Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
@h2
No tak… zmier sa s tým, ze si si zle tipla výsledok, aj to sa stáva 😉
@h2 s tvojimi názormi sa často stotožňujem, ale tu žiaľ nesúhlasím. Načo autorke takýto na oko urovnaný vzťah pre "pokoj v rodine"? S klamárkou má mať pekný vzťah, no ďakujem, ja by som s radosťou takú osobu už navždy škrtla zo svojho života. A myslím, že takých toxických ľudí by mohlo byt na svete omnoho menej, keby im tí dobrí dali včas stopku. Nevesta najprv sestre povie, že si myslela, že správy sú žart a potom so slzami hovorí ako o žiadnych nevie. Je to normálne? To je rodina? To je čistá faloš a nemá ani toľko úcty k autorke aby aspoň zahrala ľútosť, ale ešte sa výkričí. No ďakujem za takú krsnú pre moje dieťa, aj kamošku. Si rozumná osoba, fakt veríš tomu, že nevesta dá zoznam 130 osôb agentúre a k jednej rodine napíše, tým ani nevolajte, tí určite prídu? Fakt?
Ale keďže ju ešte aj pridali do spoločného chatu, kde sa organizuje únos nevesty, ja si fakt úprimne myslím, že autorka pozvaná je a všetci s tým rátajú. Možno je nevesta naozaj len tak roztržitá, že nevenovala veľkú pozornosť kartičke alebo následným správam... Hoci mne to hlava neberie, ja mám opačnú povahu, ale budiš.
S manipulátorom nemám osobnú skúsenosť, ale s takouto povahou áno a fakt sa bojím, že autorka je celý čas pozvaná a po sobote (kedy nepríde na svadbu) bude koniec všetkým dobrým vzťahom medzi rodinami navždy.
@h2 to uz je len nas uhol pohladu. Kazda to vidime inak, pride mi to fakt naivne vs triezvo, nechcem tu ale posobit, ze urazam, prepac. Aj ja som bola kedysi naivna a verila v dobro v ludoch, ale skaredo som na to doplatila... Lepsie je fakt neverit a nedufat a ked nieco vypali dobre, az potom sa tesit. Ked nevypali, aspon nebudeme sklamani. 🙂 Dufam, ze autorka bude stastna a s pokojom v dusi 🙂
@h2 tak to ma druha strana smolu, komunikacia je zaklad vztahu. A to, ze pride na autorku nakricat, nepovazujem za prejav toho, ako velmi jej na tom zalezi....
@katkami123 Ale tu vôbec nejde o mňa. Ja som si ani nič netipla, len som písala, ako by som si želala, aby to dopadlo. Môžeš mi veriť, že vôbec nejde o to, že mňa by štvalo, že mi nevyšiel tip.
@heidi4 presne, ja by som slušne do chatu napísala, ok Marta, beriem na vedomie tvoj úmysel, ale keďže ja s mužom sme na svadbu pozvaní neboli, tak riešiť akože babsky únos nevesty nebudem. Prosím neber to osobne, ale s mojou pomocou nerátaj.
A kľudne aj teraz v noci to tam napíšem. Nech nemajú za trúbu mňa.
@pokinka ale do chatu ju pozvala sesternica, ktora netusi, ze autorka nie je pozvana
Do spoločného chatu im tak daj ten screenshot od sesternice a jej “vysvetlenie”, prečo nie ste pozvaní 😀. Normálne opusti skupinu, napíš im, že sa stal asi omyl, ze ty si pozvaná iba na obrad, nie ku stolu.
...autorka opustila svadobny chat 🤷
@h2 pochybujem, ja tiež neviem komunikovať a tiež robím chyby, ale autorka neveste všetko povedala a a ako to vníma a ako ju to boli. Nikdy by som neodišla a nebuchla dverami človeku, ktorému som ublížila. Ak by aj bola pravda co vravíš, tak načo je dobre autorke taka kamarátka, ktorá sa za svoju chýbu nedokáže ospravedlniť a pokora jej nič nehovorí?
zeny moje, ja som sa bola pozriet na mojasvadba.sk, ci tam nie je tema "sesternica mi kazi svadbu" 🙈
Alebo mozno naozaj omylom autorka nedostala to pozvanie a nevesta to brala tak,ze autoka na 1000%pride a neodpisovala jej preto,ze ani ju nenapadlo,ze autorka naozaj rozmýšľa neprísť…
@pokinka Samozrejme, ze cela rodina si mysli, ako sa na tej svadbe stretnu. Jediny, kto vedel, ze nie, bola nevesta. Aj autorke to dochadzalo az postupne, ze nejde o ziadny omyl, ani "zabudnutu" karticku, ze ta ignoracia zo strany nevesty je uplne vedoma. Ked je na svadbu sto ludi, este nevie kazdy, ze niekto z nich nepride, tato informacia sa prevali postupne...
@h2
Ale tu ide už iba o teba. Lebo autorka za 4 dni dostala toľko podpasoviek, koľko za cely život nie. Chod napísať neveste, nech začne jednať ako rozumný dospelý človek a jej daj rozumy. Ty si chceš niečo dokázať, tak tu nezmyselne prehovaraš.
A ja by som do toho rodinneho chatu napisala, ze v sobotu vecer budem v restike xy a ze aby ju tam uniesli ze ked uz nie som pozvana na hostinu, tak sa aspon nadrbeme inde
@h2 ty mi vacsinou tak píšeš z duše, väčšinou keď vidím v inej diskusii tvoj nick, prečítam si niečo, s čím sa viem stotožniť. Ale s týmto nie. Ísť tam nasilu, kde ma nechcú, pre pokoj v rodine, by sa za určitých okolností dalo... Ale nie v tomto prípade.
Nevesta prišla k autorke domov s prístupom - ja mam toľko veci na starosti, a ešte kameraman toto, a moje starosti, a ja a ja, budem nevesta, chcem byť stredobodom, kto sa má zaujímať o tvoju pozvánku? Ozaj toto kamoške spraviť? Ja si viem predstaviť iné scenáre, ktoré by ma dokázali presvedčiť, že mám predsa len prísť, ale tento postoj to nie je.
@hariet Ja tiež pripúšťam, že mohlo ísť k omylu,ale ak aj, tak ty by si za týchto popísaných okolnosti riskla ísť na tu oslavu? Lebo ja skôr nie, pôjdem tam vyfintena, a zistím, že si nemáme kde sadnúť, lebo s nami nepočítali... Ja sa to snažím čítať celé a teda som pochopila, že autorka sa snažila zistiť a preveriť, ale nevesta nereagovala, ani keď jej autorka už priamo zavolala, ani jej nastávajúci.. a keď to celé teraz buchlo, tak z nevesty stále nevypadlo, že bol to omyl, logistická chyba, mrzí ma to.
@h2 ja s tebou väčšinou v diskusiách súhlasím. A chápem aj tvoj zámer, aby sa zbytočne neublížilo aj ostatným ľudom, ktorý s týmto konfliktom nemajú nič spoločne. Lenže v momentálnej situácii, keď sú všetci extrémne emocionálni a obe strany sa cítia ublížene, už účasť na svadbe nevidím ako správne riešenie. Mama nevesty je výbušná, mama a sestra autorky tiež. Ak by sa popopilo, ktovie ako by to dopadlo, takéto emócie vedia urobiť veľa škody. Svadba by mala prebehnúť bez nich, keď emócie výchladnu, tak by už nevesta či autorka mohli podniknúť nejake kroky na to, aby si to vysvetlili, prinajmenšom teda v “zaujme rodiny”
Naozaj neexistuje nejaký tajný agent v rodine, ktorý by sa mohol dostať do nevestinho počítača, kde je zoznam hostí alebo zasadací poriadok? Alebo nejak nenápadne ísť na to cez tú svadobnú agentku (napr autorkina sestra: dobrý deň, len som sa chcela opýtať kto bude pri našom stole, alebo kto je pri stole, kde sedí (meno autorky), leboo... Niečo mi pomôžte, nemám fantáziu 😁)
@katkami123 Máš plné právo si to myslieť, ale nie je to tak.
@heidi4 vieš čo, život ma naučil, že ak nám niekto ubližuje, tak preto, že my to dovolíme. Psychoši, manipulátori, tyrani by nemali šancu, keby im to obete nedovolili. A neznášam falošné udržiavanie vzťahov za každú cenu, lebo sme rodina. Bud sa človek od toho fakt odosobní, oslobodí v pravde a nech si tetka, ujo, svokra...robí čo chce, ja sa zraniť nenechám alebo ak ma to má trápiť, tak toho človeka odstrihnem, aj keby to vlastná matka bola, čo mi ubližuje. A neznášam aj klamstvo a ešte také donebavolajúce. Keď ma niekto daco proti mne, nech mi to na rovinu povie a nečaká, že sa sama dovtípim.