Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
@h2
Ako milujem tie reči tu diskutérok, ako by oni už všetko 500x lepšie vyriešili. 🤦🏻♀️ na komunikáciu treba dvoch, keď sa jeden neozyva, tak čo chceš robiť?
@mima1608 no obe su chudery ktore hrotia situaciu zbytočne ale autorkyn den to neni ale nevestin minimalne by mohla vediet že ani segra nepride nech to nemusi riešit v sobotu. To je jedno. Mam podobnu rodinu. Uplne ina situacia bolo 1sv prijmanie mojej dcery poroznašali sme pozvanky pozistovali učast koli nahlaseniu počtou brat mi povedal neprideme musim do prace švagrina neprideme deti su chore druhy brat na to uplne zabudol v sobotu bol vysraty z toho o čom melem on že nepride nestiha sa nachystat a nakoniec prišli všeci. To by čisty šlak jedneho trafil z tych ludi ani im bolo vynadat priamo v kostole ani čo. S ludmi sa neda
Takže ani svedok (sestrin muž) nejde na hostinu?
Tak toto je iná dráma!
@h2 veď práve. Je to jej deň. Veľký deň D tak sa aj malá zachovať. Aby jej veľký deň D bol tip top tak sa mala aj zachovať. Keď dokázala pozvať jednu časť rodiny tak tej druhej časti mohla dať vedieť že vás nepozvem. A neni to urážka aj tej časti rodiny ktorú pozvala keď ich dcéru a zaťa nepozvala?
@yvanielka
A neskusala sa autorka porozprávať osobne? Autorka tu dáva hlavne citácie cely čas, kto čo povedal, nepise tu svoje myšlienky, čo si ona mysli a čo ako asi môže byť. Takze z tých citácií sa dá už urobiť celkom ucelený názor, že čo je vo veci.
@feeewa svedkom má byt bratranec
Dnes sa neskor prihlasim na HO, lebo vcera som to tu citala a nejako som zaspala.
Navyse vcera, som pozerala letecke katastrofy a nebol ziaden vysledok, lebo lietadlo zmizlo, nikdy sa nenaslo a boli povedane iba dohady o tom, co sa stalo.
Mam taky pocit, ze v tomto pripade sa mozno tiez nikdy nedozvieme, preco nevesta nepozvala sesternicu/najlepsiu kamosku na svadbu, myslim, ze o omyl neslo, lebo naozaj take reci, ze svadobnej agenture nahlasila, ze tomuto jednemu paru zo 65 ani nevolajte, oni pridu urcite mi pride neprevdepodobne, mali by v tom nakoniec taky bordel ze svet nevidel.
Autorka, je mi to luto, ze cele to takto dopadlo, dlho som si myslela, ze to aky rozmar by musel byt a aka hlupa by musela byt tvoja sesternica ked teba jedinu nepozve na svadbu pricom tvojich rodicov a sestru ano a este ked ste boli od malicka na sebe nalepene, no ocividne, ludia vedia prekvapit.
Príbeh je podla mna vymysleny. A autorka to tu veselo umelo zivi, hadze odrobinky, udicky... aby sme sa chceli dozvedat stale viac.
Mozno je to testovaci priklad na guerila marketing ako Plackova prednášajúca na ktorejsi ceskej univerzite, tuším nejakej súkromnej právnickej... 🙂
@markusrasford a nemal byť sestrin muž svedok ženíchovi?
@katkami123 No ale ako vieš že sú to presné citácie? 😀
Autorka nebola žiadnym spôsobom pozvaná na svadbu v predstihu ani dodatočne,nikoho z rodiny nehuckala aby nešli. Ona ako nepozvaná má teraz niekomu diktovať kto má ísť a kto nie? Má prikázať rodičom aj sestre,nech idú, keď oni nechcú? Je to veľmi nepríjemné ,ale je to reakcia na akciu a jej autorom nie je autorka ale nevesta.
Ja si teraz myslím, že keď ide o takéto vážne veci, tak by sa nemali písať správy na messenger, chichi chacha, skrývať sa za smajlíky a potom sa to zamotá ani nevieme ako. Tam bolo treba od začiatku, teda prvý moment osobný kontakt. Minimálne telefonicky narovinu zavolať a opýtať sa, ideálne sa aj stretnúť na to, vtedy vidno všetky reakcie, reč tela. A nie tu vymýšľať stratégie, čo ako napísať. Stratégiou bolo prvotný osobný kontakt, jasna otázka bez možnosti vykrúcania. Ale teda ľutujem tu nevestu teraz, pokazená svadba úplne.
@tykat nevestina matka volala matke autorky, kvôli inej veci (vraj, čomu už vôbec neverím - len sondovala), matka to teda povedala švagrinej že neprídu ani oni s mužom,lebo jednu jej dcéru pozvali a druhú nie. Tak svadobna + nevestina matka volala autorke, nahucala na ňu že čo kazí veľký deň jej dcerenke a nech volá rodičom aby naklusali na svadbu. Čiže zase debaty cez tretie ústa
@feeewa nie
Je úplne normálne, ze na každej jednej svadbe neprídu úplne všetci, ktorí sú pozvaní k stolu a čím väčšia svadba, tým je ich viac. Takze netuším, prečo sa tu nad tým mnohé pozastavujete a je to nejaka tragédia, pritom v praxi bežná vec, ze sa nezúčastnia všetci. My sme tiež odmietli 2 svadby, pozvanie k stolu, kvôli diaľke, mame 3 malé deti. Nikto drámu nerobil.
Tu si to vyprovokovala sesternica sama, ale však typicky narcis, nikdy neprizná chybu, ale mohla aj s matkou komunikovať aspoň normálnym tónom, určite by sa tie vzťahy potom tak nevyhrotili. Kto čo zasial, teraz žeje. Všetko sa dá riešiť s kludom.
@dizajnerka nevesta býva 150km od autorky (to iba teraz kvôli svadbe sú v rovnakom meste). Nevesta neodpisuje na správy, nereaguje na telefonáty a autorka sadne do auta, bez oznámenia nakluše k neveste domov, že počuj nestala sa chyba? Či ako si ti predstavuješ? Opäť raz, svadbu si zničila sama nevesta. Keď je schopná sestre zdvihnúť a tarakať s ňou cez telefón, keď je schopná písať ohľadom harmoniky, tak mala byť schopná napísať/zavolať aj autorke, že sa stala chyba a samozrejme na svadbe je vítaná.
@dizajnerka
Čítala si celu diskusiu, veď jej volala niekoľko krát, nedvihala jej telefón. Iba raz zodvihla, aj to ju zrušila.
@amaro neviem no, myslela som, že možno telefonát by bol vhodnejší. Takto nevieme že či nevesta správy odignorovala, alebo sa to takto vyvrbilo. Neobvinujem autorku.
@dizajnerka však ale včera nevesta prišla k autorke osobne, naziapala na nich, povymyslala že ona si žiadne správy nevšimla a necitala hlavne že deň predtým sestre povedala že si myslela že si autorka robi srandu, zahrala na nich divadlo so slzami v očiach ako je toho na ňu veľa, ani nečakala na odpoved alebo nejaký argument a tresla dverami a dovidenia. Žiadne take ja ta na svadbe chcem, bolo ti nedorozumenie, v podstate to celé zvalila na autorku že ona bola pozvaná automaticky (asi ťažko). Aby si tri mesiace sa nevedel vymacknut či je niekto pozvaný alebo nie, tak nie nie je pozvaný automaticky. Takze autorka mala snahu komunikovať aj osobne aj telefonicky, keď sa tak stalo tak sa k slovu ani nedostala.
Ináč ja nechápem keď je nevesta tak ona ma nejakú výhovorku za to že je trúba a manipulátorka? To jej mame všetci prepacit že sa takto správa len preto lebo sa vydáva? Keby bola slovac takto empatická a tolerantná aj k slabším, dôchodcom, zdravotne znevýhodneným alebo iným menšinám ale nie, nevesta sa vydáva tak všetci jej ustupme keď sa k nám hrozne správa, douráža a znemožní.
@katkami123 áno čítala, aj som prispievala.
@kaitlin3 tak tam už asi aj úraduje stres, keď na ňu vybehla, ale je možné, že ju vôbec nemá rada, možno závisť, aspoň sa upracú vzťahy 🤷
@dizajnerka stres alebo nestres, takto sa k rodine nespráva a to že si nevesta ta neospravedlňuje. Osobne si myslím že autorka presne aspoň vie na com je, aj keď rozumiem že po tých rokoch čo si boli veľmi blízke ju to mrzí ale aspoň sa nevesta ukázala v pravom svetle
prosim vas nehadzte na mna to ze sestra nejde ja som ju presviedcala cele rano nech neblbne ze zbytocne nech sa nerobi cirkus ..ale ona je tvrdohlava..ze proste je to podraz od nevesty a nevedela by sa tam aj tak bavit..ja som urobila maximum aby som ju ukecala nech ide..
a verim tomu ze segra to pisala lebo je nahnevana urcite sa ešte rozhdone ze pojde aj na hostinu lebo jej to nedá..
Autorka, fakt si z toho nič nerob, ty nie si zodpovedná za rozhodnutie sestry a rodičov, keď nechcú tak nech nejdú, ja osobne by som urobila to iste, tiež by sa mi nepáčilo správanie nevesty a nemala by som sa chuť pretvarovať kvôli nej na hostine

Vravela si sestre a mamke o včerajšku? Neviem,či je lepšie povedať ,že nepríde sestra ,teraz to budú riešiť a nebude pokoj, počas svadby si to možno ani nevšimnú a nebudú riešiť. Každopádne ,nič z toho už nie je nič príjemné pre nevestu. Ale zase,prečo by mala ísť sestra na svadbu ,keď sa tam nebude cítiť dobre 😬