icon

Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu

29. máj 2023

Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..

nikolka1986
29. máj 2023

Ja by som jej napísala, že teda keď mi neodpisuje a nevolá naspäť, tak nevieš ako sa máš zariadiť, nakoľko ti prišlo len oznámenie a nie pozvánka k svadobnému stolu ako ostatným a tak sa budeš držať týchto faktov a v tom prípade sa ospravedlňuješ ale nechceš sa cítiť ako nevítaný hosť a svadby sa nezúčastníš. Popraj jej veľa šťastia pod... vybavené, nešla by som ani do kostola ani nikde.

janage
29. máj 2023

Autorka, nemala si ty tak dlho čakať, že sa to celé dáko vyjasní. Netajit pred rodinou, že nemáte pozvanie k stolu. Ak ste mali nadštandardné vzťahy, tak či tak sa bude preberať kde ste a prečo ste nedošli. Ak vieš, že mama so sestrou sú horúce hlavy , hneď keď sa ťa pýtali, či máš šaty atď si im mala s úsmevom povedať, že nevieš veru či sa chystať lebo vo vašej obálke pozvánka k stolu nebola. Že si neveste písala a odpoveď žiadna, aj volala a nič. Povedať pravdu, že vlastne nevieš čo sa deje. A že pokiaľ sa nevyjadria najneskôr týždeň, dva (das si termin) pred svadbou, beriete to tak, že vás proste nepoznali. Že Ti je to veľmi ľúto, ale nebudeš sa pchať, kde nie si vítaná, že rešpektuješ rozhodnutie nevesty a žiadaš mamu a sestru o to isté.
Či lepšie keď mama so segrou začnú riešiť 3 dni pred svadbou? Lebo predpokladám, že toto len 5ak neprekusnu.

spadnutaslivka
29. máj 2023

@evamarek77 jasné, že mali prísť osobne. Na pohrebe sa to nijako nehodí. To bolo len ako "vtip", že aspoň ušetrila na cestovnom. Trúba je to. To sa proste nerobí.

pralinka25
29. máj 2023

pre mna by bola tema svadby uz v tomto case uzavreta. torta zrusena a ak by sa zrusit nedala zjedla by som ju ja.
ale tak ci onak chcela by som vediet co sa stalo. nie kvoli svadbe ale celkovo kvoli vztahom v buducnosti. nemam rady nevyriesene veci. aj tak sa to potom tlaci pred sebou ako tazky balvan. urcite by som to nejaku dobu po svadbe vytiahla a chcela to doriesit aky vztah teda mate.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
helsinka
29. máj 2023

Tu sa pripnem, som zvedavá na dôvod.

lienka.7
29. máj 2023

@autorka no povyuzivala ta ako mohla, uz ta nepotrebuje. Je zvláštne vsak, ze nepozvala iba vas. Pytala si sa, volala, zaujímala. Nezáujem 1.triedy z jej strany... nesla by som nikde, poslala by som jej len poštou gratuláciu. Tortu by som si dala cez víkend s rodinou a dar si bud užila ja alebo odložila pre iného, komu budeš za to stat (neviem, čo si kupovala). Rodine by som normálne povedala ze vás nepozvala a dôvod nepoznáš, lebo sa zatajuje a nediskutuje

thoughtfulweirdo
29. máj 2023

Nikam by som nešla, absolútne nič by som neposielala, už by som sa neozývala, ale ani by som vopred nič mame a sestre nehovorila. Nie je tvoja povinnosť rodine oznamovať, či ty ideš alebo nie. Keď sa nevesta správa ako škôlkar, nech si teda užije prekvapené otázky od príbuzných priamo na svadbe 🤷🏻‍♂️ možno sa vďaka tomu aj dozvieš skutočný dôvod ;)

reanda
29. máj 2023

@panelacikova @elizabet173 ale dievcata, berte to s rezervou, to bol len taky vtipny napad 😀 jasne, ze by som sa nesla nikam vtierat.. (ale aj tak si nemyslim, ze by to muselo byt nutne 'na chuderu')
mne by proste nedalo spavat, ze vobec neviem, co sa stalo.. a asi by som si tiez do poslednej chvile myslela, ze ide iba o nedorozumenie..

panelacikova
29. máj 2023

@thoughtfulweirdo ona ale kdesi v diskusii spomína, že sa jej mama a sestra pýtajú, čo si oblieka na svadbu... tak by bolo trošku blbé im nepovedať, že nebola pozvaná, nie? či sa má tváriť, ako si oblieka tyrkysové šaty a napokon zistia, že tam vôbec neprišla? veď by ju mali za blbú aj vlastná mater so sestrou.... nech majú za blbú sesternicu. ja by som to vlastnej mame a sestre v tomto prípade určite povedala. ale na svadbu by som sa už absolútne nehrnula

panelacikova
29. máj 2023

@reanda beriem to s rezervou.... vidíš, tebe by to nedalo spávať, ja som zase taká povaha, že odtiaľ potiaľ. ak by známa, sesternica, mama, hocikto, s kým si myslím, že mám super vzťah, absolútne nekomunikovala, už by som sa tam nehrnula. a bolo by mi v budúcnosti jedno, či to bol "omyl". pretože ak niekoho naozaj na svadbe chcem, tak ho pozvem. ak zabudnem nedopatrením, tak snáď aspoň odpoviem na sms 🙂

h2
29. máj 2023

Autorka, neblázni, žiadnu tortu jej neposielaj. Keď nebudeš v situácii, kedy by si z nej čo i len dostala ochutnať, tak na to nevidím najmenší dôvod. Mame a sestre to povedz ešte dnes. Keby som bola ja tvoja mama, či sestra, nešla by som tam tiež.

h2
29. máj 2023

@benit Nechápem, čo nechápeš. Sesternica ju na tú svadbu pozvala, vtedy, keď sa stretli u lekára. Navyše pozýva úplne všetkých bratrancov, sesternice, tety, strýkov... všetkých, okrem nich. Keby mala svadbu o dvoch svedkoch, alebo len s rodičmi, bolo by to iné. Ale pozvať všetkých, pozvať pôvodne vlastne aj ich, hoci len ústne a napokon ich nepozvať a ešte hrať mŕtveho chrobáka?! Tebe sa to zdá byť v pohode?!

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
reanda
29. máj 2023

@panelacikova ano, mas pravdu.. ja, ked neviem, o co ide, tak si zvyknem radsej domyslat dobre dovody a casto druhych az prilis ospravedlnujem.. je mi proste luto nedat tam tu sancu 😀 a 'urazat' sa zbytocne.. ale pravda sa aj tak vzdy nakoniec ukaze, netreba ju tahat za nohu..

reanda
29. máj 2023

@elizabet173 no pre mna su vztahy dolezite.. takze ano, trapilo by ma to a nevedela by som to len tak hodit za hlavu.. minimalne by som chcela vediet, co je vo veci

mamamasama
29. máj 2023

@autorka urcite by som zavolala. Ja som hadam nepozvala jedinu pozvanku bez toho, aby sme neprilozili, ze pozyvame aj k stolu. Mozno je to len nedorozumenie.

mamamasama
29. máj 2023

@elizabet173 aj u nas sme pozyvali osobne. Len zahraničným hostom sme posielali.

lienka.7
29. máj 2023

@mamamasama volala jej, nemala čas... písala 2x žiadna odozva. Písal muz ženíchovi, po dlhšom čase odpoveď, že si to riesi nevesta.... takže no comment, pre mňa by týmto všetko zhaslo. Trapne nie je to, ze ju nepozvala, ale to, ze nemá gule jej to povedať 👎👎👎
@autorka no co mama a sestra? Už si im to povedala?

jaskolka
29. máj 2023

Ja by som tortu zrušila, dar odložila, nič už nezisťovala, mame a sestre normálne povedala, že si nebola pozvaná a hotovo.Pravdaže by som nikam nešla, ani gratulovať. Načo? Ani by ma už vlastne nezaujímal dôvod, pre mňa by to bolo definitívne ukončené.

slavaf
29. máj 2023

@elizabet173 Jedna vec je nejaký vzťah ukončiť, druhá vec je nechať ho otvorený, najmä, ak netušíš, o čo ide. Keď nevieš dôvod, nemôžeš sa ani brániť. A to zabolí, ak ti na tej osobe záleží.

thoughtfulweirdo
29. máj 2023

@panelacikova Tak áno, pokiaľ sa jej priamo spýtajú, tak samozrejme hádam nebude klamať. Ale ak by nijaká priama otázka neprišla, lebo veď automaticky rátajú s tým, že keď sú pozvaní všetci, tak všetci, určite by som sama od seba nič nevysvetľovala vopred, stačí večer predtým 😄 keď si predstavím takú situáciu u nás v rodine, keby som mame povedala, že nie sme pozvaní, mama by začala spovedať mňa, prečo, začo, ako, čo sa stalo, či sme sa pohádali, síce s dobrým úmyslom, ale mne by sa nechcelo to s ňou rozobrať, keď by to pre mňa samú bola bolava situácia.

poppy22
29. máj 2023

mila autorka..z tvojich slov citim,ze ty si ten vztah brala uplne inak ako ona..ze ked ti niekto povie pekne slova,tak si hned myslis,ake je to hlboke...slova su slova a ciny su ciny...mohla mat s tebou dobry vztah,posluzili ste im..ale teraz ste sa zjavne odcudzili,inak by ti predosle tyzdne volala a aspon trochu porozpravala o svadbe,svojich satach,ako idu pripravy,opytala by sa,ze ci ide aj tvoje dieta,alebo kam ho date...takze si priznaj pravdu,ze az taky vztah nemate...ze dakovala so slzami v ociach za elektrinu-no vsak kto by nedakoval,ked je to lacnejsie nez zaplatit😂...neviem kolko mas rokov,ale spravaj sa dospelo a tak,ze mas svoju ludsku hrdost-viac jej nepis,nevolaj,kedze odignorovala niekolko tvojich pokusov o kontakt...matke a sestre to povedz,ale prosim ta nie takto uplakane-a zazelaj im dobru zabavu...chces aby ta sesternica pozvala z donutenia alebo lutosti,len aby ju ludia neohovarali,ale v duchu si hovori-kurna,to henta sa sem natlaci aj tak?...tortu zrus,zjedz,a nie ze -ja jej poslem,ved jej sa take paci 🙄 --fakt nemas dostojnost? ..dar si nechajte..ja by som na obrad nesla,len poslala blahozelanie...a mysli na ine veci,a nie rumazgat ako male decko..ludia sklamu,hlavne ti,kde to necakame...a som si ista,ze ona potom pride s nejakou trapnou vyhovorkou,mozno zas slzy v ociach-pre tvoje dobro,neskoc jej na to...mna vlastny brat pozval na svadbu 3 dni pred,a tiez "zabudol" pridat pozvanku k stolu...na obrad som isla,stala vzadu,nefotila som sa nimi...a ked odisli autami a mna tam nechali stat,tak som isla tym smerom..hoci som ani nevedela,do akeho podniku idu...podotykam,boli tam rodicia,aj starka,aj moj syn..len ja nie..cakala som,s akym vysvetlenim pridu.../ziadnym...vsetko udajne len nedorozumenie/...nastastie som podnik nasla,objednala som si dokonca ine jedlo nez ich menu-dala som si veganske😂,aj v klude spapala a s dobrym pocitom,ze ta svina svagrina ma tam musela strpiet som odisla domov😂..preco svina? lebo hoci dovtedy som si naivne ako ty myslela,ze sme skoro ako sestry-tak ja som jej nebola dost dobra...a svadbou,nepozvanim, to zacala davat najavo....samozrejme,vraj islo o nedorozumenie 😂...p.s.-svadba bola zaciatok-a s nou bratom sa uz 10 rokov nerozpravam,nie kvoli svadbe,ale tam bol vyslany prvy signal...a velmi rychlo sa to uplne pokaslalo...ked nie si ludom dost dobra,tak sa neponizuj...a sleduj ako sa k tebe spravaju a nie co hovoria...boli to,ale bude viac,ak sa to bude opakovat,ked im vsetko velkodusne prepacis...pekny vikend ti zelam...

janage
29. máj 2023

@thoughtfulweirdo ale jej sa už sestra pýtala, čo si oblieka na svadbu či niečo podobné a autorka odpovedala tak, že sestra netuší, že ona pozvánku k stolu nedostala. Autorka sa rodinou bavila tak ako keby ju mala lebo dúfala, že ide o nedorozumenie. A dúfala až do dnes.

majusik1304
29. máj 2023

Ahoj nečítala som všetky komentáre, ale skúsiť sa opýtať tety/uja... čiže rodičov sesternice?

janage
29. máj 2023

@thoughtfulweirdo a tiež preto, že sestra s mamou sú horúce hlavy a bála sa že spustia cirkus. Tak ho spustia dnes alebo zajtra pripadne na svadbe. Mala im hneď povedať ako sa veci majú a netvarit sa, že nič sa nedeje a na svadbu sa chystá

cherrystone
29. máj 2023

ak nieco naozaj nemam rada, tak su to ludia, co nevedia povedat veci na rovinu. na obrad by som isla, kedze pozvanku si dostala a aj pogratulovala. a pri odchode z obradu by som sa potom so vsetkymi rozlucila s usmevom a slovami, ze ty pozvanie k stolu nemas. a kazdy si urobi obraz sam.

solange7
29. máj 2023

Mna by zaujimalo, co na to povedali tvoji rodicia.

rik01lulaka
29. máj 2023

Ja by som na svadbu nešla, tortu s mužom zozrala sama😁 a ani gratuláciu neposlala...stačili by mi dve ignorácie cez messenger a jedna zrušená konverzácia po telefóne ..áno nehorázne by ma to skrelo, mrzelo a sralo, ale uz by som s ňou kontakt nikdy nenadvazovala...odstrihla ju a zbytočne sa netrápila takou ♦️, ktorej je záťažko postaviť sa problému so vztýčenou hlavou

river_song
29. máj 2023

Zamrzi to. Tiez som to zazila, s rozdielom ze som nedostala ani to oznamenie 🙃 a nie, nezabudli poslať, ani sa nestratilo na pošte. Spravte si lepší program a kašli na ňu..