Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
@vierka987 sestra s mužom idú, na obrad - sestrin muž je svedok. A potom potrasu rukou a odídu.
Po prečítaní všetkého a po dôkladnom zvážení aj modelovej debate s mojím mužom, som napísala, že aj ja by som to takto urobila. Odsvedcit, zagratulovať, a odísť. Keď si má autorka domyslieť, že je akože pozvaná, tak nech si svadobná rodina domysli prečo sú stoličky svedka a jeho ženy prázdne.
Tá medzera bude svietiť ako memento blbych rozhodnutí a a ešte o horšom prístupe nevesty a jej matky. Vôbec to neberiem ako pomstu a urazene ego , ale reakciu na neprístojné správanie.
Tak to ze sa sestra rozhodla ze tiež nejde, je fakt detinské. Milá autorka, môžeš si pogratulovať ako krásne si pokazila svadbu svojej sesternice a rodinné vzťahy na niekoľko rokov!!!!!
Fakt jak v škôlke!
Ale hlavne ze si urobíte s mužom pekný deň. Na toto by som ja fakt chrbtovu kosť nemala. Fakt otras!
@dizajnerka telefonat by bol rozhodne vhodnejsi.
A ak mala autorka k neveste naozaj tak blizko, ako tvrdi, nechapem, ze nevolala hned, ked sa jej oznamenie bez pozvanky dostalo do ruk..
Ta vyckavacia strategia, spravy cez msg , cele divne...
A Este divnejsie je nepovedat blizkym hned, Ako pride rec na svadbu, ze nie som pozvana, ale riesit s nimi oblecenie a pod.
Stacilo trochu otvorenosti a dnes by to takto vyhrotenej nebolo...
Teraz uz tazko hasit....
Plus nerozumiem, preco nejdu na svadbu autorkiny rodicia.. toto je naozaj detinske, lebo ich sa tato kauza v podstate priamo netyka...
@dizajnerka veď jej volala viackrát, len raz to nevesta zdvihla s tým, že zavolá späť. No dajme tomu, že zas zabudla. Potom si písali muži, odpoveď bola, že nevesta si rieši svoju rodinu. Wtf???? To už koľkokrát sa mala autorka podliezať a dávať najavo, že čosi nie je v poriadku? Kvôli sprostej harmonike dokazala nevesta reagovať na správu hneď, tam už zrazu taká zaneprázdnená nebola. Ale kvôli hosťovi, ktorý je taký super dôležitý a chcený, že sa ani nepripúšťa možnosť, že by neprišiel, tak kvôli nemu si 1!!!!! minútu nenájde.
@pragmaticka nevesta, si to ty?
@pragmaticka a co mame robit s muzom..sediet doma dumať nad tym preco sme jedini s rodiny nechcení na svadbe z nejakeho netusime akeho dovodu a cakat ci nam niekto aspon donesie kus torty?..
@pragmaticka čo je pokazené na svadbe keď tam nebude 5 až 6 ľudí ktorí tam aj tak nemali byť. Splnil sa sen nevesty
@amaro ale keď by išla autorka predsa len na svadbu pre kľud v rodine a následne aj na hostinu kde dám ruku do ohňa ale miesto pre ňu a jej rodinu by tam nebolo tak čo potom ? Veď jej nad slnko jasné že sa tam s ňou neráta a spraviť to mojej sestre tak tiež sa tak zachovam . Blížia sestra ako sesternica a ešte k tomu aj krava 🐮
A teraz Este nejde ani sestra...
Mexicka telenovela je nic oproti tomuto..
Autorka - odporucam celej vasej rodine kurz efektivnej komunikacie.
Ved toto je fakt hlupe, taketo urazania a natahovania kto-z-koho.... A riesenia veci na poslednu chvilu a s horucou hlavou.
@beronsche neprečítala som úplne všetko, no ja by som tiež nešla. Ty by si šla na svadbu kde by si nemala pozvanie k svadobnému stolu? Ja teda nie, ale ani by som nekontaktovala nevestu ale že vôbec. Ruku na srdce, na koľko svadieb si išla aj bez tej karty? Len tak, že veď som preda rodina :D je to omyl a ja tam pôjdem a basta. Ja osobne na žiadnu, aj keď boli také, kde som bola nemilo prekvapená, že ma nepozvali. A boli aj také, kde som po odchode budúcich manželov otvorila obálku a tam bolo pozvanie k stolu, a to som bola niekoľkokrát dojatá, že ma niekto považuje za tak blízku osobu, že ma chce a svadbe. Ale fakt, bez tej kartičky, by som nešla. Veď by som nemala asi ani miesto na sedenie :D to by bolo teda dosť trápne pre všetkých :D keby sa tam dovalí nepozvaná. A keď ju nevedela za mesiac slušne pozvať, tak dovidenia. Vidíme sa na obrade a nič viac.
@pragmaticka nie si ty nevesta? Zvaľovať vinu na autorku? Nevesta mala prísť, ospravedlniť sa za omyl, mohli sa objať a bol by pokoj.
@markusrasford autorke sestry muž je svedok ženíchovi, sú naj kamoši
ale to ze nejde sestra a ani rodicia ja za to ako mozem?..ja som len povedala pravdu ze nejdem lebo som nebola pozvana a hotovo..teraz vsetky t na mna utocite ze koli mne nejde mama a sestra..oni sa tak rozhodli..ja som im neprikazala ze ja nejdem tak neopovazte sa ist ani vy..prave naopak..ja znesiem akukolvek kritiku ale toto je moc uz na mna
@dizajnerka asi si to nečítala celé...inak by si vedela že autorka jej viac krát volala a zisťovala či jej len nezabudli vložiť kartičku k stolu ...keď nevesta nemala 3 týždne pred svadbou minútku aby s ňou pohovorila o tom . Majú aj svadobnú agentúru, takže úplne všetko na svojej hlave nemá, tak kde vznikol problém...že bude mať nevesta nepríjemnú náladu na svadbe,nato mala myslieť skôr. Autorka sa bráni...lebo jej už jej matka aj nevesta na ňu vyvrieskali, namiesto slušnej komunikácie. Ak by chceli "nedorozumenie" ako to oni nazývajú, vyriešiť, tak si to odkomunikuju slušne a osobné...týmto štýlom si to nevesta dokafrala sama...
po tom, čo nevesta predviedla včera večer je na 100% jasné, že ona ta ozaj nechcela pozvať na svadbu ...lebo keby ta tam naozaj chcela, tak by včera prišla s tým, že sa stala obrovska chyba a že ona vas na svadbe chce ...podla toho čo pišeš, tak ani raz od nej nepadla tato veta aby ste na svadbu išli ...skor mi to prišlo take, že ma teraz pred rodinou argumenty že ty si pozvana bola a ty si ta zla ktora chudinke neveste robí zle par dni pred svadbou...tiež som mala svadbu pred rokom a tiež som mala stres ale ak mi niekto volal tak som mala čas zdvihnut a komunikovat takže toto su len vyhovorky
@miskaska ako mala komunikovať keď nevesta nedvihala mobil a neodpovedala na správy, ani ženích nechcel odpovedať jednoznačne?...po tomto všetko už snáď neveste hádam muselo byť jasné, že niekde sa stala chyba a nakoniec agentúra kontaktovala POZVANYCH kvoli potvrdeniu účasti a autorku nie,
@rain15 ano presne..stacilo by.." naozaj sa stala chyba ved vies ze vas chceme na svadbe neblbnite..pridte..ok..ale nie ze ona pride a na mna vyleti ze co robim peklo v rodine koli blbej pozvanke a ze podla nej som aj tak nechcela ist len sa vykrucam a podobne reci
Určite tá tú nikto neobvynuje ja byť tvoja sestra zachovam sa rovnako a nejdem . To kde sme spraviť s niekoho somára a ešte sa tváriť že je všetko ok lebo niekto nevie čo od rozkoše ?
Autorka fakt si nevšímaj tie komentáre od osôb ako že prečo nedonútis tvoju blízku rodinu tam ísť, keď sami nechcú…to su take osoby čo si momentálne plnia rannú davku toho, že si nutne potrebujú do niekoho kopnúť, inak nevedia fungovať 😉
a tvoju sestru a mamu chapem, tiež by som nemala ist chut na taku svadbu kde niekto moju dceru/sestru nepozval a robi z nej kravu
Ajajaaaj tu ale toho pribudlo riadne veľa od včera večera 🙈 nuž autorka máš to ťažké teraz, ale myslím si aj ja,že keby to je nedorozumenie, tak nevesta by prišla ku vám s pokorou a s ospravedlnením… ale je to smutné,že touto svadbou sa vase rodinné vzťah dosť naštrbia 😕
presne preto si myslim, že ta tam nechcela ...lebo keby som ja v jej koži a naozaj sa stala chyba a mojej naj sesternici by neprišla pozvanka tak ja by som hned utekala za vami a ospravedlnovala sa a ano aj by som prosila aby ste na svadbu prišli ...lebo som taka, že mna by to velmi hnevalo a bolo by mi to luto, že sa stala takato chyba ...ale ona prišla ako herečka a ešte hovori že robiš peklo ..ake peklo ? len si povedala, že nejdeš na svadbu na ktoru nie si pozvana ....to peklo si spravila sama ...a sestru a mamu chapem, tiež by som na ich mieste nešla lebo toto je hrozny pristup
Autorka, nič si nerob z tých blbych komentárov. Ja byť na mieste tvojej sestry, tak tiež nikam nejdem. Vlastne - ja s mojou povahou by som nešla ani na obrad. Najmä po tom nevestinom výstupe u vás doma. Vie o tom vlastne sestra? Každopádne, je to ich rozhodnutie, nie tvoje. Rovnako ako to bolo nevestino rozhodnutie - tak nech teraz znáša následky.
@dota6 no len autorka to prezentuje tak, ze jednak si boli s nevestou velmi blizke a tiez , ze boli z jej strany naznaky, ze na svadbu ju urcite pozve.
Cize ja by som to mala v takom pripade vykomunikovane daaaavno pred svadbou a neriesila to 2 dni pred ..
Plus by som sa pred nikym netvarila, ze idem, nekupovala saty, neobjednavala tortu, kym by som si nebola na 100% ista pozvanim.
Ak by islo o tak blizku osobu, volala by som aj kazdy den a potom jej vycistila zaludok, ze jej nestojim za zdvihnutie mobilu..
Ako sa hovorí, medzi dôverou a hlúposťou je rozdiel.
Pokiaľ to, čo človek hovorí a to, čo robí, nie je v súlade, tak by bolo hlúpe takému človeku dôverovať.
Aj odpúšťať sa má zodpovedne. Pretože odpustenie niektorým ľuďom dá akoby súhlas k ich ďalšiemu nevhodnému správaniu.
Za správanie dospelého človeka si zodpovedá len ten človek sám.
Autorka zodpovedá sama za seba. Ako sa rozhodujú ostatní, už nie je na nej.
Ja osobne by som sa s nou ešte stretla pripadne jej zavolala -ziadne správy. Povedala ze ti je to cele ľúto ako sa celá situácia vyvinula. Ze nech chápe aj tvoju stranu ale na základe žiadnej odozvy si mala pocit ze si na svadbu pozvaná není. Ze jej jej veľký deň fakt nechceš pokaziť. Ze ak ma stresy nech kľudne nejaké úlohy ešte deleguje na teba,ze jej rada pomôžeš.
Ďalej ze nech ta chápe ale potom všetkom veľmi chuť nemáš tam ísť, lebo sa proste cítiš nevitana aj keď teda naozaj pripúšťas ze mohlo ísť o jedno veľké nedorozumenie a ze jej reakcie si si možno naozaj úplne inak vysvetlila. Ze je to jej veľký deň a tvojim cieľom je nech si ho ona hlavne užije a máš svoju vxsnenu svadbu. A aj keď celá tá situácia bola a stále je pre teba veľmi zvláštna a nepochopiteľná, aj napriek tomu sa to snažíš nejako posledný krát doriešiť. Atď atd
Autorka - kto na teba utoci? To mi nejako uslo..
Povedat, ze reakcie tvojej rodiny su neprimerane, predsa nie je to iste, ako utocit na teba...
@haley7897alebo zalozi autorka temu zo znenim: Dakujem vsetkym zenam a prepacte tema bola vymyslena potrebovala som mensi prieskum do diplomovky s temou…🤣

🤦🏻♀️omg.....91 strán o skupine ľudí,čo sa predbiehajú,kto sa bude správať viac detsky