo sa stalo ? Nedala ani šancu na kľudné vysvetlenie, či jej dcérenka napr. niečo nepokašlala....
Nevesta hra mŕtveho chrobáka, neexistuje aby nevedela lapit mobil do paprcky keď inak je na ňom nalepená a zavolat "duša moja čo sa deje, vy ste vítaní obaja, medzi prvými".
To by som teraz ja okamžite volala mame aj sestre, a kľudne zvolila nech posunú info aj iným rodinám, teda možno že otec by volal bratom aj sestrám, aby vedeli že ich / vás urazili a preto na svadbu nejdete. Vsetci.
A ako sestra, autorky by som nešla ani ja, lebo čo som vyvolená a moja sestra zatratená ?!
Aj manžela ako svedka by som zvážila, viem že by som mu neprikazala, iba ozrejmila aký je stav, nech zváži svoju účasť. Odsvedcit a domov, alebo nech aj na hostinu ide, aj keby sa ozral - jeho vizitka, nie moja lebo ja strážny pes nie som, a bolo by mi fuk či im tam niečo vyparatí, je dospelý svojpravny jeho vec.
Autorka to po rodine neroztrubila, dosť dlho tutlala stav, ani vášne nerozdúchavala, veď to vidieť podľa vyjadrovania, ani jedno krivé slovo nenapísala na nevestu, ani na tému, len holé fakty. A keď už tu niektorá napíše že "okydava rodinu", no ako, je tu anonymne a o neveste nespomenula nič čo by ju identifikovalo. Nič.
Možno už by som teraz napísala otcovym súrodencom krátku správu, že ste sa tešili na stretnutie pri takejto krásnej príležitosti, ale sa ospravedlňujem že stretnutia a zábavy sa naša rodina nezúčastní, nakoľko vás nevesta nepozvala. Že rešpektujem ich rozhodnutie, koho pozvali koho nie, je to ich svadba, Napriek tomu všetkým želáte príjemnú zábavu a prosíte aby nerozduchali vášne.

Prečo? Lebo vás pred 6 vetvami rodiny označia za debilov, a vy vyjdete ako trúby. Navždy, lebo vysvetlenia post off už nikto počúvať nebude, budú infikovaní od nevesty aj matere. Že vám išlo iba o pokazenie svadby, rozbroje v rodine, huckanie a urazenu ješitnost.
Harmoniku by som nepožičala, ani nepísala ženichovinze nedám, veď ma teraz dôkaz vašej ješitnosti, iba by som teraz hrala v prípade tej harmoniky mŕtveho chrobáka ja. Že či sa niekto ozve a bude chcieť pre ňu prísť, aj to by som si dala načas, a neodpovedala obratom,. Mozno aj nafurt, - správu som nevidela ! A keby niekto volal, tak nie som doma. Pre nikoho, žiadneho sluhu a kuriéra.
Už stačilo nechať si srsť na hlavu, to nie je ješitnost za nepozvanie, ale za celý ten humbuk okolo (ignorácia kontaktu, tetkyn výstup, hra na chrobáka a nastrcobanie iných osôb na riešenie nedorozumenia).
To som ja a toto by som urobila.

linda117
31. máj 2023

Autorka mrzi ma co prezivas a ze teraz vsetku vinu hadzu na teba a sesterka sa hra na svätu..verim ze sa raz dozvies v com bol problem a ze sa to vysvetli, velmi ti to prajem. Ale inak lutovat nemusis ani trochu, pekne sa vyfarbila a taku osobu v zivote nepotrebujes - nie preto ze ta nepozvala, ale kvoli tomu ako ti ublizila a nechala ostatnych nech na teba hadzu vinu a nech ta osocuju. To by dobra kamoska nedopustila

aalt
31. máj 2023

Nikomu nic nevysvetluj. Sesternica to s mamickou riesila urcite, inac by prisla. Ja som stale veril v nedorozumenie, ktore sa da vysvetlit, ale ak aj bolo, tak sesternica je tak utvrdena o svojej pravde, ze si fakt neviem predstavit toto "uzmierit". Uz to s nikym nerieste, jedine ak by nebodaj este sesternica prisla osobne, ale to uz teraz ... zelam prijemny vikend.

brigelka
31. máj 2023

Ale jasne že to máš mame povedať, veď si sama písala, že máš mame a otcovi odkázať, že majú prísť. Len nech to vedia. Lebo ohovárať budú na svadbe nie len teba, ale aj rodičov. A sestra nech je pripravená ťa brániť pred klamstvami.

slavaf
31. máj 2023

@cacianka presne toto by som urobila aj ja

altaya
31. máj 2023

@anita6666 a co tu robíš ty? Odbehla si si od lopaty?

cacianka
31. máj 2023

Ju tu na koni nechápe nikto

markusrasford
31. máj 2023

@rebellefleur ty tomu nemalou mierou prispievaš. Je to tvoj problém? Čoho sa dozadujes? Veď to nečítajú neraguj a bude o jednu diskutujucu menej autorka má právo a z 10 opýtaných by asi 9 chcelo vedieť prečo. Ty si iná káva a nevie to hodiť za hlavu. Vyrovnaj sa stým. Nechci ty určovať čo má a čo nemá. Nemalou mierou to zhaviš. Sto ľudí sto názorov a ty to tiež respektuj

ann092
31. máj 2023

@cacianka presne tak by som aj ja konala 👍

cacianka
31. máj 2023

@altaya do 19.00 lopatovala, potom zase prišla jedovaté sliny pľuť, ako zvyčajne

rebellefleur
31. máj 2023

@markusrasford takisto ako vy, aj ja si mozem vyjadrit svoj nazor a len z ucty k autorke,ak je toto naozaj realna tema,nenapisem od srdca,co si myslim. A sorry, ze neviem, ci sa smiat alebo plakat nad tym, ked vidim, ako ju nonstop tu hecuju k niecomu, vdaka comu zo seba robi este vacsiu kravu ako doteraz a ako som pisala,nikdy sa vysvetlenia nedocka a akurat tak je zdeptana viac a viac.

vilma7
31. máj 2023

Pochybujem autorka, že sa raz dozvieš úprimnú pravdu, veď sama vidíš ako to už otáča proti tebe. Hrozné. Ja čítam len tvoje príspevky, ale to je fakt totálny šok a rana do srdca.
Keby mala nevesta aspoň toľko chochmesu a vyšla s pravdou von, že prečo???

Jediné čo mi tam vychádza, že asi n totalku okopirovala tvoju svadbu a totálne sa za to hanbí. Ale to je ozaj malichernost oproti tomu, čo všetko ste spolu zažili, čím všetkým ste si spolu prešli.

ann092
31. máj 2023

@autorka
Nuž mne to začína pripadať tak, ako keby ona robí svoju svadbu presne na vlas rovnakú ,ako si mala aj ty a preto toto všetko… aký iný dôvod by tam bol ?

enya00
31. máj 2023

no mne toto pride vymyslene…nemozes dat screenshot nejakej spravy?

markusrasford
31. máj 2023

@rebellefleur a teba prečo trápi problém neznámej ženy? Prečo by bola krava? Máš drsný slovník už včera som sa ťa snažil upozorniť uber. Ty sa tu hrad na niečo kto chce málo kto z nás čítať. Sú to jej topánky nechaj ju nech si v nej chodí. Si jej cudzia žena a za súčasného stavu tvoje komentáre sú úplne nepraktické. A možno fakt potrebuje rameno kde sa vyplace ale nebude to tvoje. Ty si tvrdá a nekompromisná ona je jemná a krehká zmier sa stým

owecka
31. máj 2023

@vela02 ja by som tiez bola v soku, ale taku chnipu si prisat na prsia...ze ta zenska nema hanby( myslim nevestu). Az sa mi to zle a tazko cita ze niekto je tak naruseny

cacianka
31. máj 2023

@babulkomale zober si červené pero a opravuj všetky chyby a preklepy v diskusii; keď skončíš na Cajle, aspoň si oddýchneš 😉

maja22
31. máj 2023

@enya00 Ak je to vymyslene, tak autorke tlieskam a rovno moze konkurovat Evite 😃Toto by sa uplatnilo aj pri hocijakej sociologickej studii... Inac mi jej je luto a mrzi ma to aj za nu.

tojuska
31. máj 2023

Celý deň som nebola na MK a tu 69 strán, čítam ani nedycham 😅🍿🍿🍿🍿

pokinka
31. máj 2023

Prosím vás, vie mi niekto dať nejaké zhrnutie, čo je nové? Naposledy to malo 30 strán a dnes cez 60, ja to všetko isto neprečítam 😁🙏🙏🙏
Kto sa ešte ozval? Naposledy agentúra, čo si pamätám zo včera

rebellefleur
31. máj 2023

@markusrasford ja som nepovedala, ze je krava,ale vdaka davovej psychoze v tejto teme, necha zo seba robit kravu, to je rozdiel. Je to drsne, ale je to fakt. Sorry, ze narovinu napisem realitu aka je.

michellemary
31. máj 2023

@maja22 Veru, autorka môže toto pokojne predať Evite, aspoň na tejto, inak nemilej, situácii zarobí... 😀 (A sesterka praskne od závisti! )

enya00
31. máj 2023

@maja22 tak, zamrzi taketo jednanie…

haley7897
31. máj 2023

@rebellefleur tvoje vnímanie situácie sa nerovná automaticky realite. Je len subjektívne. Nemyslím si ze autorka zo seba "robí kravu".
Niektoré tu špekulujú, či je téma reálna. Možno nieje, ale komentáre k nej sú. A niektoré teda naozaj zaujímavý materiál...

moonlight1210
31. máj 2023

@rusalinka “a ta chvíľa ma stala pár šedivých vlasov normálne”

To ako ked ti netflix zrusi oblubeny serial v polovici 🤣🤣🤣

markusrasford
31. máj 2023

@rebellefleur tvoja realitu ako si nikto nepodporuje

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
naja94
31. máj 2023

@rebellefleur
Človek má väčšinou nadhľad len vtedy, keď sa ho daná situácia absolútne netýka... Je celkom dosť možné, že ak by si bola v takejto nepríjemnej situácii ty, tiež by si nekonala úplne chladnokrvne a čisto racionálne... Napokon ako účastník tejto koníkovskej diskusie tiež nereaguješ úplne v duchu "kašľať na to" a zbytočne opakovane umravňuješ autorku namiesto toho, aby si celú diskusiu ignorovala, ked Ti to celé príde banálny a umelo nafúknutý problém...

rebellefleur
31. máj 2023

@haley7897 ano, v tomto s tebou plne suhlasim, tuto temu by mali dat povinne do ucebnic psychologie, lebo ten, kto sice drsne povie svoj nazor,je automaticky zly a nema sa co vyjadrovat. Vyjadrovat sa mozu len zeny,kt jej poskytnu rameno na vyplakanie, zapindaju s autorkou na nevestu,kt je tak otrasna, ze nema gule na to, povedat jej PRECO, ale same nemaju gule na to,oznacit uzivatelku MK, na kt nemaju pekneho slova 😁 toto je uplna absurdnost