Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
tak pre autorku sa uz story skoncila happyendom - uvedomila si, ze sesternica je psychopat a snad o tom nezacne zase pochybovat
este by sa hodilo, aby cela svadba nakoniec krachla, to by bol happyend aj pre nastavajuceho manzela
a tie, co ste si predstavovali happyend v zmysle, ze sa vsetko nakoniec vysvetli, autorka s nevestou si padnu do narucia a na svadbe sa budu vsetci veselit najmenej tri dni - bohuzial, toto by sa dalo ocakavat mozno, ak by nevesta bola zdravy jedinec.. co ona nie je.. s ludmi jej typu sa NEDA JEDNAT NORMALNE .. neda .. nie je sanca.. bohuzial, ludia, co nikdy nezazili narcisa a manipulatora si toto tazko budu vediet predstavit.. pretoze ich chovanie a pohnutky su pre bezneho cloveka s normalnymi emociami casto uplne nepredstavitele.. to sa musi asi iba zazit..
ja iba toľko, pracovala som vo svadobnej agentúre, zoznamy hostí sa potvrdzujú hooodne dopredu, a sú oddelené zoznamy - iba oznam, a pozvanie k stolu, je niekoľko sedení s nevestou, ženíchom, takže také, "ste pozvaní automaticky" neexistuje, lebo manažér svadby by ošedivel keby sa mu vo dverách zjavili hostia, ktorí neboli na zozname "k stolu" a nevesta by zahlásila "však oni sem patria", toto sa v normálnej agentúre nedeje. Takže mi vychádza, že autorku nepozvala. A radiť tu, aby sa autorka pre pokoj v rodine išla na svadbu, lebo chúďa nevesta má toho veľa? No akurát, aby jej nejaká husa skákala po hlave a na mne si liečila komplexy? Nabudúce urobí čo?
@som_realistka Keď si "od fachu", môžem otázku? Pozvánky ste posielali vy, ako agentúra, podľa zoznamu od nastávajúcich manželov? Alebo si toto riešia oni sami?
@beronsche nie, ty pises, ze by si prisla na svadbu, pre pokoj v rodine, ok, je to slachetne byt tam, kde ma povodne nechceli a stravit tu potupu a ponizenie a tvarit sa, ze vlastne nic sa nedeje a teda dufat, ze neveste to v tom strese "dopne" a aspon tu stolicku ti tam da k stolu... To chce vela guraze. Ak ju mas, ok, ale neprajem ti, aby si toto ponizenie niekedy musela zazit a overit si svoj postoj v praxi.
@h2 Vies, ale presne toto je to podstatne - ona za nimi nešla, aby si vysvetlili nejake nedorozumenie, ona na nich od dverí vyčítavo kričala, ze su blbci keď nepochopili, ze su pozvaní aj bez kartičky (obrazne povedané) vsak ešte aj na tu prvú správu keď autorka napisala, ze sa svadby nezúčastní, tak odpísala len vlažne, ako by jej to bolo jedno. Už predsa vtedy mala volať, prísť za nimi, zaujímať sa čo sa stalo ze “zrazu” neprídu.
@mousegirl To je tá chyba, že nevesta nevie komunikovať a reaguje veľmi nesprávne, vôbec nie tak, ako by mala, ako by sa patrilo a ako by reagoval každý normálny človek. Ale to, že je takto "spoločensky neobratná", ešte nemusí nutne znamenať, že autorka je na jej svadbe neželaná a že ju úmyselne nechcela pozvať. Stala sa nejaká chyba, kvôli ktorej autorka nedostala pozvánku, ktorú jednoznačne dostať mala. Všetko, čo sa následne udialo, bola jednoznačne chyba nevesty. Chyba. Nie úmysel.
@beronsche asi tak. Lebo ked je nevesta v takom "strese", ze nedokaze normalne komunikovat, nedala by som ruku do ohna za to, ze by upozornila agenturu, ze sa navysuje zoznam hosti... Vsak riesi predsa draheho kameramana... A tou potupou som myslela vnutornu potupu. Ked vies, ze niekde nie si vitana. To sa neda len tak hodit za hlavu, v podvedomi to stale mas, ze si nasilu tam, kde ta nechceli...
@amaro ja som musela kvôli manipulatorovi odísť z milovanej prace. Aj ten odchod bol veľmi zaujímavý. Ten človek mi tak veľmi ublížil… neprechovávala som k nemu žiadne emócie, city, no on sa ma napriek tomu dlhy čas snažil presvedčiť, že ho milujem. Otrasne obdobie, nikdy viac takého človeka nechcem stretnúť…
@maja22 no, ja neverim, ze sa to stalo, Lebo je nevesta v strese.
Bud to urobila schvalne a vymklo sa jej to z ruk. Alebo je to proste ignoranska truba, ktora si neprizna chybu a radsej vyhroti konflikt.
Vnutorna potupa je vec nastavenia mysle. Tu ide o to, ze tam bude x ludi, ktori ju tam mat chcu. A mozno nevesta nie. Mozno uz ano. A mozno je jej to vlastne jedno...
Panecku- točiť o jednej veci na 89stranach? To vážne? Toto dokážu len ženy.....chlapy by si dali zo dve po papuly a bolo by doriešené
@h2 a co sa tyka agentury - keby aj nejakou nahodou agentura posielala pozvanka a urobila chybu, tak by sa na nu prislo. Ved s agenturou sa dohaduje, ako budu vyzerat stoly, kto bude sediet pri neveste, ako budu sediet hostia... Minimalne pri zasadacom poriadku by sa zistilo, ze niekto zo zoznamu vypadol. Ale agentura si ich neoverovala, ci pridu, takze na zozname proste neboli. Ani pri pozvankach, ani pri zasadacom poriadku, ani nikde... Ak je nevesta akcna a bude mat pre hosti pri tanieroch aj nejaky osobny darcek s podakovanim, tak aj tam by sa prislo na to, ze nieco nesedi... Maju male dieta, mohlo sa zistovat, ci bude treba detsku stolicku a pod. To nie su omyly, to je proste fakt, ze nemali prist k stolu.
@katarinka89 jasne. preto ženích všetko prehodil na nevestu. ja už tým dvom po papuliach asi neverím. 🙈
inak zeny, kym som robila v zahrade, tak som si tipovala, kolko stran zatial pribudne a sekla som sa len o tri 😀 👍 .. ale aj tak, kym som citala zameskane, tak pribudlo dalsich patnast 😀
@katarinka89 ja myslím že mozno by stačili 2 poldecaky a vyriešili by to 🙉
Byt Tebou, uz tu nezverejňujem ziadne napovedy o neveste a jej rodine...ak su teda pravdivé. Nestojí to za to, aby ju tu niekto spoznal, povedal jej to a celá situácia v rodine sa este viac zhoršila, ze ju tu ohovaras na verejnom fore. Zachovala sa zle, to je fakt a chapem, ze Ťa to ranilo, nastvalo a si zmätená prečo, ale, ak si to nepletiem, krstila Ti, či? Aj ked Ti tu 300 zien napise, ze si v práve, nie su v Tvojej koži. Máš to celé premyslené, ako budete dalej fungovat po tomto celom cirkuse? Ktovie co sa medzicasom stalo, ked Ti u gynekologicky hovorila, ze pojdes na svadbu a potom neposlala pozvanku...je to nejaké divné. Moze v tom byť aj niekto tretí zapletený. Keby sa jednalo len o nejakú kamosku, odstrihneš sa od nej...ale toto je v rodine a vztahy to uz naštrbilo doživotne. Skoda, ze si to nepovedala mame hned, ako si nedostala tu pozvanku k svadobnemu stolu...mozno by sa to vyriesilo aj mimo Teba...starsia generácia (Tvoja mama a nevestina) si vedia veci vydiskutovať raz dva.
Zo srdca neznasam ludi, ktori dodrbu situaciu a potom este oni utocia a hodia vinu na danu osobu.
A co sa tvari akoby z hrusky spadla ohladom tvojich predoslych sprav s otazkami ci ste pozvaní? Stacilo odpisat a komunikovat. Dalsia vec co ma vytaca je, ze ludia maju nos nalapeny na telefone 24/7, ale odpisat jednu vetu je zatazko. Lebo mam toho vela.
Aj u nas v rodine sa nedavno stala podobna vec, ja som bola v podstate tej ktorej sa 'ublizilo', odkomunikovala som si to slusne a aj tak nakoniec ja som vysla ako kkt z toho. 🤣 niekedy ziram ze ake sracky su ludia schopní miesat. Asi nuda alebo co.
Myslíte, že túto megaobsiahlu diskusiu nezachytil vôbec nikto, kto či už ide na túto svadbu alebo ich známych, komu sa to s konkrétnou svadbou spojí? Žilina nie je zrovna veľkomesto...
@pragmaticka prosim ta, je to jasne, ze ich na svadbe nechcu, ani z agentury nevolali, aby si overili, ci pridu (ci nie su chori, alebo tak). Nemohla predsa neveste povedat, ze ona ich uz nahlasila a agenture kazala nevolat. Nevesta klame, az sa zelena. A vie to tu tak 95% zien. Mozno aj viac.
@andrejka2424 aj mna to uz napadlo, este aby si na svadbe necitali tuto diskusiu o polnoci, namiesto programu...
No neviem, keby som ja ako nevesta pred svadbou takto vyvádzala, naši ma asi trochu "prefackajú". Treba nevestu vrátiť do reality, že svadba nie je koniec sveta. Za pokazené vzťahy v rodine ten jeden deň naozaj nestojí...
@h2 Je divne ze nevesta je ochotna komunikovat s kymkolvek okrem autorky, s autorkou len na SMS o harmonike odpovedala obratom, na 2 SMS a 2 telefonaty nic, ignor, muz vola zenichovi, nic, ticho, ale sestre autorky dvihne nevesta hned a hned aj komunikuje ale uz nezavola autorke. Rodinnu harmoniku zhanal zenich cez autorkinho manzela. Nevestina matka vola autorke (nepostrehla som odkial sa dozvedela ze autorka nejde lebo nema pozvanku). Agentura jej nezavola, lebo ze su nahlaseni automaticky (blbost), agenturu by svihlo kebyze im do toho kde kto vstupuje, svedka zistovali (nebol nahlaseny automaticky?) a autorku nie. Nevesta nevie dvihnut telefon ale dvihne zadok a bezi ku autorke... mne toto cele pride absurdne, ze vsetci okolo spolu veselo operativne komunikuju akurat nevesta a autorka nie.

@pragmaticka nevestina mamicka???