icon

Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu

29. máj 2023

Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..

hariet
31. máj 2023

@oblecenie99 no asi nie, lebo to tu uz tak vyeskalovalo, az strach. Za to, ze hned neodpise/nezavola, uz robit hned paniku a zatahovat do toho rodicov, rusit ucast rodicov na zaklade domnienok! Ja sa tej neveste necudujem, ze uz stratila vecer nervy pri tej navsteve, svadba je jeden velky stres.

maja22
31. máj 2023

@hariet prepac, prekrucas fakty...

sccarlet
31. máj 2023

@carduelis to snáď nie,pred minútou som dala like a bola som 53 a zrazu 190🤦‍♀️

heidi4
31. máj 2023

@sccarlet MK praska vo svikoch prave teraz 🤭🤭🤭🤣🤣fakt dufam, ze to ustoji 😁

maja22
31. máj 2023

@sccarlet dajte potom prosim vas vediet to realne cislo, som zvedava a nechce sa mi dohladavat, na ktorej strane sa tie lajky davaju 🙂

denithestrange1993
31. máj 2023

@hariet vsak autorka pisals,ze sa ju snazila opakovane kontaktovat ci uz telefonicky,spravami,cez muza,cez sestru. Este postoveho holuba mala zapojit asi. A rodicia sa sami rozhodli ze nejdu. Nesuhlasim s tebou,svadba pokial sa planuje svedomito dopredu tak nemusi byt stresom. Ale to musi mat nevesta a zenich iq aj eq.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
sccarlet
31. máj 2023

@emma_932 a našla si niečo?

momoftwo
31. máj 2023

Konecne som to docitala, po divadle, potom este som musela piect ten prekliaty kolac😂 pribudlo 35 stran omg🙈
No my v nasom meste mame taky dvojtyzdennik, vzdy je tam aj kolonka “slubili si vernost”
Zeny zo ZILINY!!!! Mate take nieco aj vy??? Lebo hned by som vyhladala nevestu s dvoma krstnymi menami, extremne ma zaujima ako takato osoba moze vyzerat🫠 jednoznacne ide o klamstvo, vela veci nesedi, agentura nevolala, ta odpoved zenicha a taktoez ked sestra jej volala vtedy sa nevesta mohla zbadat o com toci nie? Ci ani tu konverzaciu si nevesta nepamata? Klamar sa odhali napr aj tym ze zvysuje hlas, stupnuje napatie, zvysuje agresititu rozhovoru, utoci..ona sa proste 💩💩 lebo to doriekli aj tvoji rodicia @autorka vtedy draha nevesta sa zlakla ze z tohto bude skandal a velmi rychlo musela vymysliet nieco ako sa vyvinit. Inak otrasna situacia, pretoze po sobote bude podla mna rozhadana cela rodina, naozaj neviem co by som robila a ako by som sa zachovala, uz ked za nic ine, kvoli otcovi by ma to brutal mrzelo.

amaro
31. máj 2023

@hariet ty čítaš inú diskusiu? Aké hneď? Pred mesiacom písala raz so smajljmi, potom po týždni znova bez smajlíkov seriózne, potom volala, nevesta sa mala ozvať späť. Potom písal muž. Potom volala sestra, s ktorou sa zázračne na tú tému už bavila. Keby to riešila po jednej správe, áno bola by to zbytočná panika. Povedz mi, na koľko si ťa asi cení druhá osoba, keď ti nevenuje minútu svojho života aby veci dala na správnu mieru?

elanor
31. máj 2023

@hariet nevesticka?

a co ze pozvanku dostali rodicia? Oni su uz samostatna jednotka, zvlast rodina. Kazda z dcer ma svoju rodinu, svoju domacnost. Nieje mozne ani omylom povazovat za automaticky pozvanych rodicov, aj ich deti, a partnerov / manzelov deti a ich deti.
Jedine, ze by byvali vsetci doma na jednej kopke. A aj vtedy by sa o tom dalo velmi polemizovat. Zalezalo by co by stalo na obalke. Ak iba mena babky a dedka, tak je to pre nich. Ak by tam boli vsetky mena, vsetkych domacich, ok, je pre vsetkych.
Dokonca ani rodina XY by nemuselo automaticky nic znamenat, lebo ak su dcery vydate, na 99% sa uz volaju inak, a v dobe by byvali rodina XY, rodina AB a rodina CD.

miskaska
31. máj 2023

86 stranový návod ako pokaziť vzťahy v rodine s pomocou osadenstva MK. A pritom stačí komunikovať a nebrať všetko tak smrteľne vážne.

kikushaa
31. máj 2023

@evamarek77 rodinne pripady koncia happy endom, toto skonci tak maximalne este dobrou bitkou na svabde, kebo temperamentna sestra natiahne jednu mozno aj dve neveste 😁

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
cacianka
31. máj 2023

@hariet to myslíš vážne alebo neskorá hodina ? ...
Každá časť rodiny je samostatná jednotka, pozvánky sa posielajú každej rodine osobitne, aby nedošlo k omylu, a je to aj základná slušnosť, veď je to najbližšia rodina.
Tak prečo kartičku dostala autorkina mama s otcom, druhu aj sestra s mužom, veď aj im stačila 1 pre všetkých pohromade. Len autorka nedostala.
@henka123123 to tiež myslíš vážne ? Bežné reči veď si pôjdeme na svadby, berieš ako normálne pozvanie a čakáš že tam prídu ako na koni ?!.
Alebo kamoška len spomenie že bude mať svadbu a ty sa tam dotrepeš bez čo len trochu oficiálneho / neformálneho pozvania ?! Tak to sa už aj ja môžem natrepat na barsaku svadbu, čo je oznam vycapeny na kostolnej bráne , veď ma pozvali .....

hariet
31. máj 2023

@denithestrange1993 napisala jej (nedostala odpoved) a zavolala jej(nezdvihla) raz tusim pocas 1 dna a po sestre dostala spravu, ze jasne ze su pozvani. Tak mne to nepride take jednoznacne, zeby ich tam nechcela…

amaro
31. máj 2023

@miskaska stačilo by komunikovať - zo strany nevesty a toto tu vôbec nemuselo byť

heidi4
31. máj 2023

@kikushaa 🤣🤣🤣🤣

https://www.youtube.com/watch?v=s-KyCP9g3iY

"Jáá to říkala vod začátku, že si čumáky rozbijou!!!" ❤️❤️❤️

miskaska
31. máj 2023

@amaro mohla komunikovať intenzívnejšie aj autorka. Keď nevie komunikovať jedna strana, tak nech vezme iniciatívu druhá strana.

heidi4
31. máj 2023

@miskaska ... Wow, este viac sa podlizovat, vtierat, ponizovat, otravovat, .... Mile 🤔 to iste nevestu potesi a este viac neodradi

suzanesmile
31. máj 2023

@miskaska pokazila to nevesta svojou nekomunikaciou

emma_932
31. máj 2023

@sccarlet nie..

erikavesela
31. máj 2023

Tak toto uz je naozaj gooool....uneste ju a nech ju nik nenajde...jej buduci to oceni....🤣🤣

denithestrange1993
31. máj 2023

@hariet po sestre dostat odpoved??? Tak ked sa vedela bavit s jej sestrou tak zdvihnem telefon a vyjasnim si to aj s druhou sesternicou. Neviem teda niekolkokrat komunikovali s hostami ci pridu,ako pridu,odniesli kolace,upresnovali veci,...a nie ze cez tretiu osobu

amaro
31. máj 2023

@miskaska koľko krát jej mala ešte volať/písať? 4x nestačilo? A potom sestra 5x?

777januska777
31. máj 2023

@miskaska zaujímavé, že keď išlo o harmoniku nevesta hneď vedela komunikovať. Všetko by sa podľa mňa dalo odpustiť, ale reakcia ženícha na mužov sms je podľa mňa jasný dôkaz výhovorky, aspoň teda to mňa presvedčilo.

majusik1304
31. máj 2023

Konečne som dočítala správy od autorky. Mrzí ma aj za vás, že takto to dopadlo. Nevesta sa podľa mňa nezachovala správne, a fakt divné že ak má agentúru, rieši ešte niečo okolo. Nemala tak reagovať, ani jej matka.....a vyzerá to na narcisa žiaľ, ak to môžem si dovoliť posúdiť, že jednoducho súhlasím s dievčatami čo tu písali. Za druhé je pre mňa zvláštne ako medzi sebou nekomunikujete v širšej rodine. Keby sa mne toto stalo, že mi nepríde pozvánka ku stolu, hneď by som volala tete (matke nevesty), a jej by som sa opýtala, resp. Cez ňu, oznámila, chcela jednoducho vedieť viac. Prípadne by som aj nevestu kontaktovala....ja keď som mala svadbu a aj keď sesternice mali svadbu normálne sme aj osobne aj cez telefón, aj naše mamky (sestry) medzi sebou sme komunikovali, kto môže prísť,...atď.... takže ja vidím v tomto nedostatok, tá komunikácia mi tam chýba na začiatku.
Ale inak po výstupe od tety a sesterky by som tiež nikde nešla a teda dotklo by sa ma veľmi prevelmi takéto správanie. Veľmi držím palce autorke, 🙂, nech sa netrápi sesterkou, ukázala svoju pravú tvár. Ty máš svedomie čisté 🙂👍. Aspoň si videla, že tvoj muž pri Tebe stál a zastal sa ťa.

Dobrú noc.

lucilaines
31. máj 2023

Autorka ja len tolko, ze ak si doteraz bola “manipulovana” nevestou (ak to teda bol ten pripad, o com nie som az tak uplne presvedcena), tak teraz si definitivne manipulovana davom cudzich senzacie dychtivych zien. Neviem ci si si pomohla. Mozno je na case ten telefon vypnut naozaj, nechat si par dni odstup a zamysliet sa nad tym, co chces naozaj ty.

semtexka1
31. máj 2023

Načo prišla, keď sa neprišla ospravedlniť? Potvrdiť si, že neprídete?

amaro
31. máj 2023

@majusik1304 Ale veď kontaktovala a overovala si, či sa nestal omyl. To nevesta hrala mŕtveho chrobáka a neodpisovala na priamu otázku, nevolala späť.