Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
@rebellefleur ake stado? Kurin 🐔
@rebellefleur jeej teba to ešte neprestalo baviť? 🥰 tak vitaj v kurine 🐔
@777januska777
Áno, bolo to hrozne, ale aj to človeka, keď si tým všetkým prejde, veľmi ďaleko posunie. Ja som bola prvá, ktorá tu písala, ze nevesta bude manipulatorka a narcis. Za ten život už poznám tie varovne signály aj ako títo ľudia uvažujú, vidím im až do žalúdka, ale nie je to pekný pohľad.
Bol tu dobrý typ, že bude 100 strán....
@pragmaticka nevesta mala odpísať na prvú správu a nemala by teraz stresy. Alebo mala poriadne kontrolovať obálky, či každému kartičku dala. Z autorky, ktorá si chce situáciu overiť tu robíš zrúdu. Ty si taký istý manipulátor ako šialená nevesta.
Čítala som príspevky od autorky. Všetko si ponamyslala, každú nevestínu reakciu vysvetlila podľa svojho. Vy ste asi nikdy nemali stres, ze??? Ja keď som na meetingoch na pracovnej ceste v zahraničí od rána do večera, verte mi ze veľakrát prekliknem smsku a vôbec ju nevnímam. Potom sa ľudia čudujú co neodpisujem. Ak má baba taky stres, ja sa jej nečudujem ze nereagovala. A hlavne ona s nou od začiatku automaticky počítala. Takže neriešila. Na Autorkinom mieste by som sa jej pekne ospravedlnila, ponúkla pomoc a išla na svadbu. Chudá nevesta jak sa musí cítiť. Fakt otras. A babu nepoznám, nie som ani jej matka!!!
@pragmaticka aký mega stres, veď ma agentúru !
@h2 hneď z úvodu píšem, že sa nechcem púšťať do nejakej zvady alebo naťahovania, seriózne ma zaujalo, podľa čoho je pre teba jasné, že ide o nedorozumenie? 🙂 Lebo ja som sa tiež prikláňala k nedorozumeniu až po moment, kedy autorke z agentúry nezavolali, hoci jej mame a sestre áno. Ak by boli pozvaní, boli by na zozname aj napriek zabudnutej kartičke, a teda by im agentúra volala. Nie som schopná uveriť, že by nevesta agentúre automaticky nahlásila ich prítomnosť, zatiaľ čo prítomnosť svedka automaticky nenahlásila a toho museli ešte overiť, ale autorku, ktorá svoju prítomnosť absolútne ani slovom nepotvrdila, už nemuseli overiť? Veď to nedáva žiaden zmysel.
@pragmaticka Ok, tvoj nazor. Len si zabudla, ze autorka ma manzela, svojpravneho, ktory to vidi podobne ako ona, dokonca by postupoval v niektorych situaciach razantnejsie ako ona. To, ze autorka sa tu zdiela neznamena, ze stratila sudnost a caka, co jej tu kto poradi, lebo inak by nevedela, co ma robit. Cita a zvazuje. Kona na zaklade vlastneho usudku. A veci riesi s muzom a najblizsou rodinou. Je svojpravna, neboj sa o nu. A nevesta sa podla mna nenecha vyviest z miery, svadobny den si uzije a co budu riesit hostia, pojde mozno uplne mimo nej... A keby aj nie, co uz. Aka priprava, taka svadba...
@pragmaticka No zaujímavé, že správu kameramana, čo jej zvýšil ceny, len tak nepreklikla/resp jemu telefón zdvíhala. To už dôležité bolo. Potvrdiť hosťovi v neistote už bol strašný problém. Keď mi na niekom tak záleží, keď mi je niekto ako sestra, že ani nepotrebuje vlastne pozvánku, tak si nájdem naňho čas aj keby čo bolo. Proste prekrúcaš rovnako ako nevesta.
@pragmaticka automaticky v dnesnej dobe nemozes pocitat ani s rodicmi, ci ani ich nepozves a rovno nahlasis, ved oni pridu? Toto je sesternica…
@pragmaticka hlavne ze ju stres presiel ked pytala harmoniku 😂. Neviem teda mne ked niekto vola zvyknem zavolat naspat,ked mi niekto pise zvyknem odpisat. Ja som svadobny tyzden prezila bez stresov,ale kto si ako zariadi tak ma...
@h2 ja si hlavne myslim, ze nebyt sirokej podpory tu, autorka reaguje inak.
To, ze ona komunikacne zlyhala rovnako, ako nevesta, je jej uz dufam, ze jasne..
Inak, vo vseobecnosti plati, ze tu vsetky radime na zaklade vlastnych domienok, nepozname celu situaciu, osoby, ktorych sa to tyka, nuansy ich vztahov, jednoducho nemozeme byt objektivne. Ani jedna z nas..
Takze moj silne subjektivny nazor je, ze aj ked pripustam moznost, ze to nebolo az take nevinne nedorozumenie, Isla by som tam. 🙂
Ľudia robia chyby a nemusím byť ani veriaca, aby som dokázala odpúšťať. Ake by som mala ja vzťahy v rodine, keby som neodpustala. Mám v sebe živiť zlosť na blízkeho človeka? Budem sa cíti lepšie ja? Alebo on? Aký má zmysel sa urážať a snažiť sa niekoho vytrestat.
@amaro áno rozumiem, ale ja by som hneď hovorila aj so svojou mamou, rodinou a tak 🙂... ale to som ja. Rada si overujem veci u viacerých ľudí 🤩.
@thoughtfulweirdo Už som predtým písala, že MOŽNO (netuším, ale bola by to možnosť) dali agentúre zoznam ľudí, pozvaných k stolu, kde omylom nebola autorka uvedená. Preto agentúra (ak zisťovala účasť, možno aj posielala pozvánky) nielen že nedala do obálky tú pozvánku, ale ani neskôr nezisťovala účasť. Ale, ako som písala, je to len možnosť, netuším, ako to bolo. Keby však nevesta autorku na svadbe nechcela, na čo nikto nevidí žiadny dôvod, tak by za ňou nešla s tým, že to bolo nedorozumenie. A ani jej sestre by to nevravela do telefónu. Ja viem, že to je zvláštna a nepravdepodobná zhoda okolností, ale všeličo sa môže stať.
@majusik1304 áno, jednoznačne ja by som hneď to preberala so svojimi. To viaceré písali, že prečo mlčala pred mamou a segrou. Ale keď už to vzala jej sestra do rúk a zavolala neveste, tak nevesta opäť raz len niečo odkázala, ale telefón do ruky nevzala, aby veci dala na pravú mieru.
@amaro áno áno. Nevesta sa zle zachovala. Kebyže som nevesta, okamžite volám sesterke atď... riešim 🙂 . Dobrú noc.... ráno deti skoro vstanú 🤩😅....
@pragmaticka myslím, že vyjadriť tu svoj názor mozes aj bez urážok ostatných!
A o akom strese hovoríš, netuším. Predpokladam, ze väčšina z diskutujúcich ma vlastnú svadbu za sebou, ja som svoju svadbu plánovala úplne sama, keďže muž je cudzinec, tyzden pred termínom nám vytopilo hotel, kde mali byt ubytovaní zahraniční hostia, k tomu tisíc iných veci a na smsky, správy a telefonáty som v pohode odpovedala. Toto sú všetko bohapuste výhovorky.
@beronsche Aj ja by som išla. Ale keď tak nad tým uvažujem, ja by som sa do takej situácie nemohla dostať. Nenechala by som to zájsť tak ďaleko. Neuspokojila by som sa s tým, že mi neodpovedá na dve správy a jeden telefonát v priebehu 3 týždňov. Riešila by som to, kým by som nemala jednoznačnú odpoveď na otázku, či som, alebo nie som pozvaná.
@h2 Len keby ju tam naozaj chcela, tak ten telefon pouzije na to, aby situaciu dala na pravu mieru. Ak by po telefonate autorkinej sestry do minuty volala alebo pisala aj autorke, bolo by uveritelne, ze ide iba o hlupu zhodu nahod. Ale neurobila to. Ziadna snaha z jej strany slusne autorku pozvat, vysvetlit omyl, nic. Ved to potom uz aj do agentury mala volat, ci sedi pocet hosti. Ale asi nic z toho...
@miskaska a akúže ma človek lásku k sebe, ak nechá po sebe šliapať, klamať sa? Si pletieš dobrú povahu s hlúposťou, naivitou. Miluj blížneho ako seba samého, je prikázanie v kresťanstve. Nemôžeš milovať druhých, keď nemiluješ seba. A toto s odpúšťaním, aj tyranovi by si odpustila? Násilníkovi, gemblerovi? Manipulátor je ešte horší lebo útočí na psychiku, nie na telo človeka. Už tu baby písali, aké mali zážitky s manipulátormi. Veď sa na ňu nevesta zas len vykričala, spravila z nej blázna, klamala jej do očí, opäť ju nebola schopná pozvať? Tak prečo by tam mala autorka ísť?

@beronsche Aj ja som do tejto diskusie písala viackrát, už od začiatku. A viackrát som aj zmenila názor, podľa toho, ako sa situácia vyvíjala. Najprv som si myslela, že je to nedorozumenie, potom, že nie je. No a teraz je už jasné, že je to nedorozumenie a celý problém je v tom, že nevesta nedokáže komunikovať adekvátne situácii. A kvôli urazenému egu autorky, ktorá tiež komunikáciu nezvládla, to teraz dopadne katastrofálne.