icon

Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu

29. máj 2023

Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..

tamitamitami
29. máj 2023

Toto žiadne nedorozumenie nebude, tu je úplne jasné že vás nepozvali zámerne. Ja osobne by som nešla ani do kostola ani posielala žiadny dar (tortu) ..... poslala by som iba prianie (ak vôbec).
Samozrejme je vec nevesty a ženícha koho si pozvú, je to ich deň.....v tomto prípade mi to príde zvláštne že práve vás nepozvali, no keď už sa tak rozhodli príde mi slušne minimálne odpísať na tvoje správy a "dať vedieť" ako sa veci majú.
Keďže sa sesternica zachovala spôsobom ani obraz ani zvuk ...... ja by som sa v budúcnosti k nej správala rovnako.
Mama a sestra by som normálne vysvetlila situáciu a ďalej by som to už celé neriešila.
Spravte si pekný deň, aj keby ťa teraz pozve už by to nebolo preto že ťa tam chce ale preto že to začalo riešiť okolie.

janba
29. máj 2023

Tu sa pripnem len kvôli tomu, že som zvedavá, ako to celé skončí 🫢

thoughtfulweirdo
29. máj 2023

@janage Ale veď to som všetko čítala 🙂 za seba som odpovedala, že ja by som to ani mame a sestre sama od seba teraz už neoznamovala, pokiaľ by sa priamo nespýtali. Určite nie kvôli tomu, aby som takú mumácku sesternicu ochránila pred ich prekvapenými otázkami priamo na svadbe. Keď to sesternica nechcela riešiť priamo na svadbe, nemala sa hrať na pštrosa. Autorka sa za seba môže rozhodnúť tak, ako jej vyhovuje 🙂

muchotrafka298
29. máj 2023

A top level trapnosti by podla mna bolo prist na tu svadbu a tvarit sa, ze ma vlastne "zabudli pozvat k svadobnemu stolu", ale aj tak som prisla, lebo to nemoze byt pravda....Jednoducho ked ma niekto na svadbe nechce, tak na nu neidem ani keby bola vedla baraku kde byvam. A uz vobec by som nesla niekam, kde nie som pozvana 150 km daleko cez vikend, niesla drahu tortu alebo ju posielala. No tak to uz vobec nie. Pribuznym to povedz co najskor, bez velkych placov s tym, ze proste pozvana nie si s manzelom, ze nech sa oni dobre zabavia. Zaroven by som ich poprosila, aby tuto situaciu s rodinou nevesty a zenicha neriesili a nevyvolavali nezelane emocie.

zuzuliennka1
29. máj 2023

a neodpisala nahodou nie preto, ze ma proste tesne pred svadbou? stresy? nestihacky? nebrala by som to osobne, skus jej zavolat a opytat sa, normalne, narovinu, bez okolkov a zahmlievania

bimbambim
29. máj 2023

Ja by som nešla ani na obrat ani žiadny dar by som nekupoval majú dar elektrinu v dome.u mňa by skončila a Viac ju nekontaktovala

ivver
29. máj 2023

,

bimbambim
29. máj 2023

A tortu by som neposlala tu by sme zjedli sami doma

mamelka
29. máj 2023

Nás keď nepozvali a pozvali zvyšok rodinu tak som sa netrepala ani do kostola ani som im nepísala. A prečo míňať môj drahocenný čas tam kde je to zbytočné? Mne tiež ma svadbe boli a mňa nepozvali🙈😂 mne je to smiešne. Naši boli a napríklad sestra tiež, minulý rok svadba-zavolali len mamu a otca a išli lebo ,,krstný,,... mne keby toto niekto spravím deťom tak nejdem už len z princípu, mamina sestra tam mala vsetky deti, moja mama nemala ani jedno dieťa 🙈
Tu tortu by som si nechala a zavolala niekoho iného na tortu. A keby vašim povieš co je vo veci tak sú ju možno radi dajú s tebou

teleskop
29. máj 2023

Prosim ta neposielaj tam tu tortu, pozri sa do zrkadla povedz si "mam sa rada, mam sebahodnotu" a prestan sa ponizovat!!!!!!

gazpalm
29. máj 2023

Zaznelo tu vela nazorov ,ale ja by som uz situaciu nehrotila,mame a sestre povedz nech sa zabavia a neriesia a ja by som sla pogratulovat ,aj by som sa usmiala a popriala vela stastia v manzelskom zivote...chcela by som vidiet ,ten zahanbeny vyraz .Alebo ,by som nesla vobec .,Viac by som sa nekontaktovala ,pokial ,by mi nebola nejako zmysluplne ozrejmena tato situacia ..akoze neboli peniaze ,alebo neberiem ta tak ako ty mna ...aj ,ked podla popisu ,to tak nevyzera ...trapne je to ignorovanie a nepovedanie veci na rovinu

dori92
29. máj 2023

Autorka - ako reagovala mama so sestrou?

vivuska666
29. máj 2023

Ma byt krasne pocko cez vikend. Sla by som s rodinkou na vylet. A srala na celu svadbu. Aj keby ma to vnutri mrzelo.

markusrasford
29. máj 2023

@dori92 no veľmi dobrá otázka. Tu veľmi niečo nehrá. Polovicu rodinu mamu a sestru pozve a vás s manželom nie. Ako sa oni budú cítiť na tej svadbe? Keď je všetko tak ako píšeš ani oni nepôjdu na svadbu.

markusrasford
29. máj 2023

@gazpalm dá sa zabaviť tak že tam ďalší členovia rodiny chýbajú? Takéto "nepozvania" na dlhé roky naštrbia vzťahy rodinné. Žiaľ. Aj keby zajtra prišla pozvánka k stolu už je to cez čiaru a asi by zábava vo vašom ponímaní bola ako na ihlách. Cítila by si sa ako votrena svadobcanka

andrea78
29. máj 2023

Ved ona Ta tam proste nechce. Ked zavolas zatlka, vymysla si, povie ze sa ozve a neozve. Mne by toto stacilo a vobec by som tam nesla. Ani na obrad a ku kostolu ruku podat. Ponizujuce.

katkami123
29. máj 2023

No tak máš falošnú sesternicu, ty si jej všetky tie jej neúprimné reči verila, alebo im tvoj manzel zle urobil elektriku v dome 😀(vtip).

markusrasford
29. máj 2023

@autorka keď si chces zachovať svoju hrdosť zavolaj sestre aj mame povedz im ako sa situácia má. A majú pravdu keď to budú riešiť hneď. Môj dojem je že táto svadba bude cez falošné úsmevy. Nakoľko aj ďalší členovia si budú dávať otázku kde ste? A budú kolovať zaručene informacie

jaond19
29. máj 2023

Nesla by som ani do kostola. Po rodicoch poslala v obalke pohladnicu/prianie, ziadny dar ani tortu. Z nejakeho dovodu sa zachovala sprosto, nemas mat preco vycitky. Ak sa niekto bude pytat, povies, ze vas nepozvali na svadbu. Cisto oznamenie nie je pre mna pozvanka. Ked do kostola moze prist aj barskto cudzi....

anetka34
29. máj 2023

Je to strašné sklamanie, zažila som to a chápem to. Najhoršie je, že človek sa ani nedozvie, čo sa stalo. Len je proste zrazu po rokoch pekného vzťahu odignorovaný a nechápe prečo. Tiež sa pýtam na rovinu, tiež sesternica ma takto odignorovala, nie o svadbu išlo, ale bežne sme sa bavili a zo dňa na deň mi prestala písať. Opýtala som sa čo sa stalo, či jej náhodou niekto niečo nepovedal, lebo ja som o nej nikdy krivé slovo nepovedala. Skrátka odstrihla ma bez dôvodu zo dňa na deň. Do dnes neviem prečo. Trvalo to istý čas kým to prebolelo. Nie je to veru len tak tváriť sa, že sa nič nestalo.

mareka49
29. máj 2023

Za mesiac po svadbe by som sa možno skúsila opýtať,ze prečo vlastne?
Inak nič.
Nech to nerieši manžel, rodicia, sestra..?
Ty časom.
Ak chceš teda vedieť prečo.
Aj keď možno pravý dôvod sa ne dozvieš nikdy

benit
29. máj 2023

@h2 ja nechapem, ze nechapes, ze ju nikto na svadbu nepozval. To ze sa rozpravali o svadbe a ze sa zabavia este neznamena, ze bola pozvana na svadbu.
Inak nechapem tolko humbuku kvoli tomu. Zariadila by som sa a hotovo. Urcite by som sa neponizovala vypisovanim a vyvolavanim. Koho pozvat chcem, toho pozvem. Take, ze zabudli pridat pozvanku je rozpravka.

suzanesmile
29. máj 2023

Nevnucuj sa, nikde nechod

nelili1978
29. máj 2023

Ja by som poslala gratulaciu na messenger a s rodinou by sme si urobili svoj program

markusrasford
29. máj 2023

@benit na svadbu pozves sestru a mamu ale #autora nie. Bok by mi išiel vytrhnúť aby som vedel prečo. A tak isto od nevesty je to veľmi nefér. Pozvať 50 percent rodiny tak buď všetkých alebo ani jedného. Bodka

erikavesela
29. máj 2023

Autorka-ja ti rozumiem...stalo sa nam nieco podobne..a tiez ma to skrelo...evidentne ta na oslave nechce...
Kocka, kt.mi bola svedkom na svadbe nas pozvala na obrad a potom na zabavu...na hostinu nie...bol to obed...ako dovod uviedla, ze pozvali len rodinu...akceptovali sme to...boli sme na obrade...naobedovat sme sa isli sami a potom sme prisli az na zabavu...prisli sme ale asi o 30 min.skor...zacalo prsat a povedali sme si, ze pockame vo vestibule...na nase pocudovanie na obede nebola len rodina, ale aj kamosi...pockali sme tych 30 min...isli za mladym parom...pripili si na nich a rozlucili sa...neskor sa ukazalo, ze to bola "robota" jej nastavajuceho....hoci sme im mnohokrat pomohli...nemohol nas vysrat...odvtedy sme sa videli asi 5x a skoncilo to...uz sme sa nevideli...dlho ma to stvalo...dnes som rada, ze ten clovek nie je v mojom zivote, ani ako manzel mojej este vtedy kamosky...vtedy som nechapala, co sa stalo...cas ukazal
Tortu by som zrusila, dar vyuzila a na obrad asi tiez nesla...ak ano, tak s usmevom, bez kvetov a prianim vsetkeho dobreho...skoncila by pre mna

sidicek
29. máj 2023

Prepana maj trochu sebaucty prestaň sa tam vnucovať a posielať tortu. Nechce ta ,tak sa podľa toho zariad.Aspon vidíš ,co su to za ľudia...Asi nebudete taka úžasne sudrzna rodina ako popisujes ,keď ani nikto nevie ,že nie si pozvaná.Treba začať vnímať realitu a nie opilecke reci nadranom

maja22
29. máj 2023

@autorka Len sa tak zamyslam, ze povahovo si asi budete so sesternicou blizke. Lebo ona ti nie je schopna na rovinu povedat, ze nie si pozvana a ty presne tak isto nie si schopna povedat vlastnej rodine, ze nie ste pozvani - lebo sa hanbis! 🤦‍♀️ No tak asi sa hanbite obe...🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Keby ste si boli blizke ako sestry, tak spolu komentujete saty, topanky, vyzdobu, kvety, program... A tesite sa spolu, volate si, pisete si... Takze nie, nie ste si blizke ako sestry a mate obe problem komunikovat.

lasona
29. máj 2023

Mame by som povedala co je vo veci. A nešla by som ani do kostola. Viem ze ta to mrzí, ale kašli na to. Uži si víkend, naplánujte si nejaký pekný výlet. A ďalej by som prehodnotila vzťah s dotycnou.

svetlonos
29. máj 2023

Autorka,
robis z toho zbytocnu kovkojku tu na koni. Ked mate taky super vztah, mali ste si uro it vylet do ich mesta. A opytat sa jej priamo co sa deje. Ci len zabudla a bola to len blba xhyba. Ze sa neozyva a ma toho vela, je ok. Ja som dokonca presvedčená,
ze to je len omyl. Jasne ze ti nevola lebo nema teraz cas a zabuda. Ona potom asi nebude chapat co sa deje, ked nepridete. Mozno pri vsetkom vybavovani ru hru uplne vypustila. To by som neriesila. Ale ako som uz pisala. Podla mna je to len blby omyl a ona ani netusi co riesis, a berue automacky za jasne, ze ste pozvany aj k stolu.