Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
@janage Áno, ja by som hneď po obdržaní obálky povedala sestre a mame, že na hostinu som pozvanie nedostala. Žiaľ, tu urobila autorka blbosť. Ale to stále neznamená, že ona zničila svadbu ako tu niektoré písali.
Si predstav, manžel sa k tebe správa zle, nevšíma si ťa, nerieši ak ta nieco trápi, tak teda po roku dáš žiadosť o rozvod a ešte teba obvinia, že ničíš rodinu. A človek, ktorý to všetko začal je za chudáka a ani za svet si neprizná, že všetko odštartoval svojím správaním on.
Ja by som ti radsej poradila poziadat admina na zmazanie temy.ak je taka nastartovana sesternica,nahodou sa dostane k 2000 komentarom cudzich zien,uz len vtedy by bola na plafone,ze sa jej sukromie rozobera.
Nevesta ma pravo si rozhodnut, koho na svadbe chce a koho nie.
Nema povinnost to nikomu odvodnovat a vysvetlovat preco (zeby prikladala do obalok vysvetlenia).
Ale ak sa niekto uz spyta preco, tak to je elementarna slusnost povedat preco. A netvarit sa hlucho-slepo, v style Vsak si to domysli.
Ci uz ma dovod: proste ta tam nechcem, vadis mi, alebo: ja ti nemusim vysvetlovat nic, zmier sa s tym, alebo: prepac, mame obmedzeny rozpocet a aj zenich ma tiez velku rodinu, tak sme to museli chtiac-nechtiac okresat.
Ale povedat to.
Tato nevesta mala napriklad moznost povedat, ze musela okresat pocet hosti (napr. pre pocet miest), chceli povodne z autorkinej rodiny len jej rodicov, ale jej svagor ide za svedka, tak teda pozvali s nim aj jeho zenu (autorkinu sestru), ale nie je v tom nic osobne, preco rodicov a sestru ano, ale ju nie. Ze inak by boli pozvani len rodicia.
A bolo by.
Vysvetlenie by bolo v podstate prijatelne a bol by klud. (aj keby originalny dovod nepozvania bol akykolvek iny.)
Keby bola nevesta vyspelejsia osobnost, nemusela mat teraz pred svadbou svar v rodine.
@diaszoky možno má autorka v rodine nepriateľa ,zavistlivca ktorý pekne pred nevestou autorku poohovaral , ťažko povedať ľudia sú nevyspytateľný , ale keď pred mesiacom bolo všetko ok určite len niekto autorke podkopol nohy inak si to neviem vysvetliť alebo je tá nevesta pekná pretvárka a v tej čakárni u lekára hrala divadlo a už dávno vedela že ich na svadbe mať nechce .
@nejdemaprihlasit ano, aj to je mozne, ze sa teraz niekto zo zalohy dobre bavi na tom, co sa v rodine deje. Ked dve sesternice postavil proti sebe.
@lienka9 a čo? Bodaj by si to aj prečítala. Správa sa ako teľa a ešte sa jej bude ustupovať, lebo je nevesta a má toho chudinka veľa. A aké súkromie sa rozoberá? Keď sa budem k niekomu vonku správať ako d.bil, tak má úplne právo sa posťažovať komu chce. Ak nechcem, aby ma niekto prepieral, tak sa správam slušne, ĺudsky, čestne a s úctou.
@moonlight1210 No tak potom si je zas na vine len nevesta, že namiesto toho, aby (ak teda nejaká fáma v rodine išla) to neriešila z očí do očí a nevydiskutovala.
No dievčatá, raňajky a káva na stole😂. Zase som v sklze 8 strán 🙈😂
@amaro niektorym ludom staci nieco neprijemne pocut, co sa ich dotkne. Napriklad, ze ju sesternica skaredo pohovarala. A uz nema doveru ju ist konfrontovat, lebo neveri, ze jej povie pravdu a nebude ju klamlivo uistovat, ze to nie je pravda.
To mas podobne ako ked jednemu z manzelov niekto povie, ze je podvadzany, lebo (vraj) jedneho z nich videli s niekym inym niekde.
Kolkym ludom to staci na to, aby ich dovera okamzite padla na dno (aj bez dokazov). A nevedia sa potom dlho este zbavit podozrenia a ostrazitosti voci partnerovi (aj keby sa ukazalo, ze to bola loz).
A ak taky manipulator v rodine pozna povahy tych dievcat, tak lahko udrie na tu spravnu stranu, aby ich rozkmotril.
Ja neviem, co od autorky chcete, ona nedostala pozvanie ku stolu, povedala to mame a sestre (vy by ste nepovedali?).. mala to povedat skôr, ale do poslednej chvile verila, ze jej to jej milovana, najlepsia sesternica ako sestra nejako vysvetli a na svadbu pojdu a dobre bude.. ale nestalo sa tak, jej mama aj sestra su dospele svojpravne osoby a rozhodli sa tak ako sa rozhodli, snad nechcete od autorky, aby ich na tu svadbu nasilu dovliekla, posadila za stol a povedala: "tak tu budete a zabavajte sa!" 😀
Autorka, mala som výhrady na začiatku kvôli tvojmu štýlu komunikácie, ale každý sme nejaký. To ako si sa k tomu postavila včera, ako si jej napísala, urobila si to dobre. Ty nemáš žiadnu povinnosť zachraňovať situáciu v rodine. Tvoja sesternica tiež nemôže čakať, že jej správanie nezostane bez následkov, tú lavínu, čo sa deje teraz, za to si môže sama, a aj keď ti tu niektoré píšu, že je to tvoja vina, tak nie je. Rozhodnutie tvojej sestry schvaľujem, skôr by som bola veľmi zaskočená, keby sa po tomto na tej svadbe ukázala. Ja by som si teda svoju sestru isto nedala, myslím, že viaceré to tu máme tak. A nevesta, nech si vyžerie, čo si navarila. Možno jej to spôsobí nepríjemnosti, ale určite jej to svadbu nezničí.
@nejdemaprihlasit ano a ich kamaratstvo sa uz skoncilo odstahovanim sa nevesty. Ja stale hovorim ludia sa nemenia iba prisposobuju situacii.Ked im nieco treba su zlaticka ked su na konovi farizeji
Mňa by zaujímalo, čo sa v tom včerajšom chate rozoberalo, že autorkina sestra sa aj na základe toho rozhodla ísť len na obrad.
@amaro ale veď ja od začiatku píšem, že chybu urobili obe svojim spôsobom komunikácie.
Mne sa nepáči ten hon na nevestu čo sa tu spustil a autorka bez chybičky lebo ona myslela, dúfala atď.
Nevesta urobila obr chybu, takto sa to robiť nemá a už platí a v sobotu zaplatí ešte viac.
Autorka v pozícii ja nič, ja som chcela, snažila, nevedela. Fakt veríš, že nevedela čo spôsobí ak to bude držať do poslednej chvíle? Veľmi dobre musela vedieť, veď rodinu si pozná.
Najhoršie na tom budú príbuzní ako autorkin otec a jeho súrodenci, ktorí pre 2 sesternice čo nevedia ako komunikovať pokazia vzťahy.
A teda ja 2 správy na messenger za takmer 3 týždne od obdržania pozvánky za úprimnú snahu o komunikáciu nepovažujem. Prečo nie sms alebo rovno telefonát. Prečo až týždeň pred svadbou?
To, že autorka volala viackrát kým nevesta dvihla odpísala až teraz. A stále nenapísala kedy toto intenzívne snaženie vlastne spustila.
Ja úprimne verím, že keby to čo robí teraz od nedele resp.pondelka urobila v týždni kedy pozvanie neprišlo, už by to bolo dávno vyriešené.
Dospelý človek je zodpovedný sám za seba a svoje správanie a podľa toho je aj vnímaný a hodnotený. Nikto nemá povinnosť tisíckrát pátrať a zisťovať, aké boli úmysly a domýšľať si, čo vlastne ten človek myslel, každý sa zariadi podľa toho, čo dotyčný prezentuje svojím správaním. Keď prezentuje ignoráciu a strkanie hlavy do piesku namiesto jednoduchého a rýchleho vyjadrenia sa, ani autorka, ani nikto iný nemá povinnosť vtierať sa, domýšľať si, že "veď ona to tak nemyslela" a riešiť situáciu za ňu. Nijakým spôsobom nemá autorka morálnu povinnosť odvádzať prácu navyše aj za nevestu a nevestinu mamu, len preto, že ony sa správajú ako trúby. Vzťahy v rodine budú také, ako nevesta rozohrala, bez ohľadu na úmysly je chyba jej strane a nikto iný nie je zodpovedný za jej urovnanie. Hádam nebudeme z dospelého svojpravneho človeka robiť bubacika chudáčika, ktorému treba riťku ofukovat, lebo on to nevie lepšie. No keď nevie, má skvelú príležitosť sa na dôsledkoch svojho správania konečne naučiť.
Ja sa len čudujem, kolke by "zachraňovali vzťah " s tymito falosnymi narcistickymi psychopatkami.Ved by som šampanské otvárala, že som sa ich zbavila .A že sa rodicia a sestra postavia na jej stranu?Véd to je snáď samozrejme, ze nebudú po tomto všetkom na strane nevesty ,ved to akoby schvaľovali jej konanie.
Autorka nekazi nikomu svadbu a ani vztahy v rodine ! Na tie vztahy su potrebne dve strany a pokial sa len jedna strana snazi a druha hra mrtveho chrobaka? Ma sa jej vtierat a pchat do riti? Ved aj ona ma svoju hrdost ...zo strany nevesty uplne stacil minutovy telefonat s vysvetlenim ...za cely mesiac nebola schopna ...keby jej to bolo ozaj tak luto tak vcera nespravi taky cirkus. A tusim spominala ze sestre volali aby potvrdili ucast. Sestrin muz je svedok, tam to skor mohla brat automaticky a bez opytania potvrdit za nich. To ze u autorky to brala automaticky a potvrdila to za nu, je hlupost. Nevesta sa snazi vyvinit. Nikto z nas netusi preco nevesta kona ako kona, ale myslim ze autorka si zasluzi z jej strany vysvetlenie. Keby dosla s tym ze maju obmedzeny rozpocet tak to urcite pochopi aj autorka...teda urcite skor ako ked sa nevesta hra na hluchu, slepu, blbu ...@autorka spravte si pekny den s rodinkou, zabavte sa, ukludnite sa, nemyslite na tu svadbu ...cela situacia velmi zamrzi a ta horka pachut ostane este dlho v rodine. Ale mozno sa raz dozviete co bolo vo veci.
@mirka438 ja som si včera v práci nahlásila na dnes dovolenku lebo včera som tiež mala pekný sklz ale ako to poriešiť zajtra neviem, a v sobotu ani nevravím . Už nech je po svadbe lebo ma manžel bude podozierat že niekoho mám veď mám mobil v Ruke stále 🫣
@pragmaticka to, že tebe by také správanie z protistrany nevadilo, je tvoja vec. Už si to tu viackrát napísala, nestačí? Každý má tie svoje hranice niekde inde a to, co jednému príde normálne, druhý vôbec nebude akceptovať. Želám ti príjemný deň.
Neviem ako v iných krajoch, ale u nás platí pravidlo, že bud sa na svadbu pozvú všetky sesternice/tety/ujovia alebo žiadni. Práve preto lebo sa nepozvany určite urazí a spraví to peklo v rodine. Tejto neveste to asi nikto nepovedal. Za mňa teda rozhodnutie nepozvat jednu sesternicu (lebo je jasne ze sa tak rozhodla, to už nemusíme riesit) logicky spôsobilo ochladenie vzťahov a negatívne emócie. Čo si zasiala to teraz žne. ..a keby sa to mne stalo, tak som 100% presvedčená že moja mama a sestra by boli natoľko empaticke voči mne že by tiež odmietli ísť . Je to prirodzené že držia s tým, kto im je bližší.
@moonlight1210 Fajn, to beriem. Áno, stáva sa. Nepozvala ju z akéhokoľvek svojho dôvodu, právo na to má. Ale tak či tak, komunikovať že či sú/nie sú pozvaní mala. Na priamu otázku mala dať priamu odpoveď. A keď už nemala gule (alebo chuť) to riešiť, aspoň nehádzať vinu na druhých.
1)) Ak spravila skutočne chybu s pozvaním, priznať si to, ospravedlniť sa.
2) ak nepozvala úmyselne, ale ide to zahrať na chybu -> tiež ospravedlniť sa a dodatočne pozvať.
3)ak nepozvala, lebo jej niekto niečo škaredé povedal, tak buď to bude riešiť s človekom, ktorého sa to týka, alebo keď takto poza chrbát, tak nech si nesie dôsledky svojho (ne)konania sama. )
Nechcela som prispieť ale sakra🤭kde je príspevok o Tom čo sa stalo u nich doma,?neviem to nájsť
Autorka: teraz sa nadýchnuť,vydychni,nerieš už nikoho iného len svoju rodinu v tejto situácii a spravte si pekný víkend. Držím palce
Mne sa stalo niečo podobné, ale o to to bolo lepšie, že my sme neboli rodina. Stretli sme kamarátov a že samozrejme sme pozvaní na svadbu. Boli sme ústne pozvaní na svadbu. My sme mali svadbu presne o dva týždne neskôr od nich. Len mi sme nepozyvali kamarátov. Kamaráti boli pozvani večer. Lebo len rodina bola 108 ľudí. Keby sme pozvali všetkých kamarátov, tak by sa to vyšplhalo na 192 a to sa nedalo všetkých pozvať. Lenže oni pozývali všetkých kamarátov, lebo majú malú rodinu. Keď sme im mi povedali iba večer, tak nám prišlo iba oznámenie bez pozvánky. Keď sme prišli večer na svadbu zistili sme, že iba ja a môj snúbenec vtedy, sme boli pozvaní iba večer. Tak by som si nedovolila prísť bez pozvánky k svadobnemu stolu aj, keď sme boli ústne pozvaní. Ďalšia svadba. Vydávala sa moja krstná mama. Nedala mne a mojej sestre ani len oznámenie o svadbe. Ja a sestra sme krstné dcéry a ja som krstna mama krstnej synovi.Pozvánky sme nedostali, lebo sme mali malé deti a jej to asi vadilo. Bola tam celá rodina, kamaráti, kolegovia len my nie. Bola som z toho smutná, že prečo aspoň oznámenie sme nedostali, že však oznámenie dávala môjmu otcovi a mali sme si ho tam pozrieť. Autorka, prežívam to úplne celé s Tebou. Chápem Ťa. Je to celé smutné. Tiež si myslím, že nevesta mala lepšie komunikovať.
@veronicka88 strana 75🤣🤣🤣
@veronicka88 na 75.tej strane

Autorka: ty nie si za to zodpovedna. Nevesta Vas naozaj nepozvala a vsetko tomu nasvedcuje. Su na to proste dokazy. Keby ano vcera by to u Vas inak vyzeralo. A nerobila by este sceny vo VASOM DOME. Aj to co ti povedala jej mama je hrozne. Takze nemas mat PRECO vycitky. Nech ti tu pisi co chcu. Nevesta si neuvedomila dopredu, co to spusti vsetko. Kazda akcia, ma reakciu. - ja sa nedivim ani sestre, ze nejde. Ved to je totalne ponizujuce, aj pre tvojich rodicov a sestru, ze teba nepozvali. Tak co cakaju. Ze tam pridu, akoby nic. Tak do prcic bud pozvem vsetkych z danej rodiny, alebo nikoho. (Jedine keby ste mali nejaky problem predtym, co ste nemali).